Kreativ

ŠTÍTEK: komedie

Miroslav Etzler

Miroslav Etzler: Chci se po boku syna učit to, co jsem málem zapomněl

Svou novou éru zahajuje zrekonstruované Divadlo Metro na Národní třídě v Praze. Divákům nabídne repertoár plný atraktivních komedií a hereckých osobností. Jednou z nich je i Miroslav Etzler, který se začátkem dubna představí v bláznivé komedii s kriminální zápletkou Špinavý obchod. Pro herce to tak bude zároveň návrat na jeviště po potížích souvisejících s covidem.

Lázeňský Slezský dům v Karlově Studánce, který proslavila také komedie Marie Poledňákové S tebou mně baví svět.

Jeseníky baví svět aneb natáčení komedie století slaví už čtyřicáté narozeniny

/FOTOGALERIE/ Přesně před čtyřiceti lety, v zimě v roce 1982, se v lázeňské perle Jeseníků ubytoval štáb filmařů. A byla z toho komedie století. Každému, kdo dnes zavítá do zasněžené Karlovy Studánky, zní v hlavě nestárnoucí song Sladké mámení. A každoročně se také těšíme, až o Vánocích budou v televizi vysílat zimní expedici tatínků s dětmi na horskou chalupu. Také jedna z hlavních hvězd filmu, herec Pavel Nový, se ráda vrací na místo činu.

Strahovské autokino ve středu večer promítá novou českou komedii Mimořádná událost.

Tipy na středu 9. února

Přemýšleli jste už o tom, jak si zpestřit dnešní den na nějaké zajímavé akci? Podívejte se níže na pár našich dnešních tipů. Z pochopitelných důvodů doporučujeme sledovat informační kanály pořadatelů akcí, organizací či míst konání. Situace a případné rušení či přesouvání akcí se může měnit z minuty na minutu.

Kino Veřejného sálu Hraničář v Ústí nad Labem bue ve čtvrtek promítat nový český film Mimořádná událost.

Vrátí nás česká komedie Mimořádná událost do minulosti? Pobaví ve čtvrtek

Sever Čech si na přelomu roku poetiky i ironie od tvůrců komedie Vlastníci (2019; z 12 nominací získali tři České lvy) užívá. Nejprve se v Městském divadle v Mostě ujal divadelní verze Vlastníků úspěšný divadelní režisér Filip Nuckolls, působící roky jako kmenový režisér Činoherního studia v Ústí nad Labem. Měsíc poté, konkrétně ve čtvrtek 3. února od 20.00 hodin, doráží do ústeckého Veřejného sálu Hraničář nový film herce (Hřebejkova minisérie HBO „Až po uši 1 + 2“) i schopného režiséra a divadelníka nový ironický snímek Mimořádná událost.

Jiří Štraub.

Spisovatel Jiří Štraub: Krokodýlova kapela bude o přátelství a rock'n'rollu

/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ Hudební publicista, moderátor, spisovatel, textař, zpěvák a webeditor Deníku Jiří Štraub, který se narodil v Kladně, se chystá vydat novou knihu. Rodinná komedie Krokodýlova kapela volně navazuje na jeho prvotinu Rockové příběhy pro malé rebely. Kniha vyjde jen díky podpoře čtenářů. Crowdfundingová kampaň na webu nakladatelství Pointa, která již začala, potrvá do 15. února.

Jiří Štraub.

Spisovatel Jiří Štraub: Krokodýlova kapela bude o přátelství a rock'n'rollu

/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ Lišanský hudební publicista, moderátor, spisovatel, textař, zpěvák a webeditor Deníku Jiří Štraub se chystá vydat novou knihu. Rodinná komedie Krokodýlova kapela volně navazuje na jeho prvotinu Rockové příběhy pro malé rebely. Kniha vyjde jen díky podpoře čtenářů. Crowdfundingová kampaň na webu nakladatelství Pointa, která již začala, potrvá do 15. února.

Tradičním zahájením Grand Festivalu smíchu, jehož 22. ročník mělo od 24. do 31. ledna hostit Východočeské divadlo v Pardubicích, byla Kuličkiáda smíchu – soutěž ve cvrnkání kuliček na ledě v malé hale Enteria areny.

Divadelní Grand Festival smíchu se ruší. Kvůli omikronu

Ve Východočeském divadle Pardubice se měla ode dneška konat přehlídka nejlepších divadelních komedií, 22. ročník Grand Festivalu smíchu. Ale ani po dvouleté přestávce se neuskuteční. Důvodem je nárůst nákaz omikronem, který začal zásadně narušovat naplánovaný program.

Společenstvo vlastníků, Východočeské divadlo, Pardubice

Přehlídka nejlepších komedií se vrací do pardubického divadla

Po roční pauze způsobené koronavirovou pandemií se do Východočeského divadla Pardubice vrací populární Grand Festival smíchu. Divákům by se měly představit ty nejlepší divadelní komedie, které vznikly v předchozích dvou okleštěných sezonách. Uskuteční se v termínu do 24. do 31. ledna.

Snímek K Zemi hleď!

K zemi hleď! Jak se z DiCapria a dalších hvězd zrodili outsideři z nového trháku

Film roku 2021. Alegorická komedie o klimatických změnách K zemi hleď! dobývá žebříčky sledovanosti. Na charakteru jednotlivých postav se vždy zásadní měrou podílí í filmový kostymér. U hvězdně obsazeného snímku z dílny internetové televize Netflix tomu tak bylo v extrémní míře. Jak vznikali drsní outsideři a klimatičtí aktivisté bojující za záchranu planety?

V úterý 14. prosince od 19.30 hodin přiveze ústecká divadelní Agentura For výrazné herce Bolka Polívku, Pavla Lišku, Radima Fialu a další ve hře Podivuhodné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho.

Dr. Zvonek Burke je zpět aneb Když si Bolek hřeje svou Polívku

V úterý 14. prosince od 19.30 hodin přiveze ústecká divadelní Agentura For výrazné herce Bolka Polívku, Pavla Lišku, Radima Fialu a další. První dva jsou „jasní“, třetího známe ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, který Nova na podzim přesunula na placený kanál Voyo. Ti tři a spol přijedou do na Agenturu For netypických prostor Severočeského divadla opery a baletu s dost crazy komedii Podivuhodné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho.

Kryštof Hádek ve filmu Poslední závod

Hanč, Vrbata a srdce na dlani. Čeští tvůrci odkládají premiéry na příští rok

Návštěvnost v kinech kvůli další vlně nákazy mírně klesá. Domácí producenti a distributoři odkládají české premiéry na další rok, aby nepřipravily své novinky o diváky a sebe o zisk. Po odloženém termínu filmů Vánoční příběh a Tajemství staré bambitky 2 posunuli premiéru i tvůrci partnerské komedie Známí neznámí a sportovního dramatu Poslední závod.

Slovácké divadlo místo plánované premiéry Limonádového Joea zařadí Perfect Days.

Limonádový Joe padl s covidem, budou Perfect Days

Stejně jako další instituce v republice, i Slovácké divadlo v minulých dnech zasáhl koronavirus. Onemocnění jednoho z členů hereckého souboru zamíchalo kartami a uherskohradišťské scéna tak byla nucena odložit premiéru parodie Limonádový Joe, která byla naplánovaná na sobotu 20. listopadu. Vedení divadla však našlo řešení, a tak nakonec uherskohradišťské scéna své diváky v sobotu přivítá a zároveň oslaví i dlouho plánovanou Noc divadel, která připadá na stejný den.

Hana Vagnerová, Petr Vaněk a Elizaveta Maximova

Kýč táhne. Sladkobolný Ježíšek trumfl v kinech superhrdiny i Dunu

Sladké filmové kýče stále táhnou. Potvrzuje to čerstvá domácí novinka Přání Ježíškovi, kterou o víkendu vyhledalo v kinech téměř padesát tisíc diváků. Snímek těžící z populárních zahraničních motivů a splétající různé lidské příběhy, který natočila Marta Ferencová, se tak podle Unie distributorů vyhoupl do čela žebříčku návštěvnosti. 

Nová francouzská komedie Ať žije Bouchon! v podání Divadla Ventyl Hranice.

Divadlo Ventyl otevírá sezonu premiérou francouzské komedie Ať žije Bouchon!

V téměř absurdní frašce nejhranějších současných francouzských autorů J. Della a G. Sibleyrase se můžete těšit na známé herecké tváře hranického Divadla Ventyl v netradičních rolích v režii Kamila Štroncera. V sobotu 13. listopadu od 19 hodin se na domácí scéně sokolovny v Hranicích rozpoutá doslova boj o Bouchon.

Z návštěvy českých krajanů z chorvatského Daruvaru  v Libici nad Cidlinou.

Na představení českých krajanů do Libice dorazila i chorvatská ambasadorka

/FOTOGALERIE/ Za kulturní událost letošního podzimu v Libici nad Cidlinou lze považovat návštěvu českých krajanů z chorvatského Daruvaru. Ti přijali pozvání od zdejšího Divadelního spolku Vojan, a jejich hra Habaďůra byla zařazena do programu 20. ročníku přehlídky Libický divadelní podzim 2021.

Zuzana Bydžovská.

Servírka z Hospody i Yvonne z Revivalu. Zuzana Bydžovská slaví šedesátiny

Díky svému talentu se z dětské filmové hvězdičky lehce přerodila do respektované herecké persony, což se mnoha jejím vrstevníkům či vrstevnicím nepovedlo. Jedna z nejlepších českých filmových, televizních a divadelních hereček Zuzana Bydžovská, držitelka tří Českých lvů, oslavila 10. října šedesáté narozeniny.

Nela Boudová

Umím lidi posouvat a motivovat, říká o své silné stránce Nela Boudová

V poslední době natočila tři filmy, přesto jsme si spíš než o herectví povídaly o tom, že nikdy není pozdě změnit sebe sama, styl života i práci. Právě to totiž Nela Boudová teď dělá. Hraní staví na vedlejší kolej a jako koučka pomáhá lidem hledat jejich silné stránky. Rozhovor s ní přinesl časopis Květy.

43. festival české filmové komedie skončil. Zlatý Prim si odnesl Deníček moderního fotra, nezapomenutelné role přiřkly titul Petru Nárožnému. Novoměstský hrnec smíchu diváci udělili filmu Večírek.

Komedií roku je Deníček moderního fotra, v hrnci smíchu nejlépe uvařili Večírek

Deníček moderního fotra - to je název komedie, která ovládla 43. festival české filmové komedie. Ta zná od sobotního večera své vítěze. Zlatý Prim si odnesl Deníček moderního fotra, nezapomenutelné role přiřkly čestný titul Petru Nárožnému. Nejoblíbenější cenu - Novoměstský hrnec smíchu - diváci udělili filmu Večírek. Soutěžních projekcí festivalového týdne se letos v hledišti zúčastnilo 2157 diváků. A jak naměřili smíchoměřiči smáli se dohromady 153 minut.

Ladislav Votruba a Jiří Červený měřili smích dlouhé roky.

FOTO: Stopky v rukou smíchoměřičů rozhodují o nejveselejší české komedii

Už 43. let každoročně novoměstské Kino 70 na týden patří českým komediím. Letošní ročník dnes večer vyvrcholí závěrečným galavečerem s předpremiérou filmu Zbožňovaný. Herci a tvůrci si převezmou ceny odborné poroty a také legendární novoměstský hrnec smíchu. Ten je určený snímku, u něhož publikum prosměje nejvíce času v poměru ke stopáži filmu.

Novoměstský festival české filmové komedie včera v podvečer nabídl koncert Václava Lebedy alias Voxela a promítání dvou soutěžních snímků.

Deníček moderního fotra má k novoměstskému hrnci smíchu zatím nejblíže

Festivalový čtvrtek v Novém Městě nad Metují odstartoval známý zpěvák Václav Lebeda alias Voxel. Zatímco bavil posluchače před kinem, tak uvnitř o diváckou přízeň soutěžila komedie Ubal a zmiz. Po produkci crazy komedie Ubal a zmiz se soutěžilo o jednu z rekvizit - kožich herce Marka Lambory. Za správnou odpověď na otázku z filmu si avizovaný kožich, který ve filmu herec nosí herec, odnesl Martin Matěka z České Skalice. Navštívil letos první festivalové představení a hned vyhrál dvě ceny - tašku dárků od partnerů festivalu a zmiňovaný kožich. “Kožich si nenechám, věnuju ho manželce,” odpověděl výherce na otázku, kam si trofej vystaví.