Kreativ

ŠTÍTEK: luxus

Ilustrační foto.

Cyklověž by mohla stát u nádraží už na konci roku

Kolín – Třešnička na dortu v podobě automatické cyklověže na právě rekonstruovaném autobusovém nádraží nakonec bude. Město její výstavbu plánovalo pouze v případě, že se mu na ni povede získat dotaci. A to se podařilo. Jinak by to byl přece jen trochu drahý luxus.

Trenér německé reprezentace Joachim Löw

Luxus v přípravě. Němce podpořila i kancléřka Merkelová

/OD SPOLUPRACOVNÍKA DENÍKU/ Ordnung muss sein, neboli pořádek musí být. To věděl už dobrý voják Švejk, ale především členové německé fotbalové reprezentace. Nejen hráči, ale zároveň realizační tým. Úřadující mistři světa se na další šampionát, startující již ve čtvrtek v Rusku, připravovali v luxusu.

Rozjezdy pro hvězdy, aneb návrat ke kořenům.

Porotce zaujaly výroba dekorací i bydlení bez luxusu

Trutnov – Každé zdárně odstartované podnikání si zaslouží ocenění. Tak přistoupili k soutěži Rozjezdy pořadatelé ze společnosti T-mobile. Pro vavříny si v rámci hradeckého kraje došli i dvě ženy z trutnovského okresu.

Saunový svět postaví v Břeclavi v areálu koupaliště. Vizualizace.

Břeclav zaplatí luxus. Nový saunový svět přilepí ke krytému bazénu

Břeclav /VIZUALIZACE/ – Potvrzeno. V Břeclavi přes léto vyroste nový Saunový svět. Vedení radnice si projekt za více než patnáct milionů korun prosadilo přes připomínky opozice a problémy ve výběrovém řízení. „Žijeme v době, kdy lidé o sebe začínají konečně pečovat. Takové zařízení, které je především v zahraničí součástí každého lepšího hotelu, v našem městě zatím chybí. Lidé se jezdí saunovat do okolních měst a to je špatně,“ zdůvodnil v pátek starosta Pavel Dominik.

Stanislav Tecl.

Nejlepší náhradník v lize. Tecl zachránil Slavii

Jen málokterý klub si může dovolit podobný luxus. V zimě přivedla Slavia do svého kádru Stanislava Tecla, který strávil podzim na hostování v Jablonci a vstřelil tam osm gólů. Následně ho nechala sedět na lavičce. 

Ilustrační foto.

Jak ve vile topili Löw-Beerové? Lidé se to dozví na novém prohlídkovém okruhu

Brno - Přezdívku moravský Manchester si Brno vysloužilo i díky továrnám rodiny Löw-Beer. Její členové si díky svým podnikům užívali tehdy nevídaného luxusu. Jedním z jeho důkazů je i unikátní vytápěcí systém ve vile Löw-Beer u parku Lužánky. Podrobnosti o něm se lidé od soboty dozvědí na novém prohlídkovém okruhu.

Mcely

Přijeďte se nechat hýčkat na zámcích, vzkázali cizincům Středočeši

Střední Čechy – Nejspíš budou jenom chválit. To produktová manažerka Středočeské centrály cestovního ruchu Zuzana Janetzká předpokládá o osmičce vybraných zahraničních novinářů věnujících se tématům turismu, kteří se do středních Čech sjeli z Německa, Ruska, Itálie, Dánska a Irska.

Raději vložky než karafiáty

I ženy bez domova mají menstruaci. Drahé vložky jim můžete darovat celý březen

Menstruace. Něco, co spojuje všechny ženy. Nehledě na to, kolik vydělávají či jaké mají sociální postavení. Na to se snaží upozornit sbírka festivalu Venušiny dny. Ženám v nouzi či ženám bez domova můžete pomoci i vy. Nezisková organizace Jako doma společně s Venuší ve Švehlovce pořádá takzvanou březnovou sbírku. Ženám bez domova můžete donést šampony, vlhčené ubrousky, ale nejvíce budou rády za menstruační vložky.

Prezentace Středočeského kraje před diplomaty.

Republika žije i za Prahou, upozornili Středočeši diplomaty

Střední Čechy – Region plný turistických lákadel, který je nejen plný památek, ale dokáže také nadchnout jak příznivce sportovního vyžití, tak milovníky luxusu. A také oblast velmi zajímavá pro investory, jimž je také otevřená. Tak se Středočeský kraj představil zástupcům diplomatického sboru ze sousedních, ale i značně exotických států. Právě prostřednictvím velvyslanectví chce hejtmanství dostat informace o středočeských nabídkách do jednotlivých zemí, kde by Středočeši rádi nacházeli partnery. 

Ilustrační foto.

Ve Veltrubech týrali kocoura, sotva přežil

Veltruby - Otřesný případ týrání kocoura Vaška rozvířil před několika dny atmosféru ve Veltrubech a zvedl i vlnu emocí ve facebookové skupině Můj Kolín. Tam o závažném stavu zvířete informoval jeho poslední osvojitel společně s neziskovou organizací Kočičí oči Kolín, která má nyní kocourka opět v péči.

Do Plzně míří vznešenost a luxus.

Do Plzně míří luxus a vznešenost. Přivítejte značku Jaguar

Plzeň - Dobrá zpráva pro milovníky krásných aut. Legendární britská značka Jaguar zatím nikdy v západočeské metropoli nebyla a Autosalon Dajbych otevře v březnu brány nového showroomu Jaguar Land Rover. Ještě předtím mají lidé možnost spatřit exkluzivní výstavu historických vozů Jaguar. Začala 22. února.

Knihy budou boleslavští čtenáři kupovat opět na stejném místě.

Výlohy knihkupectví prázdné nezůstanou

Mladá Boleslav - Podniků, které ve městě působí už desítky let a dědí se z otce na syna nebo z matky na dceru, je málo. Patřilo mezi ně i knihkupectví Pospíšilových, kde se knihy prodávaly už v dobách dávného socialismu. Od roku 1991 prodejnu provozovala Jarmila Pospíšilová a od roku 2011 její dcera Monika. Až do posledních dnů loňského roku. Dál už to nešlo.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Příležitost a pokušení

O příběhy mocných, kteří podlehli pokušení nechat se štědře obdarovat výměnou za nějakou protislužbu, není nouze. Aktuálně kvůli korupci rezignoval jihoafrický prezident, mračna se stahují nad izraelským premiérem a v Rusku se řeší skandál vicepremiéra, který se rekreoval na jachtě vlivného oligarchy ve společnosti lehkých děv. Politik se, jak vidno, může octnout v maléru kdekoli.

Inspirace: Koupelna s nádechem luxusu

Co to vlastně znamená, když se řekne luxusní koupelna? Někdo si představí nablýskanou místnost obloženou mramorem, jiný si vzpomene na dovolenou v pětihvězdičkovém hotelu. Luxus je široký pojem a nemusí vždy znamenat jen sbírku té nejdražší sanity.

Vizualizace nového outletu v pražské Ruzyni

Začíná boj o zákazníky. V Praze se otevře další outletové centrum

/INFOGRAFIKA/ Mezi současným a budoucím outletovým centrem v Praze, které se otevře na konci dubna, začíná bitva nejen o zákazníky. Stávající Fashion Arena ve Štěrboholech a nový Prague The Style Outlets v Ruzyni už nyní soupeří o zastoupení značek ve svých prodejnách.

Podlaha z exotického dřeva zvyšuje luxusní dojem

Pravé dřevo patří k nejvíce preferovaným podlahovým krytinám, i když kvůli vyšší ceně ho nakonec zvolí málokdo. Dřeviny exotické bývají nejdražší. Ale také nejodolnější, a nutno uznat, že i nejkrásnější.

Zlatý záchod Maurizia Cattelana nazvaný "America".

Trump chtěl obraz Van Gogha. Galerie mu místo něj nabídla funkční zlatý záchod

/VIDEO/ Že si americký prezident Donald Trump potrpí na luxus, není žádným tajemstvím. Jeho rezidence, hotely, letadla jsou plná zlata a mramoru. Nyní si chtěl zkrášlit i Bílý dům. Požádal tak Guggenheimovo muzeum v New Yorku, zda by mu zapůjčilo obraz od Vincenta van Gogha. Neuspěl. Místo toho mu jedna z nejznámějších galerií moderního umění nabídla zlatou toaletu. Nutno podotknout, že plně funkční.

VELIM. To je destinace, kam rozhodčí jezdí rádi. V kabině mají vždy čisto, teplo a útulno.

Velim, Kouřim. Místa, kam rozhodčí jezdí rádi

Kolín – Bohaté fotbalové kluby se snaží svým hvězdám nabídnout luxus. Nejen na výplatních páskách, ale i na stadionu. Kabiny občas připomínají pětihvězdičkové hotely. Nechybí v nich masérské stoly, rehabilitační linka, sauna, vířivka. Podobný komfort mají také rozhodčí. I ti jsou totiž součástí hry zvané fotbal.

Ilustrační foto.

Nejméně se fotbalovým sudím líbí v Drahelicích, nejvíce na Polabanu

Nymbursko – Bohaté fotbalové kluby se snaží svým hvězdám nabídnout luxus. Nejen na výplatních páskách, ale i na stadionu. Kabiny občas připomínají pětihvězdičkové hotely. Nechybí v nich masérské stoly, rehabilitační linka, sauna, vířivka. Podobný komfort mají i rozhodčí. I ti jsou totiž součástí hry zvané fotbal.

polštář od Grety Sartori

Co zútulní interiér? Bytové textilie!

Kdysi jsme si bez záclon, závěsů či koberců své domácnosti představit nedokázali, dnes se jim ale řada lidí brání a sází na čisté linie minimalistických křivek bez textilního změkčení. Je textilie v bytě skutečně nutná?

Ohňostroj. Ilustrační foto.

Ohňostroje: někde tradice, jinde zbytečný luxus

K silvestru nebo Novému roku na mnoha místech opavského okresu patřil městský ohňostroj. Za posledních několik let se ovšem situace změnila a podobné typy silvestrovských či novoročních oslav jsou v současnosti spíše výjimkou. Města takto nechtějí uvolňovat finance a raději investují jiným způsobem. Někde však ohňostroje trvají dodnes. Stálicí v tomto ohledu je třeba Vítkov anebo Hlučín.

Živý, nebo umělý?

Vánoční stromek: Umělý nebo živý?

Půl napůl. Právě takové je skóre v otázce vánočního stromku. Jedna skupina preferuje živé, druhá umělé. A partneři jsou kvůli tomu často rozhádaní na ostří nože! Přinášíme vám zajímavé informace o historii zdobení stromečků.

Znojemští Orli. Ilustrační foto.

Miller vystřelil Znojmu výhru

Znojmo – Rozstřílel se v pravý čas. Americký hokejista ve službách znojemských Orlů Adam Miller nasázel ve 28. kole mezinárodní soutěže EBEL hattrick rakouskému Grazu, který Znojmo porazilo 5:4 po prodloužení. Jihomoravané zvítězili podruhé v řadě, což se jim naposledy povedlo před víc než dvěma měsíci.  

Nový monopost stáje formule 1 Mercedes.

Oživení, drama i nejistota. Jak začala nová éra formule 1?

Kdybychom měli uplynulou sezonu formule 1 hodnotit jen podle posledního závodu (Velká cena Abú Zabí se jela v neděli), žádná sláva by to nebyla. O všem podstatném už bylo rozhodnuto, takže se ani moc nezávodilo. Hodně lidí také dalo najevo názor (opět), že závěrečné klání roku by se mělo přesunout na trať, na které se dá lépe předjíždět. Abú Zabí sice nabízí neskutečný luxus, leč většinou postrádá dramatickou zápletku.

O novou porodnici je enormní zájem.

O novou porodnici je enormní zájem

Sokolov – O nově zrekonstruovanou porodnici a oddělení šestinedělí v sokolovské nemocnici je enormní zájem. Jezdí sem rodit maminky ze vzdálenějších okresů, které láká luxus nejmodernější porodnice v Karlovarském kraji.

Ilustrační foto

Záchody slaví svátek i ošklivými dárky

Chrudim - I záchody mají svůj svátek. Ten poslední dokonce oslavily v neděli. Už 17 let totiž připadá na 19. listopad Světový den toalet. V roce 2001 jej vyhlásila OSN jako připomínku faktu, že pro nás tak běžné zařízení domácnosti je i v dnešní době pro více než třetinu lidí na světě nedostupným luxusem.

Na své přezahrádce postavil Miloš Buřt věrné kopie hradů Bouzova a Pernštejna.

Na zahradě si postavil Pernštejn a Bouzov. Buřt dělá věrné kopie gotických hradů

Svatá Kateřina - Kochat se pohledem na hrad Bouzov nebo Pernštejn a přitom neopustit domov. Takový luxus si dopřává pětasedmdesátiletý Miloš Buřt ze Svaté Kateřiny na Blanensku. Před domem si postavil věrné kopie známých gotických hradů. „Pernštejn byl hotový dřív než Bouzov. Zvolil jsem jinou technologii. Teď se chystám na Karlštejn. Půjde o zakázku pro známého,“ říká.

Emirates nabízí ve své první prémiové třídě absolutní soukromí.

Prvotřídní luxus. Emirates představily kabinky inspirované auty Mercedes

Dubajská letecká společnost Emirates představila nové oddělení pro cestující první třídy. Spojila své síly s automobilkou Mercedes-Benz a výsledkem jsou stylové kabinky inspirované interiérem těchto luxusních automobilů. Tváří reklamní kampaně je pak kontroverzní novinář Jeremy Clarkson, známý z motoristického pořadu Top Gear.