Kreativ

ŠTÍTEK: Libeň

Oprava silnice. Ilustrační foto.

Průjezd omezuje hned několik výkopů kvůli rekonstrukci kanalizace

Praha – S dopravním omezením musí až do konce ledna počítat řidiči projíždějící frekventovanou Vršovickou ulicí. Poblíž stadionu Bohemians, mezi křižovatkami s ulicemi Oblouková a Moskevská, byla v pondělí zahájena rekonstrukce kanalizace. Neprůjezdný zůstává v obou směrech jeden jízdní pruh; v sedmdesátimetrovém úseku komunikace je průjezd umožněn parkovacím pruhem.

Jan Mokrý.

S žádostí o obnovu procesu muž útočící na bezdomovce neuspěl

Praha – S požadavkem na obnovu svého procesu v pondělí nepochodil u Městského soudu v Praze 26letý student Jan Mokrý, který si odpykává trest za útoky nožem na dva spící bezdomovce: s nožem v ruce napadl před třemi lety v Libni náhodně vybraného spícího muže bez přístřeší a o čtvrt roku jinému spáči v parku před hlavním nádražím přeťal tepnu na paži.

Jan Mokrý.

Student chtěl umučit dva bezdomovce. S žádostí o obnovu procesu neuspěl

S požadavkem na obnovu svého procesu v pondělí nepochodil u Městského soudu v Praze 26letý student Jan Mokrý, který si odpykává trest za útoky nožem na dva spící bezdomovce: s nožem v ruce napadl před třemi lety v Libni náhodně vybraného spícího muže bez přístřeší a o čtvrt roku jinému spáči v parku před hlavním nádražím přeťal tepnu na paži.

Havárie vodovodu. Ilustrační foto.

Vozovku v Libni zaplavila menší havárie vodovodu

Praha – Rozruch vyvolala ve středu vpodvečer voda, která se objevila na náměstí Dr. Václava Holého v Libni. Po havárii vodovodního řadu, jejíž oprava se protáhne do noci, zůstalo bez dodávek vody sedm desítek odběratelů. Z pohledu Pražských vodovodů a kanalizací se tak jednalo o událost menšího rozsahu.

Na hlavním mostu Libeňského soumostí začaly 10. července večer zatěžovací zkoušky, které potrvají do 15. července vždy od 20:00 do 04:30 za úplného uzavření mostu pro dopravu.

Co se stane s Libeňským mostem? To má být jasné za pět měsíců

Praha – V prosinci by mělo být jasno, jakým způsobem Libeňský most z roku 1928 opravit tak, aby se nezměnil jeho charakteristický vzhled – a další desítky let mohl sloužit nejen jako spojení dvou sousedních částí města oddělených Vltavou, ale také být využíván pro převoz lidí a materiálu v případě povodní. V pondělí večer to uvedl náměstek primátorky a radní s kompetencí pro oblast dopravy Petr Dolínek. Přímo na mostě, kde v rámci mapování stavu před zamýšlenou rekonstrukcí začaly noční zatěžovací zkoušky.

Ilustrační foto.

Na Palmovce zastaví tramvaje oprava trati i zkoušky mostu

Praha – Do konce července bude významně omezen provoz tramvají v oblasti Palmovky. Rekonstrukce trati v Zenklově ulici si od noci na pondělí vyžádá oboustranné přerušení provozu mezi křižovatkami s ulicemi Sokolovská a na Žertvách.

Libeňský most.

Průjezd po Libeňském soumostí omezí týden testů

Praha – S omezeními dopravy na Libeňském soumostí musí řidiči počítat po celý příští týden. Od pondělka do pátku se bude jednat o noční uzavírky, o víkendu přijde změna: půjde o omezení jiného druhu, avšak s platností i přes den.

Požár výlohy obchodu.

KRIMI MIX: Požár výlohy a dveří poznamenal celý obchod

Praha – Škodu odhadovanou na milion korun způsobil požár obchodu na Žižkově, který v pondělí před pátou ranní likvidovaly jednotky profesionálních hasičů z pražské centrály a z Holešovic. V Seifertově ulici bojovali s plameny, které zachvátily výlohu a vstupní dveře.

Jiřina Kořenová

Jiřina Kořenová: „Vlasta Burian mi řekl, že bych se hodila do divadla“

Praha - Jiřina Kořenová se narodila v Libni v roce 1933. Její pracovní knížka byla rozhodně pestrá. Pracovala v zemědělství, na hřbitově nebo v ústavu pro slepé dětí, kde z kuchyně občas zahlédla první dámu Hanu Benešovou, s níž si pokaždé zamávali. Několik let také strávila v Krkonoších, kde na Hříběcí boudě pro změnu potkala českou legendu mezi komiky Vlastu Buriana.

Požár haly v Libni.

KRIMI MIX: Při požáru haly s papírem shořel milion korun

Praha – Na milion korun se vyšplhala škoda, kterou způsobil požár v hale skladovacího areálu v Libni – a jen díky velkému úsilí hasičů se podařilo zabránit tomu, aby byla ještě podstatně vyšší. Hrozilo totiž, že plameny zachvátí i technickou místnost převaděče mobilního operátora v těsném sousedství.

Hlavní nádraží. Ilustrační foto.

Hlavní nádraží policie vyklidila kvůli opuštěnému kufru

Praha – Vyklizení budovy hlavního nádraží, kdy i soupravy metra stanicí v podzemí pouze projížděly, si ve středu hodinu před polednem vyžádal zásah policie i s účastí pyrotechniků. „V 10.40 jsme dostali oznámení o odloženém zavazadle," osvětlil Deníku příčinu rozruchu Jan Daněk z ředitelství pražské policie. „Konkrétně šlo o černý kufr, k němuž se delší dobu někdo nehlásil," upřesnil.

Hasiči Praha. Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Dítě zamčené v autě vysvobodili hasiči

Praha – Dobrý konec měl zásah hasičů, kteří v pátek dopoledne vyráželi do Bořivojovy ulice na Žižkově na pomoc batoleti uvězněnému v autě. Vozidlo hasiči otevřeli – a nezraněné dítě předali jeho matce.

Současná Palmovka - špína, nepořádek, rozkopané ulice při rekonstrukci kolejí.

Palmovka se dočká změny. Stačit by mělo málo

Praha -  Palmovku čekají v budoucnu velké změny. Po vzoru Anděla a dalších frekventovaných dopravních uzlů by se měla změnit na dynamickou rozvíjející část s množstvím moderních bytů a obchodů a volnočasových prostranství.

Zámek Veltrusy.

KRÁTCE: Zámek Veltrusy pořádá cykloprohlídky

Veltrusy – Cykloprohlídky na místním zámku začínají už tuto sobotu. Návštěvníci budou mít opět možnost zažít komentovanou prohlídkou na kole v zámeckém parku a objevovat romantická zákoutí s drobnými pavilony, rozmanité mosty přes Mlýnský potok či divočinu lučního lesa.

Současná Palmovka.

KRÁTCE: Lidé promluví do budoucí podoby Palmovky

Praha - Kdy, když ne teď? S tímto odvážným názvem začne v pondělí 5. června na Palmovce výstava, která předestře budoucí vývoj této dnes jedné z nejzanedbanějších částí Prahy. Na několika panelech budou ukázány změny, které se na Palmovce chystají, například na místě již nefunkčního autobusového nádraží.

Požár na balkonu v Jetelové ulici na Zahradním Městě.

KRIMI MIX: Požár na balkonu spolykal desetitisíce

Praha – Rušnou noc na čtvrtek zažili lidé žijící v Jetelové ulici na Zahradním Městě. Půl druhé hodiny po půlnoci hořelo na balkonu bytu osmipatrového domu. Plameny zachvátily tamější vybavení idřevěnou podlahu.

U příležitosti 75.výročí atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha se v Praze konala rekonstrukce útoku u tramvajové zastávky U Kříže.

Po 75 letech Gabčík a Kubiš znovu v Praze zaútočili na Heydricha

Praha - Po 75 letech dnes znovu českoslovenští parašutisté Jozef Gabčík a Jan Kubiš zaútočili na říšského protektora Reinharda Heydricha. Zatáčku v pražských Holešovičkách, kudy jeho auto v roce 1942 jelo a která byla později přestavěná, nahradila pro historickou rekonstrukci nedaleká v Zenklově ulici. Akci přihlížely stovky lidí. Výročí připomíná také vojenský tábor v Libni, jeho součástí je i replika stíhačky Spitfire.

Místa spojená s atentátem na Heydricha, 25. května v Praze. Památník Operace Anthropoid

Rekonstrukce atentátu se odehraje jinde, než samotný útok

Praha – Na sobotu připadá výročí jednoho z nejvýznamnějších momentů druhé světové války – atentátu na Heydricha.Pětasedmdesát let od vyvrcholení operace s krycím názvem Anthropoid připomene dopoledne rekonstrukce operace, kterou bude komentovat badatel Jiří Padevět. Čas 10.25 odpovídá historii – nikoli však místo. Ukázka se neuskuteční poblíž tramvajové zastávky Vychovatelna (kde stojí i památník atentátu) ale nedaleko tramvajové zastávky U Kříže v Libni.

Ilustrační foto.

Výročí Antropoidu připomenou v Libni a na Karlově náměstí

Praha - Výročí 75 let od operace Anthropoid, která skončila smrtí říšského protektora Reinharda Heydricha, připomene příští víkend vzpomínková akce v pražské Libni. Její součástí bude i rekonstrukce atentátu. Další připomínka bude v polovině června na Karlově náměstí. Nedaleko něj v kostele svatých Cyrila a Metoděje parašutisté v boji s gestapem zemřeli. Výročí připomíná i poštovní známka a výstava.

Oprava tramvajových kolejí. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Údržba kolejí na Plzeňské omezí provoz tramvají

Praha – Zpozornět musí od soboty především obyvatelé sídliště v Řepích, kteří jsou zvyklí jezdit „do města" tramvají. Údržba trati si vyžádá postupně se měnící krátkodobá přerušení provozu v úseku Vozovna Motol–Sídliště Řepy (a to v obou směrech).

Výstavba v Praze. Ilustrační foto.

Praha začne do tří let stavět byty s levným nájmem

Praha - Hlavní město se stane developerem. Postaví totiž byty s nízkým nájmem. V první fázi vznikne až 500 takových příbytků. Celkem by jich ale město mohlo vytvořit ještě třikrát tolik, což by mělo vliv i na ceny komerčního nájemného.

Velkopěstírna marihuany v Libni.

V Libni našli stovky rostlin konopí a desítky kilogramů marihuany

Praha – Tři muže ve věku od 35 do 61 let podezřelé z provozování velkopěstírny marihuany v Libni dopadli za pomoci zásahové jednotky kriminalisté z pražského Toxi týmu. V jejich rukou skončili nejen dva zahradníci, zajišťující samotné práce, ale i údajný organizátor. O výsledcích akce z konce března informoval ve středu Tomáš Hulan z policejního ředitelství.

Fotografie prostředí ve kterém psi žili a z převzetí psů do útulků.

FOTO: Dvacítka psů žila v příšerných podmínkách

Staré Sedliště – Spojit síly muselo hned několik psích útulků při rozebrání jednadvaceti psů od majitelky, která nebyla schopná zajistit jim potřebnou péči. Ale podařilo se, a tak dnes už někteří z nich mají nový domov a další nově žijí v útulcích.

Tygři přehráli Medvědy 6:0 /  ŠFL Kladno 9. 4. 2017

FOTO: Školní florbalová liga se těší na vrchol

Kladno - Další ročník Školní florbalové ligy Kladenska se blíží ke svému vrcholu. Nyní se dohrává základní část a týmy se připravují na nejdůležitější den, který mají zaškrtnutý ve svých kalendářích - 13. května. 

Obviněná žena při krádeži.

Falešná uklízečka toho prý nakradla za statisíce

Praha – Jak se dostat k cizím věcem? Není nic snazšího než prostě natáhnout ruku a nechat si podat klíče. Tak zřejmě uvažovala 48letá žena, kterou kriminalisté I. obvodu pražské policie odhalili jako falešnou uklízečku. Recidivistka, o níž Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie uvedl, že byla v minulosti už dvanáctkrát stíhána pro majetkovou trestnou činnost, toho podle zjištění detektivů nakradla za bezmála osm set tisíc – a to ještě součty nejsou konečné, když detektivové stále hledají další oběti. Zatím mají zmapováno 29 případů.

Tramvaj na Palmovce.

Na Palmovce se na šest týdnů změní provoz tramvají

Praha – Jedná se o velmi lokální záležitost, i když dlouhotrvající. Tak v pondělní zhodnotila Aneta Řehková z centrály dopravního podniku chystané přerušení tramvajového provozu v oblasti Palmovky. Od noci na středu až do konce května nebudou kvůli údržbě trati jezdit tramvaje v ulicích Na Žertvách a U Balabenky. „Všechny tramvaje pojedou Sokolovskou ulicí," konstatovala Řehková. Změnám se ale nevyhnou ani noční autobusy.

Zelenina. Ilustrační foto.

V komunitních zahradách lidé pěstují zeleninu i vztahy

Praha - Komunitní zahrady s prvními jarními paprsky opět ožívají. V Praze už jsou téměř v každé městské části a vznikají i další. Čerstvě utržený salát, rajče nebo jahoda už nemusí být pro Pražana pouhým snem. Díky komunitním zahradám si mohou vypěstovat vlastní rostlinky i lidé, kteří zrovna nevlastní dům se zahradou. Takových komunit je po Praze stále více, pěstuje se na zahrádkách, ve vnitroblocích, na střechách, ale i v pytlích. Zdaleka ale nejde jen o sklizenou úrodu, ale i o sdílení společného prostoru a upevňování sousedských vztahů

Hotel Hilton v Karlíně. Letecký snímek.

Praha 8 nařídila uzavírku cyklotrasy A2 u hotelu Hilton

Praha - Odbor dopravy radnice Prahy 8 nařídil uzavírku cyklotrasy A2 vedoucí severně od hotelu Hilton v Karlíně. Důvodem je špatný stav konstrukcí rampy hotelu, na které se stezka nachází. Vyplývá to z rozhodnutí odboru, které má k dispozici. Kdy bude svah opraven, zatím není jasné. Cyklisté budou muset 230 metrů dlouhý úsek objíždět.

Rekonstrukce tramvajové trati. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Oprava kolejí zastaví provoz tramvají v okolí Balabenky v Libni

Praha - Rekonstrukce kolejí v Sokolovské ulici v Libni zastaví od soboty 25. března do středy 12. dubna 2017 provoz tramvají. Nepojedou mezi zastávkami Balabenka a U Balabenky. V pondělí to sdělila mluvčí DPP Aneta Řehková. V daném asi 300 metrů dlouhém úseku bude zavedena náhradní autobusová doprava.

Miloš Kirschner.

Loutkář Miloš Kirschner by se dožil 90 let

Praha - Loutkář a principál divadla S+H Miloš Kirschner se narodil 16. března 1927. Dlouhých 44 let vdechoval život roztomile nemotorným postavám Spejbla a Hurvínka, na kterých vyrostly generace dětí v Československu i za jeho hranicemi.

Zraněný muž.

KRIMI MIX: Skok na jedoucí auto přinesl mladíkovi zranění

Praha – Zásahem záchranářů skončil případ ze sklonku minulého pracovního týdne, o kterém v pátek informoval Jan Čihák z centrály městské policie. Právě strážnici z Prahy 7 byli hned na místě. Vše se jim totiž odehrálo přímo před očima.

Milan Havel.

Milan Havel: Jaká místa mám v Praze rád

Praha - Jedním z největších talentů v kádru fotbalistů Bohemians Praha 1905 je dvaadvacetiletý obránce Milan Havel. Celá jeho kariéra je spjata s klubem z Ďolíčku, kde začal na náboru už jako šestiletý kluk. Do A týmu dospělých se poprvé podíval v roce 2013 a od té doby se v něm napevno zabydlel. Za své výkony si vysloužil nominaci do reprezentačního týmu České republiky do 21 let, se kterým postoupil na mistrovství Evropy.

Krádež batohu.

Krimi mix: Cizinci chtěli zmizet s cizími batohy. Neutekli

Praha /VIDEO/ - Příležitost dělá zloděje. Tahle moudrost se opět potvrdila na Staroměstském náměstí, kde si čtveřice cizinců v úterý odložila batohy na lavičku a odešla. Opuštěné věci nenechali bez povšimnutí 49letý muž a o rok mladší žena – rovněž z ciziny.

Protipovodňové cvičení. Ilustrační foto.

Praha chystá na podzim protipovodňové cvičení

Praha - Hlavní město chystá v noci ze 30. září na 1. října protipovodňové cvičení na na pravém břehu Vltavy. Pořádání cvičení v úterý schválili pražští radní, spolupracovat na něm mají městská část Troja a Praha 7. Troja je posledním místem v Praze, kde stavba mobilních zábran nebyla vyzkoušena. Do protipovodňové linie tam navíc zasahuje tunelový komplex Blanka.

Ilustrační foto.

Policie zablokovala majetek afrického obchodníka v Praze

Praha - Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu zablokovali pražské nemovitosti třiačtyřicetiletého byznysmena z Nigeru Himy Aboubakara, kterého v Nigérii vyšetřují kvůli předraženým nákupům zbraní pro armádu. Plombu na tři byty, které si podnikatel loni koupil v Praze Libni za zhruba 50 milionů korun, dali na žádost Nugérie kvůli podezření, že byly zaplaceny penězi pocházejícími z korupce. Informoval o tom dnes server Seznam Zprávy.

Zmatky kvůli náhradní autobusové dopravě na zastávce Bulovka v Praze.

Závada na kolejích potrápila i cestující

Praha/FOTOGALERIE/ - Zmatek nad zmatek. Tak paní Andrea, která z Libně cestou do práce běžně ze zastávky Okrouhlická míří na Palmovku k metru tramvají, přiblížila svoji čtvrteční jízdu. Nenastoupila do trojky, desítky ani čtyřiadvacítky, které má jindy na výběr. Přijela náhrada: X3.