Kreativ

ŠTÍTEK: levice

Ladislav Tóth

Basketbalisté jdou na Levice už s Ladislavem Tóthem

Opava /POZVÁNKA/ – Opavská víceúčelová hala se může ve čtvrtek těšit na kvalitní basketbal. Do slezské metropole míří vítěz základní části slovenské nejvyšší soutěže Astrum Levice. Opava se momentálně veze na vítězné vlně a ráda by svou šnůru tří vítězných zápasů v řadě rozšířila.

Trenér jindřichohradeckých basketbalistů Karel Forejt.

Ve Svitavách se bude lámat chléb, míní Forejt

Jindřichův Hradec – V nadstavbové skupině A2 basketbalové Mattoni NBL přituhuje. Ve středu začíná její druhá polovina, v níž se rozhodne, které čtyři týmy postoupí do předkola play off, komu skončí sezona a koho naopak čeká nepříjemná baráž o udržení mezi elitou.

Ladislav Pecka.

Pecka: „Některým klukům se na začátku do obrany nechtělo"

Chomutov Velký bojovník Ladislav Pecka přispěl k utkání s USK jedenácti body a šesti doskoky. A v rozhovoru pro Chomutovský deník se zamýšlel nad tím, proč to po první půli vypadalo na debakl. Ale začali jsme tím, jak se skončilo. Tedy vítězstvím…

BK Opava - BK Lions Jindřichův Hradec 89:76

MATTONI NBL: Opava - Jindřichův Hradec 89:76

Opava /2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Basketbalová Opava je ve formě. V sobotu si Czudkovo komando poradilo na domácí palubovce s Jindřichovým Hradcem a pomalu začíná útočit na třetí místo ve skupině A2. Sen o účasti v předkole play off se může stát skutečností.

Jakub Blažek

Jakub Blažek: Musíme se držet nohama při zemi

Opava /POZVÁNKA/ - Opavští basketbalisté veledůležitou bitvu na severu Čech zvládli. Domácí Slunetu porazili a bodově se dotáhli na příčky znamenající účast v předkole play off. Slezané svou hru postavili na kolektivním výkonu, dařila se jim střelba trojek. V klíčové pasáži táhli tým zkušení borci, mezi nimi i dvaatřicetiletý pivot Jakub Blažek, autor jednadvaceti bodů.

Martin Nevyjel, divizní šéfredaktor

Dobrý den, Slovácko

Dneškem se ujímá moci první prezident naší země zvolený všelidovým hlasováním. Skončila éra Václava Klause, nastává éra Miloše Zemana.

Martin Nevyjel, divizní šéfredaktor

Dobrý den, Valašsko

Dneškem se ujímá moci první prezident naší země zvolený všelidovým hlasováním. Skončila éra Václava Klause, nastává éra Miloše Zemana.

Ilustrační fotografie.

MATTONI NBL: Závěr thrilleru v Praze rozzlobil Tury

Svitavy – Počtvrté v řadě prohráli svitavští Tuři ve skupině A2 Mattoni NBL. Rozhodlo se o tom v nevídané koncovce, po které zůstaly hostům na pražské Folimance prázdné ruce, oči pro pláč a pocit křivdy.

Ilustrační foto

Politiky názory obyčejných lidí nezajímají, míní Češi

Praha - Devět z deseti Čechů si myslí, že politiky příliš nezajímají názory obyčejných lidí. Vyplývá to z průzkumu agentury CVVM. Pětina dotázaných se domnívá, že se o názory občanů nezajímá nikdo, téměř dvě pětiny soudí, že je to jen naprostá menšina politiků a třetina má za to, že mínění veřejnosti zajímá spíše menšinu politiků.

BASKETBAL - ilustrační foto.

Děčín devastujícím způsobem dobyl Pardubice

Severní Čechy - „Byl to náš nejsuverénnější výkon na venkovním hřišti v sezoně," liboval si trenér děčínských basketbalistů Pavel Budínský. Výhru slavil i Chomutov, Ústí opět prohrálo.

BK Opava – USK Praha 77:62

MATTONI NBL: Opava - USK Praha 77:62

Opava /2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Naděje na účast v předkole play off stále žije. Opavští basketbalisté v sobotu na domácí palubovce po dobrém výkonu porazili favorizovaný tým USK Praha.  Hra v podání Czudkova výběru se musela líbit. Domácí se prezentovali kvalitní obranou, která byla základem k důležitému vítězství.

	Kapitán basketbalistů USK Praha Michal Vocetka.

Basketbalisté USK prohráli v Levici

Levice, Praha – Důležitý souboj o play-off Mattoni NBL byl k vidění v Levici. V něm se chtělo osmé USK dotáhnout na sedmé Astrum. To se nepodařilo, a tak pražský celek po sedmibodové porážce opět ztratil. Na záda mu už dýchají Tuři ze Svitav a Levharti z Chomutova.

Italský prezident Georgio Napolitano a jeho český protějšek Václav Klaus.

Italský prezident prý zvažuje i rozpuštění nového parlamentu

Řím - Italský prezident Giorgio Napolitano údajně zvažuje, zda jmenuje nového premiéra na základě výsledků nedávných parlamentních voleb, nebo zda opět rozpustí parlament a vytvoří novou úřednickou vládu, která by připravila další předčasné volby. Tvrdí to dnes italský analytik Alberto Pizzoli a belgický zpravodajský server BFMTV k patovému volebnímu výsledku, který nedává velkou naději na vytvoření stabilní vlády.

Showron Glover a Jakub Šiřina v souboji v Opavě

Basketbal: K Levhartům jedou dlouháni z Opavy

Chomutov-Utkání skupiny A-2 Levharti Chomutov BK Opava slibuje řadu zajímavých soubojů: střet Johna Fieldse s nejvyšším hráčem Mattoni NBL Martinem Miklošíkem podpořeném dalšími obry v týmu Opavy (Miklošík 224 cm, Kramný 215 cm, Blažek 203 cm) nebo střelecký souboj posledních amerických posil obou týmů Curtise Allena a Philipse Martina a do třetice duel dvojic na rozehrávce Glover a Honomichl versus americko české duo Šiřina, Martin.

Piere Luigi Bersani

Podle prvních odhadů v italských volbách zvítězila levice

Řím – Podle prvních odhadů výsledků v italských parlamentních volbách jasně zvítězilo středolevicové uskupení kolem Demokratické strany (PD) Piera Luigiho Bersaniho. Průzkumy mezi voliči ukázaly, že nad svým největším soupeřem, pravicovým blokem vedeným stranou Lid svobody (PdL) expremiéra Silvia Berlusconiho, vede nejméně pět procentních bodů. Informovala o tom agentura ANSA.

Radim Kramný

Radim Kramný: Na zápas se těším, věřím, že vyhrajeme

Opava /ROZHOVOR, POZVÁNKA/ - Svým způsobem zajímavé utkání čeká dnes na opavského pivota Radima Kramného. Sedmadvacetiletý basketbalista se představí po šesti letech v dresu mateřského klubu, navíc proti Svitavám, mužstvu, za které hrával.

Ilustrační foto

Zadluženost Čechů je vysoká, míní čtyři pětiny lidí

Praha – Téměř čtyři pětiny lidí si myslí, že míra zadlužení Čechů je vysoká, podle 29 procent lidí je dokonce velmi vysoká. Ještě hůře Češi vnímají zadlužení státu, které je vysoké podle 83 procent lidí. Z toho 43 procent dotázaných soudí, že míra zadlužení státu je velmi vysoká. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Křídelník Lions Michal Fröhde (vpravo).

Basketbalistům se vstup do nadstavby nepovedl

Jindřichův Hradec – Velmi špatný vstup do nadstavbové části Mattoni NBL mají za sebou jindřichohradečtí basketbalisté. Úvodní duel skupiny A2 doma proti Turům ze Svitav nezvládli. Tomuto soupeři v sezoně podlehli i ve třetím vzájemném zápase, tentokrát 75:92, a v tabulce tak zůstávají i nadále třetí od konce.

Astrum Levice – BK Opava 103:69

MATTONI NBL: Levice - Opava 103:69

Levice /VIDEO, FOTOGALERIE/ – Doslova ve vraždění neviňátek se proměnil úvodní zápas Mattoni NBL skupiny A2 v Levicích, kde se představila trápící se Opava. Slezanům nepomohly ani dvě posily Radim Kramný s Phillem Martinem. Slezané kupili jednu chybu za druhou, místy působili až trapným dojmem. Prakticky už v poločase bylo o desáté opavské porážce v řadě rozhodnuto.

Ilustrační foto

Malé levicové strany? Rozpustit a členy vzít do ČSSD, navrhuje Zaorálek

Praha - ČSSD odmítá myšlenku sjednocení levicových stran, řekl v dnešním vysílání České televize místopředseda sociální demokracie Lubomír Zaorálek. Malé levicové či středolevé strany by se podle něj měly rozpustit a jejich členové vstoupit do ČSSD. Otázka sjednocování levice se objevila počátkem týdne poté, co budoucího prezidenta a čestného předsedu levicové strany SPOZ Miloše Zemana navštívila místopředsedkyně sociální demokracie Marie Benešová. Po jednání řekla, že Zeman je myšlence integrace na levici nakloněn. Podle Zaorálka to ale Zeman nemyslí vážně.

Předseda SPOZ a šéf volebního týmu Miloše Zemana Vratislav Mynář.

Předseda SPOZ Mynář: Sobotka se chová jako zvíře zahnané do kouta

Praha /ROZHOVOR/ - Po listopadu 89 jsem nepotkala politika, který by byl úspěšným podnikatelem a zároveň se veřejně hlásil k levici. Teď jich je najednou tolik, že stáli nejen u zrodu nové strany, ale výrazně pomohli Miloši Zemanovi na Hrad. Jedním z nich je předseda Strany práv občanů – Zemanovci Vratislav Mynář.

Jiří Pospíšil (ODS).

Občanský zákoník bude platit podle plánu, rozhodla Sněmovna

Praha - Sněmovna podle očekávání odmítla snahu KSČM odložit o rok účinnost nového občanského zákoníku. Normou se tak lidé mají řídit od příštího roku. Komunisté chtěli, aby odborná i laická veřejnost získala rok času na to, aby se s novým kodexem více seznámila. Podle exministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS) byla ale za odkladem spíše snaha zákoník úplně zrušit v případě, že levice získá po příštích sněmovních volbách i v dolní parlamentní komoře většinu.

Místopředseda sociálních demokratů a hodonínský senátor Zdeněk Škromach.

Sjednocení levice? Část ČSSD je pro

Jižní Morava - Vyhráli parlamentní volby, přesto zůstali v opozici. Zabránit podobnému scénáři chce místopředseda sociálních demokratů a hodonínský senátor Zdeněk Škromach. Možností je slučování s menšími levicovými stranami.

Místopředseda sociálních demokratů a hodonínský senátor Zdeněk Škromach.

Sjednocení levice? Část ČSSD je pro

Jižní Morava /ANKETA/ - Vyhráli parlamentní volby, přesto zůstali v opozici. Zabránit podobnému scénáři chce místopředseda sociálních demokratů a hodonínský senátor Zdeněk Škromach. Možností je slučování s menšími levicovými stranami.

Ilustrační foto.

Play off už nám v NBL neuteče, věří křídelník Pištěcký

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ –  BK Sluneta Ústí nad Labem po příchodu slovenského trenéra Petera Bálinta a návratu amerického rozehrávače Thadda McFaddena ožil, vyhrál tři z čtyř utkání a z posledního místa tabulky Národní basketbalové ligy umazává na konkurenty manko.

NBL: Opava - Ústí nad Labem

Ústí se drží na vítězné vlně, vyhrálo i v Opavě!

Ústí n. L. –  Závěr základní části Národní basketbalové ligy zastihl ústeckou Slunetu ve skvělé formě, kterou potvrdila v 25. kole vydřenou výhrou 76:68 v Opavě – z posledních čtyř zápasů uspěla už ve třetím a vrátila se do hry o vstupenku do play off!

Ilustrační foto.

Basketbalisté jdou do boje, hrát budou i Sokolovský se Šiřinou

Opava /POZVÁNKA/ – Boj dvou posledních týmů Mattonky bude v sobotu hostit víceúčelová hala v Opavě. Domácí výběr, který už osm zápasů v řadě nepoznal chuť vítězství, vyzve zvedající se ústeckou Slunetu, která naposledy zdolala překvapivě Levice.

Ilustrační foto.

Německá Levice chce stoprocentní daň na příjmy boháčů

Berlín - Pokud by v podzimních parlamentních volbách v Německu uspěla opoziční strana Levice, chce na příjmy nejbohatších Němců uvalit stoprocentní daň. Vše, co každý vydělá nad 500.000 eur (12,8 milionu Kč) ročně, by měl podle ní odevzdávat státu. Podle dnešního vydání deníku Mitteldeutsche Zeitung to strana vzniklá z bývalých komunistů a odborářů plánuje zařadit do svého volebního programu.

Volby v Pohorské Vsi.

Volby rozdělily voliče v Soběnově přesně napůl

Českokrumlovsko – Kdo se podrobně zahleděl do volebních výsledků, našel tam řadu zajímavostí.Třeba patem skončila volba prezidenta v Soběnově. Místní  dali oběma kandidátům naprosto stejný počet hlasů, což se žádné jiné vsi v okrese nepodařilo.

TO BYLA DERNIÉRA! Děčín ozdobil konec základní části výhrou nad Levicemi.

NBL: Paráda, Děčín konečně vyzrál na Levice!

Děčín – Derniéra základní části Národní basketbalové ligy vyšla děčínským Válečníkům opravdu skvěle, ve včerejší předehrávce 25. kola konečně vyzráli na neoblíbeného soupeře Astrum Levice a před domácím publikem ho porazili 78:59.