Kreativ

ŠTÍTEK: Veolia Environnement

Ilustrační foto

V Praze zdraží v příštím roce voda, plyn a elektřina nepodraží

Praha - V Praze by se mohla od Nového roku mírně zvýšit cena vody. Pražští radní o tom rozhodnou v úterý. Naopak ceny elektřiny a tepla by se příliš měnit neměly, u plynu možná i zlevní. Vyplývá to z vyjádření společností pro média Distributoři energií navíc tvrdí, že lidé mohou ušetřit za dodávky využitím speciálních nabídek. Zdražovat nebude ani městská hromadná doprava a svoz odpadu.

Vodné. Ilustrační foto.

Komunisté předali městu petici proti zamýšlenému zdražování vody

Praha - Pražští zastupitelé KSČM předali magistrátu petici proti zdražování vody. Odevzdali ji na dnešním jednání zastupitelstva předsedkyni magistrátního kontrolního výboru Jaroslavě Janderové (ODS). Praha zvažuje zdražení vody o téměř tři procenta na 87,71 koruny za metr krychlový. Petici proti tomuto záměru podepsala více než tisícovka obyvatel.

Vodovod. Ilustrační foto.

Voda v Praze by mohla zdražit o tři procenta na 87,71 Kč za metr krychlový

Praha - Cena vody v Praze by v příštím roce mohla zdražit o 2,97 procenta, Pražané by tak platili 87,71 koruny za metr krychlový místo dosavadních 85,18 Kč. Vyplývá to z materiálu, který v úterý měli projednat radní, ale nakonec jej nezařadili na program jednání. Město zvedlo cenu naposledy letos v březnu.

Ilustrační foto.

Chcete vystoupit z autobusu? Zazvoňte řidiči

Karvinsko - Cestující na meziměstských autobusových linkách na Karvinsku si zvykají na jednu podstatnou změna. Na vybraných zastávkách musí dát řidiči znamení, že chtějí vystoupit.

Vodovod. Ilustrační foto.

PVS investuje v roce 2017 do vodovodů v Praze téměř dvě miliardy

Praha - Hlavní město by mělo v příštím roce mít na opravu vodohospodářské infrastruktury zhruba 1,97 miliardy korun. Rozhodli o tom dnes pražští radní. Více než půl miliardy z této částky má být určeno na výstavbu nové části Ústřední čistírny odpadních vod. Částka určená na opravy vychází z předpokládaného zisku na vodném a stočném. Vodovodní síť spravuje Pražská vodohospodářská společnost (PVS), vlastní ji Praha. Vodu Pražanům dodávají Pražské vodovody a kanalizace (PVK), které vlastní firma Veolia, a vodovodní síť mají pronajatou.

Severočeská vodárenská společnost a. s. (SVS) připravila pro své akcionáře, města a obce Ústeckého a převážné části Libereckého kraje další ze série setkání.

Aktivně komunikujeme se starosty měst a obcí aktuální témata vodárenství

Severní Čechy - Severočeská vodárenská společnost a. s. (SVS) připravila pro své akcionáře, města a obce Ústeckého a převážné části Libereckého kraje další ze série setkání. Podzimní aktivy s představiteli měst a obcí se konaly v uplynulých dnech již po čtvrté, a stávají se tak tradicí.

Pitná voda z kohoutku. Ilustrační foto.

Cena vody se v Olomouci sníží. O procento

Olomouc, Šternberk – Pitná voda v příštím roce nezdraží. Domácnosti z Olomouce a okolních obcí, kterým ji dodává Moravská vodárenská ze skupiny Veolia, naopak ročně zhruba stovku ušetří – vodné a stočné klesne o 1,1 procenta.

Jiřímu Lukešovi za údajnou snahu o uplácení ostravského primátora hrozí až šest let vězení.

Korupční kauza: možná padne rozsudek, možná se začne znovu. Vše je v rukou obžal

Ostrava – Projednávání údajného pokusu o podplacení ostravského primátora Tomáše Macury (51 let) se chýlí k závěru, může se však zkomplikovat. Vše nyní leží v rukou toho, kdo měl podle obžaloby úplatek primátorovi nabídnout – někdejšího poradce teplárenské společnosti Veolia Jiřího Lukeše (70 let), kterému hrozí až šest let vězení.

Ilustrační foto.

Město zažilo studený pátek

Frýdek-Místek, Sviadnov - Lidé z Frýdku-Místku se v pátek museli obejít bez teplé vody a topení, a to kvůli havárii horkovodního potrubí. Dodávka tepla a teplé vody byla postupně utlumována od páté hodiny ranní, její přerušení trvalo do pozdních večerních hodin.

Ilustrační foto.

PVK simulovaly teroristický útok na vodojem Bruska v Praze 6

Praha - Pražské vodovody a kanalizace (PVK) v úterý uspořádaly cvičení teroristického útoku na vodojem Bruska v Praze 6. Při cvičení simulovaly vniknutí teroristy do vodojemu, kde chtěl otrávit pitnou vodu. Akce začala zhruba v 08.00 a skončila po 10.00. Cílem bylo ověřit spolupráci PVK, správy města a záchranářů a systému ochrany pitné vody. Ze cvičení vznikne zpráva, kterou PVK předá záchranářům i magistrátu, případné nedostatky zapracuje do svého plánu ochrany. Obyvatel se cvičení nedotklo.

Ilustrační foto

Druhé přezkumné řízení ve věci OKD trvalo šest minut

Ostrava – Jen šest minut trvalo dnešní druhé přezkumné řízení ve věci těžební společnosti OKD u Krajského soudu v Ostravě. Týkalo se dvou pohledávek, které nebyly přezkoumané při prvním řízení v srpnu. Pohledávku polské společnosti Kopex ve výši 153.360 korun insolvenční správce Lee Louda uznal a pohledávku společnosti Veolia Průmyslové služby za 1,22 miliardy korun odmítl. Zástupce insolvenčního správce Ivo Šotek dnes u soudu toto rozhodnutí formálně potvrdil.

Ilustrační foto

U soudu v Ostravě se bude v úterý konat druhé přezkumné řízení s OKD

Ostrava – U Krajského soudu v Ostravě se v úterý bude konat druhé přezkumné řízení týkající se společnosti OKD, která je od června v úpadku. Budou se na něm probírat jen dvě pohledávky, které nebyly přezkoumané na prvním řízení v srpnu. Zatímco pohledávku polské společnosti Kopex ve výši 153.360 korun insolvenční správce Lee Louda uznal, pohledávku společnosti Veolia Průmyslové služby za 1,22 miliardy korun odmítl.

Ilustrační foto

Věřitelé OKD podali 20 žalob na uznání platnosti svých pohledávek

Ostrava - Věřitelé těžební společnosti OKD, která je od června v úpadku, dosud podali ke Krajskému soudu v Ostravě 20 žalob, jimiž se domáhají uznání platnosti svých pohledávek dohromady za zhruba 13 miliard korun. Žalovanými jsou insolvenční správce Lee Louda, který pohledávky neuznal, a v části žalob i OKD. 

Podolská vodárna.

Pražské Vodovody a kanalizace uvedly do provozu Podolskou vodárnu

Praha - Pražské vodovody a kanalizace (PVK) uvedly do provozu Podolskou vodárnu, která slouží především jako záložní zdroj pitné vody. Důvodem je plánovaná oprava přivaděče pitné vody z výrobny vody Želivka od 25. až 28. září. Dnes to řekl mluvčí PVK Tomáš Mrázek. Naposledy byla Podolská vodárna v plném provozu v roce 2011. V běžném roce PVK vodárnu spustí jen několikrát.

Prohlídka Podolské vodárny.

Pražské Vodovody a kanalizace uvedly do provozu Podolskou vodárnu

Praha - Pražské vodovody a kanalizace (PVK) uvedly do provozu Podolskou vodárnu, která slouží především jako záložní zdroj pitné vody. Důvodem je plánovaná oprava přivaděče pitné vody z výrobny vody Želivka od 25. až 28. září. Novinářům to ve čtvrtek řekl mluvčí PVK Tomáš Mrázek. Naposledy byla Podolská vodárna v plném provozu v roce 2011. V běžném roce PVK vodárnu jen několikrát zkušebně spustí.

Peníze. Ilustrační fotografie.

V Sedlčanech cena pitné vody výrazněji neporoste

Sedlčany – Cena pitné vody v Sedlčanech by neměla v příštím roce doznat razantních změn. Podle prvotního odhadu bude vyšší o desetihaléře. Místostarosta Sedlčan Miroslav Hölzel ale upozornil, že návrhy cen za vodné a stočné bude vedení radnice teprve s 1. Středočeskou vodárenskou společností projednávat – a to nejdéle v listopadu. Dosud vše nasvědčuje tomu, že celková cena za kubík se bude pohybovat kolem současných 75 korun.

Ilustrační foto

Ostravský krajský soud bude zkoumat další pohledávky vůči OKD

Ostrava - Ostravský krajský soud přezkoumá další pohledávky vůči krachující těžební společnosti OKD. Firma je v insolvenci a soud na základě souhlasu věřitelů před časem povolil její reorganizaci. Firma dluží kolem 20 miliard korun. O novém přezkoumání pohledávek informovala mluvčí soudu Lucie Olšarová.

Ilustrační foto.

Pražské teplárenské loni klesl zisk, důvodem vyčlenění kotelen

Praha /TABULKA/ - Pražské teplárenské (PTAS) loni meziročně klesl čistý zisk o 28 procent na 572 milionů korun. Výnosy se snížily o 19 procent na 4,9 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy. Společnost uvedla, že na výsledky mělo vliv loňské vyčlenění části podniku do společnosti Pražská teplárenská LPZ, jejíž výsledky se tak již do výsledků společnosti nezapočítávaly. Tržby z prodeje tepla byly podle PTAS negativně ovlivněny také nižší poptávkou v důsledku nadprůměrně teplého počasí.

Ilustrační foto

Na východě Prahy bude koncem srpna bez vody až 17.000 odběratelů

Obyvatele východního okraje Prahy a blízkého okolí čeká od 25. do 29. srpna čtyřdenní výluka dodávky vody, která se dotkne až 17.000 odběratelů. Sdělil to mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek. Bude se opravovat hlavní potrubí přivádějícího pitnou vodu. PVK rozmístí v daném území desítky cisteren s pitnou vodou. Investorem akce je městská firma Pražská vodohospodářská společnost, která vlastní vodovodní síť.

Ilustrační foto.

Na východě Prahy bude koncem srpna bez vody až 17 tisíc odběratelů

Praha - Obyvatele východního okraje Prahy a blízkého okolí čeká od 25. do 29. srpna čtyřdenní výluka dodávky vody, která se dotkne až 17.000 odběratelů. V pátek to sdělil mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek. Bude se opravovat hlavní potrubí přivádějícího pitnou vodu. PVK rozmístí v daném území desítky cisteren s pitnou vodou. Investorem akce je městská firma Pražská vodohospodářská společnost, která vlastní vodovodní síť.

Velká cena Chebu v atletice přinesla na zlaté dráze opět skvělé výkony

Na Velké ceně opět padaly rekordy!

Cheb - Pavel Maslák a Zuzana Hejnová, to byly velké taháky Velké ceny, ale na startu bylo dalších sedm mistrů České republiky, kteří rovněž předváděli skvělé výkony. Další olympioničkou byla Denisa Rosolová, vítězka běhu na 300m (38.02), která stejně jako Z.Hejnová poběží v Riu 400m překážek.

MILAN DZURIAK a Tereza Lukšíková.

Minigrant Nadačního fondu Veolia pomohl i v Jirkově

Jirkov  - Minigrant Nadačního fondu Veolia pomohl nevidomé Terezce z Jirkova. Petr Dellner ze společnosti Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. (SčVK) se s přáteli výraznou měrou podílel na projektu Cesta proti bolesti, když požádal o vnitrofiremní grant právě na tuto akci.

Ilustrační foto

OKD a jejího majitele prověřuje protikorupční policie

Olomouc - O hospodaření těžební společnosti OKD, která je od května v úpadku a má mnohamiliardové dluhy, se začala zajímat protikorupční policie. Kriminalisté prověřují podezřelé transakce OKD i majitele společnosti NWR Holdings B.V., která černouhelnou firmu vlastní. Firma OKD například ručila za miliardové dluhopisy a některý její majetek byl převeden na jiné společnosti. ČTK dnes informace získala z insolvenčního rejstříku.

Středočeské vodárny pokračují ve zvýšeném zabezpečení svých objektů.

Vodárny po tragédii v Nice 
hlídají bedlivě své objekty

Rakovnicko – Středočeské vodárny (SVAS) nepolevily v ochraně vybraných vodohospodářských zařízení, kterou zajistily po loňských listopadových teroristických útocích v Paříži. Týká se to objektů společnosti na Kladensku, Mělnicku, části Rakovnicka a Mladoboleslavska nebo v okolí Prahy i vodních zdrojů v Mělnické Vrutici a přehrady Klíčava, odkud je vodou zásobována většina obyvatel okresu Kladno. 

Středočeské vodárny pokračují ve zvýšeném zabezpečení svých objektů.

Vodárny po tragédii v Nice 
hlídají bedlivě své objekty

Kladensko – Středočeské vodárny (SVAS) nepolevily v ochraně vybraných vodohospodářských zařízení, kterou zajistily po loňských listopadových teroristických útocích v Paříži. Týká se to objektů společnosti na Kladensku, Mělnicku, části Rakovnicka a Mladoboleslavska nebo v okolí Prahy i vodních zdrojů v Mělnické Vrutici a přehrady Klíčava, odkud je vodou zásobována většina obyvatel okresu Kladno. 

Valná hromada SVS.

Valná hromada SVS udělala další krok k zajištění provozování po roce 2020

Teplice - Dne 16. června 2016 se v Krušnohorském divadle v Teplicích uskutečnila od 10:00 hod řádná valná hromada Severočeské vodárenské společnosti a. s. (SVS). Valné hromady se zúčastnilo celkem 158 akcionářů (měst a obcí v Ústeckém a Libereckém kraji), kteří představují 81,93 % základního kapitálu společnosti.

Ilustrační foto

Severočeská vodárenská dá zisk na investice a do rezervy

Teplice - Severočeská vodárenská společnost (SVS), která zásobuje vodou většinu obyvatel Ústeckého a Libereckého kraje, rozdělí čistý zisk 420 milionů korun na investice, do rezervy a do fondu, ve kterém střádá finance na zajištění vodárenské infrastruktury po roce 2020. O rozdělení zisku rozhodli na valné hromadě akcionáři, kterými je 458 severočeských měst a obcí. Valná hromada se konala tradičně ve čtvrtek v Krušnohorském divadle v Teplicích.

Moravská vodárenská

Moravské vodárenské loni vzrostly tržby, zisk ale měla nižší

Olomouc - Společnost Moravská vodárenská, která na Olomoucku, Prostějovsku a Zlínsku zásobuje pitnou vodou více než 400.000 obyvatel, loni zvýšila tržby meziročně o 4 % z 1,345 miliardy korun v roce 2014 na 1,394 miliardy korun. Zisk firmy ale klesl na 128 milionů korun ze 139,5 milionu korun v roce 2014.

Úpravny vody ve vodárně Želivka.

Praha souhlasí s modernizací úpravny vody Želivka

Praha - Rradní v úterý souhlasili s modernizací úpravny vody Želivka, která vyjde na 1,24 miliardy korun. Více než 60 procent nákladů by mohly pokrýt dotace, řekla po jednání radní Jana Plamínková (Trojkoalice/STAN). Nová hala, která má do zkušebního provozu vstoupit v roce 2018, bude prostřednictvím granulovaného aktivního uhlí lépe čistit vodu především od pesticidů ze zemědělské produkce, uvedla.

Veolia Energie

Veolia Energie ČR dosáhla loni nižšího zisku

Ostrava - Společnost Veolia Energie ČR, která je předním výrobcem a dodavatelem tepla a elektrické energie, loni dosáhla zisku 1,321 miliardy korun, což bylo o 725.000 korun méně než v předchozím roce. Pokles představuje 35,4 %. Obrat ale společnosti vzrostl o 0,6 miliardy (8,2 %) na 7,9 miliardy korun.

Želivka.

Chystá se modernizace úpravny vody Želivka

Modernizace úpravny vody Želivka, která je největším zdrojem pitné vody pro Prahu, vyjde na 1,24 miliardy korun. Do zkušebního provozu by měla nová hala vstoupit v roce 2018. 

Úpravna vody na Želivce. Ilustrační foto.

Modernizace úpravny vody Želivka vyjde na 1,24 miliardy korun

Praha - Modernizace úpravny vody Želivka, která je největším zdrojem pitné vody pro Prahu, vyjde na 1,24 miliardy korun. Do zkušebního provozu by měla nová hala vstoupit v roce 2018. V pátek to řekla radní pro infrastrukturu Jana Plamínková (Trojkoalice/STAN). Radní doufá, že investice nebude znamenat další zdražení vody pro Pražany.

Ilustrační foto.

ČEZ postaví pro Pražskou teplárenskou plynový horkovodní zdroj

Praha - Skupina ČEZ ESCO, která spojuje několik dceřiných firem ČEZ, postaví pro Pražskou teplárenskou plynový horkovodní zdroj s čerpací stanicí za 116 milionů korun. ČTK o tom dnes informoval mluvčí ČEZ Roman Gazdík. Projekt pro oblast pražských čtvrtí Holešovice a Letná by měl být uveden do zkušebního provozu na podzim letošního roku. Stavba je realizována ve sdružení se společností Telo.

Pstruhy vypustil v Terezíně Jakub Vágner. Známému rybáři pomohly také děti z místní školy

Pstruhy do Ohře v Terezíně vypustil Jakub Vágner

Terezín - Známý rybář a ochránce přírody Jakub Vágner vypustil 10. května zhruba tunu dospělých pstruhů do řeky Ohře v Terezíně. S vypouštěním ryb mu pomáhali žáci místních základních škol.

V havárií postiženém věžáku s vodojemem v Olomouci se ve středu rozjel výtah

Po potopě už jede výtah. Nájemníci řeší škody, Veolia se omluvila

Olomouc – Ve věžovém domě s vodojemem na Tabulovém vrchu, kde v pondělí při plánované opravě uniklo do bytů několik tisíc litrů vody, se lidem dýchá lépe. Vytopené domácnosti prosychají a nájemníci už nemusejí šlapat do nevyšších pater pěšky, protože se podařilo obnovit dodávku elektřiny.

Vytopené byty, vypnutá elektřina, nefunkční výtahy – následky havárie ve dvanáctipatrovém domě s vodojemem v ulici I.P. Pavlova v Olomouci

Povodeň ve věžáku s vodojemem spojila sousedy, šli spolu na hokej

Olomouc – Když z vodojemu nad jeho hlavou začala unikat voda, seděl u počítače v obývacím pokoji dvanáctého patra známého olomouckého věžáku. Ještě netušil, jaká pohroma se valí na něj a desítky sousedů v domě v ulici I. P. Pavlova, jehož součástí je zásobník pitné vody pro část města.

Ilustrační foto

Sitka: Nezdražujeme vodu, ale hledáme úspory. Zisk vracíme do infrastruktury

Šternberk - Naše nejcennější tekutina bude v příštích šesti letech ještě cennější. Hlavně pro naše peněženky. Ubývající zásoby podzemní vody v ČR přiměly stát zdražit poplatky za její čerpání. Dnes platí vodárny za kubík podzemní vody dvě koruny, podle novely vodního zákona se však tento poplatek bude do roku 2022 postupně navyšovat až na finální cenu 6 korun za kubík.