Kreativ

ŠTÍTEK: lidské tělo

Pražský hrad. Ilustrační foto.

Rok 2050: Česká republika slouží jen jako rekreační místo pro zbohatlíky

České Budějovice - Píše se rok 2050. Jmenuji se Marek Svobodný je mi 53 let. Jsem obyčejný pracující občan České republiky co se snaží dožít důchodu. Odchod do důchodu byl prodloužen na 80 let. Ti co si nestrhají záda před "osmdesátkou", čeká alespoň nějaká vidina životního minima, ti kteří to štěstí nemají sotva zaplatí učty, jídlo a ještě je stát jako bonus žene do „dobrovolných" akcí, aby jen tak neseděli doma.

Ilustrační foto.

Naše planeta je jako domino. Když vytáhneme jednu kostku, rozpadne se nám celé

Duchcov - Hodně lidí by si přálo splnit si svůj sen a letět do kosmu. Pro ty, kteří to zažili je to určitě nezapomenutelný zážitek. Když vidí naši planetu z kosmu, vypadá prý jako třpytivý modrobílý drahokam.Je tomu ale tak i zblízka? Zblízka naše zem už zdaleka nevypadá jako drahokam, ale spíše jako špinavý kámen.

Noc kostelů - Bazilika Navštívení Panny Marie ve Frýdku-Místku.

O prohlídku krypty v bazilice byl zájem

/FOTOGALERIE/ Kryptu, která ukrývá mumifikované ostatky poutníků z 18. století, otevřela v pátek v rámci celostátní Noci kostelů Bazilika Navštívení Panny Marie ve Frýdku-Místku. Mumifikované pozůstatky patří obyvatelům Hané, kteří tragicky utonuli v rozvodněné řece Ostravici během mariánské pouti na legendami opředené místo, a také mnichům zdejší farnosti.

Drátěná plastika sochařky Veroniky Psotkové.

Sochařka vystaví na nádvoří Novoměstské radnice velké prádlo

Praha - Výstava sochařky Veroniky Psotkové "Velké prádlo" představí od 9,. června do 30. září novou stejnojmennou sestavu drátěných plastik, které spolu s dalšími sochařskými objekty zabydlí nádvoří Novoměstské radnice v Praze. Výstava je koncipována ze tří sochařských celků, které spolu vytvářejí jemnou dějovou linku a současně představují různé přístupy autorčiny tvorby.

Drátěná plastika sochařky Veroniky Psotkové.

Sochařka vystaví na nádvoří Novoměstské radnice velké prádlo

Praha - Výstava sochařky Veroniky Psotkové "Velké prádlo" představí od 9,. června do 30. září novou stejnojmennou sestavu drátěných plastik, které spolu s dalšími sochařskými objekty zabydlí nádvoří Novoměstské radnice v Praze. Výstava je koncipována ze tří sochařských celků, které spolu vytvářejí jemnou dějovou linku a současně představují různé přístupy autorčiny tvorby.

Netradiční výstava Katastrofy lidského těla vyobrazuje nejrůznější formy zmrzačení.

Výstava Katastrofy lidského těla dorazila do Hradiště

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Lidé se čtyřmi, třemi nebo pouze s jedním okem, lidé bez končetin, či se dvěma tvářemi. Na to vše láká netradiční výstava s názvem Katastrofy lidského těla. Se svými šokujícími vyobrazeními odstartovala v prostorách hotelu Grand v Uherském Hradišti v pondělí 25. května.

Ilustrační foto.

Dobrovolníci v zahraničí: díky Bohu za ně!

Uherské Hradiště - Poskytování pomoci slabším nebo chudším, státům, jedincům a nebo organizacím je rozhodně správná věc, ale neměly by se místo nich řešit problémy. Stát jako celek by měl pracovat jako lidské tělo, každá jeho část by měla spolupracovat s druhou, aby vše správně fungovalo.

Ilustrační foto

Změřte si zdarma své zdraví v Litoměřicích

Litoměřice – Množství tuku v těle, výše krevního tlaku, diagnostika a analýza složení lidského těla pomocí InBody nebo hladina cholesterolu v krvi. Hodnoty, které ovlivňují vaše celkové zdraví, si můžete nechat změřit v rámci putovní akce Flora Pro.activ. Přijíždí ve čtvrtek 28. května do Litoměřic.

Ilustrační foto

Vyhrajte vstupenky na výstavu Katastrofy lidského těla

Uherské Hradiště – Zvláštní lidé. To je podtitul výstavy voskových figurín, která v pondělí 25. května začne v podzemních prostorách hotelu Grand v Uherském Hradišti. Tématem jsou jedinci, kteří svým zevnějškem výrazně vystupovali z davu.

Včely.

Jsme v čase největšího rojení

Táborsko - Květen je měsícem včel, neboť je pobízí k rojení. Hlavně zásluhou řepky, která včelám prostírá obrovské stoly plné lahodné potravy.

JEDNA Z UČEBEN v kladenské střední průmyslové škole stavební a obchodní akademii. Díky projektu podpořeného Evropskou unií dostali studenti například nové mikroskopy a tablety.

Kladenská střední škola oživuje opomíjené obory

Kladno - Jak funguje mikrosvět, ptačí svět, lidské tělo, zda je voda vodivý materiál nebo jakým způsobem se počítá nosnost stavební konstrukce. To vše a mnohem více se díky krajskému projektu financovanému z peněz Evropské unie naučili středoškoláci, jejich učitelé a žáci základních škol z Kladenska.

Paniptokum voskových soch lidí s různými anomáliemi lze zhlédnout ve znojemském Domě umění.

OBRAZEM: Dům umění ve Znojmě zaplnili zvláštní lidé

Znojmo - Putovní výstava voskových figurín nazvaná Katastrofy lidského těla je od pondělí k vidění i ve Znojmě. „Seznamte se s velice zvláštními lidmi, s osobami, jejichž postižení bylo prokletím, ale i darem," zvou organizátoři. Na výstavě tak v životní velikosti návštěvníci spatří muže se dvěma tvářemi, čínského obra, muže se dvěma hlavami, ženu s největším poprsím na světě či bezrukého indiána, který nohama bravurně ovládal luk a šípy.

Výstava s názvem Metalomorfózy na Helfštýně

Plastiky proměnily hrad Helfštýn, k vidění byl i obří pavouk

Týn nad Bečvou – Proměna surové hmoty v ušlechtilou formu je hlavním motivem expozice s názvem Metalomorfózy, která začala v sobotu v galerii na druhém nádvoří hradu Helfštýna. Svou tvorbu na ní představili sochař a umělecký kovář Michal Ptáček spolu s kolegy z Kovárny Milostovice.

Taneční vystoupení jičínské ZUŠ.

Jasný pokyn: usmívat se, dívky, usmívat

Jičín – Jičínská Zuška se zase předvedla. Učitelka Eva Černochová si ani nedokázala vzpomenout, kolikáté v řadě už je jejich letošní taneční vystoupení. Ale odhadla, že tak asi osm roků po sobě každé jaro předvádí taneční oddělení výsledky své celoroční práce.

Ilustrační foto.

Krimipříběh aneb Sblížil je útěk z domova

Hradec Králové - Seriál s krimipříběhy z minulosti se na stránkách Deníku objevuje pravidelně každý týden. Výjimkou není ani ten nynější, kdy si můžete přečíst začátek dalšího policejního případu.

Katastrofy lidského těla.

Lolo Ferrari i siamská dvojčata. Deltu zaplní prazvláštní lidé

Břeclav - Jejich postižení bylo prokletím, ale zároveň i darem. Unikátní kolekce pětadvaceti voskových figurín míří do Břeclavi. Výstava s všeříkajícím názvem Katastrofy lidského těla bude od prvního květnového pondělí k vidění v kulturním domě Delta.

Kriminalisté a hasiči na místě bělské tragédie.

V Bělé v potoce ležel mrtvý muž

Bělá nad Radbuzou /FOTO, VIDEO/ - Mrtvola muže byla nalezena v centru Bělé nad Radbuzou pod mostkem, kudy bězně chodí žáci ráno do základní školy.

Počítačová hra Deus Ex: Mankind Divided.

Příběh Deus Ex bude pokračovat v nově představeném Mankind Divided

Vydavatel Square Enix konečně odhalil plánované pokračování Human Revolution. V hlavní roli se představí opět Adam Jensen a příběh naváže na předchozí události. Zlaté éra vylepšování lidského těla skončila a z těchto osob se stali vyvrženci. Adam bude tentokrát na stopě nové teroristické hrozbě. Titul ztvární také část Prahy.

Lymfatická masáž rozhýbává lymfatický oběh a zbavuje tělo škodlivin.

Stejně jako sníh musí škodliviny na jaře pryč

Mladá Boleslav - Jaro je období očisty. Po zimě, kdy lidské tělo trpělo nedostatkem pohybu a čerstvého ovoce i zeleniny, je čas na detoxikaci organismu. Tu lze nastartovat s pomocí lymfatické masáže

Policisté a další lidé pátrající v oblasti pádu stroje nalezli podle agentury AFP dosud na 4000 kusů a úlomků stroje a částí lidských těl.

Pátrání po troskách airbusu v Alpách bude trvat ještě týden

Paříž/Berlín – Přesně týden po katastrofě německého airbusu ve francouzských Alpách pokračují týmy lidí v pátrání po pozůstatcích 150 obětí a také po druhé černé skřínce s technickými údaji o letu. Vyšetřovatelé se stále zabývají zdravotním stavem německého druhého pilota, který je podezřelý z úmyslného zavinění pádu stroje. Společnost Lufthansa vyhradila na odškodnění obětí a další výdaje spojené s havárií částku 300 milionů dolarů (téměř 7,6 miliardy korun).

Krutá příroda.

Obrazem: Katastrofy lidského těla

Havlíčkův Brod - Unikátní výstava Katastrofy lidského těla, která přináší nezvratný důkaz o tom, jak krutá dokáže být příroda, dorazila do Havlíčkova Brodu.

Krutá příroda.

Obrazem: Katastrofy lidského těla

Havlíčkův Brod - Unikátní výstava Katastrofy lidského těla, která přináší nezvratný důkaz o tom, jak krutá dokáže být příroda, dorazila do Havlíčkova Brodu.

Voda – dar života z přírody

Voda – dar života z přírody

Mezinárodní Den vody má za úkol připomínat důležitost především sladkovodních zdrojů pitné vody, jejich ochrany a nenahraditelnosti. Ten letošní připadá na neděli 22. 3. 2015.

Ilustrační foto.

Průšvih! Je tady azbest

Karlovarský kraj - Jedna z momentálně nejsledovanějších staveb Karlovarského kraje za zhruba 120 milionů korun, takzvaná centralizace budov v areálu Karlovarské krajské nemocnice (KKN), čelí nečekaným komplikacím. Po odkrytí části střechy jednoho z objektů stavbaři objevili azbest.

Vosková figurina pornohvězdy Lolo Ferrari je jedním z exponátů výstavy.

Katastrofy lidského těla: prokletí nebo dar?

Havlíčkův Brod – Výstava voskových figurín nazvaná Velice zvláštní lidé aneb Katastrofy lidského těla startuje již v pondělí 23. března v Kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě.

Ilustrační foto

Voda, základ života. Deník radí, jak vybrat balenou vodu

Východní Čechy – Voda je základní složkou lidského těla. Stejně pečlivě, jako si vybíráme jídlo, studujeme jeho složení, etikety, zemi původu nebo obsah alergenů, bychom si měli volit i vodu, kterou zařazujeme do pitného režimu.

Balená pitná voda. Ilustrační foto.

Voda, základ života. Deník radí, jak vybrat balenou vodu

Východní Čechy - Voda je základní složkou lidského těla. Stejně pečlivě, jako si vybíráme jídlo, studujeme jeho složení, etikety, zemi původu nebo obsah alergenů, bychom si měli volit i vodu, kterou zařazujeme do pitného režimu.

Při požáru plechového skladu v Malešické ulici v Praze 3 uhořeli dva bezdomovci.

Při požáru bývalého skladu zemřeli dva bezdomovci

Praha /FOTOGALERIE/ - Dva lidské životy si v noci na čtvrtek vyžádal požár útočiště bezdomovců, k němuž byli pražští hasiči přivoláni na Jarov do Malešické ulice hodinu po půlnoci. Hořela část demolovaného objektu plechové haly bývalého skladu, nyní sloužící jako útočiště osobám bez přístřeší. „Požár byl na ploše asi 20×20 metrů," řekla Deníku Pavlína Adamcová z hasičské centrály.

Miroslav Toman

Čeští potravináři „odsolili" část jídel

Praha – Vysoký krevní tlak, zadržování vody v organismu nebo poškození ledvin. To je jen drobný výčet toho, co může lidskému tělu způsobit nadměrné solení. Lékaři na nešvar s přílišným používáním soli upozorňují dlouhodobě, jejich volání teď částečně vyslyšely některé potravinářské firmy. Hlavně ty, které v Česku vyrábějí instantní potraviny. Před pěti lety se zavázaly, že sníží obsah sodíku na polovinu. Včera Potravinářská komora ČR oznámila, že cíl byl splněn.

Nemocnice v Třebíči.

Vyšetření ledvin bude pro příchozí zdarma

Třebíč - Dialyzační středisko a nefrologická ambulance třebíčské nemocnice nabízí u příležitosti Mezinárodního dne ledvin zdarma jednoduché vyšetření, které může upozornit na případné onemocnění ledvin.

Nedostatek jódu poznáte třeba podle únavy. Ilustrační foto.

Nedostatek jódu hrozí především těhotným a kojícím ženám

Praha – Česko zařadila Světová zdravotnická organizace (WHO) už v roce 2002 mezi země, které problém nedostatku jódu vyřešily. Některé skupiny obyvatel přesto mohou být ohroženy, hlavně těhotné a kojící ženy, které potřebují jódu víc – pro plod a pro kojené dítě. Jód je nezbytný pro normální vývoj mozku. Nedostatek jódu má polovina Evropanů. Význam jódu pro lidské zdraví připomíná dnešní Den jódu.

Spoluzakladatel společnosti Microsoft Bill Gates a jeho žena Melinda.

Nadace Gatesových investuje do německé biotechnologické firmy

New York - Nadace Billa a Melindy Gatesouvých investuje 52 milionů dolarů (1,3 miliardy Kč) do německé biotechnologické firmy CureVac, která vyvíjí očkovací látky a imunoterapie. Je to přitom největší majetková investice, jakou tato nadace dosud uskutečnila.

Med od společnosti Včelpo. Ilustrační foto.

Další analýza? Med společnosti Včelpo je v pořádku

Obora – Med od společnosti Včelpo se sídlem v Oboře v minulosti získal řadu prestižních ocenění. Nedávno jej ale kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce označili za falšovanou potravinu. Šlo o výrobky Dědečkův med květový lesní a Dědečkův med květový – Český med. Tento týden analyzovala vzorky medu i Státní veterinární správa. A výsledky podle jednatele Včelpa Vlastimila Dlaba dopadly výborně.

Známý grafik Oldřich Kulhánek.

Před 75 lety se narodil autor českých bankovek Oldřich Kulhánek

Praha - Malíř a grafik Oldřich Kulhánek, který se narodil 26. února 1940, se celý život věnoval hlavně lidskému tělu a figurativním motivům. Výrazné tváře jsou k vidění i na českých bankovkách, které Kulhánek navrhl v první polovině 90. let a jež podle mnohých odborníků dodnes patří mezi nejkrásnější platidla na světě. Jeho díla jsou – tedy kromě peněženek – zastoupena také v prestižních sbírkách včetně pařížského Centra Georgese Pompidoua či vídeňské Albertiny.

Tejpování jako fenomén dnešní doby

Tejpování jako fenomén dnešní doby

Tejpování je metoda, která se již několik let používá ke zlepšení sportovních výkonů, podpoře regenerace při zvýšené námaze a zejména pak k léčbě a prevenci poranění a funkčních poruch pohybového aparátu. Metody tejpování se dají rozdělit na dva druhy – fixační (pomocí pevných tejpů) a kinesiotaping (pomocí elastických tejpů). První a starší metodou je metoda fixační, která využívá pevných pásek. Jejím úkolem je stabilizace kloubů. Modernější metodou je tzv. „kinesiotaping". Ta má daleko širší využití, protože s její pomocí lze ovlivňovat vedle kloubů i nejrůznější měkké struktury lidského těla (svaly, šlachy, apod.).