Kreativ

ŠTÍTEK: luxus

Yvetta Blanarovičová.

Blanarovičová: Nezabývám se zbytečnostmi, to je luxus, který si nemůžu dovolit

Praha /ROZHOVOR/ - Z herečky a zpěvačky Yvetty Blanarovičové energie jen čiší. Jak sama říká, je to tím, že si umí užívat život – hodně pracuje, čte, sportuje a také ráda vaří. Kromě toho pomáhá i talentovaným dětem z dětských domovů a sociálně znevýhodněných rodin rozvíjet jejich talent. „Asi mě dětský svět obklopuje v tom nejlepším slova smyslu," říká v rozhovoru.

Ivan Hoffman

Šetrná ČSSD

Sociální demokraté jsou smířeni s faktem, že doktoru Altnerovi zaplatí 337 miliónů korun. Zatímco se dosud hovořilo hlavně o tom, zda byla v pořádku smlouva mezi ČSSD a advokátem a hledal se viník vzniklého maléru, nyní se debata točí kolem toho, jak se ČSSD s vyprázdněním stranické kasy vyrovná. Strana oznámila, že bude šetřit a to na kampaních a na mzdách a obrátí se s prosbou o finanční příspěvky na členy a sympatizanty.

Spartak má herní prostory vedle fotbalového stadionu.

Ústečtí šachisté bojují o postup

Ústí nad Labem - Pouze pár lidí ví, že Šachový klub Spartak Ústí nad Labem má své herní prostory hned vedle nového fotbalového stadionu. Není to žádný luxus, ale šachisté byli vždycky skromní.

Ivan Hoffman

Významná návštěva

Skutečnost, že čínský prezident oplácí státní návštěvu českého prezidenta v Číně, nebude pouhá diplomatická zdvořilost. Podle všeho si Miloš Zeman a Si Ťin-pching mají co říct, jsou si sympatičtí, a z některých náznaků lze soudit, že jejich vztah je přátelštější, než je mezi politiky obvyklé. Důležitější ovšem je, že k nám přichází prezident země, jejímž občanům jsme sympatičtí my, tedy Česká publika. Existuje vícero důvodů, proč vidět v návštěvě čínského prezidenta příslib posílení česko-čínských kulturních, ekonomických i politických vztahů.

Z výstavy Titanic na výstavišti v pražských Letňanech.

Výstavu Titanic lze navštívit i v době velikonočních prázdnin

Praha /FOTOGALERIE/ - Velikonoční svátky, které letos poprvé zahrnují také státní svátek na takzvaný Velký pátek, vybízí k naplánování rodinných výletů. Jeden ze zajímavých tipů je návštěva světově úspěšné výstavy Titanic, která je otevřena v areálu PVA Expo Letňany v Praze. Unikátní výstava určena pro celou rodinu, mapuje kompletní osud této populární lodi.

Italský módní návrhář Giorgio Armani.

Módní návrhář Giorgio Armani končí s kožešinami

Milán - Proslulý italský módní návrhář Giorgio Armani se k radosti ochránců zvířat rozhodl, že také on u všech svých výrobků přestane používat kožešiny. Podle tiskových agentur to sdělil v prohlášení, které vydal v úterý.

Z výstavy Titanic na výstavišti v pražských Letňanech.

Na výstavu Titanik i v době velikonočních prázdnin

Praha - V době velikonočních prázdnin, tedy v pátek 25. a v pondělí 28. dubna, mají fanoušci slavné lodi Titanik, další možnost k návštěvě unikátní světové výstavy věnované tomuto legendárnímu plavidlu. V areálu PVA Expo Letňany v Praze je k vidění unikátní expozice, díky které se návštěvníci ocitnou na palubě Titaniku, projdou reálnými částmi lodi a uvidí více než dvě stě exponátů vytažených z vraku Titaniku i mnoho dalšího.

Animované Pohádky z lednice.

Novinky na Stream.cz: Casting s Plodkovou a Žáčkem či Pohádky z lednice

Praha – Hraný seriál Casting, animované Pohádky z lednice, magazín loňského držitele ocenění Magnesia Litera Ondřeje Horáka či cooking show Luxus na talíři s podtitulem „Česky, ale dokonale" představí už na jaře internetová televize Stream.cz. Diváky neochudí ani o již známé tváře – reportéra Jana Tunu s pořadem A dost!, architekta Adama Gebriana s třetí sérií jeho pořadu Gebrian vs., foodblogerku Koko a Kazmu s jeho One Man Show.

Módní návrhář Karl Lagerfeld

Módního návrháře přiblíží dokument Lagerfeld - důvěrné

Praha - Pod názvem Lagerfeld - důvěrné se v českých kinech od 18. března objeví filmový portrét této ikony světové módy a hlavního návrháře značky Chanel. Podle zástupců distribuční společnosti Atlantis entertainment CZ nejde jen o další snímek věnovaný módě, ale je intimním a lidským portrétem Karla Lagerfelda, jehož odkaz překračuje hranice světa módy.

Ilustrační foto

Nemocenská? Dnes velký luxus

Ostravsko - Přibývá lidí, kteří chodí do práce, i když jsou nemocní. Nemohou si dovolit zůstat v posteli a chřipku, angínu či virózu vyležet. Koupí si léky a dále pracují. Bez ohledu na následky, ať už pro ně samé či jejich okolí.

Ilustrační foto.

Soupeř do play off? Na zlomení čtvrtfinálového prokletí si Orli vybrali Dornbirn

Znojmo, Brno – Stříbrná příčka po nadstavbové části mezinárodní hokejové soutěže EBEL dovolila hokejovým Orlům luxus vybrat si do čtvrtfinále play off protivníka, se kterým v této sezoně ze šesti pokusů ani jednou neprohráli v normální hrací době. O zlomení čtvrtfinálového prokletí se Znojmo letos pokusí proti Dornbirnu.

Svatbu na Konopišti můžete mít i v zimě.

Svatba na zámku Konopiště? Pro řadu snoubenců příliš velký luxus

Benešov - S trochou vtipu z české filmové klasiky se dá říci, že svatba, přestože se koná třikrát, čtyřikrát za život, je naprosto výjimečnou událostí, tak proč by se při ní mladí nerozšoupli? Jenže realita je jiná. I na svatbě se dá ušetřit. A také se šetří. Ne sice celý majlant, ale zanedbatelné peníze to nejsou. Že to tak je, poznali v roce 2015 například také na zámku Konopiště u Benešova.

Svatbu na Konopišti můžete mít i v zimě.

Svatba na Konopišti? Pro řadu snoubenců příliš velký luxus

Benešov – S trochou vtipu z české filmové klasiky se dá říci, že svatba, přestože se koná třikrát, čtyřikrát za život, je naprosto výjimečnou událostí, tak proč by se při ní mladí nerozšoupli? Jenže realita je jiná. I na svatbě se dá ušetřit. A také se šetří. Ne sice celý majlant, ale zanedbatelné peníze to nejsou. Že to tak je, poznali loni například také na Konopišti.

Titanic

V čínských docích vzniká kopie slavného Titaniku

Sydney - Navzdory finančním potížím australský důlní magnát Clive Palmer neupustil od svého snu. V roce 2018 má na moře vyplout replika slavného Titaniku, který, ačkoli považován za nepotopitelný, klesl ke dnu na své první plavbě v roce 1912. Kopie, již staví britská společnost Blue Star Line v Číně, bude mít stejně jako originál tureckou lázeň, bazén i pařížskou kavárnu, avšak rovněž moderní navigační systém a také velkorysou únikovou trasu.

Škoda 120 Arnošta Dvořáka z Pyšela.

Československý rodinný vůz, věrná Škoda 120

Třebíč - V polovině šedesátých let minulého století, těsně po náběhu výroby zcela nového automobilu Škoda 1000 MB, už bylo plánováno, že ho v průběhu sedmdesátých let nahradí nástupce s motorem vpředu a zřejmě i s pohonem předních kol.

Zdeněk Pohlreich

Dnes uvidíte „Ano, šéfe“ z Hnačova

Hnačov – Ti, které baví sledovat, jak se jinde vaří, v jakém prostředí lidé dělají a především je zajímá, jak bude kritický Zdeněk Pohlreich, který je uznávaným odborníkem v oboru gastronomie a vedení restaurace, si jistě nenechají ujít žádný z dílů pořadu „Ano, šéfe".

Roman Čechmánek. Ilustrační foto.

Luxus u moře? Hokej řeší budoucnost hráčů, varují příklady Čechmánka i Haška

Praha - Miliony na účtech, před domem zaparkovaná rychlá auta a kamkoli se hnou, tam je pronásledují úsměvy krásných žen… Tak nějak vypadá lidová představa o životě hokejových profesionálů. Jistě, během kariéry na sobě musí tvrdě makat, ale jakmile pověsí brusle na hřebík, čeká je slastný odpočinek kdesi na pláži. Je to opravdu tak?

Protialkoholní záchytná stanice v Příbrami je v areálu nemocnice na Zdaboři.

Místostarostka Ženíšková: Záchytku zpočátku zprovozníme dva dny v týdnu

Příbram - Protialkoholní záchytná stanice v Příbrami má své první tři lékaře. Městu Příbram se je ve spolupráci s Oblastní nemocnicí Příbram podařilo zajistit na základě dlouhodobé poptávky. Aby zařízení mohlo začít fungovat, musí být nejprve zaregistrováno na Středočeském kraji. Se zprovozněním se pak počítá od 1. března 2016: z důvodu nedostatečného počtu lékařů prozatím v omezeném, pátečním a sobotním provozu.

Ilustrační foto z Vrbětic.

Vojáci se mají z Vrbětic stáhnout do poloviny února

Vlachovice-Vrbětice Vojáci se mají z Vrbětic na Zlínsku stáhnout do 15. února, kdy by měl začít fungovat plot a další technické zabezpečení muničních skladů. Ostrahu převezmou pracovníci podniku Vojenské lesy a statky a částečně pomůže kamerový systém. O rozhodnutí vlády včera novináře informoval ministr obrany Martin Stropnický (ANO). V areálu předloni vybuchly dva muniční sklady, exploze si vyžádaly dva lidské životy.

Plavec brněnské Komety Ján Kútnik.

Kútnik o bezpečnosti v Riu: Říkali, že jsem blázen, když chodím večer ven

Brno /BRAZILSKÝ SEN/ – Zatímco jeho kolegové z ostatních sportovních disciplín se mohou těšit na luxus 
v podobě zbrusu nových sportovišť, brněnský dálkový plavec Ján Kútnik se v případě účasti na olympijských hrách v Riu de Janeiru vydá do pěkně kalných vod. „Po celé trati byla rozmístěná dvaceticentimetrová vrstva pěny. Chutná a smrdí jak olej. Nevím, jestli je z kanalizace, ale nebylo příjemné v ní plavat," popisuje třiadvacetiletý závodník brněnské Komety, který si brazilské vody vyzkoušel už loni na podzim.

Liberecký reprezentant David Pavelka

Komplikovaný přestup je u konce. Pavelka míří za luxusem do Turecka

Istanbul - Fotbalový reprezentant David Pavelka definitivně přestoupil z Liberce do Kasimpasy. Čtyřiadvacetiletý záložník a dosavadní kapitán Slovanu v Istanbulu úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu na dva a půl roku. Turecký klub o tom informoval na svém oficiálním webu. Podle spekulací tureckých médií za něj Kasimpasa zaplatí téměř 40 milionů korun.

Ilustrační foto

Nejde jen o tanec. Plesová sezona 
v Praze je o luxusu i přátelské atmosféře

Praha - Dlouhá večerní róba, smoking a taneční střevíce. Plesová sezona v Praze je v plném proudu. Kromě každoročních maturitních plesů, které tvoří hlavní část programů pražských sálů, je 
v nabídce i řada plesových akcí pro širokou veřejnost. Velkým plesům letos dominuje luxus za vysokou cenu. Na menší plesy se dá dostat za několik stovek korun i zdarma.

Ilustrační foto.

Plesy nabízejí nejen hudbu a tanec, ale také luxus a služby

Praha – Pořadatelé plesů se snaží poskytovat hostům co nejvíce služeb a stavět program na luxusu. O plesy je velký zájem. Na začátku roku se jich na různých místech v Praze koná každý týden několik, od velkých akcí typu Plesu v Opeře přes plesy velvyslanectví, sportovních klubů a spolků, po maturitní plesy středních škol a absolventské plesy univerzit i jednotlivých fakult. Plesy pořádají také některé pražské městské části. Žádané sály je třeba rezervovat měsíce, někdy i roky dopředu.

   ZDRAŽENÍ odvozu odpadu nakonec neprošlo

Postavit popelnici za vrata a čekat na vyvezení je luxus, řekl zastupitel

Mnichovo Hradiště - Pět set, nebo šest set korun. Kolik by měli platit obyvatelé Mnichova Hradiště na Mladoboleslavsku za odvoz tříděného a komunálního odpadu? Bezpochyby je to služba, jejíž náklady na likvidaci se rok od roku zvyšují. To před zastupiteli potvrdil také starosta města Ondřej Lochman.

Dubaj. Ilustrační foto

Šejkové kvůli levné ropě utahují opasky. Poprvé tak zavedou DPH

Rijád – Nulové daně, dotovaný benzin a energie za pakatel, zdravotní péče a školy zdarma. Výhody obyvatel bohatých zemí Perského zálivu mohl dosud okolní svět jen závidět. Propadající se ceny ropy ale země zvyklé na luxus dotlačily k něčemu nevídanému – začínají šetřit.

Bytový dům. Ilustrační foto.

Byty? Po změně šla nejvíc nahoru cena luxusu

Prvního ledna to byly přesně tři roky od chvíle, kdy skončila regulace nájemného a ceny přestalo ovlivňovat dotované bydlení v obecních bytech. Dřív zákon majitelům domů umožňoval jednostranné zvýšení nájemného, po deregulaci se na změně činže musí pronajímatel s nájemníkem dohodnout.

Bytový dům. Ilustrační foto.

Byty? Po změně šla nejvíc nahoru cena luxusu

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ – Prvního ledna to byly přesně tři roky od chvíle, kdy skončila regulace nájemného a ceny přestalo ovlivňovat dotované bydlení v obecních bytech. Dřív zákon majitelům domů umožňoval jednostranné zvýšení nájemného, po deregulaci se na změně činže musí pronajímatel s nájemníkem dohodnout.

Olympiáda v Riu se blíží

Olympiáda v Riu? Žádný luxus a problémy. Brazílie škrtá, kde může

Rio de Janeiro - Sportovní svět za pár dní vstoupí do roku, jehož vrcholem bude olympiáda v Riu de Janeiro. V dějišti her však zatím není žádný důvod k silvestrovským oslavám. Jak to? Agentura DPA podotýká, že přípravy na hry pokulhávají podobně jako starosta Eduardo Paes, který si při tanci na vánočním večírku zlomil nohu.

Martin Bakoš z Liberce.

Bakoš: Každý v týmu má svoji úlohu a tu plní

Liberec- Hokejisté Liberce suverénně dominují extralize! Bílí Tygři stvrdili nadvládu nad tuzemskou smetánkou úterní výhrou v Hradci Králové 4:3 v prodloužení, po které vzrostl jejich náskok v čele tabulky už na osm bodů. To už je hodně velký luxus.

Ilustrační foto

Našlapané ochozy. Na derby přišlo 659 diváků

Choceň – Základní část Krajské ligy se v neděli večer uzavřela. Hokejisty Chocně a České Třebové čekal druhý vzájemný zápas. Ten první na ledě Kohoutů vyhrál Spartak. Odveta třebovským hokejistům vyšla.

Ivan Hoffman

Budoucnost Schengenu

Když se uvažuje o budoucnosti Schengenu, nelze vyloučit ani to, že se brzy stane minulostí. Dnes je na tapetě Řecko, kterému kvůli neschopnosti zvládnout masu migrantů připlouvajících z Turecka hrozí, že bude ze společného prostoru vyloučeno. Jenomže když nebude první zemí Schengenu, kterou do EU proudí migranti Řecko, bude to někdo jiný, kdo převezme černého Petra hraniční země a s ním vyhlídku na brzký vyhazov ze Schengenu.

Ilustrační foto

Je pečení cukroví na Vánoce luxus?

Karlovarský kraj - Domácí, nebo kupované? Co je levnější? Tyto otázky si před Vánoci klade nejedna zaměstnaná hospodyňka. Ty, které nebaví patlat se s těstem nebo na to prostě nemají čas, dávají přednost kupovanému.

Rolls Royce Corniche z roku 1972 na třebíčském Karlově náměstí, kde se konalo uzavírání veteránské sezony.

OBRAZEM: Rolls Royce, vůz pro opravdové aristokraty

Třebíč - Když Rolls Royce v roce 1966 představil nástupce svého typu Silver Cloud, velká část klientů byla doslova pobouřena. Proč? Nový typ Silver Shadow se totiž podstatně odklonil od technických tradic značky, které už koncem šedesátých let mohly být považovány za archaismus. Změnou bylo opuštění klasické rámové konstrukce. A také nový moderní pontonový tvar karoserie.

Logo projektu DOODPADU.

S kocourem AGIm se kamarádí už pět tisíc dětí, znají ho i školáci na Chrudimsku

Chrudimsko – Více než pět tisíc dětí má nového kamaráda – kocoura AGIho. Kočičího „spolužáka" si už druhým školním rokem mohou pozvat do své třídy žáci prvního stupně základních škol v Jihočeském kraji. Maskot vzdělávacího programu s názvem „DOODPADU aneb Co do kanalizace nepatří" už navštívil i školní třídy na Chrudimsku a jinde.