Kreativ

ŠTÍTEK: Libeň

Muž skákající po autě.

Mladý muž poničil zaparkovaná auta

Praha /VIDEO/ - Škodu, která podle prvotních odhadů vyšplhala do desetitisíců, způsobil o víkendu mladý muž, kterého strážníci z hlídkového útvaru pražské městské policie zastihli přímo na místě činu v Libni. Do tamější Českomoravské ulice byli v neděli ráno přivoláni s tím, že tam jakýsi chlápek skáče po zaparkovaných autech. Dotyčného ani nebylo třeba dlouho hledat, vyplývá z pondělní informace Jana Čiháka z centrály městské policie.

Modré zóny. Ilustrační foto.

Parkovací zóny v Praze 8 by se mohly rozšířit do dalších ulic

Praha - Část obyvatel Prahy 8, kteří žijí na hranici zón placeného stání, požadují jejich rozšíření. Důvodem je nárůst počtu aut, které po zavedení zón v okolí v ulicích parkují. Ve středu to sdělila mluvčí radnice Anna Patočková. Rozšíření požadují zejména lidé na rozmezí Kobylis a Ďáblic. Radnice Prahy 8 s nimi chce jednat o případném rozšíření a následně s magistrátem. Zóny začaly v Praze 8 platit od letošního 1. října a vyznačeny nejsou na celém území, ale pouze na jeho částech.

Věra Kuhnová

Věra Kuhnová: Nejlépe se mi žilo na Hanspaulce

Praha / ROZHOVOR, FOTOGALERIE/- Postupně bydlela na sedmi různých místech Prahy. Věra Kuhnová zde prožila válečná léta i všechny velké události minulého století. Sama ale vždy tíhla spíše ke sportu. Kde se jí v Praze nejvíce líbilo a co jí nejvíce těší dnes?

Segway v Praze.

Značky zakazující provoz segway v Praze by mohly být v listopadu

Praha - Značky zakazující jízdu vozítek segway v centru Prahy by se mohly v ulicích objevit do 15. listopadu. Na jednání magistrátního kontrolního výboru to dnes řekla jeho předsedkyně Jaroslava Janderová (ODS). Zákaz provozu vozítek město schválilo v červenci letošního roku, ale kvůli chybějícím značkám město zákaz nemůže vymáhat. Na provoz vozítek segway si stěžují zejména radnice a obyvatelé Prahy 1.

SK Liapor Witte Karlovy Vary – Doubí.

Nohejbalové Superfinále

Karlovy Vary – „Superfinále", ve kterém o titulu rozhoduje jedno jediné utkání na neutrálním hřišti, bylo v nohejbalové extralize zavedeno v roce 2011. Hrálo se od té doby už pětkrát, a pokaždé z něho vyšly vítězně Modřice. Jejich soupeřem byl třikrát SK Liapor Witte (v roce 2011 vyhrály Modřice vysoko 5:1, v roce 2012 jen těsně 5:4 a v roce 2014 skončil duel výsledkem 5:2), v roce 2013 si Modřice došly pro titul přes Šacung (5:3) a loni přes Čakovice (5:2).

Braňo Holiček

Braňo Holiček: Jaká místa mám v Praze rád

Praha - O tom, že se stane hercem, měl Braňo Holiček jasno od dětství. Z rodných Košic odešel v patnácti letech studovat herectví do Prahy, kde již od druhého ročníku na konzervatoři hostoval v Divadle na Vinohradech nebo Činoherním klubu. Poté se rozhodl pro studium režie na pražské DAMU, a ačkoli ho v současnosti veřejnost zná především z televizních seriálů a filmů, je hlavně úspěšným a oceňovaným divadelním režisérem. A také jak sám dodává už patnáct let hrdým Pražanem.

Záchranná služba Praha. Ilustrační foto.

Upadlé kolo sanitky: byl to snad úmysl?

Praha – Zranění sice nikdo neutrpěl, když v úterý sanitce pražských záchranářů, která krátce po 15. hodině projížděla ulicí V Holešovičkách v Libni, upadlo za jízdy zadní kolo – přesto byl ale sázce lidský život. V pátek to naznačil náměstek ředitele pražských záchranářů Jaroslav Valášek. Uvedl, že k nehodě došlo ve chvíli, kdy sanitní vůz převážel pacienta ve stavu ohrožení života. Ani jemu se nic nestalo – ovšem transport do nemocnice se pozdržel.

Dechová zkouška. Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Řidička popila a pak jela rychle

Praha – Překročením rychlosti na sebe upozornila řidička, o níž policisté z dopravní služby zjistili, že před jízdou pila. O odhalení, k němuž došlo v sobotu 1. října v Úvalech na Praze-východ, informovala ve čtvrtek policistka Eva Kropáčová. Při měření rychlosti zastavili policisté 64letou řidičku, která při jízdě ulicí U Přeložky překročila nejvyšší povolenou rychlost o 24km/h," konstatovala.

Modré zóny. Ilustrační foto.

Na části území Prahy 8 začínají platit zóny placeného stání

Praha - Na území osmé městské části v sobotu začínají platit parkovací zóny. Parkovné vyjde pro rezidenty na 600 korun ročně za první auto. Radnice Prahy 8 uvedla, že eviduje asi 10 tisíc řidičů, kteří v zónách chtějí parkovat. Kvůli zavedení zón musela radnice udělat několik změn v dopravě. K nelibosti cyklistů například zrušila dopravní režim v některých jednosměrných ulicích, kde cyklisté mohli jezdit obousměrně. Zóny letos začaly nově fungovat rovněž v Praze 5 a 6 a ve zbytku Prahy 3 na Jarově.

Jan Kačer.

Osmdesátník Jan Kačer hraje na Palmovce i v Činoherním klubu

Praha - I v pozdním věku se lze domoci ztřeštěné události, tvrdí nadcházející osmdesátník Jan Kačer. Kromě toho, že letos debutoval jako autor v pražském Činoherním klubu, kam se vrátil i jako herec, hostuje v Divadle pod Palmovkou. Právě tam oslaví jako šašek Feste v Shakespearově komedii Večer tříkrálový aneb Cokoliv chcete 3. října své životní jubileum.

Modré zóny. Ilustrační foto.

Na Praze 8 chce v nových zónách parkovat téměř 10 tisíc řidičů

Praha - Radnice Prahy 8 eviduje téměř 10 tisíc řidičů, kteří chtějí parkovat v nově zaváděných zónách placeného stání a přišli na radnici zaregistrovat svůj vůz, sdělila mluvčí radnice Anna Patočková. Zóny v osmé městské části začnou platit od soboty 1. října 2016. Změny v registracích řidičů zatím radnice nechystá. Parkovné vyjde pro rezidenty na 600 korun ročně za první auto. Zóny letos začaly nově fungovat rovněž na Praze 5 a 6 a na zbytku Prahy 3 na Jarově.

Zástupkyně starosty Prahy 8 Alena Borhyová (ANO).

Místostarostka Borhyová nahlásila pobyt zpět na Prahu 8

Praha - Místostarostka Prahy 8 Alena Borhyová (ANO) si přehlásila trvalý pobyt z Dolních Chaber do Prahy 8. Vyplývá to z informací v obchodním rejstříku na serveru www.justice.cz. Borhyová podle opozičních ODS a TOP 09 porušovala pobytem v Dolních Chabrech zákon, protože jsou samostatným volebním obvodem a zastupitel musí mít trvalé bydliště v obvodu, kde kandiduje a byl zvolen. TOP 09 se už obrátila se stížností na magistrát. 

Modré zóny.

Opozice v Praze 8 požaduje odložení zavedení parkovacích zón

Praha - Opoziční ODS v Praze 8 požaduje odložení zavedení zón placeného stání a změnu vymezení míst, kde budou. Podle ODS má být celá Praha 8 jednou zónou a obyvatelé mají platit jednotných 600 Kč ročně. Ve středu to řekl předseda zastupitelů ODS Prahy 8 Ondřej Gros. Zóny mají v Praze 8 začít platit od 1. října 2016. Návrh chce ODS ve středu předložit ke schválení zastupitelům.

Nůž. Ilustrační foto.

Odškodnění za objednání vraždy jde opět k soudu

Praha - Vraždou mladé ženy z pražské Libně, kterou v roce 1999 nechal záměrně usmrtit její domácí, protože překážela jeho záměrům, se bude na základě dovolání zabývat Nejvyšší soud ČR. Nebude se ovšem věnovat samotnému mordu, ale jeho souvislostem: odškodnění pro matku oběti násilného zločinu.

Nejvyšší soud v Brně. Ilustrační foto

Nejvyšší soud přezkoumá verdikt o odškodnění za vraždu dcery

Brno – Zdeněk Bruthans, který nechal v roce 1999 zavraždit svou nájemnici, podal dovolání proti verdiktu o dvoumilionovém odškodnění pro matku oběti. Letitý spor tak tento týden dostal na stůl Nejvyšší soud (NS), zjistila z justiční databáze. Majitel činžáku v Libni Bruthans chtěl byt využít jinak a dívka se odmítala vystěhovat, proto si objednal vraždu. Dostal 15 let vězení.

Václav Havel a Dalajláma.

Nové Himálajské centrum vystaví snímky Havla s dalajlamou

Praha - Himálajské centrum otevře v hlavním městě v příštích měsících občanské sdružení Potala, které Čechům zprostředkovává historii, kulturu i současné dění v Tibetu a dalších zemích himálajského regionu. "V souvislosti s blížící se návštěvou 14. dalajlamy na konferenci Forum 2000 a připomínkou letošních výročí narození a úmrtí Václava Havla je plánováno dokončení stavebních úprav centra, řekla ředitelka Potaly Zuzana Ondomišiová. Na místě bude výstava připomínající vztah obou osobností i historii oficiálních a neoficiálních vztahů Česka k Tibetu.

ZŠ Novoborská. Ilustrační foto.

Základní škola Novoborská se rozroste o nový třípatrový pavilon

Praha - Základní škola Novoborská na Střížkově se rozroste o nový třípatrový pavilon za 35,7 milionu korun. Přidělení zakázky schválili radní městské části, zjistila z jejich usnesení. V Praze 9 se dostavují školy také ve Vysočanech a další na Proseku, rozšiřuje se i školka ve Vysočanech.

Tunel Blanka.

Stane se Praha městem tunelů?

Praha - Už dnes je v hlavním městě řada dopravních staveb zahloubených pod zem. V budoucnu by ale projektů srovnatelných s tunelem Blanka mohlo výrazně přibýt.

Segway v Praze.

Kampaň proti segwayům stála Prahu nejméně 400 tisíc korun bez DPH

Kampaň namířená proti jízdě vozítek segway vyšla Prahu minimálně na 400 tisíc korun bez DPH. Jde o částku, kterou úřad zaplatil za plakátovací místa, na kterých reklamní sdělení od srpna visí. Vyplývá z informací, které poskytl mluvčí úřadu Vít Hofman. Kolik přesně stál návrh plakátů a jejich výroba, není jasné. Šlo prý o zhruba desítky tisíc korun. Vozítka ale po Praze dál jezdí.

TUNEL POD PALMOVKOU vzbuzuje diskuse. Zastánci v něm vidí jediné řešení, odpůrci zbytečnou stavbu. Alternativním řešením může být zprůjezdnění ulice Na Žertvách, ani to však není ideální. Dnes zde jezdí pouze tramvaje. Ilustrační foto

Tunel pod Palmovkou víří emoce místních

Praha - Léta plánovaný tunel pod Palmovkou má ulevit dopravě v Dolní Libni. Zatímco starosta Prahy 8 s ním počítá, přibývá odpůrců stavby. Svůj nesouhlas vyjádřila i iniciativa, která se zasadila o záchranu Libeňského mostu.

Poznáváte muže na fotografiích?

Dalo se z kradené karty vybírat bez PIN kódu?

Praha /FOTOGALERIE/ - Na desítky tisíc korun si podle pražských policistů přišel prozatím neznámý muž, který se podle jejich zjištění nejprve vloupal do auta, kde ukradl naditou peněženku – a následně se ještě obohatil u bankomatu, když vybral desítky tisíc korun. Po podezřelém pátrají policisté z Libně již od 8. července. Prozatím bez úspěchu. Věří ale, že nyní by se ledy mohly pohnout. Spoléhají totiž na pomoc veřejnosti. Policisté zveřejnili záběry pořízené během neoprávněného výběru kamerou v bankomatu. Věří, že někdo pozná muže, který je na nich zachycen, a poradí, kde ho hledat. Jakékoli informace k případu jsou vítány na bezplatné lince tísňového volání 158.

Ilustrační foto

Auto si samo přivolalo pomoc. Poprvé!

Praha - Za pár let to možná bude naprostá samozřejmost, v pondělí odpoledne se nicméně jednalo o historický mezník: poprvé se v Praze stalo, že auto po nehodě samo přivolalo pomoc. Došlo k tomu krátce po půl druhé, kdy se v Libni střetla dvě osobní auta ve světelné křižovatce v oblasti poblíž Kundratky. Ford Focus a Škoda Fabia.

Ilustrační foto

Auto si samo přivolalo pomoc. Poprvé!

Praha - Za pár let to možná bude naprostá samozřejmost, v pondělí odpoledne se nicméně jednalo o historický mezník: poprvé se v Praze stalo, že auto po nehodě samo přivolalo pomoc. Došlo k tomu krátce po půl druhé, kdy se v Libni střetla dvě osobní auta ve světelné křižovatce v oblasti poblíž Kundratky. Ford Focus a Škoda Fabia.

Dům U Zlatého slunce. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Dny evropského dědictví otevřou pražské památky

Praha - Rovných 44 památek se od soboty otevře zájemcům v rámci Dnů evropského dědictví. Na návštěvníky bude čekat nejenom vstup zdarma, ale také řada doprovodných akcí. Jednou z nich je komentovaná prohlídka domu U Zlatého slunce. Ta v sobotu proběhne hned dvakrát, a to od jedné a od tří hodin. Prohlídky se zde budou opakovat ještě několikrát, až do 10. září. Po stopách zmizelé židovské Libně se mohou lidé vydat v neděli v Nové synagoze na Palmovce.

Ilustrační foto.

Střet autobusů se obešel bez zranění

Praha - Černé dopoledne měly v pátek v Praze autobusy. V kalendáři sice není nešťastná třináctka, ale bouralo jich hned několik. Naštěstí se havárie obešly bez zranění.

Modré zóny. Ilustrační foto.

Obyvatelé Prahy 8 mohou navrhnout změny rozmístění modrých zón

Praha - Obyvatelé Prahy 8 se mohou vyjadřovat k chystané podobě zavedení modrých parkovacích zón v Karlíně. Informovala o tom mluvčí Prahy 8 Anna Patočková. Návrh rozmístění nových zón a značení zveřejnila radnice na úřední desce. Lidé mohou připomínky zasílat do poloviny září. Modré zóny mají v Praze 8 platit od 1. října 2016. Nyní fungují zejména v centru, nově budou i v Praze 5 a 6.

Replika obloukové lampy v metru.

Dopravní podnik instaloval v metru B Křižíkova repliku obloukové lampy

Praha /FOTOGALERIE/ - Pražský dopravní podnik (DPP) ve středu odhalil ve vestibulu stanice metra B Křižíkova repliku obloukové lampy zdokonalené Františkem Křižíkem, od jehož úmrtí v lednu uplynulo 75 let. Ve čtvrtek 18. srpna to navíc bude 135 let ode dne, kdy lampu vynálezce veřejně předvedl.

Segway v Praze.

Instalace zákazových značek pro jezdce segway potrvá až měsíce

Praha - Instalace značek se zákazem vjezdu na dvoukolových vozítkách segway potrvá v Praze až několik měsíců. Zatím ani nezačala. A konkrétní termín, do kdy mají být značky v ulicích, neexistuje. Vyplývá to z neveřejného zápisu z jednání magistrátní pracovní skupiny. Zákaz vjezdu do památkové rezervace sice platí pro segwaye od minulého týdne, z ulic ale nezmizely. Bez zákazových značek se totiž mohou po centru dál beztrestně pohybovat.

Plakát, upozorňující na zákaz.

Praha nechala vyvěsit plakáty upozorňující na zákaz segwayů

Praha - Vedení hlavního města nechalo v centru metropole vyvěsit anglicky psané plakáty, které turisty upozorňují na zákaz jízdy na vozítkách segway. Zákaz sice platí od minulého týdne, podle městské policie ale není vymahatelný. Lokalita totiž není vyznačena zákazovými značkami. Jezdci na dvoukolových elektrických vozítkách se tak dál beztrestně pohybují po celém městě.

Dvojkolová vozítka Segway v centru Prahy. Ilustrační foto.

Jezdci na vozíkách segway mohou i přes zákaz dál jezdit po Praze

Praha - Hlavní město zatím nemá vyrobenu a nainstalovánu ani jednu značku, která vymezí lokality, kam nesmějí jezdci na elektrických vozítkách segway. Mluvčí magistrátu Vít Hofman v pátek řekl, že první zákazy by se v centru metropole měly objevit 1. září. Do té doby se podle mluvčí strážníků Ireny Seifertové mohou jezdci na vozíkách dál po Praze beztrestně pohybovat. Strážníci jim pokutu udělit nemohou. Zákaz, který schválilo vedení Prahy, přitom platí od středy.

Ilustrační foto.

Překopnutý plynovod zastavil dopravu na Sokolovské ulici v Praze

Praha -  Překopnutý plynovod v pátek na více než dvě hodiny zcela zastavil automobilovou i tramvajovou dopravu na Sokolovské ulici v pražské Libni. Sokolovská byla uzavřena mezi křižovatkou s ulicí Pod Plynojemem a Palmovkou. Informovali o tom mluvčí společnosti Pražská plynárenská a hasičů. Evakuace budov v okolí úniku nutná nebyla. Obnovit provoz se podařilo po 165 minutách – v 15.19. Plynovod se podařilo opravit až kolem 18.00.

Vozítko segway. Ilustrační foto.

Nařízení o zákazu segwayů v Praze vstupuje v platnost

Praha - Nařízení o zákazu segwayů v hlavním městě vstupuje ve středu v platnost, informoval v tiskové zprávě magistrát. Město o něm bude turisty nejprve jen informovat, pokuty udělí až po instalaci dopravních značek. Zákaz segwayů, které trápí obyvatele především v centru města, schválila rada v polovině července. Brání se proti němu jejich půjčovny.

Hala č. 19 (nástrojárna) závodu Praga. Ilustrační foto.

Pragovka v pražských Vysočanech otevírá venkovní umělecký prostor

Praha - Ve Vysočanech se v sobotu po poledni v prostorách bývalé továrny otevřely venkovní prostory uměleckého centra Pragovka. Akci pořádají vydavatelství Biggboss a Beef records. Ve zchátralém areálu někdejší automobilky nainstalovali pořadatelé obrazy, stánky s občerstvením a podium pro vystupující hudebníky a DJ. Vstup je zdarma. V jedné z hal továrny jsou od roku 2010 ateliéry, v současné době jich tu je 40 a hostí kolem 70 umělců.

Ilustrační foto

Oklamání seniora vyneslo šest a půl roku ve vězení

Praha – Za rok soužití příjem bezmála pět milionu korun – a ty roky života v luxusu byly dva. Taková je ve stručnosti bilance působení Evy D.-P., která podle obžaloby, jíž dalo za pravdu i mínění dvou pražských soudů, dlouhodobě balamutila a při tom pořádně oškubala movitého seniora z Prahy. Nejprve svého bytného – a posléze svého manžela.

Modré zóny. Ilustrační foto.

Praha řeší stížnosti na parkovací zóny

Praha - Už za necelý měsíc budou konečně spuštěny zóny placeného stání v Praze 5, Praze 6, Praze 8 a na Jarově v Praze 3. Jenže ne všichni jsou z novinky nadšeni. Parkovací zóny totiž zvýhodňují rezidenty s trvalým bydlištěm v dané městské části, ostatní nárok parkovat na modrých pruzích nemají.

Barokní usedlost Skalka. Ilustrační foto.

Pražských usedlostí zbyla polovina

Praha /INFOGRAFIKA/ - Historických usedlostí jsou v Praze desítky. Jejich stav se různí. Často čelí tlaku ze strany developerů, jako je tomu u chráněné Skalky v Praze 5. Kolem Prahy vyrostly v průběhu historie stovky hospodářských usedlostí. S tím, jak se město rozšiřovalo, je však postupně pohltilo a více než polovina z nich zanikla. Ty, které zbyly, jsou často ve velmi zuboženém stavu, nebo si na ně brousí zuby stavitelé.

Vozítko segway. Ilustrační foto.

Zákaz segwayů začne v Praze platit asi v první polovině srpna

Praha - Zákaz dvoukolových elektrických vozítek, takzvaných segwayů, v centru Prahy by mohl začít platit už v první polovině srpna. Uvedla to pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) poté, co nařízení o provozu osobních přepravníků dnes dopoledne schválila městská rada. Zákaz bude platit na chodnících i silnicích, kromě Prahy 1 také například na Letné, v části Vinohrad, Žižkova, Prahy 4 a Smíchova, v Libni a Holešovicích.

Výškové budovy. Ilustrační foto.

Sdružení kritizuje nový plán, umožní v Praze postavit víc věžáků

Praha - Sdružení Klub za starou Prahu kritizuje, že připravovaný nový územní tzv. metropolitní plán v Praze umožní stavět víc výškových budov, věžáky by mohly vyrůst ve 14 nových lokalitách. Počítá také se zvýšením domů na hlavních třídách. Návrh, která připravil městský Institut plánování a rozvoje (IPR), kritizují také další odborníci. Podle náměstkyně primátorky pro územní rozvoj Petry Kolínské (SZ/Trojkoalice) nedává plán výstavbě dostatečné mantinely. Podle mluvčího IPR Adama Švejdy sdružení návrh špatně interpretuje.

Ilustrační foto.

Zákaz vjezdu vozítek segway v Praze bude přísnější

Praha - Zákaz vjezdu elektrických vozítek segway do pražské památkové rezervace se oproti původnímu návrhu rozšíří i mimo rezervaci. Platit bude v Praze 1, na části Vinohrad, Žižkova, Prahy 4 a Smíchova, v Libni a celých Holešovicích a Letné. Do těchto míst vozítka nebudou moci prakticky vůbec. Kromě zákazu vjezdu na chodníky, do pěších zón a na stezky pro cyklisty a chodce bude totiž zákaz platit i pro silnice. Média to zjistila z materiálů, které v úterý projednají radní.

Ilustrační foto.

Před 125 lety se Pražané poprvé svezli tramvají

Praha - U příležitosti Zemské jubilejní výstavy se před 125 lety mohli Pražané poprvé svézt elektrickou tramvají. Pravidelná doprava na této dráze vynálezce Františka Křižíka začala 18. července 1891. Veřejná doprava ale nebyla v Praze úplnou novinkou, koňskou silou poháněné vozy brázdily pražské ulice už více než 15 let.

Holešovický mrakodrap. Ilustrační foto.

Výstavba mrakodrapů v Praze bude možná ve čtrnácti lokalitách

Praha - Výstavba mrakodrapů s až 27 podlažími bude možná v 14 lokalitách hlavního města. Vyplývá to z návrhu nového územního plánu Prahy, tzv. metropolitního plánu, který má začít platit od roku 2020. Výškové budovy stojí nyní hlavně na Pankráci. Kromě toho by v budoucnu mohly vyrůst v Roztylech, na Chodově, Rohanském ostrově, ve Vysočanech nebo v Libni. Náměstkyně primátorky Petra Kolínská (Trojkoalice/SZ) má o plánu pochybnosti, obavy mají i radnice.

Modré zóny. Ilustrační foto.

Praha 8 spustila registraci parkovacích oprávnění do nových zón

Praha - Městská část Praha 8 spustila registraci parkovacích oprávnění. Ve středu  to sdělila mluvčí radnice Anna Patočková. Řidiči budou moci své vozy zaregistrovat v budově radnice v ulici U Meteoru v Libni. Praha 8 měla systém původně spustit od 1. července, termín ale kvůli zkušebnímu provozu posunula. Zóny mají začít fungovat od 1. října. Další zóny budou spuštěny v srpnu na Jarově v Praze 3 a dále v Praze 5 a 6.

Ilustrační foto.

Vysoké teploty poničily tramvajové koleje v pražské Libni

Praha - Vysoké teploty v pondělí poničily tramvajové koleje v pražské Libni. V Zenklově ulici nejezdily přes dvě hodiny tramvaje. Provoz již dopravní podnik (DPP) obnovil. Informace poskytl  technický ředitel podniku Jan Šurovský. Trať v Zenklově ulici patří v pražské tramvajové síti mezi tratě, které jsou v nejhorším stavu v Praze.

Ilustrační foto.

Vlaky z Benešova dorazí do Prahy se zpožděním

Benešov - Na železniční trati z Benešova do Prahy je v pondělí 11. července mezi stanicemi Hostivař a Vršovice do 12 hodin neplánovaná výluka traťové koleje kvůli technické závadě.

Třešně na Petříně. Ilustrační foto.

Kam v Praze na ovoce zdarma?

Praha /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Za posledních šest let přibylo v pražských sadech přes dva tisíce ovocných stromů a stále přibývají nové. Další letos zasadí v Suchdole i Libni. Natrhat si třešně zdarma mohou lidé v těchto dnech hned 
v několika městských sadech v metropoli. Milovníci čerstvého ovoce mohou vyrazit například do Třešňovky v Hrdlořezích či do třešňového sadu na Zbraslavi.