Kreativ

ŠTÍTEK: lidské tělo

Ilustrační foto.

Není sůl jako sůl. Existují i náhražky pro lidské tělo vhodnější

Východní Čechy – Doporučovaný denní příjem soli pro osoby starší deseti let je šest gramů, u mladších dětí ještě méně. Čeští muži přitom denně přijímají 14,5 gramu soli a ženy 10,4 gramu.Sůl konzervuje, zlepšuje chuť, a tak zvyšuje prodej, proto ji ani výrobci potravin nechtějí omezovat.

Ilustrační foto.

Není sůl jako sůl. Existují i náhražky pro lidské tělo vhodnější

Chrast – Doporučovaný denní příjem soli pro osoby starší deseti let je šest gramů, u mladších dětí ještě méně. Čeští muži přitom denně přijímají 14,5 gramu soli a ženy 10,4 gramu.Sůl konzervuje, zlepšuje chuť, a tak zvyšuje prodej, proto ji ani výrobci potravin nechtějí omezovat.

Ilustrační foto.

Z trampolíny míří rovnou do nemocnice

České Budějovice - Zlomeniny rukou i nohou, dokonce i zhmoždění vnitřních orgánů, jako jsou játra a slezina, ošetřují takřka denně lékaři dětského oddělení českobudějovické nemocnice. Malí pacienti či jejich rodiče až příliš často na otázku, kde se jim takový úraz stal, udávají trampolíny.

Ilustrační fotografie.

Čeští vědci získali ocenění za detekci srdečních arytmií

Tým vědců z Ústavu přístrojové techniky Akademie věd ČR v Brně vyhrál mezinárodní soutěž zaměřenou na tvorbu algoritmů k detekci nebezpečných srdečních arytmií. Zadáním soutěže Physionet Challenge byla redukce falešných alarmů na jednotkách intenzivní péče. V nemocniční praxi jsou falešné alarmy závažným problémem, řekl vedoucí týmu Filip Plešinger.

Ilustrační foto.

Žloutenkou typu A už onemocnělo i šest lidí z Vyškovska. A má být hůř

Vyškovsko - Virus vniká do lidského těla ústy. První příznaky se objevují po čtrnácti až padesáti dnech. A jak hlásí Krajská hygienická stanice v Brně, žloutenkou typu A už onemocnělo i šest pacientů z Vyškovska. Podle vedoucí protiepidemického odboru Renaty Ciupek určitě nejde o konečné číslo.

Ilustrační foto

Američanka našla při hraní mobilní hry místo Pokémona mrtvolu

Washington - Mladá Američanka ze státu Wyoming narazila při hraní oblíbené hry pro smartphony na překvapivý nález. Na místě, kde na ní měla čekat virtuální postava ze hry Pokémon Go, objevila skutečné lidské tělo. Podle policie zřejmě nešlo o oběť násilí. Stále populárnější hra však podle televizní stanice BBC již řadu lidí vystavila nebezpečným situacím.

Přerovský silák Jiří Tkadlčík ovládl i prestižní Arnold Classic v Africe

Hanácký silák Tkadlčík: Přibrat víc nechci, přítelkyně by nebyla spokojená

Šternberk – Ve světě sbírá pro Česko historické úspěchy v disciplíně, která je nejen zkouškou vůle, ale také možností lidského těla. Jiří Tkadlčík, silový sportovec původem z Přerova, vyzkoušel nedávno disciplíny na tradičním siláckém podniku ve Šternberku a zdatně soupeřil se závodníky, kteří byli i o více než 50 kg těžší.

Jiří Tkadlčík. Strongman Šternberk - závody siláků

Hanácký silák Tkadlčík: Přibrat víc nechci, přítelkyně by nebyla spokojená

Olomoucký kraj – Ve světě sbírá pro Česko historické úspěchy v disciplíně, která je nejen zkouškou vůle, ale také možností lidského těla. Jiří Tkadlčík, silový sportovec původem z Přerova, vyzkoušel nedávno disciplíny na tradičním siláckém podniku ve Šternberku a zdatně soupeřil se závodníky, kteří byli i o více než 50 kg těžší.

JOSEF SCHOBER je zdravotní sestrou, která pomáhá rodinám i pacientům.

Smyslem je pomoct s odchodem

Sokolov - Dříve pracoval v nemocnici, ale přístup k pacientům se mu nelíbil. Pak narazil na inzerát hospicové služby Motýl, která sháněla zdravotní sestry. Neváhal a hned se přihlásil. Teď dělá práci, která pro něho má smysl. Více v rozhovoru se zdravotní sestrou Josefem Schoberem.

Ilustrační foto.

Lékař: Účinky slunečního záření se v těle kumulují

Havlíčkobrodsko – Odborníci se shodují, že rozumné opalování, samozřejmě s použitím opalovacího krému s vysokým ochranným faktorem, pokožce svědčí, dokonce ji ozdravuje. Nedostatek slunce u řady lidí vyvolává pocit únavy, nespokojenosti a deprese.

Pražští profesionální hasiči. Ilustrační foto.

V Koh-i-Nooru hořela střecha. Na místě zasahovaly desítky hasičů

Praha - V areálu Koh-i-Nooru v pražských Vršovicích došlo ve čtvrtek kolem osmé hodiny večerní k požáru střechy. Na místě zasahovalo několik desítek hasičů jak profesionálních, tak dobrovolných. Zaměstnanci z objektu odešli, nikdo nebyl zraněn. Hrozil únik chemikálií, byl proto krátce vyhlášen třetí poplachový stupeň. Ve čtvrtek to řekla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. 

Ilustrační foto

U vsetínského Alberta zemřel bezdomovec

Vsetín – Shluk mračících se policistů, bezvládné lidské tělo rýsující se pod tmavou plachtou a sanitka odjíždějící naprázdno. To nevěstí nic veselého.

Škola v Lipkách.

Centrum za 150 milionů ukáže lidské tělo jako stroj

Hradec Králové - Sto padesát milionů korun plánuje utratit radnice za vzdělávací centrum s pracovním názvem Lidské tělo - dokonalý stroj?, které by mělo vzniknout ve školní budově bývalé základní školy T. G. Masaryka v Lipkách.

Stavba Josefa Gočára - základní škola V Lipkách.

Centrum za 150 milionů ukáže lidské tělo jako stroj

Hradec Králové - Sto padesát milionů korun plánuje utratit radnice za vzdělávací centrum s pracovním názvem Lidské tělo - dokonalý stroj?, které by mělo vzniknout ve školní budově bývalé základní školy T. G. Masaryka v Lipkách.

Na chebské zdrávce se uskutečnil už čtrnáctý ročník soutěže Znáš své tělo.

Soutěž, kde ve hře bylo vše o těle

Cheb - Kde se nachází jednotlivé orgány? Jak se zachovat při situacích, které vyžadují okamžitou pomoc, nebo jak se účinně bránit nákaze žloutenkou typu B?

Ilustrační fotografie.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Hasičský zásah na Praze 10.

Po požáru vybydleného domu v Praze našli hasiči lidské tělo

Praha - Mrtvého muže objevili hasiči v noci ze středy na čtvrtek po uhašení požáru vybydleného domu v Praze 10. Případem se zabývají kriminalisté. Příčina vzniku ohně se vyšetřuje, hmotná škoda nevznikla. Ve čtvrtek o tom informovala mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Rosetta.

Existují důkazy. Život mohl přijít z vesmíru

Brusel - Vesmírná sonda Rosetta objevila na kometě ingredience nutné pro vznik života. Kometa Čurjumov-Gerasimenko odvrhla při průletu kolem Slunce do vesmíru glycin
a fosfor, což jsou látky, které můžeme najít
i v lidském těle.

Kyjovská nemocnice získala novou magnetickou rezonanci. V následujících týdnech ji čeká instalace a zkušební provoz.

OBRAZEM: Do Kyjova doputovala rezonance za 30 milionů

Kyjov – Na zem ji snesl jeřáb. Magnetickou rezonanci za třicet milionů korun získala kyjovská nemocnice. Dalších deset milionů spolkly stavební úpravy. Díky speciálnímu přístroji mohou lékaři zobrazit vnitřní orgány lidského těla.

Ilustrační foto.

Američanka koupila mrazák. Levně, ale s mrtvolou

Goldsboro (USA) - Mrazivý objev učinila jistá Američanka poté, co za výhodnou cenu zakoupila od své sousedky mrazák. Uvnitř našla překvapená žena zmražené části lidského těla, které sama identifikovala jako pozůstatky sousedčiny matky. Policie podle listu The Huffington Post případ vyšetřuje a nesdělila žádné podrobnosti.

Péče o pleť.

Když krémy nestačí: Jak do prázdnin ještě vylepšit pokožku?

Region - Přestože je na trhu obrovské množství omlazujících krémů a různých sér, vykouzlit očekávaný efekt trvá týdny i měsíce. Přípravky navíc musíte používat pravidelně. Přestože do letních prázdnin zbývá už jen měsíc, i za čtyři týdny se dá díky estetické medicíně docílit výrazného omlazení, ať už třeba pomocí krevní plazmy nebo koktejlu výživných látek aplikovaném přímo do podkoží.

Malý bunkr u Šatova, takzvaný řopík, v němž v neděli uhořel bezdomovec.

V bunkru u Šatova našli ohořelé tělo bezdomovce

Šatov /FOTOGALERIE/ – Policie prověřuje nález ohořelého těla muže, které se v neděli našlo v bývalém vojenském bunkru v obci Šatov na Znojemsku. Nařídila pitvu, která má vést k identifikaci, řekla v pondělí policejní mluvčí Kamila Haraštová. Podle ní zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se někdo na mužově úmrtí podílel.

Ilustrační foto.

Z trhu se stahuje 300 kg tuňáka kvůli histaminu

Veterináři nařídili stáhnout z trhu 300 kg španělského tuňáka. Obsahoval zvýšený obsah histaminu, který může způsobit kožní vyrážku. Víc než polovina se ho prodala do restaurací. Nyní jsou rybí filety stahovány od odběratelů, maso bude buď vrácené do země původu nebo neškodně zlikvidováno. Za uvedení závadného výrobku na trh hrozí pokuta až 50 milionů korun.

Ilustrační foto

Ze zříceného airbusu se nepodařilo zachytit žádné nové signály

Káhira - Z egyptského letadla, které minulý týden s 66 lidmi na palubě spadlo do Středozemního moře, nebyl zachycen žádný nový signál. S odvoláním na zdroj blízký pátracím týmům to dnes oznámila agentura Reuters. Některé sdělovací prostředky ve čtvrtek tvrdily, že se podařilo zachytit radiové signály, které mohou pomoci najít skříňky se záznamy o letu. Odborníci na létání se ale k této zprávě vyjádřili už ve čtvrtek skepticky, protože radiové signály nelze ze zařízení potopeného pod hladinu zachytit.

  PROTIDROGOVÝ VLAK SLOUŽÍ jako osvěta pro děti od deseti do sedmnácti let. Nabízí realistický a interaktivní zážitek.

Protidrogový vlak ukazuje hrůzy drogově závislých

Sokolov - Jarní osvětovou tour odstartoval protidrogový vlak Revolution train už v půlce dubna z Plzně. Tento týden dojel do Sokolova, aby místním dětem ukázal, jak nenápadně začíná závislost a jak fatální a tragické následky pak má.

V "hubnoucí" ordinaci dr. Středy.

Středy doktora Středy: Tentokrát na téma superpotraviny

Východní Čechy – Základní složkou našich jídelníčků jsou potraviny. Věděli jste ale, že existují také takzvané superpotraviny? S trochou nadsázky by se dalo říci, že se jedná o potravinové superhrdiny a siláky. Zdravý jídelníček by je měl určitě obsahovat. Jsou však také vhodné i jako doplněk přechodných a dočasných diet. O jaké konkrétní potraviny se jedná a proč jsou tak super?

Zájemci mohou v Uherském Hradišti do konce týde zdarma absolvovat vyšetření štítné žlázy.

Máte podezření na chybnou funkci štítné žlázy? Nechte se zdarma vyšetřit

Uherské Hradiště – Únava, zimomřivost či vypadávání vlasů. Lidé s podobnými příznaky by měli v těchto dnech zpozornět. V rámci právě probíhajícího Týdne štítné žlázy si totiž mohou nechat tento orgán zdarma vyšetřit. Zda jejich štítná žláza funguje normálně, při snížené činnosti či naopak nadměrně, se dozvědí v ambulanci MEDICA Macháček v Uherském Hradišti.

Ilustrační foto

Facebook se omluvil za odmítnutí fotky baculaté dívky v plavkách

Los Angeles - Internetová komunitní síť facebook se omluvila za to, že odmítla zveřejnit reklamní fotografii s americkou baculatou modelkou Tess Hollidayovou v bikinách. Společnost sdělila stanici BBC, že učinila chybu a že zmíněný snímek již schválila ke zveřejnění. O uveřejnění fotky usilovalo australské feministické uskupení Cherchez La Femme, které facebook za jeho dřívější postoj tvrdě kritizovalo.

Ilustrační foto

Vláda posoudí návrh KDU-ČSL o pohřbívání mrtvě narozených dětí

Praha - Předlohu poslanců KDU-ČSL, jež by lidem dala právo pohřbít i mrtvě narozené děti nebo plody po potratu, vláda patrně nepodpoří, ale ani neodmítne. Kabinet podle předběžného stanoviska pro pondělní zasedání upozorní na nedostatky novely zákona o pohřebnictví. Rozhodnou o ní zákonodárci.

Ilustrační foto.

Jihomoravské nemocnice: Za úspěch považujeme každého nového dárce

Jižní Morava /ANKETA/ – Dárcovství krve, kostní dřeně, vajíček i orgánů. Většinou bezplatné darování části lidského těla pro záchranu života jiného člověka je na jižní Moravě stále rozšířenější. Přesto jsou nemocnice za každého nového dárce vděčné a aktivně je prostřednictvím různých kampaní vyhledávají.