Kreativ

ŠTÍTEK: luxus

Nepořádek na Střížáku. Ilustrační foto.

OBRAZEM: Na Střížáku zase řádili zelení mužíčci

Ústí nad Labem - Zelení mužíčci. Jiné vysvětlení mě prostě nenapadá. Koncem roku zmizely černé skládky kolem vodojemu nad Všebořicemi, už to vypadalo, že malý český člověk dostal rozum. Dnešní pohled do strání nad starou školou opět vyžaduje prášky na hlavu.

Ilustrační foto

Útočníci zařídili výhru Poříčí

Všenory – Fotbalisté Poříčí (jedenáctí) si v I. A třídě přivezli všechny body ze hřiště Všenor, které byly v tabulce o příčku níž, když hosté rozhodli o výhře dvěma slepenými góly útočníků O. Páva a Trpišovského na začátku druhého dějství.

Ilustrační foto

Rodiče si uvědomují, že cestování jejich dětem pomůže

Dnešní doba skýtá mnoho možností, jak se dostat do zahraničí. Ať už se rozhodnete jet jen na výlet nebo máte větší sny a cíle a chcete v cizí zemi třeba studovat či pracovat a strávit tam tak více času. Do mnohých zemí si již nemusíte složitě obstarávat víza a často můžete nechat doma i cestovní pas. V zajištění tohoto cestovního luxusu nám jistě pomohla i Evropská unie, kde opravdu stačí vzít si občanský průkaz a vyrazit do jednoho z členských států. Tím výhody samozřejmě nekončí.

To je on. Z venku vypadá vagon řekněme standardně: žádná hrůza, ale úplná moderna to už od pohledu moc není.

FOTOREPORTÁŽ: Luxus za 700 stovek aneb I. třída u Českých drah

Region - Představte si jakéhokoliv člověka, který se o víkendu rozhodne jet z Luhačovic do Prahy I. třídou u dopravce jménem České dráhy. Je příležitostným pasažérem, nemá žádnou slevu. Na webových stránkách si vyhledá jízdenku a… u odpoledního rychlíku Velehrad ho jednosměrný lístek vyjde na bezmála sedm stovek.

KOMEDIANT VÍŤA MARČÍK při svém loňském vystoupení na Slavnostech ohně a nití v Deštném.  Tento umělec je autorem řady inscenací pro dospělé i pro děti. Brzy vystoupí i v Dobrušce.

Dobruška „jede“ na divadelní vlně, zítra ji čeká Teátr Víti Marčíka

Dobruška –  Město se stává okresní „Mekkou" divadla. Pravidelně se tu hraje divadlo profesionální i amatérské, divadlo různých žánrů i forem.Diváci jsou zde doslova hýčkáni a ze široké nabídky si vybere opravdu každý. Pořadatelé si pak mnou ruce, protože „plný dům" není ve městě F.L.Věka výjimkou.Poslední akce jsou toho důkazem. V úterý 25. března bylo „narváno" hlediště Společenského centra – Kino 70 při představení Můj báječný rozvod s excelentní Eliškou Balzerovou.

Ilustrační foto

Německý „biskup luxusu" definitivně skončil

Berlín, Vatikán – „Kdo mě zná, ví, že nevyznávám žádný pompézní životní styl," tvrdil loni kontroverzní německý biskup Franz Peter Tebartz-van Elst, který byl kritizován kvůli extrémně nákladné přestavbě svého sídla v Limburgu.

Bydlení za Prahou? Ve Slaném o víkendu představí byty a rozdají slevy

Bydlení za Prahou? Ve Slaném o víkendu představí byty a rozdají slevy

Bydlení v zeleni, a přitom v bezprostřední blízkosti Prahy, již není těžko dosažitelným luxusem. O tom chtějí zájemce o rodinné byty přesvědčit na dni otevřených dveří v rezidenčním projektu Viladomy Slaný. V pátek 28. 3. a v sobotu 29. 3. čeká na návštěvníky areálu Na Dolíkách komentovaná prezentace a pro nejrychlejší z nich jsou připraveny až stotisícové slevy.

Detail intarzované desky stolu (pozdní baroko) a konšelský nábytek.

Krása lidového umu do dřeva zakletá

Valašské Meziříčí - Pozdně renesanční malovaný strop, původní barokní podlaha, intarzovaný sekretář z počátku 18. století… K výčtu dřevěných unikátů na zámku Lešná u Valašského Meziříčí se od dubna přidává tzv. konšelský nábytek, vyrobený v bývalé dřevařské škole ve Valašském Meziříčí.

Ilustrační foto.

Maxizloděje prozradil život v luxusu. Ukradli z auta 18,5 milionu korun

Praha /VIDEO/ - Životem na vysoké noze se prozradila trojice mužů, které pražští kriminalisté podezřívají z loňské krádeže obrovských rozměrů. Došlo k ní 8. února 2013 dopoledne na Žižkově, kdy se ze zaparkované a záměrně opuštěné dodávky bezpečnostní agentury ztratilo bezmála 18,5 milionu korun.

Pavel Bohun

Dobrý den, Slovácko

Davy cyklistů, kteří cirkulují po trasách v okolí Uherského Hradiště, rozhodně nebudou nadšené z toho, že od května do července bude stavaři blokován jeden z tamních nejfrekventovanějších cykloúseků.

Ilustrační foto.

Do ulic vyjedou nové trolejbusy za sedmdesát milionů korun

Opava - Sedmička. Právě tato číslice dominuje v popisu nejnovějších událostí v opavském dopravním podniku. Za sedm trolejbusů zničených při loňském požáru depa se objeví v ulicích sedm nových za bezmála sedmdesát milionů korun

ilustrační foto

Hejtman slíbil vesnici větší ranec

Rokycansko - Malé obce v sedmi okresech Plzeňska se mají už příští rok dočkat výrazně větší podpory ze strany krajského úřadu. Hejtman Václav Šlajs hovořil při setkání starostů Brdska ve Strašicích o částce sto milionů korun!

Viktor Janukovyč

Auta, lázně i pštrosi. Hlava státu nešetřila

Kyjev – Tisíce zvědavců si chtěly o víkendu prohlédnout místa, která byla doposud přísně střežená a vyhrazená pro prezidenta Viktora Janukovyče.Opuštěné prezidentské rezidence v Kyjevě, v Mežyhirji severně od metropole a v karpatských horách dávají nahlédnout do prezidentova soukromí a ti, kterým se sem podařilo dostat, se shodují, že prezident na sobě rozhodně nešetřil.

VZDÁLENOST STOŽÁRŮ v Palackého ulici odpovídá nynějším svítidlům, o husté „lampořadí“ LEDek město nestojí.

Svítidla LED by změnila ulici v bující prales stožárů

Chrudim - Město Chrudim uvažuje o výměně svítidel v Palackého ulici i v navazující ulici Obce Ležáků za úspornější typy. Modernizací pouličního osvětlení na hlavním silničním průtahu města chce podle starosty Petra Řezníčka radnice ulevit přírodě, ale rovněž ušetřit na spotřebě elektrické energie. Svítidel typu LED se ale Chrudimáci ve zmíněných ulicích nedočkají.

VZDÁLENOST STOŽÁRŮ v Palackého ulici odpovídá nynějším svítidlům, o husté „lampořadí“ LEDek město nestojí.

Svítidla LED by změnila ulici v bující prales stožárů

Chrudim - Město Chrudim uvažuje o výměně svítidel v Palackého ulici i v navazující ulici Obce Ležáků za úspornější typy. Modernizací pouličního osvětlení na hlavním silničním průtahu města chce podle starosty Petra Řezníčka radnice ulevit přírodě, ale rovněž ušetřit na spotřebě elektrické energie. Svítidel typu LED se ale Chrudimáci ve zmíněných ulicích nedočkají.

Limburský biskup Franz-Peter Tebartz-van Elst.

Na předraženou přestavbu prý "biskup luxusu" bral peníze z nadace

Berlín - Německý biskup Franz-Peter Tebartz-van Elst údajně hradil náklady na předraženou přestavbu biskupské rezidence v Limburgu z peněz nadace pro pomoc chudým rodinám. S odvoláním na dosud nezveřejněné závěry vyšetřovací komise německé biskupské konference to napsal deník Süddeutsche Zeitung. Z dobročinné nadace prý na tyto účely zneužil miliony eur (desítky milionů korun).

Ivan Hoffman

Hospodaření na cizím

Podle studie České zemědělské univerzity je u nás pouze osmnáct procent výměry půdy obděláváno zemědělci, kteří ji i vlastní. Zjevně tedy neplatí pravidlo, že půda patří těm, kdo na ní skutečně pracují. Situace je ovšem jiná než byla za Francouzské revoluce, kdy podle tohoto hesla připadla rolníkům půda vlastněná feudály a církvemi, anebo když se u nás po druhé světové válce brala půda velkostatkářům, aby se pak násilnou kolektivizací stal vlastníkem půdy všechen pracující lid.

Pavel Kverek, ornitolog a milovník přírody

Krmit, či nekrmit? Opeřenci si s letošní zimou hravě poradí

Letošní zima je, jak už tomu v posledních letech bývá, poměrně zvláštní. Značná oteplení střídají mrazy, zčistajasna nasněží závěje a za pár dní jsou pryč. Jak takové výkyvy svědčí ptačí populaci? S jakou zimou se ptáci obyčejně poperou nejlépe? A máme jim vůbec dopřávat luxusu přikrmování?

Pavel Kverek, ornitolog a milovník přírody

Krmit, či nekrmit? Opeřenci si s letošní zimou hravě poradí

Mladoboleslavsko - Letošní zima je, jak už tomu v posledních letech bývá, poměrně zvláštní. Značná oteplení střídají mrazy, zčistajasna nasněží závěje a za pár dní jsou pryč. Jak takové výkyvy svědčí ptačí populaci? S jakou zimou se ptáci obyčejně poperou nejlépe? A máme jim vůbec dopřávat luxusu přikrmování?

Mercedes-Benz třídy V.

Mercedes-Benz představil svůj nejpraktičtější model. Odveze až osm lidí

Mnichov/Praha /FOTOGALERIE/ - Oblíbená osobní dodávka ve třetí generaci přišla o dosavadní jméno, místo přídomku Viano teď Mercedes používá jednoduché označení Třída V. Charakter vozu však zůstává, stále jde o největší a nejpraktičtější model značky, který navíc nabízí v dané třídě nevídanou porci luxusu.

Zleva Ondřej Kočár se svou manželkou a pražskou malířkou Viktorií Chaloupkovou.

Malíř Ondřej Kočár slaví své abrahámoviny

Opava /ROZHOVOR/ - Snové vize starých budov i oči a duši hladící zákoutí v příjemně teplých barvách jsou hlavní devizou obrazů opavského výtvarníka Ondřeje Kočára. V sobotu 1. února mu zaklepe na dveře padesátka a kulaté životní výročí si zaslouží ohlédnutí zpátky i pohled do budoucna.

Asistent trenéra fotbalistů Ráječka Jiří Škaroupka.

Ráječko už zbrojí na jaro. V sobotu ho prověří Moravská Slavia

Ráječko /ROZHOVOR/ – Chcete zažít pořádný tréninkový dril? Jděte do Ráječka. Olympia hraje sice krajský přebor, ale tréninky jsou častější než leckde v divizi. K fotbalu taM přistupují velice svědomitě. Díky tomu si můžou už od začátku zimní přípravy dovolit ten luxus, že znají pravděpodobnou jarní sestavu.

Ilustrační foto

Ukradl zaměstnavatelům víc než milion. Peníze utrácel za ženy a alkohol

Brněnsko – Život v luxusu si poslední dva měsíce dopřával sedmačtyřicetiletý dělník jedné brněnské firmy. Využil důvěry svých zaměstnavatelů a ukradl jim přes milion korun. Statisíce pak utratil za alkohol a ženskou společnost. O krádeži ve středu informoval mluvčí policistů z Brněnska Bohumil Malášek.

Policie - ilustrační foto

Ukradl milion. Chytili ho v Hanušovicích

Brněnsko, Hanušovice – Život v luxusu si poslední dva měsíce dopřával sedmačtyřicetiletý dělník jedné brněnské firmy. Využil důvěry svých zaměstnavatelů a ukradl jim přes milion korun. Statisíce pak utratil za alkohol a ženskou společnost. O krádeži ve středu informoval mluvčí policistů z Brněnska Bohumil Malášek.

Ilustrační foto

Zaměstnavateli ukradl milion. Peníze utrácel za ženy a alkohol

Brněnsko – Život v luxusu si poslední dva měsíce dopřával sedmačtyřicetiletý dělník jedné brněnské firmy. Využil důvěry svých zaměstnavatelů a ukradl jim přes milion korun. Statisíce pak utratil za alkohol a ženskou společnost. O krádeži ve středu informoval mluvčí policistů z Brněnska Bohumil Malášek.

Český podnikatel Jiří Šmejc.

Čtyři miliony za týden v hotelu? Šmejc nabízí luxus pro boháče

Londýn - Český podnikatel Jiří Šmejc otevřel tento měsíc hotelový resort pro movité turisty na svém soukromém ostrově Velaa na Maledivách. Jak informuje na svém serveru britský list Daily Mail, týdenní pobyt vyjde až na 126.000 liber (přes čtyři miliony Kč).

Lázně Darkov.

Lázeňský areál v Darkově opět ožije

Lázně Darkov - Toto je výborná zpráva! Do staré části karvinských lázní v Darkově se opět vrátí život. Vedení lázní Darkov se podařilo pronajmout tamní hlavní budovu, která bude sloužit pacientům s Alzheimerovou chorobou. I díky tomu lázně Darkov obnoví provoz 120 lůžek pro klasickou lázeňskou péči. Hosté budou ubytovaní v dalších vilkách a částech darkovského areálu.