Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Mléčné bary? To by bylo, aby i zelíčko nebylo

Jižní Morava /LETNÍ RETRO/ - Jahodový koktejl, ve kterém stojí lžička, nebo čtvrtka mraženého dortu politá čokoládou a posypaná griliášem. Pochoutky, které v dětských očích stavěly mléčné bary vysoko nad čtyřhvězdičkové hotelové restaurace. A bylo jim jedno, že nevědí, co to griliáš vlastně znamená.

V Přívratu otevřou "letní kino"

Přívrat – Aktivní spolky v obci nedaleko České Třebové i letos zvou do „letního kina". V to se o čtyřech prázdninových sobotách – dvakrát v červenci a dvakrát v srpnu – promění prostranství za místní prodejnou.

Roztocký zámek se vzpamatoval po povodni

Roztoky u Prahy - Dlouhých dvanáct let čekal na obnovu zámek v Roztokách u Prahy. Celkovou rekonstrukci si vyžádal po devastující povodni 
v roce 2002. Dlouhodobá expozice ponese název Život v letovisku, aneb jak se jezdilo do Roztok na letní byt.

Jak vykouzlit unikátní atmosféru?

Pro moderní interiéry obývacích pokojů, kuchyní, koupelen, vstupních prostor, schodišťových zábradlí a všude tam, kde sklo pozvedne image obytných nebo komerčních prostor, je určena nová technologie Image Glass. Pro dosažení ideální atmosféry lze sklo opatřit grafickými motivy dle vkusu a přání zákazníka. Možnosti jsou takřka neomezené.Širokou škálu výrobků IMAGE GLASS nabízí společnost Frajt s.r.o. Jejím hlavním cílem je vycházet vstříc potřebám svých zákazníků a vytvářet pro ně interiéry s kouzelnou atmosférou.

Penzion Verner č.6

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Penzion Orlice č. 5

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Restaurace Jordánek č.4

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Pension a restaurace Beseda č.2

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Restaurace a penzion Kozí chlívek č.3

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Čestická hospoda č.1

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Dobrý den, Slovácko

Paštika, večer při kartách, ale také štípání dřeva na oheň. To se mi vybavuje, když si vzpomenu na svůj táborový pobyt. Ale také kamarádi. Ne ti „fejsbúkoví", ale živí kluci a holky z masa a kostí, s nimiž jsem strávil příjemné dny plné legrace a her.

Nábřeží ožilo řemesly. Nechyběly ani zajímavé workshopy

Hradec Králové /FOTO/ - „Zatím se tu rozhlížíme. Přišli jsme omrknout, jaké dobroty tu mají a určitě pak něco ochutnáme," usmívala se Lenka Jeřábková, která na sobotní Nábřeží řemeslníků, kteří své stánky rozbalili podél Labe na Tylově nábřeží, přišla spolu s přítelem.

Kuchyň na zahradě aneb Negrilujte blbě

Blížíte se k vrátkům domu, myšlenkami jste ještě u pracovního stolu a také si říkáte, co je třeba koupit, aby bylo z čeho uvařit. V tom momentě vám o nos zavadí vůně, která rozvibruje všechny chuťové pohárky. Zvednete hlavu, nasajete vzduch a hlavou vám probleskne, že dnes máte vlastně hosta, který je vždy vítán. Přidáte do kroku a vcházíte na zahradu. Nezaměnitelná atmosféra letního grilování ji proměnila na v útulné místo zvoucí k posezení, skleničce a povídání. Takové chvíle jistě zná většina z vás. Když ne doma, tak u sousedů, přátel či na firemním večírku.

K mořským živočichům cítí Steve Lichtag respekt. Strach z nich ale nemá

„Přijel jsem do biocentra Živá voda v Modré proto, abych tu lidi trošku pobavil zážitky z mé dvacetileté pouti po světových oceánech. Netušil jsem ale, že tady existuje něco tak neskutečně úžasného, jako je botanická a sladkovodní expozice," pěl ódy na rozlehlý areál Živá voda šedesátiletý Steve Loveček Lichtag, potápěč, lovec, režisér, producent, spisovatel a muž milující adrenalin.

Na tábor lákají hry a koupání

Bílá skála u Číměře - Prázdniny se pomalu rozjíždějí a stejně tak i letní tábory, které k nim neodmyslitelně patří. Letní dětský tábor Bílá skála včera přivítal 75 dětí nejen z Jindřichohradecka, ale i z dalších koutů celé republiky.

Před soudem stanul číšník, prý zavraždil hosta kvůli výhře

Ruda nad Moravou, Olomouc - Před olomouckým krajským soudem v pondělí stanul číšník Karel Kašpar z Rudy nad Moravou na Šumpersku, který podle obžaloby zavraždil loni v létě hosta kvůli sporu o vyplacení výhry z automatu. Muže prý ubodal 11 ranami a poté se vrátil zpět obsluhovat. Pobodaný si stihl ještě zavolat o pomoc, ale než jej policisté našli, byl už mrtvý.

K mořským živočichům cítí Steve Lichtag respekt. Strach z nich ale nemá

Modrá – „Přijel jsem do biocentra Živá voda v Modré proto, abych tu lidi trošku pobavil zážitky z mé dvacetileté pouti po světových oceánech. Netušil jsem ale, že tady existuje něco tak neskutečně úžasného, jako je botanická a sladkovodní expozice," pěl ódy na rozlehlý areál Živá voda šedesátiletý Steve Loveček Lichtag, potápěč, lovec, režisér, producent, spisovatel a muž milující adrenalin.

Lidé dojí oběd po mrtvém Ferdinandovi d'Este. Při stoletém výročí

Brno /ANKETA/ – Jaké bylo poslední jídlo Františka Ferdinanda d'Este? Rozhodně to nebylo vejce v rosolu, pstruh na másle, ani rýžový nákyp. K tomuto menu, které na 28. června 1914 připravili kuchaři v Sarajevu, už totiž následník trůnu se svou chotí neusedli. Zemřeli rukou atentátníka Gavrilo Principa. Po sto letech kuchaři vaří desetichodové menu znova. Hostům ho nabízejí v restauraci Forhaus v Pekařské ulici.

Lidé dojí oběd za arcivévodu Ferdinanda d'Este. Při stoletém výročí

Brno /ANKETA/ – Jaké bylo poslední jídlo Františka Ferdinanda d'Este? Rozhodně to nebylo vejce v rosolu, pstruh na másle, ani rýžový nákyp. K tomuto menu, které na 28. června 1914 připravili kuchaři v Sarajevu, už totiž následník trůnu se svou chotí neusedli. Zemřeli rukou atentátníka Gavrilo Principa. Po sto letech kuchaři vaří desetichodové menu znova. Hostům ho nabízejí v restauraci Forhaus v Pekařské ulici.

Stravování dětí řešili hronovští zastupitelé

Hronov - Jedním z bodů jednání hronovských zastupitelů ve středu bylo projednání, jak ukončit nájemní smlouvu s hotelovou školou, která má končit a jít do insolvence. Škola totiž zajišťuje do konce června stravování pro 250 dětí ze základní školy. Ty by tak zůstaly od září bez jídla.