Kreativ

ŠTÍTEK: lidské tělo

KDO JE VĚTŠÍM NEPŘÍTELEM? TUKY NEBO SACHARIDY?

V dnešní nelehké a hektické době je obezita jednou z nejčastějších civilizačních chorob. Příčin jejího výskytu u každého jedince může být hned několik. Patří k nim dědičnost, nedostatek spánku, deprese, ale nejčastějším důvodem bývá nevhodné složení stravy. Obecně o této problematice koluje mnoho polopravd a lží. Jedna z nich se týká úlohy tuků v naší stravě. Jejich nadbytek přináší neblahý vliv na náš organismus, ale tuky jsou také pro naše fungování nezbytné. Větším nepřítelem při každodenní konzumaci jídla mohou být sacharidy a jejich vliv na hladinu krevního cukru.

Ilustrační foto.

Na Českokrumlovsku nalezli pozůstatky lidského těla v oděvu

Vyšší Brod (Českokrumlovsko) – Policie vyšetřuje nález kosterních pozůstatků lidského těla v oděvech u Rožmberku nad Vltavou na Českokrumlovsku. Kriminalisté zjišťují, zda se na smrti dotyčného někdo podílel, nebo jestli šlo o neštěstí. Lidské ostatky byly nalezeny dnes odpoledne. ČTK o tom informoval jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Želetavská kamna – zdravé, krásné a profesionální vytápění

Naše kamna mají jméno. Ano skutečně je vyrábíme na Vysočině v obci Želetava. Ta je známa především výrobou sýrů, ale strojírna Brabenec, která Želetavská kamna vyrábí, byla založena již v roce 1922 a je stále rodinnou firmou. Naše filozofe je jednoduchá. Želetavská kamna musí být krásná a přitom sloužit pro profesionální vytápění nemovitosti. Zde je 5 dobrých důvodů, proč se rozhodnout právě pro Želetavská kamna:

Na snímku vpředu Tomáš Sýkora s lékařkou Hanou Böhmovou (drží květinu) a operátorkou Pavlou Kozubíkovou. V pozadí další členové záchranného týmu.

Svůj životní zápas fotbalista vyhrál

Plzeň – Je nedělní dopoledne, 4. května, tři čtvrtě na jedenáct. Na hřišti v Liticích svádí domácí fotbalisté boj s týmem z Města Touškova. Ve třicáté minutě se však jednačtyřicetiletý kapitán litického manšaftu Tomáš Sýkora sune k zemi. Nikdo neví, co se děje, a začíná boj o jeho život.

Ilustrační foto

Pět triků pro zdravou a krásnou pleť

Je vaše pleť unavená, povadlá, jakoby šedivá nebo jí naopak dalo sluníčko pořádně zabrat? Podle výživového kouče Martina Škáby ji lze jednoduše a rychle, aby byla znovu krásná a především zdravá.

Ilustrační foto

V Chorvatsku zadrželi muže, který sbíral pohlavní údy mrtvol

Slavonski Brod – Chorvatská policie objevila v jednom z bytů ve Slavonském Brodu na východě země děsivou sbírku. Zadržela muže, který si doma schovával částí lidských těl, zejména mužské penisy pravděpodobně mrtvých osob naložené ve formaldehydu, informoval chorvatský deník Jutarnji list. Dvaapadesátiletý muž v minulosti pracoval v nemocnici.

Stezka bez bot v brněnské Líšni.

OBRAZEM: Projděte se bez bot, láká zájemce nová stezka v Líšni

Brno - Písek, štěrk, kůra nebo jehličí. Nejen po nich se mohou projít zájemci na nové stezce bez bot, která vznikla v brněnské Líšni. K dispozici jsou jim i šišky nebo kameny. „Inspirovali jsme se v Rakousku, kde je podobných stezek hodně. Tahle je první v Brně," vysvětlil Roman Schelle ze sdružení Bez bot, které se o vznik stezky zasadilo.

Vyzkoušet si, jak fungují fyzikální přístroje jako kladky a ozubená kola nebo si ověřit své znalosti prostřednictvím interaktivních kvízů. Nejen to čeká na návštěvníky Nákupního centra Královo pole na interaktivní výstavě Poznávej s Igráčkem.

Legendární Igráčci pomáhají dětem poznávat svět

Brno - Vyzkoušet si, jak fungují fyzikální přístroje jako kladky a ozubená kola nebo si ověřit své znalosti prostřednictvím interaktivních kvízů. Nejen to čeká na návštěvníky Nákupního centra Královo pole na interaktivní výstavě Poznávej s Igráčkem. Výstava se skládá z takzvaného Igráčkova městečka, které představuje panáčka v různých prostředích a rolích. Lidé ho tak uvidí třeba v roli automechanika nebo pouličního uklízeče.

Nový ultrazvuk mohou od těchto dnů v Uherskohradišťské nemocnici využívat všechny nastávající matky.

Hradišťská porodnice má nový ultrazvuk

Uherské Hradiště – Mnohem komfortnější péče se v Uherskohradišťské nemocnici v současnosti dočkají všechny nastávající matky. Tamější gynekologicko-porodnické oddělení totiž obdrželo nový moderní ultrazvuk (ultrasonograf).

Ilustrační foto

V řece Moravě našli tělo muže, asi se utopil

Kroměříž – Tělo bez známek života objevil ve čtvrtek večer v korytě toku Kotojedky kolem projíždějící cyklista. Totožnost mrtvého prozatím není známa, tělo už totiž bylo ve stádiu značného rozkladu. Ve vodě se podle všechno nacházelo delší dobu.

Slavnostní otevření výstavy Bodies Revealed v brněnské Galerii Vlněna.

Výstava Bodies Revealed: Lidské kosti jsou silnější než ocel

Brno – Ráno po probuzení jsme o jeden centimetr větší než večer. Nejtvrdší kost v lidském těle je čelist. A pokud by se všechny svaly v lidském těle zapojily na maximum do jediného pohybu, uzvedly by víc než deset tun. I tyto zajímavosti návštěvníkům předkládá nová výstava Bodies Revealed v brněnské Galerii Vlněna, kde si lze až do listopadu prohlédnou přes 230 exponátů z preparovaných lidských těl.

Voskové figuríny ukážou lidské anomálie.

Přijedou "divní lidé" z vosku. Do Mostu se vrací kontroverzní výstava

Most – Muž připomínající vlka, nejmenší člověk na světě, netradičně srostlá siamská dvojčata. Mostecká MEDUZA se na přelomu října a listopadu stane dějištěm rozporuplné a celoevropsky známé výstavy voskových figurín s názvem Katastrofy lidského těla. Ve všech zemích, do nichž expozice zavítá, návštěvníky baví i pobuřuje. Často obojí najednou.

Brněnská Galerie Vlněna se plní preparovanými lidskými těly.

OBRAZEM: Brněnská Galerie Vlněna se plní preparovanými lidskými těly

Brno /ANKETA/ – Poslední přípravy před otevřením očekávané výstavy preparovaných těl Bodies Revealed právě zaměstnávají organizátory, lékaře i mediky, kteří dostávají speciální školení a budou k dispozici návštěvníkům. Prostor galerie kurátoři rozčlenili do devíti částí. „Jsou to jedinečné celotělové exponáty představující jednotlivé systémy lidského těla, jako je kostra, svalstvo, dýchací, trávicí a nervová soustava, cévní systém a další," upřesnil promotér akce Martin Zvoníček z agentury Blue Gekko. Exponáty v Brně zůstanou do třicátého listopadu, za vstupenky návštěvníci zaplatí tři sta korun, studenti a důchodci dvě stě padesát korun.

Výstava Bodies Revealed.

Lékař Hudák: Lidskou kostru porovnávám se stavbou strojů

Brno /ROZHOVOR/ – Celé to trvá několik let: nejdříve tělo chemicky zafixovat a poté preparovat tak, aby na něm byly vidět konkrétní orgány. I touto částí přípravy prošly exponáty, které od pátku zaplní brněnskou Galerii Vlněna. Na výstavě Bodies Revealed se podílí také lékař Radovan Hudák, který v exkluzivním rozhovoru pro Deník Rovnost říká: „Lidé chtějí vědět, jak ,stroj', v němž celý život žijí, funguje. Chtějí vidět, jak vypadá zevnitř. A to je dobře!"

Výstava Bodies Revealed.

Lékař Hudák: Lidskou kostru porovnávám se stavbou strojů

Brno /ROZHOVOR/ – Celé to trvá několik let: nejdříve tělo chemicky zafixovat a poté preparovat tak, aby na něm byly vidět konkrétní orgány. I touto částí přípravy prošly exponáty, které od pátku zaplní brněnskou Galerii Vlněna. Na výstavě Bodies Revealed se podílí také lékař Radovan Hudák, který v exkluzivním rozhovoru pro Deník Rovnost říká: „Lidé chtějí vědět, jak ,stroj', v němž celý život žijí, funguje. Chtějí vidět, jak vypadá zevnitř. A to je dobře!"

Ilustrační foto

Na místě pádu letadla nacházejí záchranáři další těla obětí

Canberra, Kyjev - Australští experti dnes našli na místě pádu malajsijského letadla velký kus trupu s okny, křesly pro cestující a také s několika těly obětí. Oznámil to australský list Sydney Morning Herald. Jeho informace potvrzuje obavy záchranářů, že na místě katastrofy na východě Ukrajiny je stále ještě nemálo částí lidských těl. Nejnovější nález podle australského listu komplikovaly manévry kombajnu, který prý mezi troskami sklízel obilí.

Výstava odhalující všechna anatomická tajemství lidského těla se 1. srpna 2014 vrátí do České republiky.

Výstava Bodies Revealed otevře brány v polovině léta

Brno - Výstava odhalující všechna anatomická tajemství lidského těla se 1. srpna 2014 vrátí do České republiky. Unikátní Bodies Revealed, tentokrát zavítá do moravské metropole, Brna. Výstava představí celotělové exponáty i detailní ukázky jednotlivých orgánů lidského těla. Výstava je výborným edukativním prvkem pro všechny, kteří chtějí detailně poznat funkce lidského organismu.

Na místě neštěstí se našlo 196 mrtvých těl.

Na místě tragédie se našlo 196 těl. Jsou uložena v chladících vagonech

Kyjev/Hrabove (Ukrajina) – Záchranáři v místě dopadu malajsijského letounu, který se ve čtvrtek zřítil nad východní Ukrajinou, našli těla 196 z celkových 298 obětí. Těla jsou nyní uložena v chladicích vagonech ve městě nedaleko místa pádu letadla, není ale jasné, kdo k nim má přístup. Uvedli to pozorovatelé Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE), kteří jsou na místě katastrofy.

Spinal touch

Spinal touch vyrovnává páteř, i s tou mojí si poradil

Vcházím do nevelké místnosti. Hned ve dveřích mě do nosu udeří vůně bylinek a exotiky. Možná citron, nebo máta? Přemítám a rozhlížím se po dozelena laděném pokoji. Stolík, gauč, křeslo. Můj pohled však ihned zamíří k závěsu, za nímž vidím masérské lůžko a především zvláštní špagát zavěšený na stropě a sahající téměř až po zem. Na jeho konci je závaží. Olovnička. Vzápětí se dozvídám, k čemu slouží.

Ilustrační foto

Muž našel na procházce u Kyjova torzo lidského těla

Kyjov, Bohuslavice - Do rozsáhlé pátrací akce se v uplynulých dnech pustila policie v kyjovské místní části Bohuslavice. Náhodný kolemjdoucí totiž desátého července v katastru obce našel lidské ostatky. „Je to takový zdejší tulák a svůj objev nechtěl ani nahlásit," řekl jeden z místních, který ale nechtěl uvést své jméno.

Spinal touch

Spinal touch vyrovnává páteř, i s tou mojí si poradil

Bílovice /REPORTÁŽ/ – Vcházím do nevelké místnosti. Hned ve dveřích mě do nosu udeří vůně bylinek a exotiky. Možná citron, nebo máta? Přemítám a rozhlížím se po dozelena laděném pokoji. Stolík, gauč, křeslo. Můj pohled však ihned zamíří k závěsu, za nímž vidím masérské lůžko a především zvláštní špagát zavěšený na stropě a sahající téměř až po zem. Na jeho konci je závaží. Olovnička. Vzápětí se dozvídám, k čemu slouží.

Ilustrační foto

Korunní neuspěla s dovoláním ve sporu kvůli reklamě na minerálku

Brno - Společnost Karlovarská Korunní neuspěla s dovoláním k Nejvyššímu soudu (NS), definitivně tak skončil její spor s konkurenčními Karlovarskými minerálními vodami (KMV). Jeho příčinou byla reklamní kampaň na Korunní, která upozorňovala na rizika spojená s nadměrným příjmem hořčíku a zdůrazňovala vyvážené složení Korunní. Podle KMV reklamy poškozovaly značku Magnesia. ČTK to dnes zjistila z usnesení v soudní databázi.

Ilustrační foto

Mrtvoly míří do Brna. Výstava Bodies Revealed zaplní Galerii Vlněna

Brno – Jak funguje kosterní systém, krevní oběh nebo dýchací orgány? Co se stane s lidským tělem při nedostatku pohybu nebo při přejídání či kouření? Odpovědi nabídnou preparovaná lidská těla. Kontroverzní projekt Bodies Revealed míří do Brna. Je obsáhlejší a propracovanější verzí výstavy, která byla před čtyřmi lety v areálu nákupního centra Olympia. Brno bude jediným místem v České republice, kde ji lidé uvidí.

Ilustrační foto

Mrtvoly míří do Brna. Výstava Bodies Revealed zaplní Galerii Vlněna

Brno – Jak funguje kosterní systém, krevní oběh nebo dýchací orgány? Co se stane s lidským tělem při nedostatku pohybu nebo při přejídání či kouření? Odpovědi nabídnou preparovaná lidská těla. Kontroverzní projekt Bodies Revealed míří do Brna. Je obsáhlejší a propracovanější verzí výstavy, která byla před čtyřmi lety v areálu nákupního centra Olympia. Brno bude jediným místem v České republice, kde ji lidé uvidí.

Ilustrační foto

Muž, jehož ohořelé tělo se našlo v Klánovickém lese, byl zabit

Praha - Byla to vražda. To už pražští kriminalisté vědí k hrůznému nálezu ze sobotního dopoledne, kdy náhodný chodec ohlásil z Klánovického lesa poblíž Staroklánovické ulice na okraji metropole nález ohořelého lidského těla. Okolnosti úmrtí byly obestřeny otazníky - po pitvě ale mají kriminalisté jasno.

Ilustrační foto.

Krimipříběh aneb Poslední večeře se nekonala

Hradec Králové - Seriál s krimipříběhy z minulosti se na stránkách Deníku objevuje pravidelně každý týden. Výjimkou není ani ten nynější, kdy si můžete přečíst úvod do dalšího policejního případu.

Ilustrační foto.

Našli jsme vraha muže z Labe, hlásí policie

Mělnicko - Objasnit okolnosti smrti muže, jehož tělo našel 26. března hrázný v Labi nedaleko plavební komory u Dolních Beřkovic na Mělnicku, se podařilo středočeským kriminalistům. Ti po více než dvouměsíčním vyšetřování obvinili z vraždy 45letého obyvatele Mělnicka.

Ilustrační foto

Horké počasí ohrožuje i zvířecí mazlíčky

Domažlicko – Současné tropické teploty nedělají problémy jen lidem, ale dokáží pořádně 'zavařit' i zvířatům. Připomeňte si, na co si dávat pozor a jak případně svému přehřátému domácímu mazlíčkovi pomoci.