Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

To bude bonbónek! Na zámku v Plumlově vystoupí Martha a Tena Elefteriadu

Plumlov – Vydat se na pomyslný výlet do bájného Řecka či horkého Španělska, odpočinout si od každodenních starostí a prohlédnout si flamencovou módu či dobové zámecké kostýmy. Nejen to jsou lákadla třetího ročníku oblíbené akce s názvem Žena a charme na zámku anebo řecko-španělský večer, který pořádá v sobotu plumlovský zámek.

Kuchařky nemohou připravovat jídlo do zásoby

Rokycansko - S nástupem veder se zrovna vyrovnávat neumíme, ale apetit mnozí, zejména děti, neztrácejí. Své o tom vědí kuchaři, kteří horko nehorko se musí pohybovat kolem sálajících trub a sklánět se nad pánvemi či kotli.

U majáku ve Starém Městě se bude prodávat za bony

Staré Město – U vchodu přivítají návštěvníky pionýrky s mávátky, příslušníci VB jim zkontrolují občanky nebo je povozí v autě VB s majáčkem. Tak může začít sobotní odpoledne těch, kteří ve 13 hodin dorazí do areálu společnosti REC Group ve Starém Městě.

Svátky dřeva pozvou nejen mezi vařečky do kuchyně

Žamberk – Další ročník Svátků dřeva odstartuje v pátek v Žamberku. Až do neděle se můžete těšit na výstavy a ukázky řezbářských prací na téma Dřevo v kuchyni. Nebude chybět ani bohatý doprovodný kulturní program.Dřevo v kuchyni, ač se název může zdát komický, je vlastně nejdůležitější součástí našich domácností. I v těch nejprofesionálněji zařízených restauracích najdete alespoň jeden dřevěný předmět.

Plzeň potřebuje 
500 dobrovolníků

Plzeň – Zhruba 500 dobrovolníků bude pro příští rok potřebovat Plzeň při realizací projektu Evropského hlavního města kultury. Zatím jich má k dispozici desetinu, v nejbližší době proto spustí informační kampaň. Lidé, kteří se do tzv. Klubu strážných andělů zapojí, budou pomáhat se zajištěním akcí, asistovat umělcům, provázet hosty či kontrolovat vstupenky.

Rodinný rozpočet sestavili školáci v lavicích

Vyškov - Jejich rodiče dennodenně podléhají lákavým reklamám na půjčení peněz na nové dětské kolo, na dovolenou nebo zařízení kuchyně. Jednou budou stejným atakům odolávat také ony. Děti z druhého stupně vyškovských základních škol okusily nový předmět nazvaný finanční gramotnost.

Knedlíky ve vedrech ani Hanákům nejedou

Olomoucko – Zatímco si většinou hosté dolanské restaurace Háčko běžně přiobjednávají ke gulášku knedlíky, během pondělích obědů jim spíš na talíři zůstávaly nedojedené.

Knedlíky ve vedrech ani Hanákům nejedou

Olomoucko – Zatímco si většinou hosté dolanské restaurace Háčko běžně přiobjednávají ke gulášku knedlíky, během pondělích obědů jim spíš na talíři zůstávaly nedojedené.

Libor Kašík: Nováka jsem na kurtu párkrát zachraňoval

Zlín, Belek – Tenisovou raketu prý drží jako pánvičku při vaření v kuchyni. „Co tam jdeš dělat?" rýpali do něj jeho spoluhráči v kabině, když oznámil, že si jde zahrát tenisový turnaj osobností. Jenže gólman zlínských hokejistů Libor Kašík ho celý vyhrál a přinesl ukázat vítěznou trofej.

Ukázali Krumvíř za protektorátu. S bojem, přesňáky i módou

Krumvíř /REPORTÁŽ/ – Vojáci tří armád - Rusové, Rumuni a Němci se setkali v jednom táboře. Společně s Krumvířskými si totiž připomněli 75. výročí vyhlášení Protektorátu Böhmen und Mähren a jeho konec. S bojem, přesňáky i dobovou módou.

Vdolečky z Vlčnova posílají balíkem po celé republice

Vlčnov, Uherský Brod - Bez dvou let tomu je dvacet roků, co na Slovácku funguje pekárna Javor. Ve Vlčnově je známá především pečením vdolečků a v Drslavicích pak její pekaři připravují chleba a rohlíky. A právě druhý jmenovaný provoz se brzy přestěhuje do Uherského Brodu.

Jak se zachovat na prvním rande?

Co ženy očekávají od první schůzky? Kam je zavést? Jak se jim zalíbit? Vsadit na originalitu, nebo na přirozený styl? Kdo má platit účet v restauraci? O tom, co ženy doopravdy od prvního rande očekávají, píše francouzský server Gentside.

Ital s michelinskou hvězdou připravil bramborové ravioli s masem

Brno /REPORTÁŽ/ – Jsem až překvapený, jak to bylo dobré, pochvaluje si filovaný hovězí steak Brňan Jiří Kotas, který se spolu se ženou se vydal v pátek na Špilberk food festival. Degustace vybraných jídel nabízí na akci čtrnáct vyhlášených restaurací.

Zahradu zničenou povodní bude rodina uklízet ještě dlouho

Ondřejovice – Dramatické chvíle zažila Šarlota Koryťáková z Ondřejovic u Zlatých Hor. Při povodni 28. května musela držet dveře svého domu, aby dovnitř nevtrhly přívaly vody a bahna. Následky povodně bude kolem svého obydlí likvidovat s rodinou ještě dlouho.

Ital s michelinskou hvězdou připravil bramborové ravioli s masem

Brno /REPORTÁŽ/ – Jsem až překvapený, jak to bylo dobré, pochvaluje si filovaný hovězí steak Brňan Jiří Kotas, který se spolu se ženou se vydal v pátek na Špilberk food festival. Degustace vybraných jídel nabízí na akci čtrnáct vyhlášených restaurací.

Další evropské pláže

O tom, zda se pobřeží zalidní turisty, rozhodují mnohdy maličkosti. Například to, jak je přístupné lidem nebo zda se v okolí dá sportovat.

Ani jste neklepali, řekl muž strážníkům

Horní Bříza – Hlídka Městské policie Horní Bříza vyrazila po úterní 21. hodině na kontrolu chat na katastru města. V jednom z domků se strážníci setkali s nezvaným návštěvníkem, který v klidu ležel v posteli a příliš se mu z ní nechtělo.

Voda přišla rychleji, než čekali

Bechyně/ ROK PO POVODNI – Pokud bychom se vrátili o rok zpátky na den přesně do bechyňského Zářečí, naskytl by se nám pohled na místní obyvatele, jak odklízejí škody po rozbouřené Lužnici. Dostat bahno z jejich obývacích pokojů a kuchyní jim pomáhali dobrovolní hasiči. Ti se pokoušeli brát situaci s nadhledem.

Ochutnávka česko-polské kultury i specialit

Nová Paka – Dny česko – polské kultury spojené s prezentací polské a české kuchyně v pátek příliš návštěvníků do centra města nepřilákaly. Akce se tu konala poprvé a financovala ji Evropská unie.

Slováci na Šrámkově statku zpívali a také vařili halušky

Hradec Králové /FOTO, ANKETA/ - „Pán Božko miluje brynzové halušky!" znělo v sobotu 31. května celý den areálem Šrámkova statku v hradeckých Pileticích. V rámci Dne české a slovenské vzájemnosti se tu konal devátý ročník vaření brynzových halušek.

OBRAZEM:Gastronomický festival si nenechaly ujít tisíce návštěvníků

Kutná Hora – Slunečné počasí v sobotu odpoledne vylákalo do Kutné Hory tisíce návštěvníků, kteří si nennechali ujít první ročník gastronomické slavnosti v areálu jezuitské koleje. Úderem jedenácté hodiny se slavnostního zahájení festivalu ujal známý šéfkuchař Jaroslav Sapík, který návštěvníkům přiblížil historii prvorepublikové kuchyně.

Výpravy zpět aneb co se kdysi psalo 227

Klatovsko – Přinášíme další díl seriálu o obcích v regionu, v němž kromě stručného představení, nahlížíme do novin starých sto i více let, abychom zjistili, co zajímavého se o obcích psalo v minulosti.

Skauting není jen pro děti. Proč se k nim nepřidat?

Bruntál – Pokud by někdo požádal vedoucího střediska bruntálských skautů Tomáše Kubelu o to, aby sdělil, co je skauting, nestačila by mu na odpověď ani celá hodina. Lehce by ale každému řekl, proč by měl do skauta vstupovat středoškolák nebo dospělý člověk, nejen dítě základní školou povinné, jak je tomu nejčastěji.

Mladíci na Zlatohorsku oloupili stařenku

Zlaté Hory - Tři dny stačily kriminalistům k dopadení dvou pachatelů, kteří v pondělí 26. května oloupili čtyřiaosmdesátiletou stařenku na Zlatohorsku. V odpoledních hodinách si pětadvacetiletý mladík s o rok starším kamarádem přistavili žebřík k záchodovému okénku v domě důchodkyně. Ještě před tím, než vlezli dovnitř, zakryli si část obličeje a nasadili rukavice.

Xindlův deník: Práce až do domu

Nejnovější výzkumy ve světě tenhle tejden ukázaly, že dvě třetiny lidí si nosej práci domů. Pryč jsou ty časy, kdy se lidi snažili mezi život pracovní a život osobní stavět tlustou stěnu. Trendy ve světě se změnily a jestli my v Čechách chceme jít s dobou, musíme pracovat i doma.

Jako v televizní show. Z dětí se stali kuchaři

Havlíčkova Borová – „Myslím, že jíst by se moc neměly brambůrky, čokoláda nebo hranolky," hlásili návštěvě nedávno někteří žáci druhé třídy z havlíčkoborovské základní školy.