Kreativ

ŠTÍTEK: Veolia Environnement

Při cvičení na fitness strojích dává trenérka Pavla Mikšová důraz na protažení a zlepšení ohebnosti. „Pokud má ale senior jakýkoli zdravotní problém, samozřejmě mu cvičení uzpůsobím na míru.“

Trenérka seniorů Pavla: Kdo cvičí, není protivný

Praha - Klidně by mohla být jejich vnučkou. Ale je jejich trenérkou. Čtyřiadvacetiletá Pavla Mikšová ze Záběhlic už od podzimu dělá radost seniorům napříč metropolí. Ve fitness parcích s nimi cvičí, v lesoparcích a na stezkách chodí Nordic Walking.

Škola ragby v Havířově.

Škola ragby poskytuje nejmenším pohyb

Havířov /FOTO/ – Havířovští ragbisté už několik let připravují dětem mateřských škol výuku ve Škole ragby, o výuku hry samozřejmě nejde, děti si jen s ragbyovým míčem hrají a seznamují se s faktem, že míče nejsou jen kulaté a že existují i jiné hry než fotbal a hokej, které znají takřka od narození.

Čistírna odpadních vod ve Slaném

Slaňáci se při jednání o čistírně 
napodruhé naštěstí dohodli

Slaný – Dlouhodobý problém, jímž je pro Slaňáky nezbytná rekonstrukce čistírny odpadních vod, se posunul zase o něco blíže řešení. Slaňáci o tom na posledním zastupitelstvu rozhodli až napodruhé po dohadovacím řízení. Původně chyběl jediný hlas. Nakonec návrh podpořila jak narychlo posílená koalice, tak hlas od komunistů. Akce, která patří k nejnákladnějším ve městě, by měla stát 111 milionů korun a přispět tak ke zvýšení kapacity čističky o více než o polovinu.

Ilustrační foto.

Teplárenská Dalkia se spojí s vodárenskou Veolia Voda

Praha - Dodavatel tepla Dalkia ČR se spojí s vodárenskou firmou Veolia Voda. Do budoucna se tak Dalkia musí přejmenovat. Napsal to dnes server Týden.cz s tím, že vznikne firma s tržbami téměř 30 miliard korun, která bude patřit mezi dvacítku největších v české ekonomice. Důvodem je dohoda mezi francouzskými koncerny Veolia Environnement a EDF.

Čistírna odpadních vod ve Slaném

Slaňáci konečně opraví čističku

Slaný – Slaňáci letos konečně začnou pracovat na nezbytné obnově čistírny odpadních vod. Vzhledem k tomu, že Evropská unie stanovila pro Českou republiku velmi přísné parametry pro nakládání s vodami, musí město neprodleně posílit kapacitu svojí čističky. Pokud by se tak nestalo, ve Slaném nepostaví už jediný dům a nevznikne zde ani žádná firma.

Ilustrační foto.

I města na Zlínsku se soudí. A platí za to

Zlín – Soud! Asi každému se pod tímto slovem vybaví nepříjemná vleklá tahanice spojená s papírováním, placením poplatků, právních služeb a často také zásah do soukromí, kdy se pere špinavé prádlo na veřejnosti. Soudní spory však nevedou pouze jednotlivci, ale také města v našem regionu.

HAVÁRIE vodovodní přípojky na Malém náměstí v Rokycanech si včera vyžádala okamžitý zásah společnosti Veolia. Během několika minut byla závada odstraněná.

Potrubí v centru Rokycan je přes devadesát let

Rokycany - Centrum okresního města, konkrétně Malé náměstí, se včera hemžilo několika pracovníky společnosti Veolia. Ti totiž řešili krátkodobou havárii vodovodního potrubí, které zřejmě dosloužilo.

Ilustrační foto

Skibusy do Jeseníků

Jeseníky - Stejně jako v předchozích sezonách budou letos jezdit speciální skibusy do lyžařských center v Jeseníkách. Díky nim se lyžaři dostanou přímým spojem třeba z Krnova až na Ovčárnu. Samozřejmě tyto spoje uvítají také běžní cestující bez lyží.

Veolia Voda pomáhá opravovat vodní zdroje v Etiopii

Veolia Voda pomáhá opravovat vodní zdroje v Etiopii

Letos počtvrté představila Veolia Voda a Nadační fond Veolia veřejnosti unikátní sérii křišťálových karaf a africkým motivem určenou pro charitativní prodej. Výtěžek za všechny dosavadní ročníky ve výši 1,7 miliónu korun pomáhá financovat opravy vodních zdrojů v Etiopii, které realizuje Člověk v tísni z prostředků veřejné sbírky Skutečná pomoc. Z prodeje karaf letošní edice bylo získáno 459 000 Kč, které opět pomohou k lepší dostupnosti pitné vody na etiopském venkově.

Veolia Voda s Jakubem Vágnerem pustila do přírody tisíce pstruhů

Veolia Voda s Jakubem Vágnerem pustila do přírody tisíce pstruhů

Již více než šest tun pstruhů vysadila od roku 2011 do volné přírody v České republice vodohospodářská společnost Veolia Voda. Spolupracuje přitom s občanským sdružením Sladkovodní giganti, neziskovou organizací světově proslulého rybáře Jakuba Vágnera. Na prospěšném projektu se podílí i Nadační fond Veolia. Více než tisícovka pstruhů putovala letos do volné přírody ve Vrchlabí v Podkrkonoší. Jejich novým domovem se stala řeka Labe zhruba v osmikilometrovém úseku mezi Vrchlabím a Herlíkovicemi.

Ilustrační foto.

Arriva končí s provozem vlaků mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou

Praha – Společnost Arriva v pátek skončí s provozem osobních vlaků mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou. Firmě se po třech měsících zkušebního provozu nepodařilo přesvědčit Prahu ani Středočeský kraj, aby na její vlaky vyplácely dotace podobně jako například na spoje Českých drah.

Ilustrační foto

Dárek k Vánocům? Dražsí voda od Nového roku

Prostějov – Vodovody a kanalizace Prostějov přijdou od nového roku s novou cenou vodného a stočného. Když srovnáme dnešní cenu s tou v minulosti, zvýšení je téměř stonásobné.

Ilustrační foto.

Hradecké domácnosti vydají za vodu o korunu denně více

Hradec Králové – Zdražuje se téměř všechno a nejinak tomu bude i s vodou v Hradci Králové. Její cena se zvedne v průměru o 3,5 procenta na 91,13 korun za metr krychlový. „Inflace a vyšší náklady na nákup povrchové vody kvůli omezení čerpání vody z podzemních zdrojů," zdůvodnila zdražení Veronika Bergrová, mluvčí Královéhradecké provozní.

Ilustrační foto.

Hradecké domácnosti vydají za vodu o korunu denně více

Hradec Králové – Zdražuje se téměř všechno a nejinak tomu bude i s vodou v Hradci Králové. Její cena se zvedne v průměru o 3,5 procenta na 91,13 korun za metr krychlový. „Inflace a vyšší náklady na nákup povrchové vody kvůli omezení čerpání vody z podzemních zdrojů," zdůvodnila zdražení Veronika Bergrová, mluvčí Královéhradecké provozní.

Cesta pstruha tentokrát vede po Labi

Cesta pstruha tentokrát vede po Labi

Vrchlabí - Vzrostlé exempláře pstruha obecného – potočního vypustil v pátek do řeky Labe zástupci neziskové organizace Sladkovodní giganti. V místě byl i její představitel, známý dobrodruh, rybář Jakub Vágner.

Cesta pstruha tentokrát vede po Labi

Cesta pstruha tentokrát vede po Labi

Vrchlabí - Vzrostlé exempláře pstruha obecného – potočního vypustil v pátek do řeky Labe zástupci neziskové organizace Sladkovodní giganti. V místě byl i její představitel, známý dobrodruh, rybář Jakub Vágner.

Ilustrační foto.

Voda v Praze příští rok zdraží o inflaci

Praha – Voda v Praze příští rok zdraží o inflaci, město počítá s navýšením v rozmezí od dvou do pěti procent. V současné době Pražané platí 74,35 koruny za metr krychlový. Pražská vodohospodářská společnost (PVS) vlastněná Prahou zároveň dnes podepsala smlouvu s firmami Želivská provozní (ŽP) a Pražskými vodovody a kanalizacemi (PVK), a stane se tak dodavatelem vody pro hlavní město a středočeské obce odebírající vodu ze Želivky. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Jiří Vávra (TOP 09).

Budování skeletu suchého rybníku a hlediště přírodního divadla v MŠ Ke Špitálskému lesu

Přestavba zahrady ve školce pokračuje

Plzeň - V sobotu 12.10. proběhla brigáda rodičů a příznivců mateřské školy – vady řeči, Ke Špitálskému lesu 3, během níž se budoval skelet suchého rybníku a hlediště přírodního divadla.

Dispečink úpravny pitné vody Želivka.

Kohouty z úpravny pitné vody Želivka nyní otáčí jiná společnost

Želivka- Největší a nejmodernější úpravna vody pro hlavní město Prahu i Benešovsko, úpravna vody Želivka, mění svého provozovatele. Vedení akciové společnosti Úpravna vody Želivka, která úpravnu vody vlastní, neobnoví smlouvu s dosavadním provozovatelem Pražskými vodovody a kanalizacemi (PVK) ze skupiny Veolia a svěří svůj vodohospodářský majetek do správy a provozování vlastní dceřiné společnosti Želivská provozní s.r.o.

Ilustrační foto.

Arriva po ročním váhání vyjede na trať Praha - Kralupy

Praha – Dopravní společnost Arriva vyjede téměř po roce váhání na české koleje. Od pondělí 23. 9. by měla obsluhovat osm párů spojů mezi Pražským Masarykovým nádražím a Kralupy nad Vltavou. První ranní spoj vyjede z Kralup dvě minuty před šestou hodinou, další spoje budou vyjíždět ve zhruba dvouhodinovém taktu, vyplývá z jízdního řádu společnosti. Původně dopravce plánoval dvacítku spojů z Kralup přes Prahu až do Benešova.

PANÍ MARIE si jako jedna z prvních obyvatelek domova pro osoby se zdravotním postižením mohla vyzkoušet novou relaxační místnost. Nová místnost a relaxační vaky ji učarovaly, horší pak bylo vstávání. To by bez pomoci zřejmě nezvládla.

Díky dobrovolnici mají senioři kde relaxovat

Jirkov - Šest měkkých sedacích pytlů, které se dají vytvarovat podle potřeby díky malým polystyrenovým kuličkám. To jsou hlavní doplňky nové relaxační místnosti, která se koncem srpna otevřela obyvatelům jirkovského Domova se zvláštním režimem, tedy starým a nemocným lidem, kteří většinou trpí jednou z mnoha forem demence a mohou být nebezpeční sobě i svému okolí.

Miloš Hnilica

Miloš Hnilica: Elektrobus Jeseníky potřebují

Region /ROZHOVOR/ - O zavedení elektrobusů do ostrého provozu v Jeseníkách uvažuje dopravní společnost Arriva Morava, nástupce společnosti Veolia. Minulý týden projel zkušebním strojem trasu z Hvězdy na Ovčárnu ředitel této ostravské dopravní společnosti Miloš Hnilica. Jak se mu jízda elektrobusem zamlouvala?

Sucho na Hloučele. Ilustrační foto

Ochránci zalijí stromy na Hloučele, můžete se k nim připojit i vy

Prostějov – Horké a velmi suché počasí letošního léta si začíná vybírat svou daň i na stromech, které začínají usychat. Ochránci z prostějovského Ekocentra Iris se v neděli pustí do boje za jejich záchranu. Zároveň uvítají všechny dobrovolníky, kteří jsou ochotní přiložit ruku k dílu.

Zasedání zastupitelstva vzbudilo na Pavlovsku zájem

Na Pavlovsku předali správu vodovodu Veolii. Zvýší to cenu vody?

Pavlovsko/Dobřív - Mimořádné zasedání zastupitelů z Dobříva se konalo v budově nohejbalového oddílu na Pavlovsku. Už předem bylo jasné, že schůzování nebude jednoduché. Jedním z bodů jednání totiž bylo zvýšení cen vody pro místní občany, což se pochopitelně nesetkalo s kladnou odezvou.

Ilustrační foto.

Dodávky vody pro desetitisíce Pražanů se podařilo obnovit

Praha – Zhruba padesáti tisícům obyvatel severní části Prahy dnes ráno po asi 18 hodinách opět začala téct z kohoutků pitná voda. Bez dodávek lidé byli kvůli havárii vodovodu ve Formánkově ulici v Praze 8 od středečního poledne. Dodávky byly plnohodnotně obnoveny krátce před 06:00, řekl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Ondřej Pokorný.