Kreativ

ŠTÍTEK: levice

Thad McFadden (vlevo) už znovu obléká ústecký dres.

Nechceme složit zbraně. Thad nám pomůže, říká trenér BK Ústí Bálint

Ústí n. L. – Kdyby si basketbalisté Ústí mohli vybrat soupeře, se kterým by se chtěli utkávat každý víkend, bez váhání by ukázali na Levice. Severočeši přehráli slovenský tým už pošesté v řadě. Astrum tak zůstává jediným celkem, který na Slunetu nedokázal ještě ani jednou vyzrát.

Miloš Zeman

Ústecký kraj volí doleva. Zeman nedal soupeři šanci

Ústí nad Labem - Voliči žijící v Ústeckém kraji dali v pátek a v sobotu jasně najevo, že si na Hradě přejí představitele levice. Miloš Zeman porazil Karla Schwarzenberga ve všech okresech regionu výrazným poměrem, když získal 61,86 procenta hlasů.

BASKETBAL - ilustrační foto.

NBL: Děčín splnil roli favorita, ve Svitavách zvítězil

Svitavy - Zdá se, že kluby z regionu mají s blížícím se koncem základní části Národní basketbalové ligy formu – ve víkendovém 24. kole předvedl severočeský trojlístek povedené výkony, které však přinesly jen sobotní výhru Děčína a nedělní Ústí nad Labem. Prohrál Chomutov, avšak i ten vzdoroval v oslabené sestavě silnému domácímu Kolínu až do konce

Ústí si poradilo s oblíbeným sokem z Levic 79:76.

NBL: McFadden pomohl Ústí k výhře nad Levicemi

Ústí n. L. – Zdá se, že kluby z regionu mají s blížícím se koncem základní části Národní basketbalové ligy formu – ve víkendovém 24. kole předvedl severočeský trojlístek povedené výkony, které však přinesly jen sobotní výhru Děčína a nedělní Ústí nad Labem. Prohrál Chomutov, avšak i ten vzdoroval v oslabené sestavě silnému domácímu Kolínu až do konce.

 David Ondryáš, který měl osmnácté narozeniny mezi prvním a druhým kolem prezidentských vo­leb

Osmnáct let měl až po prvním kole voleb. Na druhé se o to víc těšil

Brno – Při prvním kole prezidentských voleb se jen díval, jak volí jeho kamarádi a doufal, že postoupí i jím vybraný kandidát. Brňanovi Davidu Ondryášovi totiž v té době ještě nebylo osmnáct let. O to více se těšil na druhé kolo. Jako čerstvě plnoletý hodil svůj úplně první hlas do volební urny v sobotu.

Filip Zbránek (v modrém, NH Ostrava) brání Petra Dokoupila (ve žlutém, BK Opava). Ilustrační foto.

Ostrava uvidí tradiční basketbalové derby

Ostrava, Opava – V Levicích utrpěli před týdnem pátou porážku z posledních šesti venkovních zápasů, přesto se dál drží za mistrovským Nymburkem. A pokud dnes, v sobotu 26. ledna basketbalisté Ostravy doma zdolají v tradičním derby o záchranu bojující Opavu, do nadstavbové skupiny A1 půjdou ze druhého místa.

Filip Zbránek (v modrém, NH Ostrava) brání Petra Dokoupila (ve žlutém, BK Opava). Ilustrační foto.

Ostrava uvidí tradiční basketbalové derby

Opava, Ostrava /POZVÁNKA/ – V Levicích utrpěli před týdnem pátou porážku z posledních šesti venkovních zápasů, přesto se dál drží za mistrovským Nymburkem. A pokud dnes, v sobotu 26. ledna basketbalisté Ostravy doma zdolají v tradičním derby o záchranu bojující Opavu, do nadstavbové skupiny A1 půjdou ze druhého místa.

Basketbal - ilustrační foto

Nymburk si i bez opor Bendy s Rančíkem poradil s Prostějovovem

Nymburk - Basketbalisté Nymburka porazili v předehrávce 24. kola NBL Prostějov 81:71. Bez nemocných Bendy a Rančíka si Středočeši jen částečně spravili chuť po středeční domácí porážce v Evropském poháru od Rigy, v závěru zápasu málem ztratili náskok 21 bodů.

Ilustrační foto.

Kolín může potvrdit postup do skupiny A1

Kolín – V Mattoni NBL vrcholí boje o postup do skupiny A1. Do konce základní části zbývají dvě kola a Kolín je nyní na šestém místě. Na 5. a 6. místo jsou tři kandidáti: Kolín, Děčín a Levice.

Polský Sejm. Ilustrační foto

Polský Sejm zamítl tři verze zákona o registrovaném partnerství

Varšava – Polský parlament dnes odmítl tři návrhy zákonů, které počítaly se zavedením systému registrovaného partnerství. Dva návrhy předložené levicí a jeden z dílny středopravé Občanské platformy zamítli poslanci katolické pravice. Jejich přijetí by podle nich „legalizovalo morální úpadek".

Ilustrační foto

Ve volbě prezidenta ČR vítězí hysterie a populismus, píší Slováci

Bratislava – Bez ohledu na to, zda v prezidentských volbách v Česku uspěje Karel Schwarzenberg nebo Miloš Zeman, vítězem bude také hysterie a populismus. Napsal to dnes slovenský list Pravda v reakci na kampaň před rozhodujícím kolem hlasování českých voličů o nové hlavě státu.

Miloš Zeman

Zeman: Tomáš Garrigue Masaryk měl pravdu. Vývoj jde nalevo

Praha /ROZHOVOR/ - Politika ho baví a užívá si i kampaně. Neskrývá ovšem, že novinářů má plné zuby, což není žádné novum. Miloš Zeman je skutečně pořád stejný. Nezměnil ho desetiletý půst na Vysočině, ale ani vidina příštích pěti let na Pražském hradě.

Thaddeus McFadden se vrátil do Ústí.

Konečně máme rezehrávače, raduje se trenér Bálint z příchodu McFaddena

Ústí n. L. - Navrátilec Thaddeus McFadden přichází pomoct basketbalistům Ústí. Vytáhne je americký rozehrávač z bryndy? „Věřím, že je natolik zkušený a sebevědomý, že bude předvádět výkony, které se od něj očekávají," vkládá do posily naděje Peter Bálint, trenér nejhoršího týmu soutěže.

Ilustrační foto.

Víkendové pozvánky

Kolín – Do konce základní části Mattoni NBL chybí už jed dvě kola. Největší boje vrcholí o účast ve skupině A 1, kam postupuje prvních šest týmů. Mezi ně by se chtěl vklínit i Kolín, kterému zatím šestá příčka.

Benjamin Netanjahu oslavuje vítězství ve volbách

Pravicový blok premiéra Netanjahua získal ve volbách nejvíce mandátů

Jeruzalém – Izraelská pravice má po úterních volbách polovinu parlamentních křesel, druhou bude kontrolovat levice a centristé. Vyplývá to z předběžných výsledků zveřejněných dnes po sečtení 99,8 procenta hlasů. Nejvíce mandátů získal pravicový blok Likud-Izrael je náš domov. Na prvním místě jeho kandidátky byl současný premiér Benjamin Netanjahu. Ten už se prohlásil za vítěze a slíbil, že sestaví co nejširší koalici.

Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg

The Economist: Jde o souboj Karel Havel versus Miloš Klaus

Londýn – Pod titulkem Karel Havel nebo Miloš Klaus? charakterizuje britský týdeník The Economist ve svém posledním čísle nadcházející druhé kolo prezidentských voleb. Podle něj je na vzestupu Karel Schwarzenberg, ale výsledek bude těsný.

Roman Zachrla bojuje s basketbalisty Opavy, se kterými se Lvi utkají v sobotu

Nastříleli devadesát tři bodů, ale nestačilo to

Jindřichův Hradec – Basketbalisté Lions Jindřichův Hradec nastříleli v utkání s Levicemi třiadevadesát bodů, na výhru to však nestačilo. O důvodech prohry hovořil po utkání brněnský odchovanec Roman Zachrla, který v týmu Lvů působí od minulé prvoligové sezony.

Vladimír Mayer, šéfredaktor Ústeckého deníku

POZNÁMKA Vladimíra Mayera: Rozhodne osobnost

Zapomeňte ve druhém kole prezidentských voleb na pravici a levici. Zaprvé, není v tom jasno Miloš Zeman sám sebe řadí k levici, levicová ČSSD mu říká, že je pravičák. A zadruhé copak u nás prezident rozhoduje o snižování daní, nebo o ekonomickém směřování státu? Ne, jeho úloha je úplně v něčem jiném.

Volby. Ilustrační foto.

Na Chebsku zabodovali Miloš Zeman a Jan Fischer

Chebsko - Šlechtic Schwarzenberg v regionu neobstál také proto, že zde žije velké množství občanů rumunské, ukrajinské, slovenské, polské a maďarské národnosti, kteří dosídlovali bývalé Sudety.

Zuzana Roithová ve svém štábu v Třeboni.

U lidovců jedli kapří hranolky, vládla klidná atmosféra

Třeboň – Jihočeská Třeboň byla v sobotu v centru dění. Lidovecká kandidátka Zuzana Roithová si v lázních zřídila štáb. Občerstvení bylo ryze jihočeské – podávaly se kapří hranolky. Vládla tu klidná atmosféra, i když hlavní osobnost bojovala se zdravotními problémy.

Valerie Baschová.

Baschová: Poprvé v životě jsem nešla k volbám

Brno – Až doposud nevynechala jediné volby. Až tento víkend ty prezidentské. Jedna z nejstarších voliček v Brně, osmadevadesátiletá Valerie Baschová nenašla kandidáta, který by pro ni znamenal změnu k lepšímu. „Dlouhodobě sleduji tuzemskou a zahraniční politiku. A nyní jsem neviděla mezi devítkou uchazečů o post prezidenta vhodné lidi," vysvětluje svoji volební neúčast bývalá dlouholetá učitelka němčiny.

Svůj hlas šel vhodit do urny také prezident Václav Klaus s manželkou Livií.

Dominantní výhra levice a strašlivá prohra ODS, komentuje volby Klaus

Praha - Prezidentské volby jsou podle prezidenta Václava Klause debaklem pravice a strašlivou prohrou pro ODS. Podle něj dominantně vyhrála levice. Klaus dnes při Jizerské padesátce v Bedřichově ale novinářům také řekl, že je rád, že do finále postoupili politici. Utkají se v něm expremiér Miloš Zeman (SPOZ) a vicepremiér a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Klaus voličům žádné doporučení nedal.

Snímky z utkání NH Ostrava – Děčín 84:69 (25:17, 44:37, 63:56).

Porazili Nymburk, od Ostravy ale dostali "čočku"

Ostrava – Byli to basketbalisté Děčíně, kteří jako jediní v letošní sezoně dokázali zdolat Nymburk, suveréna posledního desetiletí. V Ostravě ale Severočeši v sobotním večerním šlágru 22. kola narazili.

Kandidát na prezidenta Přemysl Sobotka sledoval 12. ledna v Praze průběžné výsledky prvního kola prezidentských voleb.

Sobotka je zklamán. Chce, aby nezvítězila levice

Praha - Prezidentský kandidát ODS Přemysl Sobotka doporučil voličům, aby ve druhém kole prezidentské volby dali svůj hlas předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi. To, že sám skončil z devítky prezidentských kandidátů na předposledním místě, označil za velkou prohru.

Ilustrační snímek.

Po neúspěchu na severu si Lvi chtějí spravit chuť s Levicemi

Jindřichův Hradec, Děčín – Druhou nejvyšší porážku ve své premiérové sezoně mezi tuzemskou elitou si na své konto v Děčíně připsali jindřichohradečtí basketbalisté. Po výsledku 63:84 jim tak čtyři kola před koncem základní části Mattoni NBL nadále v tabulce patří jedenáctá příčka.

Branislav Brliť

Branislav Brliť hlásí návrat

Opava – Dobrá zpráva letí z kabiny opavských basketbalistů. Po téměř patnáctiměsíční pauze začíná s plným tréninkem slovenský křídelník Branislav Brliť.

KAPITÁN USK Praha Michal Vocetka.

USK vyhrálo v Levicích

Levice, Praha – Pro mimořádně důležité body si zajeli v jedenadvacátém kole Mattoni NBL na palubovku Levic basketbalisté USK Praha. Po přesvědčivé výhře o dvacet čtyři bodů se posunuli v tabulce na sedmou příčku.

KŘÍDLO USK Praha Luboš Bartoň.

Bartoň dovedl basketbalisty USK k vysoké výhře v Levicích

Praha - Luboš Bartoň dovedl basketbalisty USK Praha k vítězství v Levicích, kde vysokoškoláci v 21. ligovém kole vyhráli nečekaně vysoko 80:56. Zkušený reprezentant Bartoň nastřílel 24 bodů, tedy právě tolik, kolik činil konečný rozdíl ve skóre.

Martin Pecina

Bývalý ministr vnitra Pecina vystoupil z ČSSD

Praha - Bývalý ministr vnitra v úřednické vládě Jana Fischera Martin Pecina vystoupil z ČSSD. Vadí mu, že levice nepostavila společného prezidentského kandidáta a že ČSSD nenavrhla do této funkce svého bývalého předsedu Miloše Zemana.

Zasedání poslanecké Sněmovny v Praze. Miroslav Kalousek a Petr Nečas.

Vláda se podle občanů málo stará o jejich sociální situaci

Praha – Téměř tři čtvrtiny Čechů si myslí, že se vláda nedostatečně stará o sociální situaci občanů. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky dnes zveřejnilo Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM). Uvedený názor zastává 71 procent lidí a podle CVVM je tato hodnota nejvyšší od roku 2004, odkdy tuto otázku pokládá. Přesvědčení o nedostatečnosti zájmu vlády o sociální situaci občanů podle CVVM již čtvrtým rokem za sebou poměrně výrazně posiluje.