Kreativ

ŠTÍTEK: lidské tělo

Zamrzlý rybník. Ilustrační foto.

Pod ledem na rybníku byl mrtvý cizinec

Praha – Okolnosti smrti muže, jehož těla si pod tajícím ledem na rybníku v Újezdu nad Lesy na okraji metropole všiml náhodný kolemjdoucí (a bylo mu jasné, že volat záchranáře už nemá smysl a je na místě nález oznámit na linku 158), řeší od čtvrtečního dopoledne pražská policie. Krátce po půl jedenácté policisté ověřili, že pod ledem se skutečně nachází lidské tělo, a přivolali kolegy z poříčního oddílu, konstatovala mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. „Policejní potápěč posléze nález potvrdil – a s vyzvednutím těla počkal na příjezd výjezdové skupiny kriminalistů a koronera," uvedla.

Výstava Body The Exhibition.

Na pražském Výstavišti začíná výstava Body The Exhibition

Praha - Na Výstavišti v pražských Holešovicích ve středu začíná výstava, která na reálných exponátech přibližuje fungování lidského těla. Návštěvníci expozice nazvané Body The Exhibition uvidí, jak vypadá kosterní systém, svalstvo, reprodukční a dýchací orgány, krevní oběh a další části lidského organismu. Na 2000 metrech čtverečních výstavního areálu bude vystaveno více než 20 celotělových a dalších 300 exponátů pocházejících ze skutečných těl. Výstava potrvá do konce června.

Michal Nesvadba

SOUTĚŽ: V Chropyni vystoupí Michal Nesvadba, získejte lístky!

Chropyně – Děti z Chropyně a okolí potěší už tuto sobotu od 15 hodin vystoupení Michala Nesvadby s jeho zábavným programem. Koná se v sále Domu kultury v Chropyni a hrát a vyprávět si jeho návštěvníci budou o lidském těle – od hlavy až k patě a naopak.

Ilustrační foto.

Festival filmů o přírodě poprvé v Olomouci

Olomouc - Nejlepší filmy o udržitelném rozvoji z celého světa přiváží festival Ekotopfilm do olomouckého kina Metropol v Olomouci. Přehlídka se tam koná 15. a 16. února a veškerý program je zdarma.

matrace

Třetina života na špatné matraci?

Dospělý člověk by měl spát asi 7-8 hodin denně, což znamená, že to na posteli stráví třetinu života. Paradoxní je, že opravdu kvalitní matraci si koupí málokdo.

Hlávkův most v Praze

Pod Hlávkovým mostem policie našla ohořelé tělo

Praha - Při likvidaci požáru v jednom z pilířů Hlávkova mostu na pražské Štvanici v pondělí policisté našli ohořelé lidské tělo. Nyní zjišťují totožnost oběti a příčiny úmrtí. V pondělí to řekli mluvčí hasičů a policie Pavlína Adamcová a Tomáš Hulan.

Ekotopfilm. Ilustrační foto.

Festival filmů o přírodě

/POZVÁNKA/ Festival Ekotopfilm přiveze v úterý 7. února do kina Mír poprvé nejlepší filmy o udržitelném rozvoji z celého světa.Veškerý program festivalu je zdarma.

Děti hrají pohádku O Koblížkoví

Děti si teď nejvíce užívají sněhovou nadílku

Slabce – Pohádku O Koblížkovi si společně dopoledne zahrály děti v Mateřské školce ve Slabcích. „Jindy v tuhle dobu chodíme na pravidelné vycházky, ale teď kvůli velkým mrazům vyrážíme později a na kratší dobu. Přesto se snažíme, aby děti byly každý den alespoň chvíli venku," řekla vedoucí učitelka mateřské školky Blanka Štillerová.

MaxiCor

Deník pečuje o vaše zdraví

Zapojte se s námi do soutěže o 3 balíčky potravinových doplňků od společnosti FARMAX MaxiCor 70+20 cps. a MaxIQ.

Ilustrační foto.

Mrazům v Brně podlehl muž. Tělo leželo v opuštěném drážním areálu

Brno – Umrzlého muže našli v pondělí ráno brněnští strážníci v opuštěném drážním areálu v Plotní ulici. „Zavolal nám kolemjdoucí s tím, že v areálu pravděpodobně vidí mrtvé lidské tělo. Na místo proto vyjela nejbližší hlídka, která muže objevila. K nálezu pak přivolali policisty a zdravotníky," popsal v úterý událost mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Plakát festivalu.

Festival Cirkopolis se v únoru uskuteční v Praze počtvrté

Praha - Žongléry, představení na laně i vystoupení nahého akrobata nabídne mezinárodní festival nového cirkusu Cirkopolis, jehož 4. ročník se uskuteční od 14. do 18. února v pražském Paláci Akropolis. Podruhé se rozšíří i na prkna Divadla Ponec.

Tříkráloví koledníci vyrazili v pátek dopoledne do ulic Přerova. Skupinky dětí z církevní mateřské školky zamířily na magistrát, ale i Městskou policii v Přerově.

Tříkrálová sbírka v Přerově začala, malí i velcí koledníci vyrazili do ulic

Přerov – Nevadí, že venku mrzne, až praští. Tříkráloví koledníci, kteří se vydali do ulic města, aby předali radostné poselství pokoje a lásky, rozzářili lidské obličeje. Tradiční Tříkrálová sbírka začala v pátek ráno požehnáním v křesťanském centru Sonus – tři mudrci z Východu budou ale obcházet přerovské domácnosti i v neděli.

Výstava Body The Exhibition. Ilustrační foto.

Do Prahy na konci února dorazí výstava Body The Exhibition

Praha /FOTOGALERIE/ - V druhé polovině února bude v areálu Výstaviště Praha - Holešovice zahájena výstava o lidském těle Body The Exhibition. Expozice do 30. června nabídne více než 20 celotělových a dalších 300 exponátů pocházejících ze skutečných lidských těl. Ve čtvrtek o tom za pořadatele informoval Martin Zvoníček.

Ilustrační foto

Vědci vytvořili umělou krev v prášku

Umělé červené krvinky tvoří suchý prášek, který se smíchá s vodou a může sloužit pro naléhavé potřeby za války. První testy umělé krve v prášku na myších byly pozitivní, ale u člověka ji bude možno používat nejdříve za deset let, napsal italský deník Corriere della Sera.

Ilustrační foto.

V Prostějově při hašení odpadu našli tělo, úmrtí vyšetřuje policie

Prostějov - Lidské tělo našli v noci na dnešek hasiči v Prostějově, když zasahovali u požáru odpadu v objektu poblíž místního nádraží. Okolnosti úmrtí vyšetřuje policie, řekl dnes mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Podle informací ČTK šlo zřejmě o bezdomovce. V regionu hasiči časně nad ránem zasahovali také u rozsáhlého požáru domu v Tištíně. Podle informací hasičů se v domě nikdo nenacházel a nikdo nebyl zraněn.

Magnetickou rezonancí v kyjovské nemocnici prošel tisící pacient. Jan Staněk ze Ždánic si odnesl pamětní list a dar od nemocnice.

OBRAZEM: Tisícím pacientem se stal Jan Staněk ze Ždánic

Kyjov – Překvapení čekalo v kyjovské nemocnici na osmapadesátiletého Jana Staňka ze Ždánic. Myslel si, že jde na obyčejnou prohlídku, ale přitom se stal tisícím vyšetřeným na magnetické rezonanci, kterou nemocnice získala loni.

Hradecký primátor Zdeněk Fink při podpisu memoranda.

Hradec chce vybudovat vzdělávací centrum za 150 milionů korun

Hradec Králové - Šest královéhradeckých subjektů se stalo společně s městem Hradec Králové partnery pro vznik a spolupráci na fungování unikátního projektu s názvem „Lidské tělo - dokonalý stroj? - Centrum přírodovědného a technického vzdělávání." Ten by měl vzniknout v budově bývalé základní školy T. G. Masaryka v Lipkách.

Ilustrační foto.

Nejvyšší soud zpřísnil expolicistům trest za zbití bezdomovce na 6,5 roku

Brno - Nejvyšší soud (NS) dnes zpřísnil dvěma bývalým policistům Janu Perglovi a Lukáši Zahradníkovi trest za zbití bezdomovce v Plzni. Místo čtyř let si oba odpykají 6,5 roku. Bezdomovec po dvou dnech zemřel. Dobře vycvičení policisté podle NS museli vědět, že použitá míra násilí může mít nejvážnější následky.

Ilustrační foto.

Vinu na smrti bezdomovce v plamenech nejspíš nikdo cizí nemá

Praha – Na práci pro mordpartu to zatím nevypadá; podle prvních poznatků se věc jeví jako nešťastná náhoda bez cizího zavinění. Tenhle poznatek z policejního prostředí získal Deník v souvislosti se středeční tragédií v pražských Vršovicích. Do ulice U Seřadiště byli původně hasiči přivoláni k požáru travního porostu – na místě se ale ukázalo, že hoří dřevěná bouda sloužící jako útočiště bezdomovcům; jeden z objektů, jichž se na místě nachází nakolik. Při lokalizaci požáru, který chatku zavrátil v plném rozsahu a zcela ji zničil, hasiči objevili torzo lidského těla.

Ilustrační foto.

V Praze hořel objekt obývaný bezdomovci, jeden člověk zemřel

Praha - Ve Vršovicích hořel ve středu večer dřevěný objekt obývaný zřejmě bezdomovci, při hašení se pak našlo torzo těla. Nikdo další nebyl zraněn. Ve středu to řekli mluvčí hasičů a radnice Prahy 10. Bližší informace o příčinách a okolnostech požáru zatím neuvedli.

Ruce- naše vizitka

Naše ruce jsou jednou z nejvíce namáhaných a také nejméně chráněných částí lidského těla. Není-li o ně dostatečně pečováno, dochází k jejich vysoušení, podráždění a popraskání. Kvalitu kůže na rukách ovlivňuje celá řada vnějších vlivů jako jsou chemikálie obsažené v čistících prostředcích a nešetrných mýdlech, běžná práce doma, na zahradě či v zaměstnání nebo také počasí.

Ilustrační foto

Polovina školáků na Vyškovsku má problém se zubní sklovinou

Vyškovsko – Přeslazené nápoje, špatné návyky zubní hygieny a nezdravé stravování. To je podle vyškovských zubních lékařů výčet důvodů, proč má řada jejich malých pacientů problém se zuby. Redakce Vyškovského deníku Rovnost oslovila několik odborníků: podle nich má každé třetí dítě školního věku na Vyškovsku zubní kazy.

Farmax

Deník pečuje o vaše zdraví

Zapojte se s námi do soutěže o 3 balíčky potravinových doplňků od společnosti FARMAX MaxiCor 70+20 cps. a MaxIQ.

Ilustrační foto

Italská armáda zachránila 6000 migrantů, našla devět mrtvých těl

Řím - Lodě italské pobřežní stráže a námořnictva a mise Evropské unie zachránily dnes ve Středozemním moři poblíž Libye přes 6000 migrantů, kteří se plavili na 32 nafukovacích člunech, pěti lodích a dvou vorech. S odvoláním na italské úřady o tom informovaly světové agentury. Z moře vylovili námořníci také devět lidských těl.

Třetí ročník veletrhu BRODexpo se nesl na téma Zdraví, krása, zdravý životní styl a volný čas.

Brodexpo 2016 představí druhý cyklus strojírenských firem a škol

Uherský Brod – Dva dny plné výstav, novinek z průmyslu, ale také burzy technických středních škol z Uherského Brodu a okolí. Taková bude náplň čtvrtého ročníku Brodexpo 2016, který se po třech letech vrací k tématu průmyslu. Na 42 firem a čtyři střední školy tak v prostorách Domu kultury Uherský Brod budou od pátku 23. září do soboty 24. září prezentovat návštěvníkům své dovednosti a nejnovější technologie.

Ilustrační foto

Mrtvolu v pytlích nenašli

Olomouc – Igelitové pytle převázané lepící páskou, které ležely ve svahu u mostu v Černovíře, vyděsily v neděli ve tři hodiny odpoledne ženu jedoucí ve vlaku. Zavolala proto hned policii.

Jeden z nejvýkonnějších superpočítačů na světě byl oficiálně spuštěn na VŠB-Technické univerzitě Ostrava.

Nejvýkonnější superpočítač Česka za rok spočítal 435 projektů

Ostrava - Superpočítač Salomon, který je nejvýkonnějším v České republice a loni začal fungovat v národním centru IT4Innovations v Ostravě, za rok svého provozu spočítal 435 projektů. Využívají ho například chemici, astrofyzici, matematici nebo strojaři, řekla mluvčí centra Karina Pešatová.

Ilustrační foto.

Jak se starat o nejdůležitější lidský sval? Lékaři zájemcům „proklepnou“ srdce

Břeclav – Změří cholesterol, doporučí dietu i případná další léčebná opatření. Na akci nazvané Den srdce v břeclavské nemocnici. Světový den srdce je sice oficiálně na programu až poslední zářijovou neděli, v Nemocnici Břeclav ovšem připravili speciální akci pro veřejnost zaměřenou na civilizační choroby spojené s nejdůležitějším svalem v lidském těle už na tuto středu.

 Móda z trojrozměrné tiskárny.

Festival ukáže módu tištěnou na 3D tiskárně

Praha - Módu vznikající prostřednictvím trojrozměrného tisku představí v Praze 1. října festival Fashion.stl. Bude se konat podruhé, letos pod názvem Body Construction. „Inspiraci máme stále na očích. Neustále máme potřebu své tělo přetvářet, modifikovat," uvádí kreativní ředitelka projektu Olo Křížová, podle níž snaha po přeměně lidského těla souvisí s vytvářením oděvů a doplňků pomocí moderních technologií.

Ilustrační foto.

O znalost první pomoci je zájem

Havlíčkův Brod – Již tisíc zájemců se v havlíčkobrodské nemocnici nechalo proškolit v poskytování první pomoci a získalo certifikát o absolvování kurzu kurzu první pomoci pro laickou veřejnost.