Kreativ

ŠTÍTEK: Květy

Prima nasazuje do vysílání nový komediální seriál s česko-slovenským hereckým obsazením Drahá tchyně. V hlavní roli je Jana Švandová.

Jana Švandová jako nesnesitelná tchyně v novém sitcomu na Primě

Praha  - Prima nasazuje do vysílání nový komediální seriál s česko-slovenským hereckým obsazením Drahá tchyně. Těšte se na příběhy rodiny, jejíž členové se sice občas hádají a nesnášejí, ale v podstatě bez sebe nemohou žít. Jejich zavedený rytmus naprosto vykolejí nečekaná katastrofa. Z Prahy k nim přijede panovačná a cynická tchyně.

Za album Baromantika získala Lenka Dusilová Anděla za rok 2011 v kategorii zpěvačka.

Lenka Dusilová vystoupí v sobotu lesním divadle Skalka

Podlesí – Rockeři si o víkendu přijdou na své. V Novém Podlesí v sobotu začíná další ročník hudebně – divadelního festivalu. V prostředí letního areálu Skalka vystoupí na Tramtamtýdamtůdá festu i Lenka Dusilová, která si na festival odskočí z víkendové tour s Čehomorem.

Festival Pod lipami Prostějov

Festival Pod Lipami láká i na jazzík, funk, divadélko a obrazy

Prostějov - Mezinárodní účast hudebníků, vernisáž obrazů a pořádná porce muziky různých žánrových stylů. Druhý ročník multižánrového festivalu Pod lipami nabídne v sobotu 27. července od patnácti hodin na farní zahradě na náměstí U Kalicha v Prostějově pestrou škálu kultury.

Kapela Mucha.

Kapela Mucha sehnala peníze na svůj debut

Brno, Kyjov - Už poslední čtyři. Tolik času zbývá na financování debutového cédečka femipunkové kapely Mucha. Jde o brněnskou skupinu, která se vytvořila kolem mladé písničkářky Nikoly Muchové. Nikola přezdívaná Mucha pochází z Kyjova.

Bob neumřel, opravdu, je to jen fórek. Však uvidíte, jak bude na Kořeni živý!

US countryman pobaví Litoměřický kořen!

Litoměřice - Zpěvák Bob Wayne, country rebel z USA, umí být spontánní, drsný i divoký. Na festiválku Litoměřický kořen 2013 zahraje v letním kině na Střeleckém ostrově v pátek 5. července.

Kapela Kvety u Dacického

Brněnská alternativa vystoupí v Galerce

Nový Jičín - Brněnské Květy jsou označovány za držitele pochodně brněnské alternativní scény, a to samozřejmě společně s kapelou Ty Syčáci a Vladimírem Václavkem. Právě ony jsou jasným pokračováním poměrně specifického hudebního směru. V Galerce je uslyšíme už tento pátek.

Loucký klášter. Ilustrační fotografie

Víkend otevře Louku a pivovar, láká i Vranov

Znojmo /TIP NA VÍKEND/ - Začátek jubilejní sezony na Vranovsku a prohlídky Louckého kláštera a pivovaru ve Znojmě patří k hlavním lákadlům víkendu. Na Věčnosti zahraje svérázná Biorchestr.

Lidmile Junkové přišel ke stým narozeninám popřát i letohradský starosta Petr Fiala.

V plné svěžesti se dožila sta let

Letohrad – Lidmila Junková oslavila v pondělí úctyhodných sto let. Na Orlici, kde bydlí devět let u dcery, jí přišel poblahopřát starosta Petr Fiala. Jubilantce daroval pamětní list, k tomu přidal dárkový balíček a kytici.

Čtenáři besedovali s odbornicemi přes literaturu.

Čtenáři ve Veletinách se seznámili s bratry Mrštíky

Veletiny – Dozvědět se zajímavé informace o spisovatelském duu bratří Mrštíků i jejich výborném románu Rok na vsi mohli v sobotu odpoledne čtenáři ve Veletinách. V tamní knihovně se konala tématická přednáška následovaná promítáním filmu Maryša.

Kapela Květy.

V točnické Bárce zahrají Květy

Točník – Zbrusu nové album Bílé včely, nominované na cenu kritiky Apollo, představí nejtvrdší čajová kapela Květy v točnickém Café baru Bárka. Své sugestivní písně zde zahraje v neděli 17. února od 20 hodin.

Včelaři ZO Lázně Bělohrad a ZO Hořice na návštěvě VÚ včelařského v Dole 30. 4. 2011. Pracovník ústavu včelařského Ing. Dalibor Titěra ukazuje včelařům "hodné" včely na plástu.

Seriál: Fenomenální včely a jejich včelí píle

Jičínsko – Včely musí opouštět své bezpečné hnízdo v době rojení, mnohem častěji ale proto, aby mohly donést živiny a energii. Létavky každého včelstva podnikají v okolí svého hnízda pátrací lety a společně vytvářejí hustou neviditelnou informační síť, která podchytí všechny dostupné květy.

Biorchestr

Biorchestr zahraje v točnické Bárce nejen žhavé novinky

Točník - Zkušený muzikant Aleš Pilgr působí v alternativních kapelách Květy a Ty Syčáci. Aby ale mohl hrát své písničky, musel si s manželkou Janou založit Biorchestr. Vůbec poprvé na Berounsku se toto brněnské duo představí v pátek 9. listopadu. Konkrétně od 20 hodin v točnické kavárně a baru Bárka.

Do Brodu přijelo duo Aleš a Jana Pilgrovi doplněné o cellistu Tomáše Jenčku.

Biorchestr rezonoval v Ulitém kafé

Uherský Brod - Brněnské hudební seskupení, které si říká Biorchestr, vzalo v sobotu 20. října útokem uherskobrodskou literárně poetickou kavárnu Ulité kafé. A kavárnu, lépe řečeno srdce posluchačů, ten večer muzikanti z Brna spolehlivě dobyli.

Profilová fotografie liberecké skupiny R+MC (Tribute to Rammstein).

VÝHERCI VSTUPENEK: Vlak fest startuje již dnes

Liberec /VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE, FESTIVAL, PROGRAM/ - Multikulturní a multižánrový festival Vlak fest tentokrát nabídne dvě pódia, dva dny muziky. Hlavní hvězdou jsou R+ Members Club