Kreativ

ŠTÍTEK: Veolia Environnement

Sklárny Květná. Ilustrační foto.

Zbavil se sklárny v Čechách, zaměří se na tu ve Květné

Optimistická budoucnost by mohla čekat zaměstnance Sklárny Květná. Alespoň to vyplývá z reakce majitele sklárny na morav- sko-slovenském pomezí Lubora Cervy. Ten v těchto dnech zveřejnil informaci o prodeji Crystalite Bohemia ve Světlé nad Sázavou, tedy větší z dvojice skláren v jeho vlastnictví.

Sportovci z příbramského spolku Fit senior se her již tradičně zúčastnili a přivezli si nejen spoustu krásných zážitků, ale také celou řadu medailových úspěchů.

Senioři přivezli zlaté medaile ze sportovních her

Příbram - Recept na spokojené stárnutí možná spočívá ve sportu. Na konci května se v Praze podeváté uskutečnily Sportovní hry seniorů. Sportovci z příbramského spolku Fit senior se her již tradičně zúčastnili a přivezli si nejen spoustu krásných zážitků, ale také celou řadu medailových úspěchů. Čtyři medaile z celkových pěti vybojovali fit senioři v disciplíně nordic walking - závodu na 800 metrů.

Náhradní zásobování vodou.

Město odkoupí od Veolie skoro půlku PVK, zaplatí téměř dvě miliardy

Úterní zasedání Rady hl. m. Prahy potvrdilo očekávaný majetkový vstup města do společnosti Pražské vodovody a kanalizace (PVK). Za 49procentní podíl Praha firmě Veolia zaplatí 1,754 miliardy korun. Součástí dohody je také opce na odkup zbylých 51 procent společnosti v roce 2028. Vedení metropole tak získá větší vliv na distribuci vody ve městě.

V Teplárně Karviná postaví majitel nový multipalivový kotel.

V novém multipalivovém kotli budou spalovat i odpad

Karviná – Kotel, v němž bude možné spalovat biomasu, uhlí a tuhá alternativní paliva, vyrobená z vytříděných zpracovaných odpadů, plánuje postavit v areálu Tepláren Karviná společnost Veolia Energie ČR.

Ilustrační foto

Okrádají nás na vodě, tvrdí Čeněk Svoboda. A žaluje radnici

/ROZHOVOR/ Informuje, zkoumá, zjišťuje. A s tím, co dosud zjistil, není vůbec spokojený. Prostějovan Čeněk Svoboda se už před časem pustil do zjišťování, jak je to s cenou vody, co ji ovlivňuje a jak se na koncové ceně pro zákazníka projevuje vlastnictví či pronájem vodovodní sítě nadnárodní společnosti.

Senioři pochodovali s holemi Kladnem jako zamlada, vděčí za to nadaci.

Senioři pochodovali s holemi Kladnem jako zamlada, vděčí za to nadaci

Kladno - To, že kladenští senioři nejsou žádní peciválové a zajímají se o zdravý životní styl i o to, jak si co nejdéle prodloužit kvalitu svého života, dokazuje akce, která se konala tento týden. Více než třicítka žen a mužů s rozesmátými obličeji si to štrádovala v Kladně ulicemi města se sportovními holemi v rukou, aby se od známého cvičitele Davida Hufa senioři něco zajímavého přiučili. Cíl byl na kladenském Sletišti, který je místem setkávání sportovců, obyvatel města mladých a v neposlední řadě dříve narozených.

Ilustrační foto.

Starostové se zajímali o nové fungování vodárenství

Ústecký kraj - Na jednání u kulatého stolu v Teplicích se sešlo vedení Severočeské vodárenské společnosti (SVS) a akcionáři, tedy zástupci měst a obcí ze severu Čech. Ti se zajímali o parametry fungování vodárenství od 1. ledna 2019, které projednají na valné hromadě 19. dubna.

Ilustrační foto.

Starostové se zajímali o nové fungování vodárenství

Ústecký kraj - Na jednání u kulatého stolu v Teplicích se sešlo vedení Severočeské vodárenské společnosti (SVS) a akcionáři, tedy zástupci měst a obcí ze severu Čech. Ti se zajímali o parametry fungování vodárenství od 1. ledna 2019, které projednají na valné hromadě 19. dubna.

Ilustrační foto.

Nový model vodárenství na severu Čech: Fungovat bude skupina tří firem

Teplice, Ústecký kraj - Na jednání u kulatého stolu v Teplicích se sešlo vedení Severočeské vodárenské společnosti (SVS) a akcionáři, tedy zástupci měst a obcí ze severu Čech. Ti se zajímali o parametry fungování vodárenství od 1. ledna 2019, které projednají na valné hromadě 19. dubna.

Rybářská alej je dnes místem poklidných procházek Přerovanů. Stromořadí ale v budoucnu prořídne kvůli stavbě protipovodňové zídky. Stromy se nyní kácejí také u centrálního tenisového kurtu, kde má vyrůst nová hala.

Lidem vadí kácení stromů u tenisu, navíc je na řadě Rybářská alej

Na kácení stromů jsou lidé v Přerově obzvlášť citliví. Nejprve se museli smířit s tím, že kvůli stavbě protipovodňové zídky padly letité kaštany na nábřeží Edvarda Beneše, teď bezmocně přihlížejí likvidaci jehličnanů u centrálního tenisového kurtu. Další stromy padnou zřejmě už v příštím roce také ve vyhlášené Rybářské aleji u řeky Bečvy - kvůli stavbě protipovodňové zídky.

V Kladně zahájilo provoz nové zařízení pro recyklaci plastů a hliníku.

V Kladně zahájilo provoz nové zařízení pro recyklaci plastů a hliníku

Kladno - Začátkem března zahájilo v Kladně provoz nové zařízení na recyklaci plastů a hliníkových třísek v průmyslové zóně Kladno-Dříň. Ročně může zařízení přijmout až 20 tisíc tun odpadů. Pro lidi tím v největším středočeském městě vznikly i nové pracovní příležitosti.

Vodné. Ilustrační foto.

Město chce kontrolovat vodu

Magistrát má ještě letos získat zpět podíl ve strategickém podniku Pražské vodovody a kanalizace (PVK). Dlouhodobě jej vlastní francouzský koncern Veolia, který zajišťuje zpracování a distribuci vody pro asi třetinu země. Podle dohody s Veolií o harmonogramu transakce nejdřív Praha získá zpátky 49 procent akcií PVK, za což by měla zaplatit maximálně dvě miliardy korun. 

Vodovod. Ilustrační foto.

Hlavní město odkoupí část PVK od Veolie. Potřebné dokumenty připraví do léta

Rada hl. města Prahy dnes schválila harmonogram odkupu akcií Pražských vodovodů a kanalizací. Praha by tak od Veolie měla získat až 49 procent Pražských vodovodů a kanalizací, a.s., (PVK)  a měla by být podepsána opční dohoda o případném budoucím odkupu zbývajících akcií PVK, k němuž by mělo dojít v roce 2028. Dokumenty ke koupi části akcií by mělo hlavní město připravit do konce letošního června. V úterý o tom informoval pražský magistrát na svých stránkách. 

Ilustrační foto

Zlepšováky pomáhaly podnikům za socialismu, náklady šetří i dnes

Jak ušetřit čas, zlepšit výkon nebo zajistit větší bezpečnost při práci? Ti dříve narození někdy s nostalgií zavzpomínají na „zlepšováky“, o kterých se hodně mluvilo i v období před rokem 1989. Pracovníci firem ale vymýšlejí zlepšovací návrhy i v současnosti.

Ilustrační foto.

Město si chce s vodou hospodařit samo

Sokolov – Městu Sokolov končí za dva roky koncesní smlouva s vodohospodáři. Již v těchto dnech vedení města tvrdí, že si poté budou chtít tuto službu provozovat sami jako město.

Primátor Ostravy Tomáš Macura a jeho náměstkyně Kateřina Šebestová vypovídali jako svědci před Okresním soudem v Ostravě také v červnu 2016.

Teplárenský poradce se pokusil uplatit primátora Ostravy, rozhodl soud

Vinen! Takový rozsudek si ve čtvrtek u Okresního soudu v Ostravě vyslechl někdejší poradce teplárenské společnosti Veolia (72 let), který se podle obžaloby pokusil uplatit ostravského primátora Tomáše Macuru. „Byl jsem obětí politického boje,“ prohlásil muž, kterého trestní senát uznal vinným během druhého hlavního líčení.

Stravenky. Ilustrační snímek.

Benefity: slušný plat, práce z domu, kurz odvykání kouření nebo akcie

Firmy, které hledají nové zaměstnance, musejí často počítat s tím, že kromě slušného výdělku budou muset nabídnout i zajímavé zaměstnanecké výhody (benefity). Jaké? Třeba firemní školku pro děti svých pracovníků či příspěvek na odvykání kouření nebo snižování váhy.

Martin Zrzavecký

Akcie za 4,77 miliardy dokládá hodnotu vodárny

Plzeň – Hromadnou akcii v hodnotě 4,77 miliardy korun má nově uloženou ve svém trezoru město Plzeň. Akcie dokládá, že západočeská metropole vlastní vodohospodářský majetek právě v této výši.

Sobotní hrátky ve Vodním domě Hulice.

Unikátní knihu o vodě čeká křest. Ve Vodním domě

Hulice – Odehraje se křest nové knížky s tradičním sektem, nebo tentokrát poslouží obyčejná voda? A je nutné použitý výtisk publikace polévat, přičemž hrozí jeho poničení, či postačí, když si nad ním pozvaní hosté symbolicky přiťuknou a připijí? Co a jak organizátoři připravili, se ukáže 9. ledna odpoledne v kraji Želivky, téměř na břehu nádrže Švihov.

Popelnice na tříděný odpad. Ilustrační foto.

Praha dokončila výměnu akcií v Pražských službách a Pražské teplárenské

Praha a skupina EHC, která patří Danielu Křetínskému, v polovině prosince dokončily výměnu akciových podílů v Pražských službách a Pražské teplárenské. Hlavní město prodalo asi 24 procent v Pražské teplárenské firmě  EP Infrastructure a od firmy AVE z holdingu EP Industries odkoupila 19,3 procenta Pražských služeb. Město ve firmě, která např. vlastní malešickou spalovnu, drží skoro stoprocentní podíl. Praha na transakci vydělala 1,6 miliardy.

Příčinou havárie horkovodu v Havířově byla prasklina na potrubí.

Za prasklý horkovod může díra v potrubí

Pracovníci společnosti Veolia, jež zásobuje teplem Havířov a další města v regionu, už vědí, co bylo příčinou nedávné havárie horkovodu, kvůli které bylo šest stovek domácností i veřejné budovy dva a půl dne bez tepla.

Na zámku v Havířově bylo ve čtvrtek 26. 10. 2017 podepsáno memorandum mezi městy Havířovem a Karvinou a společností Veolia o stavbě třídírny a následném využití komunálního odpadu.

Města učinila důležitý krok k ekologické likvidaci odpadu

Po dříve zkrachovalém projektu velké spalovny odpadu přišla města Havířov a Karviná s novým projektem. Veškerý odpad se bude třídit v moderní automatizované třídírně. Energeticky využitelný odpad půjde do teplárny a na skládku bude uložen jen nevyužitelný zbytek.

Ilustrační foto.

Poslanci kauzu s vodou nevyřeší. Nemají prý jak

Kubík vody stojí ve Zlíně 86,71 koruny. V některých dalších částech republiky za něj lidé zaplatí i přes stovku, jinde za to mají naopak kubíky dva. Je tedy 87 korun přijatelná částka, nebo je to moc? Obyvatelé to vidí jednoznačně: podle nich je voda v regionu nepřiměřeně drahá. Označují ji dokonce za problém číslo jedna.

Ilustrační foto.

Sucho už Zlínsko nedrtí. Deště pomohly

Zákaz plýtvání vodou a omezování zavlažování. Kdo nemusí, ať zbytečně ani nenapouští bazén. Striktní nařízení platila přes celé léto v Lukovečku na Zlínsku, mimo jiné také v dalších obcích Zlínského kraje.

Podpis smlouvy o koupi třetinového podílu společností Vodárny Kladno - Mělník od společnosti Středočeské vodárny, a.s. (SVAS).

Vodárny koupily podíl v akciové společnosti, vodu nezdraží

Kladno - Společnost Vodárny Kladno - Mělník (VKM) odkupuje od společnosti Veolia třetinový podíl ve společnosti Středočeské vodárny (SVAS). Cena, která vychází ze znaleckých posudků za 34 procentní podíl společnosti, činí méně než 200 milionů korun. Záměr nabytí akcií musí ještě potvrdit valné hromady obou společností. Kladenský deník o tom informovala mluvčí Středočeských vodáren Lenka Kozlová.