Kreativ

ŠTÍTEK: Veolia Environnement

Ilustrační foto.

Další mírná zima negativně ovlivnila spotřebu tepla v Česku

Praha – Výhody pro odběratele, ale menší příjmy pro teplárny přinese končící topná sezona na mnoha místech. Spotřebu tepla poznamenala především mírná zima. Svoji roli sehrála ale i úsporná opatření, která snížila energetickou náročnost domů a bytů.

Ilustrační foto.

V Praze od dubna opět zdraží voda, letos už podruhé

Praha - V Praze opět zdraží voda, lidé za ni zaplatí 85,18 koruny za metr krychlový. Naposledy cena vodného a stočného stoupla od letošního ledna na současných 79 korun za metr krychlový. Zdražení na svém úterním jednání schválili radní hlavního města.

Ilustrační foto.

V Praze opět zdraží voda, letos už podruhé

Praha - V Praze opět zdraží voda, lidé za ni zaplatí 85,18 koruny za metr krychlový. Naposledy cena vodného a stočného stoupla od letošního ledna na současných 79 korun za metr krychlový. Zdražení dnes na svém jednání schválili radní hlavního města.

Císařský ostrov v Praze a jeho okolí.

Přestavbu čistírny odpadních vod v Praze prověří forenzní audit

Praha - Plánovanou přestavbu a rozšíření čistírny odpadních vod na Císařském ostrově v Praze prověří forenzní audit. Podle informací médií o tom bude v úterý jednat nekompletní pražská rada. Výstavba nové vodní linky, která začala vloni, přestavba dosluhujících technologií a další investice vyjdou město na 12,56 miliardy ko­run.

Primátor Ostravy Tomáš Macura.

Soud projedná údajný pokus o podplacení ostravského primátora

Případ pokusu o zkorumpování ostravského primátora TomášeMacury (ANO) bude tento měsíc řešit Okresní soud v Ostravě. Policie se kauzou začala zabývat na podnět samotného Macury, který tvrdí, že mu bývalý zaměstnanec teplárenské společnosti Veolia a zároveň člen odborné komise řešící spolupráci mezi městem a firmou Jiří Lukeš nabídl částku kolem sta tisíc korun. Lukeš obvinění odmítá.

Ilustrační foto.

Rozpadlá pražská rada odložila debatu o smlouvách s Veolií

Praha - Rozpadlá pražská rada na prvním jednání v novém roce odložila rozhodnutí týkající se problematické smlouvy o pronájmu vodohospodářských sítí s francouzskou firmou Veolia. Řekla to radní pro infrastrukturu Jana Plamínková (Trojkoalice/STAN). Podle ní si rada vyžádala další informace. Znovu se k problému vrátí za týden.

Kácení vánočního stromu v Olomouci - 8. ledna 2016

Olomouc je už bez vánočního stromu, "Naději" pokáceli

Olomouc - Více než dva měsíce zdobil vánoční strom centrum Olomouce, v pátek ráno jej odborná firma pokácela a odvezla. Téměř sedmnáct metrů vysokou douglasku přivezli na Horní náměstí v neděli 15. listopadu. Statný strom do té doby rostl v areálu olomoucké pobočky společnosti Veolia Energie.

Ilustrační foto.

V Praze ze pravděpodobně už v lednu změní koalice

Praha - Politické vedení hlavního města Prahy čekají patrně už v lednu výrazné změny. Rozpadlá koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, STAN, KDU-ČSL) už několik týdnů dožívá. Nahradit by ji mohla koalice nová, která vzniká v čele s TOP 09. Z městské rady a patrně i z místa primátora by tak mohly vypadnout dosud vládnoucí ANO a ČSSD.

Z vyhlášení vítězů fotografické soutěže v rámci kampaně Ukliďme svět! v Café by Veolia v Praze.

Fotografové zachytili, co jsou lidé schopni vyhodit do přírody

Praha /FOTOGALERIE/ - Třiadvacátého ročníku celosvětové kampaně Clean Up the World! (Ukliďme svět!) se v letošním roce zúčastnilo více než 21 tisíc dobrovolníků při 360 úklidových akcích pořádaných po celé České republice. Všichni účastníci se mohli zapojit do jedné z fotografických soutěží.

Ilustrační foto.

Praha by měla v lednu dostat nabídku kompenzací od PVK

Praha - Praha by měla do poloviny ledna dostat nabídku kompenzací od Pražských vodovodů a kanalizací (PVK). Kvůli smlouvě o pronájmu vodohospodářských sítí nemůže totiž město čerpat evropské dotace. Na čtvrtečním jednání zastupitelstva to řekla radní pro životní prostředí Jana Plamínková (STAN/Trojkoalice). Firma PVK se konstruktivnímu jednání nebrání.

Zasedání městského zastupitelstva v Přerově

Dobrá zpráva! Přerované za teplo zaplatí o trošičku méně

Přerov – Poté, co přerovští zastupitelé na svém pondělním jednání zvedli ruku pro to, že se v příštím roce nezvýší částka za svoz komunálního odpadu a zůstane na stejné úrovni jako dosud, je tu další dobrá zpráva. Přerované se v příštím roce nemusejí obávat zdražení tepla a teplé užitkové vody. Spíše naopak – jeho cena bude v roce 2016 nižší o jedno procento. Pro rodiny to znamená úsporu.

Karafa s vodou jako součást stolu

Prodej karaf pomůže zajistit pitnou vodu na jihu Etiopie

Hradec Králové - Krásnou křišťálovou karafu na vodu z limitované edice projektu Voda pro Afriku si opět můžete koupit, a tím přispět na vodu v místech, kde je jí nedostatek. Akci již šestým rokem organizují Nadační fond Veolia a společnost Veolia.

Ilustrační foto

Obyvatelé Jihu byli dlouhé hodiny bez tepla a teplé vody

Bez dodávek tepla a teplé vody jsou od pondělního večera obyvatelé nejlidnatějšího ostravského obvodu Jih. Porucha se podle informací na webových stránkách společnosti Veolia Energie týká celé lokality Ostravy-Jihu, tedy Zábřehu, Výškovic, Dubiny, Hrabůvky, Hrabové a Šídlovce.

Ilustrační foto.

Spalovna v Přerově je znovu ve hře?

Přerov – Před třemi lety protestovali v ulicích Přerova kvůli obavám ze vzniku spalovny rodiče malých dětí. Mluvilo se o dvou variantách – velká by spolykala 250 tisíc tun odpadu, menší hanácké ZEVO „jen" 100 tisíc. Po výměně stráží na radnici debaty načas utichly. Teď se ale znovu vrací do hry.

Modlitba pro Paříž

Lidé z Kladenska a Slánska soucítí s Paříží a celou Francií

Kladensko - Páteční teroristické útoky v Paříži nenechávají klidnými ani obyvatele Kladenska a Slánska. Lidé vyjadřují podporu obětem násilí, Pařížanům i celé Francii. Stovky z nich, zejména těch mladších, doplnili své profilové fotografie na sociální síti symbolem francouzské vlajky. Francouzská vodohospodářská společnost Veolia, vlastník Středočeských vodáren zajišťujících v regionu dodávky pitné vody zvýšila bezpečnostní opatření. Na kladenské radnici zavlaje v pondělí jako výraz smutku a podpory celé Francii česká a francouzská standarta, obě stažené na půl žerdi.  

Děti z Arkadie viděly, jak se čistí voda

Děti z Arkadie viděly, jak se čistí voda

Bystřany - O tom, co znamená zachování koloběhu života, se mohli dozvědět v minulých dnech přímo v praxi školáci z Arkadie Teplice. Při exkurzi na čistírně odpodních vod v Bystřanech zasadili strom. Do přírody tak symbolicky vrátili spotřebovaný papír, který se vyrábí právě ze dřeva. Podíleli se tak na projektu Stromy pro život, který realizuje pražská společnost Office Depot.

Sokol Slatina Duareg.

Nohejbalový turnaj trojic: Triumf slatinského družstva Duareg

Hradec Králové - Sokol Slatina ve spolupráci s Magistrátem města Hradec Králové a Veolií HK uspořádal v den státního svátku 28. října (vznik ČSR) turnaj v nohejbalu trojic, kterému přálo počasí. Zúčastnilo se ho patnáct tříčlenných družstev.

Ilustrační foto

Smlouvy s Veolií týkající se vody jsou neplatné

Praha - Smlouvy týkající se provozu vodohospodářských sítí v Praze jsou neplatné. Potvrdily to tři právní posudky, řekla radní pro infrastrukturu Jana Plamínková (STAN/Trojkoalice). Praha bude jednat o úpravě údajně nevýhodných smluv tak, aby mohla mimo jiné čerpat evropské dotace na obnovu sítí.

Ilustrační foto

Pražská plynárenská chce koupit teplárny na levém břehu Vltavy

Praha - Pražská plynárenská, kterou od loňska vlastní stoprocentně město Praha, chce koupit teplárny na levém břehu Vltavy. Majoritní vlastník společnosti Pražská teplárenská - Energetický průmyslový holding (EPH) se je přitom snaží prodat už dva roky společnosti Veolia. Smlouvu za zhruba 1,6 miliardy korun ale zástupci firem zatím nepodepsaly. Informuje o tom web deníku E15.

Senioři  v nově otevřené vzdělávací místnosti v Městském ústavu sociálních služeb Jirkov

Facebook i skype mají senioři z „důchoďáku“ v Jirkově v malíčku

Jirkov – V rámci republikové akce „Týden sociálních služeb" připravil Městský ústav sociálních služeb Jirkov v Domově pro seniory Mládežnická vernisáž výstavy na téma „Zpátky do školy". Hned po vernisáži následovalo slavnostní otevření nové vzdělávací místnosti.

Jana Plamínková při ustavujícím zasedání pražského zastupitelstva.

Plamínková: Praha půjde spíš cestou dohody ohledně provozu vody

Praha - Vedení hlavního města Prahy stojí před rozhodnutím, zda se kvůli sporné smlouvě ohledně provozu vodovodních sítí soudit, nebo zvolit dohodu. Na dotaz to v pátek řekla radní Jana Plamínková (STAN/Trojkoalice). Podle ní Praha patrně zvolí cestu jednání. „Rozhodnutí by měla rada učinit v nejbližší době," uvedla.

Ilustrační foto

Radní budou jednat, jak řešit situaci se spornými smlouvami

Praha - Hlavní město Praha má dokončeny analýzy ohledně sporné smlouvy o provozu vodovodních sítí v metropoli a radní začnou v průběhu několika týdnů jednat o tom, jak situaci řešit. Řekla to primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Vedení města v uplynulých měsících opakovaně uvedlo, že je smlouva nevýhodná, a že chce prověřit její platnost.

Ilustrační foto.

Někde už hřejí radiátory, v Olomouci ne. Je tu tepleji

Olomouc – Po tropech spadly teploty dolů až o dvacet stupňů. V řadě domácností si proto začali přitápět. Komu však teplo do bytu vhání zařízení společnosti Veolia, ten si musí na zahřátí studených radiátorů ještě nějaký ten den počkat. Přesněji v Olomouci.

Ilustrační foto.

Karviná bude v sobotu bez teplé vody

Nutná oprava poruchy na přívodním horkovodním potrubí tepelného napáječe z hlavního tepelného zdroje Karviná. To je důvod, proč bude celá Karviná v sobotu 22. srpna od 6 přibližně do 18 hodin bez teplé vody.

Dlouhotrvající sucho trápí také zahrádkáře.

'Stačí si k zalévání vzít mýdlo,' radí čtenář

Hradec Králové - Špatná informovanost, nepochopení zákazu, lamentování nad ztrátou úrody. Takové jsou reakce čtenářů Hradeckého deníku na zákaz využívání povrchových i podzemních vodních zdrojů, tedy i vlastních studen. Ten platí od pátečního odpoledne a lidé z něj mají rozporuplné pocity. Tedy pokud o něm již vědí.

Ilustrační foto.

Od čistírny odpadních vod zmizí náletové dřeviny a haldy hlíny

Praha - Od čistírny odpadních vod na Císařském ostrově v Praze zmizí náletové dřeviny a haldy hlíny. Opatření za 1,8 milionu korun požaduje Povodí Vltavy, protože stromy a hlína zhoršují průchod vody při případných povodních. Jejich odstranění je tak podmínkou pro vydání stavebního povolení na přestavbu čistírny. V úterý to řekl náměstek pražské primátorky Petr Dolínek. Město plánuje ostrov celkově zrekonstruovat do tří let.

Ilustrační foto.

Kontaminovaná voda v Dejvicích: 'otrávení' si chtějí stěžovat v Bruselu

Praha 6 - Pražské vodovody a kanalizace (PVK) evidují kvůli kontaminované vodě v Praze 6 již 5384 žádostí o odškodnění. „Většina je kompletní a obsahuje všechny náležitosti," potvrdil na začátku týdne mluvčí PVK Tomáš Mrázek. Firma zatím odeslala pojišťovně k vyřízení 3869 žádostí z celkových 4850, které splňují všechny náležitosti.