Kreativ

ŠTÍTEK: kondom

Ilustrační foto

Z Asie dovezli i padělky kondomů

Děčínsko – Skoro dvě stovky padělků objevili celníci koncem ledna při kontrole jedné prodejny v Rumburku.„Podezření, že se jedná o zboží porušující některá práva duševního vlastnictví, jsme zjistili u 67 párů zdravotní plastové obuvi, 85 dětských stavebnic a 6 kusů pracích prášků," uvedl mluvčí ústeckého celního úřadu Jiří Nejedlý.

Ilustrační foto

Nevídané! Velmistr maltézských rytířů rezignoval po sporu s Vatikánem

Vatikán - Muž číslo jedna v hierarchii Řádu maltézských rytířů sáhl ke zřídka vídanému kroku a rezignoval na svou funkci kvůli sporu s Vatikánem. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na mluvčího řádu. Spor řádu s vedením církve se táhne již od prosince a podle médií v něm pravděpodobně jde o rozdávání prezervativů v rozvojových zemích.

Papež František

Papež vyzval biskupy, aby dál důsledně potírali zneužívání dětí

Vatikán - Papež František vyzval na konci roku své biskupy, aby i nadále důsledně zajišťovali ochranu dětí před sexuálním zneužíváním ze strany duchovních. Hlava římskokatolické církve se tak vyjádřila v dopise s datem 28. prosince, který byl adresován vysoce postaveným duchovním a jehož obsah dnes zveřejnil Vatikán.

Papež František

Papež má spor s maltézskými rytíři, zřejmě kvůli kondomům

Řím - Papež František se dostal do sporu s Řádem maltézských rytířů kvůli odvolání jejich velkokancléře. Toho vedení řádu odvolalo zřejmě kvůli rozdávání prezervativů v rozvojových zemích. Papež učinil podle agentury AP neobvyklý krok, když tento týden jmenoval komisi, aby vyšetřila odvolání Albrechta von Boeselagera. Řád nyní papeži vzkázal, že ustavení komise považuje za nepřijatelné.

Obří nafukovací a průhledný prezervativ je zhruba devět metrů vysoký.

V Kolíně nad Rýnem vztyčili obrovský kondom, varuje před AIDS

Kolín nad Rýnem - V západoněmeckém Kolíně nad Rýnem postavili na ulici údajně největší kondom Německa. Akce, kterou uspořádala Německá nadace pro světové obyvatelstvo (DSW), chce upozornit na smrtelné nebezpečí choroby AIDS. Právě na 1. prosince připadá Světový den boje proti AIDS.

Ilustrační fotografie.

Úlet, který měsíce drásal nervy, ohlédla se žena po testu na HIV

Olomouc – Od roku 1985, kdy se infekce začala sledovat, se v Olomouckém kraji nakazilo virem HIV sedmdesát lidí. Jen vloni přibylo do statistiky osm pozitivních. Podle odborníků přestali mít lidé strach z AIDS. Přečetli si, že moderní medicína je v případě průšvihu zachrání. Do něj mohla lehce spadnout i čtyřiačtyřicetiletá Olomoučanka.

Havanští rybáři chytají ryby pomocí prezervativů, říkají tomu "balonkové rybaření".

Vynalézaví havanští rybáři loví ryby pomocí kondomů

Havana - Více než půl století hospodářského embarga Spojených států vůči Kubě udělalo mimo jiné z řady jejích obyvatel mistry ve vynalézání. S minimem finančních prostředků a omezeným sortimentem zboží na místním trhu si Kubánci dokážou poradit s ledasčím. Například havanští rybáři chytají ryby pomocí prezervativů, říkají tomu "balonkové rybaření".

Ilustrační fotografie.

Muži za krádež kondomů hrozí vězení

U kuriózní krádeži tento týden zasahovali ostravští strážníci. Do rukou se jim dostal mladý muž, který v prodejně potravin v Moravské Ostravě vzal několik prezervativů.

Lidových teorií, jak nás komáři dokáží najít, existuje řada: že umí zachytit oxid uhličitý z našeho dechu, že jdou na sladkou lidskou krev. Pravda je mnohem jednodušší.

Kvůli viru zika by se měli lidé chránit při sexu až půl roku

Ženeva – Světová zdravotnická organizace (WHO) dnes zpřísnila své doporučení pro cestovatele, kteří se vrací z oblastí zasažených virem zika. Ženy i muži by podle ní měli provozovat pouze chráněný pohlavní styk nebo zcela abstinovat po dobu až šesti měsíců po návratu domů.

Festival Prague Pride 2016. 16:9

V Praze začal festival s gay a lesbickou tematikou Prague Pride

Praha/FOTOGALERIE/ - Výstavami a dalšími doprovodnými akcemi začal v pondělí v Praze šestý ročník festivalu Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů (LGBT). Během týdne nabídne více než 130 kulturních, společenských, diskusních i sportovních událostí a vyvrcholí jako tradičně sobotním průvodem.

Prague Pride. Ilustrační foto.

V Praze začal festival Prague Pride

Praha - Výstavami a dalšími doprovodnými akcemi začal v pondělí v Praze šestý ročník festivalu Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů (LGBT). Během týdne nabídne více než 130 kulturních, společenských, diskusních i sportovních událostí a vyvrcholí jako tradičně sobotním průvodem.

Auto po vytažení z rybníku.

Řidič po nehodě nadýchal přes dvě a půl promile alkoholu

Malá Hraštice /Z POLICEJNÍCH SVODEK/  – Přes 2,5 promile alkoholu v dechu měl dvaapadesátiletý cizinec, který havaroval 18. července ve večerních hodinách v obci Malá Hraštice. „Po projetí zatáčky dostal řidič s vozem značky Opel Corsa smyk a narazil do sloupu telefonního vedení. Ke zranění osob nedošlo, hmotná škoda je 15 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Ilustrační foto

Německo zakázalo sex s prostitutkou bez použití kondomu

Berlín – Německo zakázalo pohlavní styk s prostitutkou bez použití kondomu, příslušný zákon dnes schválil Spolkový sněm. Poslanci také zavedli povinné zdravotní prohlídky pro prostitutky a zpřísnění pravidel pro založení nevěstinců, uvedla agentura DPA. Podle ministryně pro rodinu Manuely Schwesigové by zákon měl zlepšit ochranu prostitutek před sexuálně přenosnými nemocemi a před vykořisťováním.

Granit Xhaka ze Švýcarska (vlevo) s roztrženým dresem.

Doufejme, že Puma nevyrábí i kondomy, smáli se Švýcaři roztrženým dresům

Lille - Výrobce sportovního vybavení Puma vysvětlil záhadu roztrhaných dresů několika švýcarských fotbalistů na mistrovství Evropy. Při nedělním utkání s Francií potkal problém s dresem hned šest hráčů, podle vyjádření Pumy byl na vině nekvalitní materiál. Puma ale ujistila, že další její klienti se vadných dresů bát nemusejí.

Ilustrační foto

Na olympiádě v Riu bude na sportovce čekat 450 tisíc kondomů

Rio de Janeiro - Na letních olympijských hrách v Riu de Janeiro bude mezi sportovce rozdáno zhruba 450 tisíc kondomů. Poprvé v historii budou také k dispozici ochrana pro ženy a nachystáno je také 175 tisíc balíčků lubrikačního gelu. Informoval o tom Mezinárodní olympijský výbor.

Ilustrační foto.

Třetina Čechů podvádí svého partnera

Praha /INFOGRAFIKA/- Jednorázový úlet může za víc než polovinu nevěr. Přesto sedm z deseti záletníků nepoužívá kondom a na HIV testy jde ani ne jeden z deseti.

Ilustrační foto.

Z obchodu ukradl 65letý muž dvě vteřinová lepidla

Teplice - Nepoučitelný zloděj si nedá říct. Z další krádeže se bude zodpovídat 65letý recidivista. Muž, který před dvěma týdny vykradl v Teplicích trafiku, se v noci ze soboty na neděli vydal krást znovu.

Ilustrační foto.

Jak Kontaktní centrum pomáhá drogově závislým i gamblerům?

Prostějov – Už téměř patnáct let funguje v Prostějově kontaktní centrum pro uživatele návykových látek, které provozuje Společnost Podané ruce. Za tu dobu si pracovníci sociální služby vybudovali stabilní zázemí a pomohli velkému množství klientů, nejen ze strany uživatelů drog, ale i jejich rodinným příslušníkům a osobám blízkým, kterým nabízejí bezplatné poradenství.

Strážníci

Cizinec sebral dálkoměr spolu s kondomy. Ostraze neunikl

Mladá Boleslav - Kondom a dálkoměr. Pro toto zboží si do jednoho z mladoboleslavských obchodních domů přišel dvacetiletý cizinec. Na tom by nebylo nic až zase tak divného, kdyby si obě věci nechtěl odnést, jak se říká, za pět prstů, tedy bez placení.

Tuky do kanalizace nepatří. Ilustrační foto.

Kanalizační síť zanášejí vlhčené ubrousky nebo kondomy

Kyjovsko – Na první ostrou podzimní sezonu spojenou s vinařským odpadem a dalšími nechtěnými příměsemi ze zahrádek se musí připravit nová čistička v Miloticích. I proto varují její provozovatelé před možným poškozením čerpadel v tomto období.

Ilustrační foto.

Čínský expert se snaží vyučovat radosti i strasti sexu

Peking - S pomocí kondomů natahovaných na banány a dalších podobně názorných pomůcek uspořádal v Pekingu sedmačtyřicetiletý čínský expert Fang Kang už třetí ročník letních vzdělávacích kurzů sexu pro děti a dospívající ve věku od 11 do 18 let.

Ilustrační foto.

O sexu bez kondomu má muž přemítat ve vězení šest let

Praha - Nikoli tříletá podmínka, kterou původně vyměřil liberecký soud, ale šest let - a natvrdo. Takový verdikt, který je již pravomocný, vyslechl ve středu u Vrchního soudu v Praze 37letý Rudolf Martin N. Odvolací senát se ztotožnil s míněním obžaloby, že muž nakažený virem HIV vědomě ohrožoval příslušníky homosexuální komunity onemocněním AIDS.

Ilustrační foto.

Trest za ohrožování virem HIV: O sexu bez kondomu bude přemítat šest let

Praha – Nikoli tříletá podmínka, kterou původně vyměřil liberecký soud, ale šest let – a natvrdo. Takový verdikt, který je již pravomocný, vyslechl ve středu u Vrchního soudu v Praze 37letý Rudolf Martin N. Odvolací senát se ztotožnil s míněním obžaloby, že muž nakažený virem HIV vědomě ohrožoval příslušníky homosexuální komunity onemocněním AIDS. Muž, který se sexuálním kontaktům s jinými muži oddával převážně v Praze, byl potrestán nejen za šíření nakažlivé nemoci, ale vrchní soud mu přidal ještě další paragraf: pokus o těžké ublížení na zdraví.

V HLINSKU v Expozici dřevěných hraček se mohou držitelé V(t)IP karet nechat vyfotografovat v oblečení panenek a panáčků.

Na Chrudimsku a Hlinecku budete s V(t)IP kartou hýčkáni

Chrudimsko, Hlinecko - Ještě nemáte svoji turistickou V(t)IP kartu návštěvníka Chrudimska-Hlinecka? Vyzvednout si ji můžete zdarma v některém z informačních center oblasti, ve vybraných turistických cílech nebo ubytovacích a stravovacích zařízeních mimo místo svého trvalého bydliště.

Brigádníci na jaře a na podzim uklízejí novoměstské singltreky.

Dětské tepláky a mikina už novoměstské singltreky nehyzdí

Nové Město na Moravě - Desítka dobrovolníků se v sobotu sešla ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě. Jejich cílem bylo uklidit přilehlé singltreky. Terénní stezky pro cyklisty od podzimu „zasypaly" šišky, námrazou olámané vršky stromů, větve, ale také odpadky.

Ilustrační fotografie.

Za nárůst pohlavních chorob v Thajsku prý mohou moc velké kondomy

Bangkok - Dospívající, kteří se příliš stydí vybrat si správnou velikost kondomu – a raději sahají po větších velikostech – jsou podle thajských zdravotních činitelů jednou z příčin nárůstu pohlavních chorob ve věkové skupině od deseti do 19 let. Za posledních deset let se jejich počet zvýšil pětinásobně, uvedli thajští činitelé v prohlášení zveřejněném před Valentýnem, svátkem zamilovaných.

Ilustrační foto.

Německo se chystá zakázat styk s prostitutkou bez kondomu

Berlín - Pohlavní styk s prostitutkou bez použití kondomu bude napříště v celém Německu zakázaný. Shodli se na tom dnes vyjednávači stran vládní koalice křesťanských demokratů a socialistů. Opatření je součástí připravované reformy zákona o prostituci, kterou kabinet kancléřky Angely Merkelové předloží v dohledné době ke schválení parlamentu. Podle časopisu Der Spiegel ale není zatím jasné, jak bude stát dodržování tohoto nařízení kontrolovat.

Ilustrační foto.

Hádky, krádeže i noční zpěv. Kuriózní případy roku 2014

Frýdecko-Místecko, Třinecko - Důchodkyně uvězněná ve vaně, krádeže stovek kondomů i noční zpěvák, který si neodpustil přídavek. Ani v končícím roce 2014 nebyla nouze o řadu kuriózních případů, kterými se zabývali strážnici a policisté v regionu.

Speciální tramvaj na lince Horní Hanychov Lidové sady, ve které probíhala zároveň osvěta o tom, co je virus HIV, jak se přenáší, co způsobuje a jak se bezpečně chránit před nakažením.

Desítky lidí se včera nechaly testovat na HIV

Liberec - /ROZHOVOR/ První den v prosinci se na celém světě slaví Mezinárodní den boje proti AIDS. Liberec se v letošním roce připojil k osvětové kampani, která má za cíl zabránit dalšímu šíření smrtelného viru.

Xindl X v klubu Anděl

Xindlův deník: Čůrání ve sprše a vaření v kondomu

Světem se šíří novej trend. Anglický studenti v rámci svýho výzkumu došli k revolučnímu řešení, co by mělo státu ušetřit spotřebu vody. Prej bychom všichni měli ráno čůrat ve sprše a ušetřit tím jedno spláchnutí denně. A když se to nasčítá, celostátně ušetříme denně několik plnejch bazénů.

Poslední sobota před volbami v Jičíně.

Politika má smysl, je-li diskuse

Jičín- Politika má smysl, je-li diskuse. V Jičíně byla v sobotu 4. října, protože se konala volební kampaň. Škoda, že jen v sobotu. Takhle by politici měli vstupovat do ulic častěji. Mnohé by se dozvěděli, mnohé by lidem pověděli. Bylo by tak uprostřed jejich práce, tedy nejen v období slibů.

Na těšínské neckyádě byla k vidění plavidla nejroztodivnějšího vzhledu 
a konstrukce. Cíl byl splněn – nikomu se nic nestalo a všichni se dobře bavili.

Na neckyádě se bavily stovky lidí

Český Těšín – První ročník neckyády, který před pár dny uspořádali na českotěšínské přehradě dobrovolníci, skončil velkým úspěchem.