Kreativ

ŠTÍTEK: Libeň

Řídící dopravní pracoviště ve stanicích na trati Praha – Tábor zůstane jako záložní pro mimořádných události.

Výpravčího 
v Olbramovicích lidé od poloviny května neuvidí

Benešovsko - Pokračující modernizace tratě Benešov - Tábor vstupuje do další fáze, kdy z železničních stanic zmizí další zaměstnanci. Po nadbytečných hradlářích a signalistech, které na dobudovaných úsecích koridoru nahradilo zabezpečovací zařízení spoluřízené a hlídané počítači, cestující přestanou vídávat v Olbramovicích výpravčí. Dva odejdou do důchodu a další se zacvičují na jiných pracovních pozicích.

Sloužící „směna B" zaznamenala celkem 26 výjezdů k rozmanitým událostem.

V Praze šestkrát hořelo už den před Silvestrem

Praha /FOTOGALERIE/ - Pořádný frmol přinesl hasičům v metropoli nejen poslední den roku 2015 – což je během silvestrovsko-novoročních oslav letitým pravidlem – ale i ten předposlední. Sloužící „směna B" zaznamenala celkem 26 výjezdů k rozmanitým událostem, připomněla ve čtvrtek Pavlína Adamcová z centrály pražských hasičů. „Šest z nich byly požáry, dvě dopravní nehody – a 18 technických pomocí," upřesnila.

Ilustrační foto.

Vlak usmrtil ve Strašnicích muže, zřejmě sebevraha

Praha - Rychlík v pondělí odpoledne srazil a usmrtil zhruba čtyřicetiletého muže na železniční zastávce Praha - Strašnice. Podle předběžných informací se pravděpodobně jednalo o sebevraha, který si stoupl do kolejiště. Řekl to mluvčí pražské policie Jan Daněk. Dráhy musely kvůli nehodě a zásahu záchranářů zhruba na dvě hodiny přerušit provoz na obou kolejích.

Šokující napadení: vykradač aut prorazil řidiči lebku šroubovákem.

Vykradač aut prorazil řidiči lebku šroubovákem

Praha /VIDEO/ - Šokujícího napadení se dopustil zatím neznámý zloděj, který se šroubovákem v ruce zaútočil na řidiče vykrádaného náklaďáku. Třikrát ho bodl do hlavy - přičemž jednu ránu vedl s takovou intenzitou, že oběti prorazil lebku. Těžce zraněný šofér skončil v nemocnici, pachateli se podařilo uniknout.

Ilustrační foto.

Od sražené chodkyně řidič ujel. I bez gumy na kole

Praha - Přímo před očima strážníků se pokusil ujet od zraněné ženy řidič osobního auta, který srazil chodkyni na přechodu v pražské Libni. Podrobnosti k neštěstí ze čtvrtečního dopoledne upřesnil v pátek Jan Čihák z centrály městské policie. Neštěstí se stalo na přechodu v Zenklově ulici, přičemž hlídka strážníků byla nedaleko.

Ilustrační foto.

V Praze v úterý začínají adventní koncerty, první bude v Libni

Praha - V Praze v úterý začíná letošní sezóna adventních koncertů. První vystoupí Two Voices v obřadní síni Libeňského zámku, další koncerty budou o víkendu. Některé městské části pořádají tradiční čtveřici neděleních koncertů, jiné méně nebo ve všední dny. Hudební nabídka bude velmi pestrá od klasiky a vánočních písní po jazz nebo rock.

Ilustrační foto

Anonym zkazil cestujícím návrat z víkendu. Policie ho už zadržela

Praha - Rozruch vyvolal v neděli večer anonym, který telefonicky pohrozil uložením bomby na pražském hlavním nádraží. Za současné mezinárodní situace po útocích teroristů v Paříži si to vyžádalo rázná a velmi rozsáhlá opatření (umocněná navíc tím, že šlo o nedělní večer, kdy do Prahy přijíždějí z víkendu nejen davy obyvatel metropole, ale například i studenti).

Ilustrační foto.

Nebezpečný kysličník opět udeřil. V Libni

Praha - Neviditelný zabiják je nebezpečný nejen pro pacienty, ale i pro záchranáře zasahující na místě neštěstí. Řeč je o oxidu uhelnatém ze spalin koupelnových karem a výjimečně i jiných plynových spotřebičů, plynových spotřebičů, který vlivem počasí a v důsledku vadné konstrukce komínů může unikat do místností. Zcela plíživě, nenápadně a nepozorovaně - není totiž vidět ani cítit.

Ilustrační foto.

Praha pokračuje v privatizaci bytů, tentokrát za 122 milionů korun

Praha pokračuje v privatizaci městských bytů. V další vlně prodá desítky bytů, za které do magistrátní pokladny přibude 122 milionů korun. Rozhodli o tom ve čtvrtek zastupitelé. Podle dříve projednaného harmonogramu Praha v následujících letech prodá tisíce bytů za zhruba čtyři miliardy korun.

Deratizace kanálových stok. Ilustrační foto

V rámci deratizace v Praze skončilo v podzemí devět tun nástrah

Praha - Pražské vodovody a kanalizace (PVK) ukončily každoroční deratizaci. Do pražského podzemí zaměstnanci PVK nastražili na 9000 kilogramů příslušného materiálu. Ve středu to sdělil mluvčí PVK Tomáš Mrázek. Deratizace začala v dubnu na celém území hlavního města. V pražské kanalizaci žije několik miliónů potkanů.

Chlor vyhnal lidi z bazénu v pražském Hloubětíně. Až do nemocnice.

Do vykrádaného bytu v Libni zavítal zloděj nadvakrát

Praha /VIDEO/ - Dokonalou videovizitku zevrubně zachycující jeho tvář i jeho počínání zanechal kriminalistům III. obvodu pražské policie zloděj, který se vloupal do bytu v Zenklově ulici v Libni. Zatím neznámý mladík vnikl do domu, když vchodovými dveřmi odcházela místní obyvatelka, a pak si vyhlédl jeden z bytů.

V Hostivaři začínají trhat další koleje, aby uvolnily místo pro nové kolejiště.

Z hostivařského nádraží začaly mizet další staré koleje

Praha /FOTOGALERIE/ - Lidé dojíždějící do metropole z Benešovska vlakem mohou v hostivařské stanici sledovat další fázi modernizace stanice. Část nového kolejiště na jižní straně je hotová a od začátku týdne stavbaři postupně vytrhávají 2, 4, 6 a 8 staniční kolej včetně druhé traťové k odbočce Záběhlice.

V Hostivaři začínají trhat další koleje, aby uvolnily místo pro nové kolejiště.

Z hostivařského nádraží začaly mizet další staré koleje

Benešovsko – Lidé dojíždějící do metropole z Benešovska vlakem mohou v hostivařské stanici sledovat další fázi modernizace stanice. Část nového kolejiště na jižní straně je hotová a od začátku týdne stavbaři postupně vytrhávají 2, 4, 6 a 8 staniční kolej včetně druhé traťové k odbočce Záběhlice.

Ilustrační foto

Dráhy zmodernizují 12 vozů pro pražskou příměstskou dopravu

Praha - České dráhy (ČD) zmodernizují 12 patrových osobních železničních vozů, které budou použity pro pražskou příměstskou dopravu. Dozorčí rada ČD ve středu udělila souhlas s uzavřením smlouvy s vítězem tendru. Jeho jméno a další podrobnosti firma zveřejní až po podpisu. Informoval o tom mluvčí ČD Radek Joklík.

Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Požár trafostanice omezil vlaky v celé Praze

Praha - Výraznější zpoždění vaků i odklon některých spojů si ve středu odpoledne vynutil požár trafostanice, který pražští hasiči likvidovali na pomezí Vysočan a Libně - u Balabenky. Omezení dopravy se nedotklo jen nejbližších železničních stanic; nádraží v Holešovicích i frekventovaných železničních uzlů v centru metropole - hlavního a Masarykova nádraží.

Ilustrační foto.

Praha pokračuje v privatizaci, prodá desítky bytů za 122 milionů korun

Praha pokračuje v privatizaci městských bytů. V další vlně prodá desítky bytů, za které do magistrátní pokladny přibude 122 milionů korun. Vyplývá to z podkladů, které v úterý schválila městská rada. Privatizaci musí kromě rady schválit i zastupitelstvo. Podle už projednaného harmonogramu Praha v následujících letech prodá tisíce bytů za zhruba čtyři miliardy korun.

125. velká pardubická.

Bartoš slaví bronz na Velké Pardubické

Pardubice, Vysoká Libeň – Jedním z favoritů letošní 125. Velké pardubické byl kůň Zarif, na kterém jel žokej Josef Bartoš. V současné době žije Bartoš ve Vysoké Libni na Mělnicku.

Ilustrační foto.

Praha pokračuje v privatizaci, prodá desítky bytů za 122 milionů korun

Praha - Praha pokračuje v privatizaci městských bytů. V další vlně prodá desítky bytů, za které do magistrátní pokladny přibude 122 milionů korun. Vyplývá to z podkladů, které v úterý schválila městská rada. Privatizaci musí kromě rady schválit i zastupitelstvo. Podle už projednaného harmonogramu Praha v následujících letech prodá tisíce bytů za zhruba čtyři miliardy korun.

Ilustrační foto

Na železnici v Praze by mohl vstoupit konkurenční Leo Express

Praha - Na železnici v Praze by mohla vstoupit konkurence. Praha jedná se soukromým dopravcem firmou Leo Express. Ve hře je trať z Roztok přes Libeň do Hostivaře. Na dotaz to řekl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Kdy a za jakých podmínek by mohl dopravce začít v metropoli jezdit, zatím podle Dolínka není jasné.

Ilustrační foto

Na železnici v Praze by mohl vstoupit konkurenční Leo Express

Praha - Na železnici v Praze by mohla vstoupit konkurence. Praha jedná se soukromým dopravcem firmou Leo Express. Ve hře je trať z Roztok přes Libeň do Hostivaře. Na dotaz ČTK to dnes řekl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Kdy a za jakých podmínek by mohl dopravce začít v metropoli jezdit, zatím podle Dolínka není jasné.

Ilustrační foto.

Muž skočil z okna v pátém patře. Utíkal

Praha - S vážným zraněním hlavy převáželi pražští záchranáři v pátek v ranních hodinách na ARO vinohradské nemocnice 25letého pacienta, který se zranil pádem z okna v pátém patře domu v Kovářské ulici v Libni. Okolnosti události vyšetřuje policie - prvotně zjištěné poznatky ale nasvědčují tomu, že nemělo jít o sebevražedný pokus.

Žokej Josef Bartoš (vpravo) se před časem objevil v Mělníku s Josefem Váňou při společné talk show Miloslava Čmejly.

Bartoš bude bojovat o třetí vítězství ve Velké pardubické

Mělnicko – Vysoká Libeň, Nebužely. Obě místa se nacházejí v mělnickém regionu. Ne každý ví, že tato místa spojuje jedno jméno, a ne ledajaké. Josef Bartoš – jeden z nejlepších žokejů ve střední Evropě a dvojnásobný vítěz Velké pardubické – nebude ani letos chybět na startu nejprestižnějšího tuzemského dostihu.

Předběžnou škodu hasiči vyčíslili na pět milionů korun

Na Černém Mostě hořely garáže, předběžná škoda je pět milionů korun

Praha /FOTOGALERIE/ - Tři garáže, v nichž byly uskladněny pneumatiky a nábytek, hořely v pátek kolem poledne v Chlumecké ulici na Černém Mostě v Praze. Předběžnou škodu hasiči odhadli na pět milionů korun, příčina požáru se vyšetřuje, řekla médiím mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Kvůli hustému kouři nemohly místem zhruba hodinu a půl projíždět vlaky.

Libeňský most v Praze.

Odborníci z ČVUT posoudí, zda je třeba bourat Libeňský most

Praha - Odborníci z pražského ČVUT posoudí, zda je třeba bourat pražský Libeňský most, nebo zda má být opraven. Experti mají vypracovat posudek a navrhnout nejlepší řešení, sdělil ve čtvrtek mluvčí pražského Institutu plánování a rozvoje (IPR) Adam Švejda. Podle předloňské zprávy Technické správy komunikací je Libeňský most v nejhorším stavu ze všech pražských mostů.

Ilustrační foto

Po více než dvou letech začne hrát Divadlo pod Palmovkou

Praha - Po více než dvou letech zahájí 2. října provoz pražské Divadlo pod Palmovkou. Přestávku zavinily v červnu 2013 zaplavené suterény, kde bylo zničeno technologické zázemí, část rekvizit i dekorací. Nové vedení s ředitelem Michalem Langem muselo své plány zrevidovat, zčásti i opustit. Rekonstrukce přišla hlavní město Praha jako zřizovatele podle radního Jana Wolfa na 50 milionů korun.

Ilustrační foto

Po více než dvou letech začne hrát Divadlo pod Palmovkou

Praha - Po více než dvou letech zahájí v pátek 2. října provoz pražské Divadlo pod Palmovkou. Přestávku zavinily v červnu roku 2013 zaplavené suterény, kde bylo zničeno technologické zázemí, část rekvizit i dekorací. Nové vedení s ředitelem Michalem Langem muselo své plány zrevidovat, zčásti i opustit. Rekonstrukce přišla hlavní město Praha jako zřizovatele podle radního Jana Wolfa na 50 milionů korun.

Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Kopírovat parkovačku se prostě nesmí

Praha - Očividný padělek parkovací karty do takzvané modré zóny určené rezidentům, s jehož zhotovením si výrobce zcela zjevně nedal mnoho práce, odhalili za sklem auta pakujícího v Mánesově ulici strážníci z Prahy 2. O události z úterního odpoledne informoval ve středu Rudolf Rubeš z centrály městské policie.

Ilustrační foto.

Onanující muž sahal na kolemjdoucí ženu

Praha – Pomozte vypátrat zvrhlíka. S touto výzvou se v úterý odpoledne obrátila na veřejnost Iveta Martínková z ředitelství pražské policie. Kriminalisté ze III. policejního obvodu totiž pátrají po muži, který se nejenom nerozpakoval onanovat na veřejnosti, ale ještě se při tom snažil osahávat kolemjdoucí ženu.

Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Agresor se zle pořezal, když rozbíjel výlohu

Praha – Třináctku pověrčiví lidé nepovažují za šťastné číslo – a třináct piv, která prolil hrdlem mladík zadržený v sobotu v noci pražskými strážníky, mu také opravdu žádné štěstí nepřineslo. Naznačují to alespoň slova Jana Čiháka z centrály městské policie, který v pondělí o případu informoval.

Obrněná dodávka lehla popelem vinou závady.

Obrněná dodávka lehla popelem. Vinou závady

Praha /FOTOGALERIE/ – Šest set tisíc korun plameny spolykaly, hodnoty vyčíslené na zhruba dva miliony se podařilo zachránit. Taková je bilance zásahu pražských hasičů, kteří v noci na pondělí hasili v Libni zaparkovanou dodávku. A ne ledajakou: dvanáct minut po desáté večer plameny v ulici Na Košince zachvátily pancéřovaný vůz společnosti zabývající se transportem peněz a cenných zásilek.

Požár v rodinném domě v Chrastavské ulici na okraji Libně.

Vyšetřovatelé tuší, proč seniorka nepřežila požár

Praha /FOTOGALERIE/ - Třiaosmdesátiletá obyvatelka nepřežila požár, který v neděli ráno vypukl v rodinném domě na okraji Libně. K požáru v Chrastavské ulice byli hasiči přivoláni ráno sedm minut po půl sedmé - přičemž od počátku zásahu měli informaci, že je žena uvnitř. Upozornil je na to 82letý muž, který plamenům unikl. Ženě, která se nadýchala kouře, už ale nebylo možno pomoci. Také muž byl intoxikován zplodinami hoření a záchranáři ho odváželi do nemocnice.

Poprvé "doma". Sparta hrála v O2 areně, tribuny byly poloprázdné

Žádná sláva: Sparta hrála "doma" v O2 areně. Jandač: Snad to bude lepší

Praha - Nový domov? O2 arena se před blížícím se startem hokejové extraligy obléká do sparťanského, při své premiéře po přesunu z Holešovic do Libně však Pražané nezářili. Na led s velkými písmeny "S" sice nastoupili jako obvykle za dunivých tónů písně skupiny Manowar "Warriors of the World", ale v Lize mistrů prohráli s norským Storhamarem 1:2. Aby toho nebylo málo - fanoušci na premiéru moc zvědaví nebyli.

PREZIDENT PRAGY Zdeněk Žák se usmívá, za jeho klub bude hrát Pavel Vokrouhlík.

Přestupová bomba. Praga získala Vokrouhlíka

Praha – Dílo je dokonáno. Nejlepší český ragbyový klub posledních dvou let RC Praga Praha posiluje. Svoji snahu o mistrovský hattrick dokládá rázně příchodem opravdové hvězdy. Soupeři, třeste se, k Rokytce míří český reprezentant a dlouholetý člen Sparty Pavel Vokrouhlík.

Zvěř se ráda přichází k napajedlu osvěžit, zachycují to fotopasti.

Lesní zvěř chodí pít v suchém lese k napajedlům

Mělnicko – Zvěř z volné přírody v lesích v Řepínském dolu a pod Jenichovem chodí pít v horkých a suchých letních dnech k novým napajedlům. Věnovala jim je společnost Středočeské vodárny. A další bude v nejbližších dnech pod Zahájskem.

Zloděje lodního motoru pomohli najít svědci.

Zloděje lodního motoru pomohli najít svědci

Praha - Osm hodin stačilo policistům z Hradištka pod Medníkem na Praze-západ k tomu, aby objasnili krádež závěsného lodního motoru ve 30tisícové hodnotě. Ztratil se na slapské přehradě; zmizel z plavidla ukotveného u volně přístupného mola v rekreační oblasti Ždáň.

Locked in Prague. Úniková hra.

Úniková hra je návrat do minulosti, který je plný nedostatku času a hledání

Praha – Špatný den pro nacistické okupanty. Dnes byl proveden atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. V Libni si na hrůzného přítele Adolfa Hitlera počkali českoslovenští hrdinové. S těžkými zraněními byl převezen do blízké nemocnice Na Bulovce. Vůdce Třetí říše zuří, státní tajemník Karel Hermann Frank vydává ve večerních hodinách zákaz nočního vycházení.

Ilustrační foto.

Česká komora architektů je proti rozšíření Libeňského mostu

Praha – Zachování Libeňského mostu v Praze v nynější podobě podporuje Česká komora architektů. Staví se tak na pomoc Praze 7, které se nelíbí zamýšlené rozšíření mostu. „Tento záměr vnímáme jako závažné ohrožení významné dopravní památky a z hlediska dopravy v dané lokalitě také jako strategicky velmi špatný krok," uvedla komora na svém webu. Most, který od roku 1928 spojuje Holešovice a Libeň, vychází z návrhu slavného architekta Pavla Janáka.

Ranní procházka v okolí řeky Vltavy v Praze.

Břeh Vltavy dozná změn. Opraví původní dlažbu

Praha – Z pravého břehu Vltavy, mezi přístavem v Libni a Hlávkovým mostem, zmizí škody způsobené povodní 
z roku 2013. Odstraní se nánosy i náletové dřeviny a obnoví se i původní kamenná dlažba.

Ilustrační foto.

Osobnosti, ale i ptáci budou mít nově v metropoli ulici

Praha – Radní magistrátu minulý týden schválili pojmenování čtrnácti ulic. V deseti případech se jedná o komunikace zcela nové, čtyři již existující byly pojmenovány zejména z důvodu lepší orientace v místě.

Ilustrační foto

KRÁTCE: Vlaky naberou kvůli modernizaci zpoždění

Praha - Příjezdy do hlavního města se zpozdí. Až do příštího pátku 7. srpna totiž platí nový výlukový jízdní řád Českých drah. Kvůli modernizaci trati mezi pražskými Běchovicemi a Úvaly u Prahy budou některé vlaky, včetně pendolin, jezdit po objízdných trasách a budou tak nabírat zpoždění. A to vzhledem k omezené kapacitě trati v přestavovaném úseku.

Ilustrační foto.

Policie zkoumá okolnosti úmrtí muže v Libni

Praha – Okolnosti úmrtí 38letého muže, k jehož nalezenému tělu přivolali svědci záchranáře dvě hodiny po nedělním poledni, kteří už ale nemohli nijak pomoci, zkoumají pražští kriminalisté. V nebývale parném dni muž zemřel v parku Pod Korábem v Libni; poblíž Kandertovy ulice nedaleko podchodu pod Povltavskou mířícího k radnici Prahy 8.

Libeňský zámek.

Libeňský zámeček se dočká opravy průčelí

Libeň - Aktuálně vedení osmé městské části vybírá firmu, která opraví fasádu východního průčelí Libeňského zámku. Hotovo by mělo být ještě tento rok. Součástí opravy je rekonstrukce fasády průčelí, restaurování znaku a fragmentu sgrafita. Památkáři připravili návrh technologického postup a škálu využitých barev tak, aby oprava ponechala vzhled zámečku autentický.

Ilustrační foto.

Plynové spotřebiče mohou v těchto dnech zabíjet

Neskončilo to tragédií - v současných dnech k ní ale nemusí být daleko. Tak zní varování pražských záchranářů v souvislosti se dvěma případy otravy oxidem uhelnatým, které zdravotníci v metropoli zaznamenali během prodlouženého víkendu. Aktuální počasí přitom patří k nejrizikovějším - a snadno by se mohlo stát, že se spaliny z koupelnové karmy, které nedopatřením proniknou do místnosti, stanou zabijákem.