Kreativ

ŠTÍTEK: orchestr

Nedělní taneční odpoledne

Kolíňanka zahraje na Zámecké

V neděli 6. října zahraje pro členy a příznivce Klubu přátel Františka Kmocha (KPFK) na kolínské Zámecké dechová hudba Kolíňanka. Muzikanti, z nichž většina je členem VDO Kolín-Dolní Chvatliny, se už těší na své přátele, kteří dobře vědí, že tento malý dechový orchestr umí zahrát k tanci i poslechu nejen skladby dechovkového charakteru.

Z netradičního výchovně vzdělávacího koncertu v tělocvičně 1. Základní školy v Kolíně.

Pohádkové, muzikálové a filmové melodie zněly tělocvičnou základní školy

/FOTOGALERIE/ Netradiční výchovně vzdělávací koncert se uskutečnil první říjnový pátek v tělocvičně 1. základní školy v Kolíně. Pro první i druhý školní stupeň zde zahrál a zazpíval známý zpěvák, laureát několika pěveckých soutěží, Pepa Živčák, který založil soukromou hudební školu pod názvem Josefova Hudební škola, za doprovodu svých hudebních kolegů z tanečního orchestru Echo 91 bubeníka Pavla Doležala a zpěvačky Zuzany Novotné.

Orchestr Harmonie 1872 Kolín vyjel do ruského Petrohradu.

Orchestr Harmonie 1872 Kolín vyjel do ruského Petrohradu

/FOTOGALERIE/ Celý orchestr Harmonie 1872 Kolín se vydal ve středu 18. září na dlouhou cestu do ruského Petrohradu, kde se zúčastnil III. ročníku Festivalu pouličního umění. Ze své cesty se hudebníci vrátili po osmi dnech, ve čtvrtek 26. září. 

Snímek Josefa Kráma z rozhlasového pořadu Tobogán, kterého se zúčastnil Karel Gott.

Karel Gott: „Bez Rudolfa Rokla by můj začátek vypadal asi úplně jinak"

/FOTO/ S Rychnovem nad Kněžnou pojil Karla Gotta nejen jeho poslední koncert, který se tu uskutečnil před pěti lety. Poprvé tu vystoupil v roce 1961 v Domě osvěty, nynějším Národním domě. A už tehdy spolu s rychnovským rodákem Rudolfem Roklem za doprovodu orchestru Karla Krautgartnera.

Soundtrack zakončily hity skupiny Queen.

V prodeji už jsou vstupenky na příští ročník Soundtracku

Měsíc uplynul od konce letošního ročníku festivalu filmové hudby a médií Soundtrack a pořadatelé už hlásí, že do prodeje jdou vstupenky na hlavní tahák příštího ročníku. Tím bude Skyfall in Concert. Tedy slavná bondovka s Danielem Craigem na plátně za doprovodu symfonického orchestru pod taktovkou Ernsta van Tiela. K vidění bude v sobotu 29. srpna 2020.

Hudební mistr Arnold Smrtka

Hudební mistr Arnold Smrtka: Hraní v krematoriu bylo velkou školou

Narodil jsme se 31. května 1960 v Praze. Na housle hraji od čtyř let. V pěti jsem začal chodit do tehdejší lidové školy umění. Později jsem byl přijat na konzervatoř, kde jsem studoval v letech 1975 až 1981. Ještě v době studií na konzervatoři jsem hrál v Československém komorním orchestru. Už tehdy jsem procestoval díky hudbě velkou část světa, hrál jsem například v Německu, Mexiku a Itálii.

Grandhotel Ambassador

Tip na 26. září: Promítání s živou hudbou

Velmi zajímavý večer můžete ve čtvrtek prožít v karlovarském hotelu Ambassador. Tam se bude od 19:30 promítat film Svatý Václav Jana Stanislava Kolára z roku 1929 (v titulní roli Zdeněk Štěpánek). Promítání doprovodí Karlovarský symfonický orchestr.

Karlovarský symfonický orchestr

Dvořákův podzim pokračuje

Karlovarský symfonický orchestr uvede ve čtvrtek 19. září v Grandhotelu Ambassador Národní dům další z koncertů Dvořákova karlovarského podzimu. Pod taktovkou čestného šéfdirigenta Martina Lebela se jako sólisté představí sopranistka Tereza Mátlová a hráči KSO – 1. klarinetista Lukáš Böhm a 1. fagotista Marek Rothbauer. Na programu jsou skladby Pierre Wissmera, Ernesta Chausona, Richarda Strausse a Antonína Dvořáka. Koncert začíná v 19.30.

Odjezd muzikantů dechového orchestru Harmonie 1872 z Kolína do Petrohradu.

Muzikanti Harmonie 1872 odjeli reprezentovat hudební Kolín do Petrohradu

/FOTOGALERIE/ Rušno bylo v úterý 17. září odpoledne nedaleko zkušebny kolínského dechového orchestru Harmonie 1872 naproti parku u okresního soudu. Do luxusního autobusu s vlekem tam nástroje, kostýmy i zavazadla stěhovali muzikanti odjíždějící na dlouhou cenu do ruského Petrohradu.

Rockin´ dreams - open air koncert Filharmonie B. Martinů

Tip na středu 18. září: Rockové snění po stopách slavných kapel a jejich hitů

Zveme vás na akci nazvanou ROCKIN´ DREAMS aneb rockové snění po stopách historie slavných kapel a jejich nezapomenutelných hitů. Pod vedením dirigenta Miloše Machka zazní rockové písně v jedinečných úpravách pro velký symfonický orchestr od skupin Rolling Stones, Beatles, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, AD/DC a mnoha dalších.

Karlovarský symfonický orchestr

Dvořákův podzim pokračuje

Karlovarský symfonický orchestr uvede ve čtvrtek 19. září v Grandhotelu Ambassador Národní dům další z koncertů Dvořákova karlovarského podzimu. Pod taktovkou čestného šéfdirigenta Martina Lebela se jako sólisté představí sopranistka Tereza Mátlová a hráči KSO – 1. klarinetista Lukáš Böhm a 1. fagotista Marek Rothbauer. Na programu jsou skladby Pierre Wissmera, Ernesta Chausona, Richarda Strausse a Antonína Dvořáka. Koncert začíná v 19.30.

Janek Ledecký, Hanz Sedlář a Ivan Hlas

S orchestrem za zády. Janek Ledecký a Ivan Hlas vyráží na turné

Po úspěšné Akustické šňůře vyráží hudebník Janek Ledecký na další turné, na němž představí symfonické verze svých nejslavnějších písní. Hostem na všech jeho koncertních zastávkách bude respektovaný písničkář Ivan Hlas. Turné odstartuje už 18. září v Ostravě.

Táborský symfonický orchestr Bolech představil v sobotu odpoledne  v rámci Táborských setkání řadu filmových melodií.

OBRAZEM: Bolech představil posluchačům filmové melodie

Táborský symfonický orchestr Bolech v sobotu odpoledne na Žižkově náměstí zavedl posluchače do světa filmových melodií. Zazněly melodie z Hvězdných válek, Hry o trůny, Schindlerova seznamu, Fantoma opery a mnohé další.

FC Písek - FC Slavia Karlovy Vary 3:0 (3:0).

Písecký orchestr přehrál karlovarské diváky

6. kolo Fortuna ČFL 2019/2020 bylo výjimečné nejen tím, že se do písecké fotbalové kroniky zapíše jako vůbec první, během kterého se hrálo za umělého osvětlení, ale také výkonem, který domácí fotbalisté předvedli.

Karlovarský symfonický orchestr.

Karlovarský symfonický orchestr v Ambassadoru

Dvořákům karlovarský podzim pokračuje dalším koncertem. Tentokrát se Karlovarský symfonický orchestr představí v hotelu Ambassador společně s klavíristkou Suzana Bartal. Program: FERENC LISZT: Léta putování, rok druhý: Itálie S. 161 (výběr)ANTONÍN DVOŘÁK: Humoreska č. 1 es moll op. 101ANTONÍN DVOŘÁK: Valčík č. 5 g moll op. 54FERENC LISZT: Léta putování, rok první: Švýcarsko S. 160 - Vallée d‘ObermannFERENC LISZT: Léta putování, rok třetí S. 163 (výběr)  

Kapela Fuga.

Memoriál Jarka a Karla se v Chotěboři uskuteční i letos

Chotěboř – Memoriál Jarka a Karla, aneb vzpomínka na skvělé muzikanty – to je akce, která nebude v Chotěboři chybět ani letos. Uctít si bratry Mrkvičkovy, kteří už hrají jenom v nebeském orchestru, si fanoušci mohou přijít v sobotu 14. září. Memoriál startuje v 19.30 hodin.

Americká houslistka Esther Yoo

Tip Deníku: Americká houslistka zahraje na zámku

Slavkov u Brna – Koncert americké houslistky Esther Yoo s brněnským komorním orchestrem Czech Virtuosi pořádá ve středu 11. září ve spolupráci s Občanským sdružením Na kolečkách Zámek Slavkov - Austerlitz.

O zlatou taktovku Ladislava Roma.

Mládežnické dechové orchestry se utkaly O zlatou taktovku Ladislava Roma

Strakonice - První zářijová sobota byla ve Strakonicích patřit dechové muzice. Kvůli počasí byl program druhého ročníku soutěžní přehlídky mládežnických dechových orchestrů O zlatou taktovku Ladislava Roma z II. nádvoří hradu přesunut do kulturního domu. Cílem této přehlídky je snaha udržet i stále zdokonalovat mládežnickou dechovou hudbu na Strakonicku a podporovat přátelské setkání mládežnických kapel z různých regionů.

Film Music Tour 2019

Film Music Tour 2019 ve Zlíně

Je tu opět jedinečná hudební show FILM MUSIC TOUR 2019, na které opět uslyšíte to nejlepší z filmové hudby v podání Aničky Slováčkové a Milana Peroutky spolu s unikátním žesťovým orchestrem Moravia Brass Band pod taktovkou japonského dirigenta Chuheie Iwasakiho.

Dny města Kladna 2018.

V pátek začnou Dny města Kladna

/FOTOGALERIE, VIDEO/ V pátek 6. září odpoledne odstartují v areálu Sletiště Dny města Kladna, kulturní akce potrvá do neděle. Ulice kolem Sletiště budou uzavřené. Dny města Kladna budou opět ve velikém stylu, o start se postará v 17 hodin kapela The Beatles Revival, dále zazní skladby v podání Marty Jandové a Václava Noida Bárty v doprovodu symfonického orchestru. Po koncertu kapely Floyd Pulses vyvrcholí program velkou světelnou a pyro show.

Mezinárodní festival vojenských hudeb v Kroměříži, podplukovník Kamil Mezihorák.

Vojenský orchestr učil lidi státní hymnu, říká podplukovník Kamil Mezihorák

/FOTOGALERIE/ „Vojenské hudby jsou tradicí. Nikoliv přežitkem. Je to kus historie,“ říká podplukovník Kamil Mezihorák, který měl v Kroměříži na starost Mezinárodní festival vojenských hudeb. Ten se uskutečnil na přelomu srpna a září. Do města přilákal diváky z celého okolí a soubory z nejrůznějších koutů světa.

Již tradiční operní představení v přírodním divadle v pražské Šárce, tentokráte Dvořákův Jakobín, proběhlo 3. září.

Dorazily tisíce lidí, ale operu v Divoké Šárce ukončila silná bouřka

Pořadatelé kvůli silné bouřce museli v neděli předčasně ukončit představení opery Don Giovanni, kterou sólisté, orchestr, sbor a balet Národního divadla hrál pod širým nebem v pražské Divoké Šárce. Do přírodního divadla dorazily tisíce lidí. Bylo to poprvé za patnáctiletou historii těchto lesních představení, kdy operu nebylo možné kvůli nepřízni počasí dokončit.

S Filharmonií Hradec Králové zkoušel na poděbradský Soundtrack oscarový dirigent Ernst van Tiel.

Oscarový dirigent zkoušel v Hradci Amadea a říká: Mozarta miluji

/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ Slavný nizozemský dirigent Ernst van Tiel absolvoval v pátek poslední zkoušku v Hradci Králové: s orchestrem zdejší filharmonie a Kühnovým dětským sborem nastudoval skladbu Amadeus live, která zazní na mezinárodním festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady. Orchestr doprovodí českou festivalovou premiéru koncertního provedení filmu Miloše Formana.

Ilustrační foto.

Hradečanka zahraje v Opavě

Koncert dechového orchestru z Hradce nad Moravicí se uskuteční v neděli 8. srpna na Horním náměstí za Slezankou. Koncert orchestru začne v 10 hodin dopoledne.