Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Paštika, večer při kartách, ale také štípání dřeva na oheň. To se mi vybavuje, když si vzpomenu na svůj táborový pobyt. Ale také kamarádi. Ne ti „fejsbúkoví", ale živí kluci a holky z masa a kostí, s nimiž jsem strávil příjemné dny plné legrace a her.
Praha /INFOGRAFIKA/ – Gastronomie je to nejlepší, co může země turistům nabídnout, domnívá se kuchař Ondřej Slanina. Podle něj jsou ale Češi v ochutnávání konzervativní.
Hradec Králové /FOTO/ - „Zatím se tu rozhlížíme. Přišli jsme omrknout, jaké dobroty tu mají a určitě pak něco ochutnáme," usmívala se Lenka Jeřábková, která na sobotní Nábřeží řemeslníků, kteří své stánky rozbalili podél Labe na Tylově nábřeží, přišla spolu s přítelem.
Blížíte se k vrátkům domu, myšlenkami jste ještě u pracovního stolu a také si říkáte, co je třeba koupit, aby bylo z čeho uvařit. V tom momentě vám o nos zavadí vůně, která rozvibruje všechny chuťové pohárky. Zvednete hlavu, nasajete vzduch a hlavou vám probleskne, že dnes máte vlastně hosta, který je vždy vítán. Přidáte do kroku a vcházíte na zahradu. Nezaměnitelná atmosféra letního grilování ji proměnila na v útulné místo zvoucí k posezení, skleničce a povídání. Takové chvíle jistě zná většina z vás. Když ne doma, tak u sousedů, přátel či na firemním večírku.
„Přijel jsem do biocentra Živá voda v Modré proto, abych tu lidi trošku pobavil zážitky z mé dvacetileté pouti po světových oceánech. Netušil jsem ale, že tady existuje něco tak neskutečně úžasného, jako je botanická a sladkovodní expozice," pěl ódy na rozlehlý areál Živá voda šedesátiletý Steve Loveček Lichtag, potápěč, lovec, režisér, producent, spisovatel a muž milující adrenalin.
Bílá skála u Číměře - Prázdniny se pomalu rozjíždějí a stejně tak i letní tábory, které k nim neodmyslitelně patří. Letní dětský tábor Bílá skála včera přivítal 75 dětí nejen z Jindřichohradecka, ale i z dalších koutů celé republiky.
Bruntál, Krnov /FOTOGALERIE/ - Český zahrádkářský svaz Bruntál zastoupený osadou Na Vyhlídce připravil pro děti ze Základní školy Jesenická v Bruntále před letními prázdninami obzvláště příjemný školní den.
Olomouc – Před olomouckým krajským soudem v pondělí stanul číšník Karel Kašpar z Rudy nad Moravou, který podle obžaloby zavraždil loni v létě hosta kvůli sporu o vyplacení výhry z automatu.
Ruda nad Moravou, Olomouc - Před olomouckým krajským soudem v pondělí stanul číšník Karel Kašpar z Rudy nad Moravou na Šumpersku, který podle obžaloby zavraždil loni v létě hosta kvůli sporu o vyplacení výhry z automatu. Muže prý ubodal 11 ranami a poté se vrátil zpět obsluhovat. Pobodaný si stihl ještě zavolat o pomoc, ale než jej policisté našli, byl už mrtvý.
Nejdřív to byla obrovská hromada odpadu, potom válečné divoké pohřebiště. Po letech nezájmu se rekultivace rozlehlé plochy ujali zahrádkáři. Nyní je z bývalé skládky v Praze-Vinoři jedna velká kvetoucí relaxační zóna.
Modrá – „Přijel jsem do biocentra Živá voda v Modré proto, abych tu lidi trošku pobavil zážitky z mé dvacetileté pouti po světových oceánech. Netušil jsem ale, že tady existuje něco tak neskutečně úžasného, jako je botanická a sladkovodní expozice," pěl ódy na rozlehlý areál Živá voda šedesátiletý Steve Loveček Lichtag, potápěč, lovec, režisér, producent, spisovatel a muž milující adrenalin.
Vinoř - Nejdřív to byla obrovská hromada odpadu, potom válečné divoké pohřebiště. Po letech nezájmu se rekultivace rozlehlé plochy ujali zahrádkáři. Nyní je z bývalé skládky v Praze-Vinoři jedna velká kvetoucí relaxační zóna.
Brno /ANKETA/ – Jaké bylo poslední jídlo Františka Ferdinanda d'Este? Rozhodně to nebylo vejce v rosolu, pstruh na másle, ani rýžový nákyp. K tomuto menu, které na 28. června 1914 připravili kuchaři v Sarajevu, už totiž následník trůnu se svou chotí neusedli. Zemřeli rukou atentátníka Gavrilo Principa. Po sto letech kuchaři vaří desetichodové menu znova. Hostům ho nabízejí v restauraci Forhaus v Pekařské ulici.
Brno /ANKETA/ – Jaké bylo poslední jídlo Františka Ferdinanda d'Este? Rozhodně to nebylo vejce v rosolu, pstruh na másle, ani rýžový nákyp. K tomuto menu, které na 28. června 1914 připravili kuchaři v Sarajevu, už totiž následník trůnu se svou chotí neusedli. Zemřeli rukou atentátníka Gavrilo Principa. Po sto letech kuchaři vaří desetichodové menu znova. Hostům ho nabízejí v restauraci Forhaus v Pekařské ulici.
Hronov - Jedním z bodů jednání hronovských zastupitelů ve středu bylo projednání, jak ukončit nájemní smlouvu s hotelovou školou, která má končit a jít do insolvence. Škola totiž zajišťuje do konce června stravování pro 250 dětí ze základní školy. Ty by tak zůstaly od září bez jídla.
Hronov - Jedním z bodů jednání hronovských zastupitelů ve středu bylo projednání, jak ukončit nájemní smlouvu s hotelovou školou, která má končit a jít do insolvence. Škola totiž zajišťuje do konce června stravování pro 250 dětí ze základní školy. Ty by tak zůstaly od září bez jídla.
Hluk – Vařit česky, čerstvě, zdravě a podle starodávných receptů, to je heslo devětasedmdesátileté kuchařské mistryně z Hluku Marie Lekešové. Ačkoliv v jednadvacátém století vychází spousta kuchařských knih spojených s různými zvučnými jmény českých a zahraničních kuchařů, s jejím jménem a vzpomínkami je spojena jen jediná.
Karlovy Vary - Bouchání, vrtání, řezání. To jsou zvuky nesoucí se karlovarským hotelem Thermal a jeho okolím. Vzhledem k datu je jasné, že to rozehráli svou partii ti méně slavní aktéři, přesto pro Mezinárodní filmový festival velmi důležití řemeslníci. Mají už jen pouhý týden na to, aby centrum festivalového dění připravili na respektovanou přehlídku. Začíná se 4. července.
Vinoř - Nejdřív to byla obrovská hromada odpadu, potom válečné divoké pohřebiště. Po letech nezájmu se rekultivace rozlehlé plochy ujali zahrádkáři. Nyní je z bývalé skládky v Praze-Vinoři jedna velká kvetoucí relaxační zóna.
Rajčata, saláty, bylinky, ale i květiny, které hrají barvami. Nejde o žádné zahradnictví. Takové rostliny zdobí balkon Plzeňanky Lucie Salákové, která se zapojila do letošní Zahradnické přehlídky, jež se druhým rokem koná v Plzni.
Českobudějovicko – „Možná půjdu do školy o týden později," chlubí se Adam Plánek. V příštím školním roce nastoupí do druhé třídy na Základní škole v Trhových Svinech. „Budou nám opravovat úplně celou školu," vysvětluje malý školák, proč doufá v prodloužení prázdnin.
Jste kuchařský začátečník a pořizujete si nádobí do svého prvního bytu, nebo nevaříte příliš často? Poradíme vám pár typů, jak si vybrat správně nádobí do kuchyně.
Boršov nad Vltavou – Ocitl se na nesprávné straně válečné vřavy, padl do zajetí a byl popraven. Takový osud potkal italského legionáře a boršovského rodáka Martina Krejčího. Zanedlouho to bude sto let, co tehdy osmadvacetiletý horník z dolů v Kamenném Újezdě opustil ženu a ostatní blízké a narukoval do 1. světové války.
Česká Třebová - I když slavili letní slunovrat, slunce se neukázalo. Přesto se oslava tradičního svátku v pravěké osadě Křivolík u České Třebové vydařila.
Bžany - Soutěž o nejlepší svíčkou v Bžanech byla součástí tamních slavností, které se konaly v sobotu na fotbalovém hřišti. Hudební produkce, soutěže pro děti, pivo, párky, zábava. Tradiční akce v této obci byla letos zpestřena soutěží o kuchařské umění.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jako za starých časů. Tak si host připadá v brněnské restauraci Tramín. Bohužel ne jako za dobrých starých časů. Podnik na náměstí Svobody pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací hodnotil odborník Ivo Ševčík.
Nový Jičín, Kopřivnice - Jestliže uvidíte během prázdnin mladé lidi, jak zametají městské cyklostezky, čistí parky či pomáhají se sečením trávy, vězte, že jste narazili na brigádníky, které zaměstnala radnice. Ve dvou novojičínských městech dostanou mladí lidé nejen možnost si přivydělat, ale také pomoci svému městu.
Hradec Králové - Pět bodnořezných ran nožem s 21 centimetrů dlouhou čepelí zasadila v úterý 45letá žena u sebe v bytě na hradeckém Moravském předměstí 47letému bezdomovci po společném celodenním popíjení alkoholu. Skončila v cele a za pokus vraždy jí hrozí až 18 let za mřížemi.
Hradec Králové - Pět bodnořezných ran nožem s 21 centimetrů dlouhou čepelí zasadila v úterý 45letá žena u sebe v bytě na hradeckém Moravském předměstí 47letému bezdomovci po společném celodenním popíjení alkoholu. Skončila v cele a za pokus vraždy jí hrozí až 18 let za mřížemi.
Hradec Králové - Pět bodnořezných ran nožem s 21 centimetrů dlouhou čepelí zasadila v úterý 45letá žena u sebe v bytě na hradeckém Moravském předměstí 47letému bezdomovci po společném celodenním popíjení alkoholu. Skončila v cele a za pokus vraždy jí hrozí až 18 let za mřížemi.
Hronov - Kdysi po celé republice vyhlášená hotelová škola v Hronově už další studenty asi nevychová. Její třídy se s koncem školního roku zavřou a studenti už se do nich nevrátí. 30. června definitivě provoz školy končí. Proč to tak dopadlo, na to má každý jiný názor.
Znojmo – Ještě ve čtvrtek 19. června mají milovníci čerstvých a voňavých přísad do nejrůznějších jídel možnost zakoupit si bylinky ve vestibulu Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické ve Znojmě. Pořádají tam totiž výstavu Byliny v kuchyni a lékárně.