Kreativ

ŠTÍTEK: lidské tělo

Ilustrační foto.

U Cvrčovic bylo v zarostlém tunelu nalezeno ohořelé lidské tělo

Ve čtvrtek odpoledne krátce před 16. hodinou vyjížděli hasiči k požáru provizorního příbytku u Cvrčovic, kde se měly zdržovat osoby bez domova. Hasiči požár neprodleně zlikvidovali, jak ale zjistil Kladenský deník, v požářišti bylo objeveno ohořelé lidské tělo.

Projektový den v MŠ MiniSvět Mrač na téma Zázraky lidského těla.

OBRAZEM: Děti z mateřinky MiniSvět poznávaly zázraky lidského těla

V našem těle se každý den odehrávají tisíce zázraků. Prostřednictvím svých projektů děti u Mateřské školy MiniSvět Mrač zjišťovaly, o jaké zázraky vlastně jde. Jak je možné, že vidíš barvy? Které orgány nás drží naživu? Jaká tajemství skrývá lidský mozek? Děti si doma připravily své projekty na téma "Zázraky lidského těla" a ty pak ve školce odprezentovaly svým kamarádům.

Foto: archiv Galerie Nola

Ivan Pinkava - fotograf dogmatik

Ivan Pinkava (*1961), mezinárodně uznávaný fotograf s náchodskými kořeny, příští rok oslaví šedesáté narozeniny. Jeho díly disponuje řada významných českých i zahraničních uměleckých sbírek. V rodném Náchodě však dosud nevystavoval. To se změní 20. srpna 2020, kdy v náchodské Galerii Nola proběhne za přítomnosti autora vernisáž výstavy s názvem Dogma fotografie. Tato „premiéra“ bude pro město významnou událostí.  

V extrémních teplotách může krátkodobě pomoci i vějíř.

Horké letní dny s sebou nesou i rizika. Sedm tipů jak ve zdraví přežít vedro

Ještě donedávna jsme lamentovali nad deštivým počasím a přáli jsme si, aby se konečně oteplilo. A to se nyní vyplnilo. Teploty se v posledních dnech šplhají přes třicet stupňů a pro lidské tělo je náročné se s ním vypořádat. Abychom letní vedra přežili bez újmy na zdraví, je dobré dodržovat pár jednoduchých pravidel.

Digitalizace

Nárazové testy aut poprvé s digitálním člověkem

Automobilový průmysl už může využívat digitální model člověka, který dokáže simulovat a vypočítat dopady nárazu na lidské tělo při dopravní nehodě. Autorem technologie je automobilka Toyota, která po 20 letech vývoje tento software nabídne volně k dispozici.  

Publikace o těle.

Křtí publikaci o lidském těle

Unikátní publikaci Výtvarná anatomie, kterou ocení výtvarníci i studenti umění, vydala Univerzita Pardubice. Její autor a vysokoškolský pedagog Radek Petříček z Fakulty restaurování studoval několik let všechny podoby lidského těla, než jeho kniha vůbec vznikla. Univerzita ji vydává a pokřtí v roce, kdy si připomíná 15 let od vzniku Fakulty restaurování.

Poslední školní den tohoto pololetí jsme v  Montessori ukončili divadelním představením o lidském těle.

Montessori děti hrály o lidském těle

Poslední školní den tohoto pololetí jsme v Montessori ukončili divadelním představením o lidském těle. Jak to v těle funguje? Co se děje s mozkem, když člověk spí? Jakou cestou putuje potrava? Jakou funkci mají ledviny?

Zdravohrátky ve Svitavách, listopad 2019

Zdravohrátky předvedly práci záchranářů i maséra

/FOTO/ Víte, že se lidské tělo skládá z 206 kostí a muž má pět až šest litrů krve, zatímco žena o litr méně? Odhadnete, kolik váží „plná polní“ záchranářů v akci se dvěma batohy, ventilátorem, defibrilátorem a přístrojem na resuscitaci? Na všechny tyto otázky dostali odpověď žáci základních škol, kteří se zúčastnili ve středu druhých letošních Zdravohrátek ve Střední zdravotnické škole Svitavy. 

V centru Prahy bylo ve Vltavě nalezeno tělo mrtvé ženy.

VIDEO: V centru Prahy u Novotného lávky plavalo ve Vltavě tělo mrtvé ženy

Ve čtvrtek dopoledne bylo hodně rušno nedaleko Novotného lávky v centru Prahy. Strážníci totiž přijali oznámení, že u jezu ve Vltavě plave něco, co připomíná lidské tělo. Na místo vyrazili strážníci z Poříčního útvaru na člunu, kteří nález potvrdili – jednalo se o mrtvou ženu. 

Policisté zasahují v hrabství Essex na jihovýchodě Anglie u kamionu, ve kterém bylo nalezeno 39 mrtvých těl (snímek z 23. října 2019).

Mrtví nalezení na jihovýchodě Anglie byli Číňané. V kamionu nejspíše umrzli

 Třicet devět mrtvých, kteří se ve středu našli v návěsu nákladního vozu v průmyslové zóně na jihovýchodě Anglie, byli čínští občané. V prohlášení o tom dnes informovala britská policie s tím, že mezi oběťmi bylo 31 mužů a osm žen. Také čínské ministerstvo zahraniční podle státního deníku Global Times potvrdilo, že mrtví jsou z Číny. Britští policisté zároveň podnikli tři domovní prohlídky v Severním Irsku, odkud pochází 25letý řidič kamionu. Muž zůstává ve vazbě, čelí obvinění z vraždy.

V kamionu z Bulharska našla britská policie 39 mrtvých lidí

Hrozivý objev z Británie. Policie našla v kamionu 39 mrtvých, řidiče zadržela

Policie z britského hrabství Essex objevila uvnitř nákladního vozu v průmyslové zóně Waterglade ve městě Grays 39 lidských těl. Pro podezření z vraždy zadržela v souvislosti s nálezem pětadvacetiletého muže ze Severního Irska, podle bulvárního listu Daily Mail i stanice BBC se jedná o Moa Robinsona. Mezi mrtvými byl podle prvotních informací i jeden teenager. 

Policejní manévry na břehu řeky Volyňky ve Vimperku.

V řece Volyňce policisté našli lidské tělo

Množství policistů s majáky trochu vyděsilo v pondělí 14. října odpoledne Vimperáky u řeky Volyňky. Po městě se okamžitě rozneslo, že se ve vodě Volyňky našlo lidské tělo.

U Čechova mostu v Praze bylo ve Vltavě nalezeno lidské tělo.

Ve Vltavě plaval mrtvý muž. Policisté vyloučili cizí zavinění

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Nedělní procházka během babího léta se změnila pro kolemjdoucí na pražské náplavce v hrůzný zážitek. Lidé si všimli okolo poledne na hladině Vltavy plovoucího předmětu, který nápadně připomínal lidské tělo. Přivolaní policisté nález mtrvoly potvrdili a zatím neznámého muže z vody vytáhli.

Ilustrační foto.

Krása lidského těla

Bludný kámen nabídne v Galerii Cella zájemcům do 28. října výstavu prací Lenky Klodové s názvem Vnitřní krása.

Prokop Voleník

Záchranář Prokop Voleník: Lidské tělo je dokonalý stroj, ale je velmi křehké

Záchranářem chtěl být Prokop Voleník od chvíle, kdy zažil povodně na Moravě roku 1997. Cesta to nebyla jednoduchá, nejprve vystudoval zdravotnickou školu, pak musel pracovat jako zdravotní bratr v nemocnici. Nakonec se povedlo. Během své práce zažil chvíle neveselé a psychicky náročné, přesto to nikdy nevzdal a vzdát se nechytá.

Ilustrační foto.

Hrůzný nález. V třídírně odpadu u Prahy objevili mrtvé tělo

Nález mrtvého lidského těla v třídírně odpadu v Chrášťanech na Praze-západ prošetřují od soboty středočeští kriminalisté. Policie tam byla přivolána v ranních hodinách, řekla Deníku policejní mluvčí Eva Hašlová. Na jakékoli další podrobnosti je podle jejích slov zatím příliš brzy. 

Ilustrační foto.

Pracovníci třídírny odpadů objevili lidské tělo. O vraždu nejde

Nález mrtvého lidského těla v třídírně odpadu v Chrášťanech na Praze-západ prošetřují od soboty středočeští kriminalisté. Policie tam byla přivolána v ranních hodinách, řekla Deníku policejní mluvčí Eva Hašlová. Na jakékoli další podrobnosti je podle jejích slov zatím příliš brzy. 

Ilustrační foto

Náhodný chodec objevil pod čerčanským mostem torzo lidského těla

Hrůzný nález učinil v sobotu 27. července náhodný chodec při cestě podél řeky Sázavy v Čerčanech. Jeho oči ulpěly na torzu lidského těla. To podle informací, které Benešovskému deníku potvrdila také mluvčí Policie České republiky Benešov Veronika Čermáková, leželo nedaleko místního sportovního a společenského areálu Paluba.

Při požáru pole na Mělnicku našli hasiči lidské tělo.

Uvnitř ohořelé maringotky byl nalezen mrtvý člověk

/VIDEO, FOTOGALERIE/ K tragické události došlo ve čtvrtek 25. července na poli poblíž obce Úžice na Mělnicku. Požár, který vypukl kolem 14. hodiny, zasáhl plochu 100 krát 100 metrů, pás náletových dřevin a bohužel se nevyhnul ani maringotce, kde bylo posléze nalezeno ohořelé lidské tělo.

Výstava Objevte tajemství lidského těla v obchodním centru  Zlaté jablko ve Zlíně.

Hravá výstava seznamuje děti s fungováním lidského těla

FOTOGALERIE/ Unikátní výstavy Moje tělo se rozhodla zúčastnit i Klára Procházková se svými dětmi z Brna. „Ve Zlíně jsme na výletě a při průchodu obchodním centrem jsem si výstavy všimla. Vypadá to hezky, tak jsem děti zaregistrovala. Alespoň se dozví něco nového,“ říká Klára Procházková.  

Ve Vltavě v pražské Podbabě byl nalezen mrtvý muž.

Ve Vltavě plula mrtvola. Pohřešovaný dělník to nebyl, šlo o bezdomovce

/FOTOGALERIE, VIDEO/ V úterý okolo půl deváté ráno ohlásil náhodný kolemjdoucí na tísňové lince 158, že ve Vltavě poblíž Papírenské ulice v pražské Podbabě plave pravděpodobně lidské tělo. Spekulace, že se jedná o pohřešovaného dělníka, jehož před šestnácti dny spláchl přívalový déšť do kanálu, policie nepotvrdila. Podle kriminalistů se jednalo o muže bez domova.

O tom, jak správně pečovat o zuby, se dověděli předškoláci i mladší děti.

FOTO: Děti kreslily kartáčkem sluníčko na zuby

Tachov – O tom, jak správně pečovat o zuby, se dověděli předškoláci i mladší děti. Vyprávět jim o správné ústní hygieně a prakticky předvést ukázky přišli do mateřinky studenti lékařské fakulty Eliška Dokoupilová a David Stojka.

Prostor plus poprvé vybudoval stan pro lidi bez přístřeší. Ten slouží i jako denní centrum.

Lidé bez přístřeší mohou přespat v iglú i ve stanu

Kolín /FOTOGALERIE/ - Během zimního mrazivého období se Kolín snaží pomoci lidem bez přístřeší. Aktuálně je od počátku roku pod záštitou města Kolín k dispozici takzvané „bezdomovecké iglú“ neboli mobilní ubytovací systém. Výhodou je, že teplotu uvnitř zajistí samo lidské tělo. Iglú stojí na zahradě u ubytovny pro osoby bez přístřeší v Polepské ulici.

Výstava WAXWORK představí zvláštní lidi z vosku. Foto: repro Deník

Zvláštní lidé z vosku dorazí do Sokolova

Sokolov - Kuriozity lidského těla, jakými jsou člověk s jedním nebo naopak více očima, nebo bez rukou i nohou, různě srostlá siamská dvojčata nebo muž s vlčím syndromem.