Kreativ

ŠTÍTEK: luxus

Ilustrační foto.

Parkování zdarma bude od prosince v Berouně luxus

Beroun /FOTOGALERIE/ - Bezplatné parkoviště v objektu bývalých berounských kasáren ukončí za 16 dnů svůj provoz. Od 1. prosince zde řidiči už své vozidlo nezaparkují. Obyvatelé Berouna a přilehlých obcí tím přijdou o jednu z možností, jak v okresním městě výhodně zaparkovat.   

Pravá lady. Agatha Christie zní na nově objevené nahrávce jako dáma ze staré Anglie.

Agatha Christie na filmovém plátně

Vzdělaná dáma, nadaná vypravěčka, jedenáct dní svého života nezvěstná. To je Agatha Christie, kterou nyní v kinech připomíná Vražda v Orient expresu.

Motor porazil v pondělí na domácím ledě Kadaň 6:3.

Na splnění role favorita stačila ČEZ Motoru proti Kadani polovina zápasu

České Budějovice – Splnili povinnost, získali tři body proti poslednímu celku tabulky. Hokejisté ČEZ Motoru v 19. kole první WSM ligy vyhráli nad Kadaní 6:3. „Byl to těžší zápas, než napovídá výsledek,“ upozorňuje asistent trenéra Luboš Rob starší. Již ve středu dnes čeká Jihočechy další duel ve Frýdku-Místku (18).

Fotbalistky Havířova už vyhlíží sobotní šlágr s Vítkovicemi.

Půltucet poslednímu

Havířov – Vedoucí tým MS divize – fotbalistky Havířova, si nedělal u posledního týmu tabulky problém a bral tři body.

Jezernické viadukty 2016.

Jezernické viadukty tradičně uzavřou sezonu MTB na Moravě

Čas neúprosně letí, hlavní cyklistická sezona končí a už popáté bude obec Jezernice hostit závod MTB Jezernické viadukty. Symbolicky se tak uzavře MTB maratonská sezona na Moravě. Sobota 21. října tedy letos nebude patřit pouze volbám do Poslanecké sněmovny.

z natáčení filmu Důvěrný nepřítel

Karel Janák dotočil thriller Důvěrný nepřítel

Divácky atraktivní a oblíbený, pro české filmaře dosud obtížně uchopitelný žánr. První ukázka z filmu režiséra Karla Janáka Důvěrný nepřítel vznikající v československé koprodukci naznačuje, že i v našich podmínkách může vzniknout napínavý a mrazivou atmosférou protknutý thriller.

Ilustrační foto

Florbalisté nečekaně klopýtli na Vysočině

Po dvou kolech Národní ligy měli florbalisté S.K. P.E.M.A. Opava na svém kontě dvě vítězství. Jenže v minulém týdnu vypadli po ostudném výkonu s divizním Šumperkem. A stín tohoto utkání na ně nejspíše dolehl i v Bystřici nad Pernštejnem.

Kladno - Benátky n. J. 5:3.

Výborní Rytíři si poradili s Benátkami

Kladno /VIDEO/ – Potlesk narozeniny slavícím legendám Milanu Novému a Bohumilu Čermákovi, ale i kladenským hokejistům za výkon proti Benátkám. Rytíři hlavně díky povedené druhé třetině porazili tradičně sveřepého soka po boji 5:3.

Japonské stěny: elegantní zastínění francouzských oken

Prosklené stěny a francouzská okna vypadají na vizualizacích stavebních projektů tak luxusně, že o nich zapřemýšlí snad každý, kdo staví nový dům. Celý efekt ale dostane na frak ve chvíli, kdy si uvědomíte, že je budete muset něčím zastínit.

malý byt, ilustrační foto

Komunitní dům vzbudil rozruch: Je příliš drahý, protestovala opozice

Sušilova, Holandská a Jezdecká ulice. V těchto třech místech plánoval prostějovský magistrát vznik komunitních domů. Místa k bydlení sloužící převážně starším či méně pohyblivým lidem jsou částečně financovatelná z dotace - povinností je mít v takových domech společenské místnosti k setkávání. Jenže návrh vedení města na postavení takového objektu v Sušilově ulici v pondělí na jednání zastupitelů narazilo: opozice totiž k vybudování takových budov měla vážné výhrady.

Vojnoměstecká skupina Kavijerock a Bára.

Na VeDaFestu budou hrát i Kavijerock a Bára

Vojnův Městec – Návštěvníky festivalu VeDaFest, který v sobotu 24. června ve Světnově pořádají vesnice z okolí Velkého Dářka, budou bavit i místní kapely. Vystoupí třeba Kavijerock a Bára, skupina z Vojnova Městce, který také patří k pořadatelům festivalu.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Národní zájem

V debatě na Žofínském fóru definoval prezident Miloš Zeman český národní zájem jako zájem o to, abychom měli suverénní stát. Že to se státní suverenitou vůbec není jednoduché, plyne z prezidentem zmíněné podobnosti „sdílené suverenity", na které je založena EU, a „omezené suverenity", kterou razil Leonid Iljič Brežněv.

NA ČEZETÁCH Z BOLESLAVI DO SKANDINÁVIE A ZPĚT

Životní cesta: tři nadšenci míří z Čech do Singapuru

Mladá Boleslav – Posledních několik dní na zkompletování výstroje, posledních několik nocí luxusu vlastní postele. Trojice dobrodruhů z Mladé Boleslavi a zároveň nadšenců do starých motocyklů se v pátek večer vydá na svou životní cestu. Jejich cílem je vzdálený městský stát v jihovýchodní Asii sousedící s Malajsií a Indonésií – Singapur!

Leoš Kalvoda, trenér Frýdku-Místku

Kalvoda zpátky v Olomouc. Sigma hostí "jeho" Frýdek

Dost bylo oslav, zpátky do práce! Po volnějším týdnu, během kterého se již psalo o Sigmě jako o prvoligové, se ve středu (17.00) olomoučtí fotbalisté představí na svém stadionu proti Frýdku-Místku. 

Rekonstrukce obchodního domu Prior ve Zlíně.

Vyklizený Prior: má v něm být luxus

FOTO, VIZUALIZACE / Obchody v přízemí budou ve zlínském Prioru fungovat do konce června. Potom se na jednu z dominant Zlína vrhnou ve velkém dělníci.

Obvodní soud pro Prahu 1 uvalil 5. května vazbu na přesedu Fotbalové asociace Miroslava Peltu kvůli údajnému zneužití dotací z MŠMT.

Fotbal má strach. Pelta sedí ve vazbě, Berbr je u moci

Malá cela. Úzká postel. K tomu židle a záchod. Ne, vyšetřovací vazba není místem, kde si užijete luxusu. Kdysi tady seděl David Rath, teď jsou všichni zvědaví, jak kauzu kolem dotací „přežije" šíbr Miroslav Pelta.

Policie ČR. Ilustrační foto.

Muž podezřelý z krádeže se sám přihlásil

Praha – Zveřejnění kamerových záběrů v médiích pomohlo policistům z Benediktské ulice v centru Prahy při řešení krádeží značkových brýlí a bot dohromady za více než 16 tisíc korun, které si neznámý muž nepozorovaně odnesl z prodejny v Pařížské ulici při svých návštěvách 28. března a 7. dubna. V neděli policie kamerové záznamy uvolnila – a již v úterý se přímo na služebnu v Beneditské přišel přihlásit 40letý muž z Berounska, který se na zveřejněných záběrech poznal. Ve čtvrtek o tom informoval Jan Daněk z ředitelství pražské policie.

Kandidáti prezidentských voleb ve Francii.

Paříž ve stínu teroru. Francie jde k volbám s armádou v zádech

Luxus Champs-Élysées zalila ve čtvrtek v noci krev. Ruch známého bulváru narušily výstřely a mrtví. Paříž zažila už třetí útok za dva roky. Střelba na nejluxusnější evropské ulici a vražda policisty může zcela zvrátit dosud očekávané naladění francouzských voličů. 

Kladenský kapitán Borek Fokt číká na příjmu.

Mečbol zařídila ikona Fokt!

Kladno - Volejbalisté Kladna ukázali velkou vnitřní sílu. Po dvou porážkách v tie breaku dokázali vyhrát v Liberci a srovnat stav semifinálové série play off extraligy na 2:2.

Pardubičtí handicapovaní sportovci po návštěvě exotické země zbohatly. Vydobyté medaile div že radostí nesnědly. Zleva Michal Enge, Jaroslav Petrouš a Martin Zach.

Ze země luxusu se vraceli jako šejkové

Pardubice – Jinak, než absolutní úspěšnost se nedá nazvat účast sportovců Atletiky Bez Bariér na světovém Grand Prix ve Spojených arabských emirátech. V Dubaji i Sharjahu se chovali jako bohatí šejkové…

1. kolo play-out: Kopřivnice - Hranice 23:25 (10:16)

Extraliga házenkářů: Kopřivnice přenechala body Cementu

Důležitý vstup do bojů o udržení nezvládli, když proti Hranicím na vlastní palubovce nestáhli poločasové manko šesti branek a po porážce 23:25 mu navíc přepustili 10. místo, které zaručuje baráž s vítězem 1. ligy, zatímco celky na konečném 11. a 12. místě opustí nejvyšší soutěž přímo. Kopřivnické házenkáři nyní čeká venkovní sobotní duel na palubovce Nového Veselí, kde se hraje již od 16 hodin.

Lékárna. Ilustrační foto.

Noční provoz lékáren nefunguje, poptávka ale existuje

Liberecký kraj - Zbytečný luxus, nebo nutnost? Možnost zaběhnout si do lékárny o půlnoci skončila v Liberci už v roce 2009 a o jejím znovuzavedení Liberecký kraj neuvažuje. Ne každému se ale tato situace zamlouvá.