Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Zloděj si v cizí chatě uvařil kávu a dokonce se osprchoval

Vloupání do rekreační chalupy řeší od pondělního odpoledne policisté v blíže neurčené obci na Morkovicku. „Majitelé z chalupy odjeli v neděli k večeru, už v pondělí odpoledne na ně ale čekalo nemilé překvapení. Jejich nemovitost totiž navštívil zloděj," popsala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Do školy se teď dostanou i děti na vozíčku

Jesenice - Dostat se do objektu Základní školy v Jesenici na vozíku už by v budoucnu neměl být problém. Jeseničtí totiž plánují udělat svoji školu bezbariérovou, což by byla šance pro handicapované žáky. Překonat schodiště by žákům na vozíku pomáhaly plošiny.

Školáci ochutnali norskou kuchyni

České Budějovice - Základní škola Dukelská v Českých Budějovicích se přidala ke kampani Den norské kuchyně a uvítala delegaci z velvyslanectví i Asociace školních jídelen.

Nikolaos Pappas: Liberecké počasí mi nevadí. Nemám rád teplo

Liberec – /SERIÁL DENÍKU, ROZHOVOR/ Má rád zimu a české jídlo. Řek Nikolaos Pappas je další z protagonistů výstavy Tady jsem doma, která představuje cizince žijící na Liberecku. Jeho jméno bude povědomé především Liberečanům holdujícím mezinárodní kuchyni.

Müllerův dům je vzpomínkou na zámek

/HISTORIE/ Opavský zámek z plánku Opavy vygumoval čas a jedinou připomínkou jeho existence je Müllerův dům. Jednopatrová budova s valbovou střechou a vikýři prošla v roce 1726 přestavbou a dnes je na seznamu kulturních památek.

Hasiči krotili rozsáhlý požár rodinného domu v Kostelanech nad Moravou

Krátce po jedné hodině odpolední v sobotu 1. dubna vyjeli profesionální hasiči z Uherského Hradiště, ale i dobrovolné jednotky hasičů k rozsáhlému požáru, který zachvátil rodinný dům v Kostelanech nad Moravou. Celkem osm zásahových vozidel nakonec zkrotilo oheň, jehož příčina je zatím neznámá.

Žena si lupu moc neužila

Jindřichův Hradec - Policisté dopadli jedenadvacetiletou ženu, která na konci ledna kradla v jednom bytu na Otíně.

Oslavy Velikonoc začnou již tento víkend

Litvínov – Litvínovský zámek ožije v neděli 2. dubna velikonočním programem. Ten odstartuje ráno a potrvá až do odpoledních hodin, nabídne zábavu dospělým i dětem.

Výstava trofejí v Rýmařově

Každý rok si myslivci i široká veřejnost mohou prohlédnout velkou výstavu trofejí zvěře, ulovené v honitbách okresu Bruntále. Letošní chovatelská přehlídka trofejí zvěře ulovené v myslivecké sezóně 2016/2017 proběhne v Rýmařově.

Zámek Kačina se připravuje na návštěvnickou sezónu 2017

Letošní sezona na zámku Kačina bude doslova pohádková. Kromě prohlídek zámeckých interiérů se návštěvníci mohou těšit na netradiční „Prohlídky s duchem Rudlou" či letní „Pohádkovou Kačinu". Začátek sezony zde navíc otevírá výstava Království včel.

Na Horečkách přivítají jaro i ptačí zpěv

Frenštát pod Radhoštěm – Jaro, jak má být, si užijí návštěvníci akce Vítání ptačího zpěvu v amfiteátru na Horečkách. Odborníci je zasvětí do ptačího světa, ukážou a poví o spoustě zajímavostí a zájemci si budou moci vyzkoušet nejen výrobu ptačích budek.

Popová ikona 80. let Sandra zazpívá poprvé v Brně

Brno – K jejím nejznámějším patří písně In the Heat of the Night, Hi Hi Hi nebo Innocent Love a zná je téměř každý, kdo si osmdesátá a devadesátá léta pamatuje. Německá zpěvačka Sandra, jedna z nejpopulárnějších interpretek této doby, vystoupí 27. října poprvé v Brně. „Bude to současně teprve její druhý koncert v České republice," potvrdil informaci Radek Gehringer z pořádající agentury Moravia Top Concerts. Předprodej vstupenek začal v pondělí.

Jak vybrat kuchyňského robota (I.)

Kuchyňský robot je pomocníkem v kuchyni vpravdě nedoceněným. Přitom uspoří tolik namáhavé práce, jako málokterý jiný spotřebič. Vybrat ten správný je proto více než důležité.

Návštěvníky zoo potrápil krutihlav. A pletení pomlázky

Vyškov /REPORTÁŽ/ - Vezmete krajní proutek, dáte ho za předposlední a podvlečete pod dvěma. Je to naprosto jednoduché. Tak popisuje pletení pomlázky Tomáš Bohuslav, který asistuje návštěvníkům Vítání jara a Dne ptactva ve vyškovském zooparku. „Pro začátečníky je nejlepší, když si vezmou jen šest proutků. Je dobré je víc utahovat, pak je pomlázka hezčí. Hotovou by ji měli mít asi za pět minut," říká chlapec.

Hana Hrubá, podnikatelka

Hana Hrubá je zářným příkladem, že jít si za svým snem, se vyplácí. Vyučenou cukrářku, která působila ve velkém hotelu v Praze, to vždy táhlo do zemědělství. Pochází ze zemědělské rodiny.

Ve Žďáře je k vidění myslivecká výstava

Žďár nad Sázavou - Včera, v pátek 24. března,  začala ve Žďáře přehlídka trofejí zvěře ulovené během loňského roku na Žďársku. Patří k nim i zřejmě nejsilnější světová trofej.