Kreativ

ŠTÍTEK: Veolia Environnement

Ilustrační foto

V Karviné chystají desetidenní odstávku tepla a teplé vody

Na odstávku teplé vody se připravují obyvatelé Karviné. Zákazníci firmy Veolia Energy (dříve Dalkia) budou bez vody od 13. do 23. července. Důvodem jsou plánované opravy a údržba horkovodů. Odstávka teplé vody čeká také Havířov. 

JAKUB HANZL (zleva) a Blanka Dvořáková, ředitelka Nadačního fondu Slunce pro všechny.

Středočeské vodárny vybraly projekty, které pak získaly přes 200 tisíc korun

Kladno, Unhošť – V prostorách chráněné kavárny Nadace Slunce pro všechny v Unhošti se uskutečnilo slavnostní předávání minigrantů devíti úspěšným projektům zaměstnanců společnosti Středočeské vodárny. Ti získali celkem více než 200 tisíc korun od Středočeských vodáren (SVAS) ve spolupráci s Nadačním fondem Veolia.

Čistírna odpadních vod na Císařském ostrově v Praze.

Přestavba čistírny odpadních vod bude mít asi rok zpoždění

Praha - Přestavba čistírny odpadních vod na Císařském ostrově v Praze, jejíž příprava začala zhruba před 16 lety, bude mít asi rok zpoždění. Místo konce roku 2017 bude nová vodní linka za asi 5,8 miliardy korun bez DPH dokončena v závěru roku 2018. Řekla to radní pro infrastrukturu Jana Plamínková.

Ilustrační foto

Praha chystá právní analýzu smlouvy s PVK o pronájmu vodovodů

Praha - Praha se chystá prozkoumat a zanalyzovat smlouvu mezi Pražskou vodohospodářskou společností (PVS) a firmou Pražské vodovody a kanalizace (PVK), která má pronajatu pražskou vodovodní síť. Novinářům to v pátek řekla primátorka Adriana Krnáčová. PVS je stoprocentně vlastněna městem, PVK patří francouzské firmě Veolia a má vodovodní potrubí pronajato až do roku 2028.

Příbramský starosta Jindřich Vařeka.

Starosta Příbrami: Teplárnu chtějí postavit na nohy energetické společnosti

Příbram - Kauza kolem příbramské teplárny nabírá na obrátkách. Do roka by se více než patnáctiletý spor mohl uzavřít. To alespoň tvrdí starosta Jindřich Vařeka. „Tím, že jsme změnili právního zástupce, tak jsem přesvědčen, že do roka a do dne budeme schopni záležitost kolem teplárny uzavřít," naznačil.

Andor Šándor, bezpečnostní poradce a bývalý šéf vojenské tajné služby.

Největším nebezpečím pro Prahu je ztráta kontroly nad komoditami

Praha - Největším bezpečnostním rizikem Prahy je chybějící kontrola nad strategickými komoditami, blackout a kybernetický útok. Na Pražské bezpečnostní konferenci to řekl generál a bezpečnostní odborník Andor Šándor. Ten zároveň upozornil na velké bezpečnostní riziko, které se odehrálo před několika týdny v Praze 6, kde byla kontaminována voda.

Ilustrační foto

MiNigranty pomáhají v letošním roce už posedmé

Hradec Králové /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Už sedm let mají zaměstnanci společností Veolia v České republice možnost požádat o podporu veřejně prospěšného projektu, na jehož realizaci se dobrovolnicky ve svém volném čase podílejí. MiNigranty využívají v hojném rozsahu.

Ilustrační fotografie.

Akcionáři VAKu dostanou poprvé v historii dividendy

Hradec Králové - Dvě koruny za jednu akci dostane každý její majitel od společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové (VAK). Ta vyplatí poprvé ve své historii dividendy. Akcionáři ve středu na valné hromadě rozhodli, že z loňského zisku 45 milionů korun půjde na dividendy 3,84 milionu.

Ilustrační foto.

Plzeň si může koupit vodárnu

Plzeň – Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) schválil návrh Plzně, podle nějž se město stává jediným vlastníkem místní vodárny.

Ilustrační foto.

Pražské teplárenské v zimě opět klesly dodávky tepla, lidé ušetří

Praha - Pražská teplárenská dodala podle předběžných údajů od loňského září do letošního března o zhruba tři procenta méně tepelné energie než za stejné období před rokem. Sdělil to mluvčí teplárny Radek Ježdík. Důvodem byla další teplotně nadprůměrná zima. Pokles dodávek tepla vykázala firma již za loňskou, podobně mírnou zimu.

Černé skládky v Kamenném Zboží

Černé skládky v Kamenném Zboží škodí lidem i zvěři a trápí nejen starostku

Kamenné Zboží - S jedním 
z nešvarů dnešní doby se potýkají na počátku jara v Kamenném Zboží na Nymbursku. Černé skládky. Zatímco obec dělá maximum pro udržování čistoty ve vsi, některým občanům není zatěžko naložit do auta stavební suť nebo jiné odpadky 
a vysypat je v blízkosti vsi, obvykle na hůře přístupných 
a málo viditelných místech, jako jsou polní cesty nebo remízky.

Ilustrační foto.

Městu hrozí obrovské pokuty. Na čistírnu chybí peníze

Praha - Pokuta zhruba padesát milionů korun a pak měsíc co měsíc dalších sedm a půl milionů korun. Takto drastické sankce hrozí Praze, respektive České republice za to, když se nestihne přestavět Ústřední čistírna odpadních vod (ÚČOV) na Císařském ostrově do prosince roku 2017. To je nejzazší termín, do kterého má být spuštěn zkušební provoz.

Ilustrační foto.

Po Praze chodí podvodníci, kteří se vydávají za vodáky

Praha - Po Praze se pohybují lidé vydávající se za zaměstnance společnosti Veolia, prokazují se falešnými průkazy s logem firmy a nabízejí měření tlaku vody uvnitř bytové jednotky. Pražské vodovody a kanalizace důrazně varují obyvatele, aby tyto osoby do svého bytu nepouštěli.

Ilustrační foto

Počet havárií vody v Praze loni klesl, bylo jich celkem 4520

Praha - Počet havárií vodovodního potrubí v Praze v loňském roce klesl. Pražské vodovody a kanalizace (PVK) evidují 4520 havárií, což je o téměř 200 případů méně než v roce 2013. V pondělí to sdělil mluvčí PVK Tomáš Mrázek.

Ilustrační fotografie.

Pražské radnice chtějí z Císařského ostrova park s cyklostezkami

Praha - Pražské městské části chtějí, aby zelené plochy, které vzniknou přestavbou čistírny odpadních vod na Císařském ostrově, byly přístupné lidem. K dispozici by měly být cyklostezky a lávky, které propojí ostrov s oběma břehy Vltavy. Nutné je také řešit parkování.

Ilustrační fotografie.

Pražské radnice chtějí z Císařského ostrova park s cyklostezkami

Praha - Pražské městské části chtějí, aby zelené plochy, které vzniknou přestavbou čistírny odpadních vod na Císařském ostrově, byly přístupné lidem. K dispozici by měly být cyklostezky a lávky, které propojí ostrov s oběma břehy Vltavy. Nutné je také řešit parkování.

Ilustrační foto

Pražané nově zaplatí na vodném a stočném 77,66 koruny za kubík

Praha - Vodné a stočné v Praze zdraží příští rok o 2,4 procenta na 77,66 koruny za kubík. Nově zaplatí lidé na vodném 44,72 koruny za metr krychlový a na stočném 32,94 korun za metr krychlový. Nyní Pražané platí na vodném a stočném 75,84 koruny za kubík.

Ilustrační foto.

Plzeň zdraží teplo. Vodu a dopravu ne

Plzeň – Je to dobrá zpráva pro Plzeňany do roku 2015: v Plzni se od příštího roku nezdraží voda ani městská doprava, mírně se zvedne jen teplo z městské teplárny.

Místostarosta Slaného Pavel Zlámal u mikrofonu

Vedení Slaného s opravou čističky letos nezačne

Slaný – Slánská čistírna odpadních vod se letos oproti plánům opravovat nezačne. Město kvůli nevyjasněným podmínkám provozování čistírny možná nebude moci využít přidělenou devadesátimilionovou dotaci od EU.

Klientka domova Alena Hillová si vyzkoušela nový počítač ve vzdělávací místnosti. Asistuje jí jirkovská místostarostka Dana Jurštaková.

Zdravotně postižení a senioři v Jirkově surfují na internetu v novém prostředí

Jirkov - Klienti jirkovského Domova pro osoby se zdravotním postižením v ulici U Dubu mají od čtvrtka k dispozici komfortní víceúčelovou vzdělávací místnost. Její rekonstrukce a vybavení špičkovou IT technikou vyšla na 150 tisíc korun. Kromě instalace pěti nových počítačů a promítacího plátna bylo třeba kvůli bezbariérovému přístupu vyměnit dveře za širší, místnost má novou podlahu, vymalované stěny a strop a nové žaluzie.

Dvanáct stovek karaf, které půjdou do prodeje, vyráběli skláři v huti sklářské školy v Novém Boru.

FOTO, VIDEO: Karafy z Boru pomohou vodě v Africe

Nový Bor - Přispět na opravu vodního vrtu na etiopském venkově mohou zájemci, kteří si koupí speciální „africkou" karafu v rámci projektu Voda pro Afriku, kterou již pátým rokem na podporu organizuje Nadační fond Veolia.

Pokládání základního kamene Vodního domu.

Stavbu Vodního domu zahájil přípitek vodou

Hulice – Položením základního kamene Vodního domu, který má vyrůst u přehrady Švihov na Želivce, v úterý oficiálně zahájili jeho výstavbu zástupci společnosti firmy Veolia, Povodí Vltavy a ČSOP Vlašim. Po poklepání na základní kámen si organizátoři stavby s investory stylově připili vodou z Želivky. Poté si prohlédli soutěžní architektonické návrhy Vodního domu.

Ve Zlíně byla podepsána Aliance voda Zlínu

Ve Zlíně byla podepsána Aliance voda Zlínu

Zlín – „My, níže podepsaní představitelé politických stran a hnutí ve Zlíně, tímto deklarujeme, že přistupujeme do Aliance voda Zlínu, abychom spolupracovali na dosažení nižší ceny vodného a stočného pro obyvatele a podniky Zlínska a trvale udržitelného rozvoje vodohospodářské infrastruktury."

Ilustrační foto

Plzeň se zadlužuje stále víc

Plzeň – Téměř 710 milionů korun si půjčí radnice na to, aby zpět odkoupila do svého majetku plzeňskou vodárnu. O tomto záměru rozhodli zastupitelé už v minulých letech, příští týden budou jednat o konkrétním úvěru, který si město vezme. Od 1. 1. 2016 by mělo být město Plzeň jediným akcionářem Vodárny Plzeň.

Kohoutková voda v restauraci

Vodu z kohoutku v hospodě? Klidně, ale platit

Ústecký kraj - Sklenici vody z kohoutku už dnes dostanete snad ve všech restauracích v Ústeckém kraji. Ne vždycky je ale zdarma. V některých podnicích si za ni budete muset zaplatit. Tak, jako za jiné zboží. Na nápojové lístky se ale nespoléhejte. Obyčejnou vodu na nich nenajdete. Pokud máte chuť na kohoutkovou, musíte si o ni říct.

Ilustrační foto.

O vodu z kohoutku se lidé v restauracích musí přihlásit

Teplicko - Sklenici vody z kohoutku už dnes dostanete snad ve všech restauracích v Ústeckém kraji. Ne vždycky je ale zdarma. V některých podnicích si za ni budete muset zaplatit. Na nápojové lístky se ale nespoléhejte. Obyčejnou vodu na nich nenajdete. Pokud máte chuť na kohoutkovou, musíte si o ni říct.

Ilustrační foto.

Kohoutková voda není ve většině restaurací problémem

Jičín – Dostat kohoutkovou vodu v restauracích na Jičínsku už není v dnešní době problém. Zdá se tak alespoň z výsledků ankety Jičínského deníku. Z celkem dvanácti oslovených restaurací v Jičíně, Hořicích, Nové Pace a Kopidlně neodmítne hosta, který požádá o vodu, žádná. Ne všude ale vodu aktivně nabízejí. Někde zase chtějí drobný poplatek.

Pitná voda

O kohoutkovou vodu se lidé v restauraci musejí přihlásit

Mělnicko - Restaurací, které svým hostům k jídlu automaticky nabízejí sklenici vody 
z vodovodu, je na Mělnicku minimum. Pohostinských zařízení, ve kterých není problém si o kohoutkovou vodu říct a dostat ji, však v poslední době přece jen přibylo.

Pitná voda

O kohoutkovou vodu se lidé v restauraci musejí přihlásit

Mělnicko – Restaurací, které svým hostům k jídlu automaticky nabízejí sklenici vody 
z vodovodu, je na Mělnicku minimum. Pohostinských zařízení, ve kterých není problém si o kohoutkovou vodu říct a dostat ji, však v poslední době přece jen přibylo.

Ilustrační foto.

Z kohoutků tekla kalná břečka. Voda ale nebyla závadná

Střekov - Stovky obyvatel Střekova se během úterního dopoledne ocitlo bez vody. Když pak konečně opět začala voda téct, mnoho domácností šokovala její kvalita. Namísto čiré tekutiny, na kterou jsou lidé zvyklí, hrnky a sklenice plnilo cosi, co barvou evokovalo Labe před dvaceti lety.