Kreativ

ŠTÍTEK: orchestr

Ilustrační foto.

Vánoční koncerty chystá dětský sbor i orchestr

Tradiční vánoční koncerty se také v letošním roce stanou vyvrcholením sezony pro Dechový orchestr mladých a Tachovský dětský sbor. Obě hudební tělesa působí při Základní umělecké škole Tachov.

Orchestr Harmonie 1872 v Libici nad Cidlinou.

Kolínský orchestr Harmonie 1872 koncertoval pro Divadelní soubor Vojan

/FOTOGALERIE/ Rok plný oslav u příležitosti 50. výročí své existence završil Divadelní soubor Vojan z Libice nad Cidlinou slavnostním koncertem, na který si pozval orchestr Harmonie 1872 Kolín. Sál Kulturního domu v Libici nad Cidlinou se v sobotu 7. prosince, v předvečer druhé adventní neděle, zaplnil do posledního místa a více než 250 diváků se těšilo z hudebního výkonu 58členného orchestru Harmonie 1872 Kolín.

Nymburský komorní orchestr při jedné ze svých zkoušek před koncertem.

Vánoční koncert nymburského orchestru zazní v Obecním domě

Vánoční koncert nymburského komorního orchestru patří k tradičním příjemným zastavením v adventním čase. Místem konání je opět Obecní dům. Nymburský komorní orchestr navodí vánoční atmosféru koncertem pod uměleckým vedením Arnolda Smrtky.

PIKO a Sonitus v Bad Leonfeldenu.

PIKO a Sonitus v Bad Leonfeldenu

Bad Leonfelden se stává dalším partnerským městem Písku a náš komorní orchestr byl požádán, aby v rámci aktivit projektu „Bad Leonfelden a Písek se poznávají“ podpořeného z Fondu malých projektů, program Interreg V-A, je Rakousko – Česká republika a realizovaného městem Písek, uspořádal v tomto malebném městečku koncert.

V hotelu Ambassador vystoupí společně s Karlovarským symfonickým orchestrem chorvatský klavírista Lovro Pogorelich v Ambassadoru.

Chorvatský klavírista Lovro Pogorelich v Ambassadoru

Karlovarský symfonický orchestr uvedl ve čtvrtek 21. listopadu v Grandhotelu Ambassador Národní dům koncert řízený šéfdirigentem Janem Kučerou, na němž se jako sólista představí chorvatský klavírista Lovro Pogorelich.

Kateřina Brožová.

Tip na koncert: Brožová rozezpívá Kyjov. S orchestrem

Nejvyšší čas koupit si vstupenky mají všichni příznivci osobního kouzla a šarmu herečky a zpěvačky Kateřiny Brožové. Do Kyjova zavítá, aby potěšila diváky společně s Orchestrem Václava Hybše. Jak sdělili pořadatelé, letošní vánoční turné orchestru bude poslední.

Štefan Margita

Tip na úterý 26. listopadu:Štefan Margita zazpívá operní árie a muzikálové písně

Galavečer nejkrásnějších operních árií a muzikálových písní v podání světově proslulého tenoristy Štefana Margity a jeho hostů, konkrétně sopranistky Kristýny Vylíčilové a houslového virtuóza Miroslava Ambroše za doprovodu dámského smyčcového orchestru Ambroš Ladies Orchestra, se uskuteční dnes od 19 hodin v Krušnohorském divadle v Teplicích.

Film Music Tour

Film Music Tour 2019

Kino s živým orchestrem v koncertních sálech pod taktovkou dirigenta Chuheie Iwasakiho.

Ondřej HAvelka

Tip na pondělí 25. listopadu: Ondřej Havelka a Melody Makers

Koncert nabitý nesmrtelnými evergreeny, korunuje unikání a swingující provedení slavné Gershwinovy Rapsodie v modrém v původním aranžmá pro klavír a jazzový orchestr. Zážitek, který vám vyjazzuje mozek až do euforického bezvědomí!

Štefan Margita

Tip na pátek 22. listopadu: Štefan Margita GALA 2019

Galavečer nejkrásnějších operních árií a muzikálových písní v podání světově proslulého tenoristy Štefana Margity a jeho hostů – sopranistky Kristýny Vylíčilové a houslového virtuoza Miroslava Ambroše za doprovodu dámského smyčcového orchestru Ambroš Ladies Orchestra.

Orchestr Václava Hybše.

Václav Hybš koncertuje v Týnci nad Sázavou

Návštěvníci Společenského centra Týnec nad Sázavou se ve středu 27. listopadu od 19.30 hodiny mohou těšit na vánoční koncert orchestru Václava Hybše, jehož hlavním hostem je herečka Kateřina Brožová.

Festival swingové a dixielandové hudby na zámku Nový Hrad v Jimlíně

Tip na středu 20. listopadu: Dixieland Praha hraje v Jáchymově

Původní improvizovaný americký dixieland hrající hudbu z New Orleans, New Yorku a Chicaga. Dixiland Messengers Praha zahraje dnes od 19:30 v hotelu Curie v Jáchymově. Zajímavostí je fakt, že někteří muzikanti spolu hrají léta, což přispívá ke stylové jednotě orchestru.

Štefan Margita

Štefan Margita GALA 2019

Galavečer nejkrásnějších operních árií a muzikálových písní v podání světově proslulého tenoristy Štefana Margity a jeho hostů – sopranistky Kristýny Vylíčilové a houslového virtuoza Miroslava Ambroše za doprovodu dámského smyčcového orchestru Ambroš Ladies Orchestra.

Písecký komorní orchestr.

Vyhrajte vstupenky na výroční koncert Píseckého komorního orchestru

Písecký komorní orchestr oslaví své jubileum koncertem v Divadle Fráni Šrámka. Hostem bude přední česká a světová harfistka Jana Boušková. Na koncert, který se koná v neděli 24. listopadu od 19 hodin v Divadle Fráni Šrámka, je pozvaný i zakladatel orchestru Jiří Chvála. Dirigovat bude Oldřich Vlček.

Štefan Margita.

Štefan Margita GALA 2019

Galavečer nejkrásnějších operních árií a muzikálových písní v podání světově proslulého tenoristy Štefana Margity a jeho hostů – sopranistky Kristýny Vylíčilové a houslového virtuoza Miroslava Ambroše za doprovodu dámského smyčcového orchestru Ambroš Ladies Orchestra.

Písecký komorní orchestr.

Písecký komorní orchestr oslaví jubileum koncertem

Písecký komorní orchestr vystupuje a rozdává radost už 60 let. Toto jubileum připomene slavnostním koncertem v Divadle Fráni Šrámka. Hostem koncertu bude přední česká a světová harfistka Jana Boušková, která patří k světové špičce ve svém oboru a od září letošního roku je profesorkou Royal College of Music v Londýně. Na koncert, který se odehraje 24. listopadu od 19 hodin v Divadle Fráni Šrámka, je pozvaný i zakladatel orchestru prof. Jiří Chvála. Dirigovat bude Oldřich Vlček.

Sametový koncert v Moravských Budějovicích

OBRAZEM: Sametový koncert oprášil písně z přelomové éry

Moravské Budějovice /VIDEO, FOTOGALERIE/ – Sametovým koncertem si v Moravských Budějovicích připomněli 30 let od 17. listopadu 1989. Ve velkém sále Besedy vystoupili žáci a učitelé místní základní umělecké školy, pěvecké sbory a orchestr (J)elita band.  

Koncert Festivalového orchestru Petra Macka v mosteckém divadle

Most ožil krásnou hudbou

V Městském divadle v Mostě se konal v pondělí 11. listopadu slavnostní podzimní koncert Festivalového orchestru Petra Macka.

Písecký komorní orchestr.

Písecký komorní orchestr oslaví své jubileum

Písecký komorní orchestr oslaví své jubileum. Samozřejmě, jak jinak než koncertem. Šedesáté výročí trvání, nebo lépe řečeno šedesát let od svého prvního koncertu, to už je docela úctyhodné číslo. Orchestr byl totiž založen Jiřím Chválou v roce 1958, ale půl roku trvalo, než se konalo první veřejné vstoupení tohoto tělesa. Ten půlrok byl naplněn pilnou a usilovnou prací, jak se můžeme dočíst v kronice orchestru. My jsme se rozhodli tuto událost náležitě oslavit, pozvat nejen zakladatele tělesa pana prof. Chválu, ale samozřejmě i bývalé členy orchestru a samozřejmě i své pravidelné posluchače a příznivce. Kdybychom chtěli být velcí detailisté, měli bychom tento koncert uspořádat v poslední únorový den. Takováto akce si ale, aby byla dostatečně dobře připravená, žádá svůj čas, a proto jsme se rozhodli přesunout termín koncertu až na podzim.

Svatomartinský koncert orchestru Harmonie 1872 v Kolíně.

Harmonie 1872 bavila Svatomartinským koncertem diváky i sebe

/FOTOGALERIE/ S blížícím se koncem roku se v Městském divadle v Kolíně konají koncerty všech kolínských velkých dechových orchestrů, už tradičně jej o svátku Martina svým Svatomartinským koncertem zahajuje orchestr Harmonie 1872 Kolín. Úvodní skladba koncertu ještě trošku klamala, náročná a tempa měnící Celebration Ouverture skladatele Keese Vlaka jakoby naznačovala, že večer bude těžký a náročný.

Adventní koncert Grande Moravia

Sérii letošních adventních koncertů v kroměřížském Domě kultury zakončí hudební těleso z Kyjova, orchestr Grande Moravia se svými sólisty.

Předrevoluční a revoluční období na Karvinsku na snímcích místních fotografů. Karel Kryl.

Tip na čtvrtek 7. listopadu: Vzpomínka na Karla Kryla

Symfonická Salome je dnes na programu Karlovarského městského divadla. Jedná se o vzpomínku na písničkáře Karla Kryla, jehož písně zde zazní v úpravách pro symfonický orchestr. Koncert začíná v 19:30 a Karlovarský symfonický orchestr bude řídit Miriam Němcová.