Kreativ

ŠTÍTEK: kondom

Ilustrační foto

V Japonsku vyšla kniha receptů, jak vařit s pomocí kondomů

Tokio - V Japonsku vyšla kniha receptů, které popisují přípravu jídel s pomocí kondomů. Podle serveru Huffington Post má Japonce netradičním způsobem upozornit, že prezervativy vůbec existují. K pohlavnímu styku je totiž obyvatelé země vycházejícího slunce používají až příliš málo.

Posoudili protizáplavová opatření.

Sousedé společně proti povodním

Linec - Malše u pohraničního Leopoldschlagu se pravidelně rozlévala z břehů a zaplavovala obec. Od letoška jsou tu lidé ale v bezpečí, píše deník OÖN. „Společně s českou sousední obcí Dolní Dvořiště byla realizována protipovodňová ochrana na tomto úseku toku. Na jihočeské straně bylo koryto Malše v jednom kilometru délky rozšířeno, aby voda měla při silném dešti možnost se rozlít. S podporou Evropské unie byly práce zrealizovány v rekordním čase."

Ilustrační foto

Uganďanům jsou kondomy příliš malé, brání to v boji proti AIDS

Kampala – Kondomy, které jsou dostupné v Ugandě, jsou mnoha místním mužům příliš malé, což může představovat vážný problém pro úspěšný boj proti šíření AIDS v této zemi. Podle agentury AFP na to v sobotu upozornili místní poslanci, kteří se vrátili ze studijní cesty ve vybraných regionech.

Ilustrační foto

Klienti německých prostitutek budou muset povinně užívat kondomy

Berlín - Klienti německých prostitutek zřejmě budou brzy muset povinně používat kondomy. Ministryně pro rodinu Manuela Schwesigová připravuje příslušný zákon, jehož cílem je zlepšit ochranu zdraví prostitutek. Pracovnice v sexuálních službách ale úpravu kritizují, obávají se, že po zavedení zákona se stanou terčem policejní šikany.

Peter Koliba se s chlamydiovou infekcí ve své ambulanci setkává často. Naprostou většinu případů je však schopen úspěšně léčit.

Chlamydie řádí také na Opavsku

Opavsko - Chlamydióza je nejčastější pohlavně přenášená bakteriální infekcí na celém světě. S touto chorobou musela anebo stále musí bojovat řada lidí z Opavska. Obzvlášť teď v letních měsících.

Americký inovátor Charlie Powell přišel s údajně převratným nálezem. Vyvinul speciální kondom, díky kterému se už muži nebudou moci vymlouvat na to, že je chráněný sex nebaví a že z něj nemají takový prožitek.

Nový kondom slibuje revoluci, ale nechrání před nemocemi

USA – Americký inovátor Charlie Powell přišel s údajně převratným nálezem. Vyvinul speciální kondom, díky kterému se už muži nebudou moci vymlouvat na to, že je chráněný sex nebaví a že z něj nemají takový prožitek.

Poznáváte je? Policie v Pardubicích hledá dvojici, která v obchodě ukradla kondomy za 13 500

Třiapadesát krabiček kondomů ukradl mladý pár, lup schoval do kočárku

Pardubice - Třiapadesát balíčků prezervativů za 13 500 korun ukradl mladý pár s kočárkem. Ten regál s kondomy doslova vybílili. Tak si toho v DM Drogerii na Poděbradské ulici obsluha také všimla. Pardubičtí policisté teď pátrají po muži a ženě, kteří mají zřejmě v plánu držet se bezpečného sexu minimálně několik let. Má to jen jeden háček - nákup nezaplatili.

ZÁNIK. S tímto podtitulem míří do kin pokračování plechových hrdinů Michaela Baye.

Filmové premiéry: Tanečky kolem těhulek a obří roboti

Praha /VIDEO/ - Pouhé dvě novinky si nechali distributoři na tento týden. Opakuje se tradiční situace, kdy je před karlovarským festivalem v kinech „vymeteno", protože většina producentů si schovává filmy pro předpremiéru do Karlových Varů.

Ilustrační foto

REPORTÁŽ: Prostituce se podobá hororu

Plzeň – Je krátce po druhé hodině odpoledne, teploměr ukazuje 35 stupňů Celsia. Dobrovolně je venku v takovém horku jen málokdo, terénní pracovníci organizace Ulice – Agentura sociální práce, s nimiž se vydávám za prostitutkami, si ale počasí nevybírají. Vyrážíme směr Domažlická.

Ilustrační foto

V Dánsku dostanou mladí lidé antikoncepci zdarma

Kodaň - V dánském okrese Halsnaes už nemusí mladí lidé platit za antikoncepci. Ve snaze podpořit plánované rodičovství úřady vydávají kondomy, pilulky proti početí a další antikoncepční prostředky zcela zdarma. Informovala o tom agentura DPA.

Ilustrační foto

Mladé lidi ohrožují pohlavní choroby

Jindřichohradecko – Jižní Čechy se v posledních letech staly doslova semeništěm pohlavních chorob a Jindřichohradecko v žádném případě nezaostává. Právě naopak.

Ilustrační foto

Češi začínají se sexem stále dřív, ale roste zodpovědnost

Češi a Češky začínají se sexem stále dřív, přistupují ale k sexu zodpovědněji. Při intimní premiéře mělo 42 procent mužů kondom a 20 procent dívek antikoncepční pilulky. Ukázal to loňský průzkum Sexuologického ústavu na téma Sexuální chování v ČR, jehož výsledky představili novinářům garanti průzkumu Petr Weiss a Jaroslav Zvěřina. Průzkum ústav dělá v intervalech pěti let od roku 1993.

Ilustrační foto

Češi začínají se sexem stále dřív, ale roste zodpovědnost

Praha - Češi a Češky začínají se sexem stále dřív, přistupují ale k sexu zodpovědněji. Při intimní premiéře mělo 42 procent mužů kondom a 20 procent dívek antikoncepční pilulky. Ukázal to loňský průzkum Sexuologického ústavu na téma Sexuální chování v ČR, jehož výsledky představili dnes novinářům garanti průzkumu Petr Weiss a Jaroslav Zvěřina. Průzkum ústav dělá v intervalech pěti let od roku 1993.

Ilustrační foto

Češky vystřídají v sexu za život v průměru sedm partnerů

Praha – Češky v sexu vystřídají za život v průměru sedm partnerů, o dva víc než průměr zjištěný průzkumem v 15 zemích. Polovina Češek se chrání hormonální antikoncepcí, zbytek volí jako hlavní ochranu většinou kondom. Průzkum rovněž zjistil, že Češky po nechráněném sexu vyčkávají s řešením zbytečně dlouho. Jen tři z deseti by použily pohotovostní pilulku, každá devátá v této situaci jde na interrupci. Ukázal to průzkum, v němž odpovídalo 7000 žen od 15 do 49 let.

Ilustrační foto

Češky vystřídají za život v průměru sedm sexuálních partnerů

Češky v sexu vystřídají za život v průměru sedm partnerů, o dva víc než průměr zjištěný průzkumem v 15 zemích. Polovina Češek se chrání hormonální antikoncepcí, zbytek volí jako hlavní ochranu většinou kondom. Průzkum rovněž zjistil, že Češky po nechráněném sexu vyčkávají s řešením zbytečně dlouho. Jen tři z deseti by použily pohotovostní pilulku, každá devátá v této situaci jde na interrupci. Ukázal to průzkum, v němž odpovídalo 7000 žen od 15 do 49 let.

Ilustrační foto

Historické okénko do sexu na nedávných olympijských hrách

Soči (Rusko) – Ve čtvrtek internet doslova vybuchl vlnou zpráv, které se netočily kolem nebezpečných U-ramp, pouličních psů, změklého sněhu či nedokončených hotelů v dějišti olympijských her v Soči. Ne, všechny s větší nebo menší dávkou nevíry informovaly o tom, jak nesmírně populární je prý v olympijské vesnici seznamovací aplikace Tinder. No věřili byste tomu? To je naprosto neočekávané.

Hrou proti AIDS v tělocvičně hodonínského gymnázia.

Rada zdravotnic studentům: Autoerotika je nejbezpečnější

Hodonín /REPORTÁŽ/ – Jak správně nasadit kondom na penis? Která antikoncepce je nejúčinnější? Je autoerotika přirozená? I na tyto otázky v úterý odpovídaly ženy ze Státního zdravotního ústavu patnáctiletým a šestnáctiletým gymnazistům v Hodoníně.

Ilustrační foto

Írán se snaží zvýšit porodnost, už nenabízí kondomy zdarma

Teherán - Kondomům zdarma a vládou podporovaným vasektomiím v Íránu odzvonilo. Přibývá naopak kázání, která vychvalují rozvětvené rodiny a diskutuje se i o tom, že by rodiny s novorozencem mohly získat za odměnu zlaté mince. Zatímco dlouhá dvě desetiletí se Íránci snažili snížit porodnost na co nejnižší hodnotu, nyní by si místní představitelé přáli pravý opak. Jenže žádný baby boom se v dohledné době v zemi sužované sankcemi a šestatřicetipro­centní inflací očekávat nejspíš nedá.

Vedoucí streetworku Prevent Kamil Podzimek.

Jihočeští narkomani odevzdali skoro 122 tisíc použitých jehel

Jižní Čechy - Narkomani a lidé provozující sexuální služby za úplatu. To jsou dvě nejrizikovější skupiny lidí, mezi nimiž se nejčastěji šíří infekční či pohlavně přenosné choroby. Včetně té nejobávanější, dosud nevyléčitelné nemoci AIDS způsobené virem HIV. Právě jím se letos v kraji nakazilo sedm lidí.

Vedoucí streetworku Prevent Kamil Podzimek.

Jihočeští narkomani odevzdali skoro 122 tisíc použitých jehel

Jižní Čechy – Narkomani a lidé provozující sexuální služby za úplatu. To jsou dvě nejrizikovější skupiny lidí, mezi nimiž se nejčastěji šíří infekční či pohlavně přenosné choroby. Včetně té nejobávanější, dosud nevyléčitelné nemoci AIDS způsobené virem HIV. Právě jím se letos v kraji nakazilo sedm lidí.

Ilustrační foto

Francie zlevňuje kondomy, aby se lidé více chránili před AIDS

Paříž - U příležitosti nedělního Světového dne boje proti AIDS se francouzská vláda rozhodla snížit cenu prezervativů. Její snahou je oživit používání kondomů hlavně u mladých lidí v době, kdy ve Francii stále přibývá lidí nakažených virem HIV a naopak klesá spotřeba prezervativů. Uvedl to dnes francouzský zpravodajský web 20minutes.

Ilustrační foto

Prostitutky v Keni používají místo kondomů léky proti HIV

Nairobi – V Keni žije zhruba 1,5 milionů lidí s virem HIV a tento počet se každý rok zvýší asi o 100.000 nových případů. I přesto ale některé prostitutky provozují nechráněný sex a poté užívají takzvaná antiretrovirotika, aby snížily riziko nákazy. Píše o tom britský zpravodajský server BBC.

Vernéřovický gáblík a vepřové hody.

Gáblík lákal na vepřové hody i soutěže

Vernéřovice /FOTOGALERIE/ - Okolo osmdesáti lidí se v sobotu přišlo pobavit, zasoutěžit si a zatančit na už čtvrtý ročník Vernéřovického gáblíku spojeného s vepřovými hody. Ten se uskutečnil za podpory obecního úřadu v místní restauraci.

Ilustrační foto

Situace u hranic s Německem: mezi prostitutkami je víc Češek než dříve

Plzeň - U česko-bavorských hranic za poslední léta ubylo nočních klubů a změnila se struktura prostitutek. Ještě před několika lety byla mezi prostitutkami zhruba třetina Češek, třetina Ukrajinek a třetina žen z převážně východních zemí, nyní představují Češky až téměř polovinu prostitutek, žen z Východu ubylo.

Ilustrační foto

Situace u hranic s Německem: mezi prostitutkami je víc Češek než dříve

Plzeň - U česko-bavorských hranic za poslední léta ubylo nočních klubů a změnila se struktura prostitutek. Ještě před několika lety byla mezi prostitutkami zhruba třetina Češek, třetina Ukrajinek a třetina žen z převážně východních zemí, nyní představují Češky až téměř polovinu prostitutek, žen z Východu ubylo.

Ilustrační foto

Za kondomy asi půjde do basy

Karlovy Vary - K milostným hrátkám se patrně chystal čtyřiadvacetiletý muž z Karlových Varů, který se vybavil v drogerii hned patnácti krabičkami kondomů. Že myslel na bezpečný sex, je sice chvályhodné, problémem ovšem bylo, že za kondomy nezaplatil. Proto má nyní na krku stíhání kvůli krádeži.

Ilustrační foto

Za kondomy asi půjde do basy

Karlovy Vary - K milostným hrátkám se patrně chystal čtyřiadvacetiletý muž z Karlových Varů, který se vybavil v drogerii hned 15 krabičkami kondomů.

FILIP ŠORF se svou ženou na Liberty Island. V pozadi je vidět Ellis Island a New York City.

Za velkou louží - zápisník Filipa Šorfa: Panoptikum na obzoru

Východní Čechy /NÁZOR/ - Na konci září mě vždycky přepadne úzkost – Halloween se blíží. Pro Salem je to největší událost v roce. Všechny bystré podnikavé hlavy vymýšlejí nejrůznější triky a fígle, jak dostat co nejvíce peněz z turistů.

Ilustrační foto

Americký pornoprůmysl v ohrožení: třetí aktér je HIV pozitivní

Los Angeles - Další aktér vystupující v amerických pornografických filmech byl minulý týden testován pozitivně na virus HIV, který způsobuje onemocnění AIDS. Jde o třetí podobný případ za méně než tři týdny, což přimělo losangeleskou skupinu hájící zaměstnance ve filmovém průmyslu pro dospělé, aby vyzvala k vyhlášení moratoria na všechny pornoprodukce. Informuje o tom agentura Reuters.

Ilustrační foto

V USA přestali točit pornografické filmy, herec se nakazil HIV

Los Angeles – Výroba pornografických filmů v USA se ve středu zastavila, když krevní testy jednoho z herců prokázaly přítomnost viru HIV. Jeho filmoví partneři jsou rovněž testováni, zákaz filmování bude podle agentury AP zrušen v okamžiku, kdy pomine nebezpečí nákazy. Při filmování se údajně herec nenakazil.

Ilustrační foto

Viagra i kondomy. I to se našlo při úklidu ve sněmovních lavicích

Praha – Lavice poslanců v jednacím sále Poslanecké sněmovny skrývaly netušené poklady. Uklízečky omylem vyklidily po středečním zasedání i lavice, věci z nich daly na jednu hromadu. Poslanci se po příchodu do sněmovny museli probírat všemi věcmi a hledat ty svoje. Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová se jim za úklidovou službu omluvila.

Ilustrační fotografie.

Padělané kondomy z Číny se vydávaly za české, Polsko je zabavilo

Varšava – Celníci v severopolském přístavním městě Gdyni zabavili zásilku 1,5 milionu padělaných kondomů z Číny, které nesly značku českého výrobce. Informoval o tom dnes na svém webu list Gazeta Wyborcza. Zásilka, která měla hodnotu 60.000 dolarů (1,2 milionu korun), byla určena pro evropský trh.

Lenka Čuprová z organizace Ratolest Brno získala nedávno za svou práci ocenění Časovaná bota, které uděluje Česká asociace streetwork.

Pomáhá dětem z ulice už čtyři roky najít odvahu

Brno - Jak vyřešit problémy doma? Kde sehnat kondom? Co dělat s dluhy dopravnímu podniku? Odpovědi mohou mladí lidé z ulice najít u terénních sociálních pracovníků. Lenka Čuprová z organizace Ratolest Brno získala nedávno za svou práci ocenění Časovaná bota, které uděluje Česká asociace streetwork.

Joachim Gauck

V údajně nebezpečném dopise pro Gaucka byl prý použitý kondom

Berlín – Podezřelá zásilka pro německého prezidenta Joachima Gaucka, kterou předminulý týden pyrotechnici odpálili kvůli obavám, že by mohlo jít o dopisní bombu, obsahovala použitý kondom. Napsal to dnes německý zpravodajský magazín Focus s odvoláním na vyšetřovatele.

Ilustrační foto.

Ošetřovatelka utíkala před staříkem, ten byl nadopovaný viagrou

Řím – Italská policie zatkla v minulých dnech pětaosmdesátiletého Giuseppe Iadanzu. Stařík poté, co spolykal několik tablet viagry, pronásledoval nahý zdravotní sestru. Pětatřicetiletá žena, kterou si senior najal, aby o něj pečovala, stihla zavolat policii.