Kreativ

ŠTÍTEK: kondom

Ilustrační foto

Kapavka i syfilis. Množství pohlavních chorob na Pardubicku je alarmující

Popularita kondomů u mladých lidí klesá, riziko sexuálně přenosných nemocí je naopak na vzestupu. Lékaři z Pardubické nemocnice varují, že nárůst počtu pohlavních chorob je alarmující. Zároveň se snaží vyvrátit mýtus, že se pohlavní nemoci vyskytují především u lidí z okraje společnosti.

Luboš Palata

AIDS

Dokážeme žít s existencí AIDS, půjde to i s covidem.  

Vánoční nákupy v obchodní centru v Polsku. Ilustrační foto

Nákup v Polsku? Na polovic vyjde vepřové i kondomy

Prémiová whisky za tři čtvrtiny, vepřová kotleta, ale třeba i balíček prezervativů za polovic. Za polskými hranicemi je v obchodech řada komodit výrazně levnějších. Za nákupy k severním sousedům jezdí lidé z Jesenicka, vyplatí se to ale i z větší dálky.

Ilustrační foto.

Nákup v Polsku? Na polovic vyjde vepřové maso i kondomy

Prémiová whisky za tři čtvrtiny, vepřová kotleta, ale třeba i balíček prezervativů za polovic. Za polskými hranicemi je v obchodech řada komodit výrazně levnějších. Za nákupy k severním sousedům jezdí lidé z Jesenicka, vyplatí se to ale i z větší dálky.

Vánoční nákupy v obchodní centru v Polsku. Ilustrační foto

Nákup v Polsku? Na polovic vyjdou vepřové i kondomy

Prémiová whisky za tři čtvrtiny, vepřová kotleta, ale třeba i balíček prezervativů za polovic. Za polskými hranicemi je v obchodech řada komodit výrazně levnějších. Za nákupy k severním sousedům jezdí lidé z Jesenicka, vyplatí se to ale i z větší dálky.

Ilustrační foto

Mladík odešel s pokutou a bez kondomů

Břeclav – Kuriózní krádež řešili břeclavští strážníci v jednom z tamních obchodních domů. Pracovník ostrahy zadržel mladíka, který přes pokladnu pronesl bez zaplacení tři kusy pánské ochrany.

Ilustrační foto

Podvodníci falšují oblečení, hračky, ale i kondomy

Salomon, Lego a Pokémon. To jsou tři nejvíce padělané značky v České republice. Oproti loňsku z první desítky vypadl například výrobce kosmetiky Chanel či známý producent brýlí Ray-Ban. Vyplývá to ze statistik České obchodní inspekce (ČOI), která jenom loni zabavila padělky v hodnotě téměř 84 milionů korun. 

Mezi nabízené suvenýry patřily i dámské plavky s portréty členů královské rodiny

Plavky a kondomy s tvářemi snoubenců. Královskou svatbu provázely i podivnosti

/VIDEO/ Účast na svatbě prince Harryho a Meghan Markleové předčila všechna očekávání a obchodníci si mohou mnout ruce. Na druhé straně se však mohou Britové také ptát - nezašlo marketingové bláznění kolem sňatku královského páru příliš daleko? Jsou opravdu všechny produkty, navržené k tomuto dni, hodny jeho významu?

Balení antikoncepčních pilulek. Ilustrační foto

Mužská antikoncepční pilulka jednoduše vypne spermie

Ačkoli v současnosti existuje celá škála antikoncepčních metod, téměř všechny se týkají žen. Přestože se o mužské antikoncepční pilulce mluví už delší dobu, jsou muži již tisíce let odkázáni pouze na kondomy. Američtí vědci nyní přišli s látkou, která dokáže doslova vypnout schopnost spermií plavat.

Ilustrační foto

Celníci zabavili v Horním Jiřetíně padělané kondomy

Horní Jiřetín - Celníci letos provedli již několik set kontrol nákladu přepravovaných vozidly na silnicích a kontrol všemožných obchůdků,samoobsluh i hospod. Pro prodejce pašovaného a padělaného zboží je smutnou zprávou, že celníci navštíví během roku i nejodlehlejší takřka neviditelné provozovny.

Raději vložky než karafiáty

I ženy bez domova mají menstruaci. Drahé vložky jim můžete darovat celý březen

Menstruace. Něco, co spojuje všechny ženy. Nehledě na to, kolik vydělávají či jaké mají sociální postavení. Na to se snaží upozornit sbírka festivalu Venušiny dny. Ženám v nouzi či ženám bez domova můžete pomoci i vy. Nezisková organizace Jako doma společně s Venuší ve Švehlovce pořádá takzvanou březnovou sbírku. Ženám bez domova můžete donést šampony, vlhčené ubrousky, ale nejvíce budou rády za menstruační vložky.

Testování na HIV. Ilustrační foto.

HIV? Včasné testování vám zachrání život

Česko patřilo k zemím s nižším výskytem nákazy HIV. Relativně dobrou situaci ale v posledních letech zhoršil prudký nárůst počtu nových pacientů. Odborníci poukazují na fakt, že strach z nemoci opadl a že se dokonce přestáváme chránit. Lidé totiž častěji spoléhají na nové léky, díky nimž mohou výrazně déle žít.

Padělky kondomů

Dvě tuny padělaných kondomů. Pražští celníci ohlásili velký úlovek

Dvě tuny padělků kondomů zajistili celníci na Letišti Václava Havla v Praze koncem minulého týdne. Ty podle informací letiště do Prahy doputovaly z Číny. Pokud by bylo zboží propuštěno do volného oběhu, vznikla by majiteli ochranné známky škoda ve výši více než sedm milionů korun.   

Zloděj kondomů na útěku.

Muž ukradl kondomy a utíkal ochrance. Pátrá se po něm

Pardubický kraj /LINKA 112/ - S pěti krabicemi kondomů za devět tisíc korun utíkal z pardubického Atria mladý zloděj. Podezřelý, který vzal z regálů pět krabic pánských ochran, vzal též nohy na ramena, když se o jeho podezřelé počínání začala zajímat ostraha obchodního centra.

Ilustrační foto.

Jakou hudbu Češi preferují při sexu? Za pop music následuje klasika a punk

/INFOGRAFIKA/ Češi si při sexu pouští nejčastěji popové skladby, dále vážnou hudbu nebo dokonce punk. V průzkumu hudební aplikace Youradio, kterého se zúčastnila téměř tisícovka respondentů, si punk jako zvukovou kulisu zvolilo překvapivě zhruba osmdesát lidí. Mezi odpověďmi se objevily i další kuriozity jako vzdechy partnerky či partnera nebo komerčně populární dvojice Eva a Vašek s jejich repertoárem lidových písní.

Hrouda uvízlá v londýnské kanalizaci.

Londýnskou kanalizaci ucpala hrouda dlouhá jako polovina Karlova mostu

Správci kanalizace v Londýně řeší vážný problém. Odpadní systém, pocházející ještě dob z viktoriánské éry, ucpala hrouda ztuhlého tuku, oleje, ubrousků, plen a kondomů. Odstranit masiv dlouhý 250 metrů a těžký 130 tun, což je přibližně délka poloviny Karlova mostu o hmotnosti velryby, nebo 11 dvoupatrových autobusů, zabere nejméně tři týdny.

Duhová tramvaj

Prahou projede "duhová tramvaj", upozorní na nebezpečí šíření HIV

Praha - Centrem Prahy bude dnes odpoledne od 14:00 do 18:00 projíždět tramvaj s duhovými vlajkami, která má upozornit na nebezpečí šíření viru HIV a nemoci AIDS. Osvětová jízda je součástí programu festivalu Prague Pride, který se zaměřuje na život leseb, gayů, bisexuálů a translidí (LGBT). Posádka, v níž budou i lidé z řádu Sester věčné radosti, chce cestující informovat o možnostech ochrany před pohlavními chorobami a rozdávat jim kondomy.

Zdeněk Pfeifer u ústeckého krajského soudu.

ON-LINE: Věděl, že má virus HIV, přesto souložil s třináctiletým

Ústí nad Labem – Vězeňská stráž přivedla v pondělí po půl deváté ráno do soudní síně z vazby před trestní senát ústeckého krajského soudu Zdeňka Pfeifera (1967) z Mostu. Státní zástupce Vladimír Jan podal obžalobu na Pfeifera již koncem září loňského roku, ale do soudní síně vstoupil až v pondělí 19. června.