Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Mistr kuchař si vychovává vlastní konkurenci v oboru

Tábor - Martin Svatek při kurzech na střední škole vyčítá studentům, že nemají kvalitní nože. Jak to, že nemáte nůž? To byla nejčastější věta šéfkuchaře a člena české reprezentace kuchařů Martina Svatka. V kuchyni střední školy obchodu, služeb a řemesel vedl kulinářský kurz.

Porotu zaujala jarní kedlubnová polévka

Ostrava - V projektu Česko vítá jaro a jeho soutěži o nejlepší jarní recept vybrala odborná porota za náš region ještě jeden pokrm. Rázem dostal označení Divoká karta Deníku. 

Cukrářka Fabešová: Inspiruje mne sladká Francie

Znojmo- Rodačku ze Znojma, osmadvacetiletou Ivetu Fabešovou, mohli lidé před posledními vánočními svátky často vídat na televizní obrazovce, kde předváděla své kulinářské umění v pořadu Slavnostní pečení s Ivetou. Mladá žena s vystudovanou sociální pedagogikou a vzděláním z oboru kuchař se dnes cukrářství věnuje profesionálně. O pečení vydala už tři kuchařky.

Morfetamin v klubu Barbar

Bruntál - Mladá krnovská kapela Morfetamin v sobotu 31. března vystoupí v klubu Barbar v Bruntále. Jako hosty si pozvala místní formaci Forgotten, The Tapes z Ostravy a The Snopl z Frýdku-Místku.

Hrady a zámky se chystají na sezonu

Jičínsko – Zjišťovali jsme, co nového letos čeká návštěvníky hradů a zámků. Letošní sezóna na hradě Pecka se podle kastelánky Věry Kociánové ponese ve znamení změn. 

Hrady a zámky se chystají na sezonu

Jičínsko – Zjišťovali jsme, co nového letos čeká návštěvníky hradů a zámků. Letošní sezóna na hradě Pecka se podle kastelánky Věry Kociánové ponese ve znamení změn. 

I při vaření je potřeba se soustředit, nebezpečí požáru je velké

Plzeňský kraj - Jak nebezpečné se může stát vaření jídla, se v těchto dnech přesvědčili členové domácnosti v Nýrsku nebo v Domažlicích. Podle hasičů i policistů je třeba dávat na zapnuté kuchyňské spotřebiče velký pozor. Podobné případy totiž nekončí jen začouzeným bytem.

Peklo v rodině: před 3 lety na něj vzali sekyru, teď zase nůž

Brumov-Bylnice – Dramatické okamžiky se v pátek odpoledne strhly v jedné rodině z Brumova-Bylnice. Žena tam v afektu pobodala partnera své dcery. Ten se bohužel terčem útoku ze strany této rodiny nestal poprvé. Před třemi lety vzal na něj sekyru otec jeho partnerky.

Peklo v rodině: před 3 lety na něj vzali sekyru, teď zase nůž

Brumov-Bylnice – Dramatické okamžiky se v pátek odpoledne strhly v jedné rodině z Brumova-Bylnice. Žena tam v afektu pobodala partnera své dcery. Ten se bohužel terčem útoku ze strany této rodiny nestal poprvé. Před třemi lety vzal na něj sekyru otec jeho partnerky.

Žena ze Zlínska pobodala zetě, hrozí jí až deset let

Brumov-Bylnice - Policisté obvinili devětačtyřice­tiletou ženu z Brumova-Bylnice z pokusu o těžké ublížení na zdraví za to, že pobodala nožem do zad partnera své dcery, informovala mluvčí policie Jana Bartíková. 

Krůtí roládka bodovala v prestižní soutěži

Karlovy Vary – Žáci Středního odborného učiliště stravování a služeb Karlovy Vary se každoročně zúčastňují naší nejprestižnější gastronomické soutěže pro žáky středních škol Gastro Junior – Nowaco Cup.

Řidič Janoušek

Pavel Bém se ostře ohradil proti zveřejnění telefonátů, jež ho jako politika těžce kompromitují. Žádá vyšetřit, zda se nejedná o falzifikáty a hlavně ho zlobí, že ho někdo sledoval a telefonáty zveřejnil. 

Jihočeský králík s nádivkou kraloval

Do pražské Holešovické tržnice se v pátek a sobotu sjely finalistky soutěže Česko vítá jaro, aby se předvedly se svými recepty, které zaujaly odbornou porotu. Ta vybrala za jednotlivé regiony celkem osm čtenářek. A tak se v Cheef parade vařilo i peklo, vše na téma jarní kuchyně.

Žili jsme tu jako jedna velká rodina, říká Ludvík Doskočil

Telč - V Lannerově domě prožil celé dětství a ještě teď si vybaví jména většiny sousedů. Do nově opraveného domu, kde dříve bývaly městské byty, se jedenašedesátiletý Ludvík Doskočil v sobotu vrátil po téměř čtyřiceti letech. 

HLASUJTE: Hájí barvy severu, vařila velikonoční nádivku

Jablonec n. N./Praha – Před odborníky spolu s Veronikou Žilkovou připravovala jablonecká kulinářka Laďka Staffen svůj recept na jizerskokrkonošskou hlavičku. V kuchařském klání Česko vítá jaro reprezentuje Liberecký i Ústecký kraj.

Na Itala Ridiho v NH Hotelu navážou řecké lahůdky

Olomouc - Jen pár týdnů uběhlo od opěvovaného svátku italské kuchyně a už se v olomouckém NH hotelu chystá další událost. Na začátku dubna se v hotelové restauraci Sal de Mar sejdou milovníci  řecké kuchyně a těšit se už dnes mohou na velké množství specialit z této balkánské země.

OBRAZEM: Na hradech a zámcích finišují s úklidem

Až se příští sobotu poprvé v letošním roce otevřou brány a vrata hradů a zámků na Znojemsku, bude se vše blýskat čistotou. Pracovníci památek v těchto dnech finišují s velkým jarním úklidem, aby mohli příští víkend předvést prvním návštěvníkům interiéry v plné parádě.

Bioodpad bude třídit celé Kyjovsko, pomůže i kompostárna

Kyjov - Do každé domácnosti zdarma speciální popelnice na bioodpad a díky tomu významně nižší náklady na svoz komunálního odpadu. Taková je zatím realita ve dvou obcích Kyjovska a stejně to bude vypadat pravděpodobně ještě letos v dalších více než čtyřiceti obcích regionu, které spadají do svazku obcí Severovýchod.

OBRAZEM: Na hradech a zámcích finišují s úklidem

Znojemsko - Až se příští sobotu poprvé v letošním roce otevřou brány a vrata hradů a zámků na Znojemsku, bude se vše blýskat čistotou. Pracovníci památek v těchto dnech finišují s velkým jarním úklidem, aby mohli příští víkend předvést prvním návštěvníkům interiéry v plné parádě.

Deník servíruje speciality: Risotto Al Parmigiano

Střední Morava (Seriál Deníku) - Aktuální jarní a slunečné počasí nutí k lehčí stravě.Ne vždy to musí být jen zeleninové pokrmy. V dnešním receptu poskytne specialista na gastronomi a majitel hradišťského Ristorantne Hotel Maxi, Claudio Rossi, návod na přípravu rizota na italský způsob.

Ovíněný kuchař si v Jarošově zapálil dům

Uherské Hradiště – Podlít sklenkou vína či piva pokrm při vaření jej může jistě chuťově obohatit, neměli byste to však ve větších dávkách zkoušet na sobě. Důkazem tomu může být páteční požár rodinného domu v Jarošově.

RECEPT DENÍKU: Místo jíšky použil kuchař chléb

Ústí nad Labem - Složením se zařadil do Bavorské kuchyně. Místo jíškou ho kuchař zahustil chlebem. Tak jako každý čtvrtek se na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou minulého kola se stala Magdaléna Pecháčková s Vepřovými plátky na pivu.