Kreativ

ŠTÍTEK: luxus

Letní dětský tábor v Manětíně.

Miliony proměnily tábor k nepoznání

Ostrov, Manětín - Na letní tábor 21. století se po několika letech rekonstrukcí přeměnil areál v Manětíně, který spravuje Městský dům dětí a mládeže (MDDM) v Ostrově. Poslední práce skončí za tři měsíce, kdy se tu postaví posledních pět nových chatek.

Rozsvěcení vánočního stromu v Kolíně.

Rozsvěcení vánočního stromu za 180 tisíc korun sklidilo kritiku

Kolín - Rozsvěcení vánočního stromu na Karlově náměstí v Kolíně za 180 tisíc korun označil opoziční zastupitel Jan Hora za luxus. „Je to chvilková záležitost, takto vysoká částka by neměla být dána do rozpočtu," pronesl na zasedání zastupitelstva. Současně kritizoval, že se vánoční strom rozsvěcel v pátek.

Důležité body se proti Liberci podařilo získat i přes prohranou první třetinu mladším dorostencům HC Rebel, kteří si výhrou 4:1 vylepšili pozici v nástavbové části.

Důležitou výhru vychytal Arbelovský

Havlíčkův Brod – Brodská Kotlina měla být dějištěm dvou důležitých ligových zápasů dorostu, hrálo se pouze střetnutí mladších dorostenců , utkání starších dorostenců s Kolínem bylo pro velkou marodku hostů odloženo.

Citroën Dyane Lukáše Skalky

Taková divná kachna. Atraktivní Citroën Dyane

Třebíč - „Ta kachna je nějaká divná!" Taková reakce často zazní z úst těch, kteří poprvé uvidí Citroëna Dyane. A částečně mají i pravdu, protože Dyane má opravdu s Citroënem 2CV, zvaným „kachna", mnoho společného.

Házenkář David Poloz

S juniory se na MS nepodívá. Poloz chce úspěch v poháru

Zlín – Co nejlépe se připravit na nedělní čtvrtfinálový duel Českého poháru se Zubřím (od 10.30) a postoupit. Jasný cíl si dal desátý tým extraligy pro nadcházející dny, které navíc vyplní společné čtyřdenní soustředění ve zlínském hotelu Baltaci. Vše odstartuje již dnešní přípravný domácí duel s Brnem (19.30).

TJ Stadion Blansko chce postavit na Sportovním ostrově tenisovou halu. Dotace nezískala. Jedná o spolupráci s městem.

Blansko: tenisová hala? Zatím jen na papíře

Blansko – Zahrát si tenis i v zimě na antuce? Pro řadu tenistů v Blansku luxus, za kterým si musí autem zajet pěkných pár kilometrů. Do nafukovací haly do Letovic, Tišnova nebo Brna. V Blansku totiž zastřešené tenisové kurty nejsou. Zatím.

Tisková konference k zahájení gastronomického festivalu Grand Restaurant Festival 2015 proběhla 14. ledna v Praze.

Festival pro gurmány 
představí i zdravé svačinky

Praha /FOTOGALERIE/ – Spojovat zdánlivě neslučitelné je jedním z hesel Moniky Maurerové, organizátorky největších gurmánských festivalů v České republice. Letošní šestý ročník Grand Restaurant Festivalu, který začíná dnes a potrvá do konce února, přichystal skutečně nezvyklou novinku. Díky iniciativě manželů Maurerových našli společnou řeč autoři projektu e-Svačinky a dva šéfkuchaři věhlasných pražských restaurací.

Z tiskové konference k zahájení gastronomického festivalu Grand Restaurant Festival 2015 v Praze.

Festival pro gurmány představí i zdravé svačinky

Praha /FOTOGALERIE/ - Spojovat zdánlivě neslučitelné je jedním z hesel Moniky Maurerové, organizátorky největších gurmánských festivalů v České republice. Letošní šestý ročník Grand Restaurant Festivalu, který začíná dnes a potrvá do konce února, přichystal skutečně nezvyklou novinku.

Ples není jen o tancování, ale i o charitě. Například minulý rok Ples v Opeře v Praze vynesl rekordních 745 tisíc korun pro účely Nadace Terezy Maxové dětem.

Plesový souboj: Ovládne sezonu Praha?

Praha /ANKETA/ - Na plesové scéně se schyluje k zajímavému souboji, který se v minulých letech zdál být předen rozhodnutý. Letos tomu zřejmě bude jinak. O pomyslný titul krále všech plesů se letos strhl otevřený boj mezi Prahou a Brnem.

Z utkání SKP Kolín - Legie Příbram (9:4).

Legie musela v úvodu sezony řešit nedostatek hráčů

Příbram – O víkendu 10. a 11. ledna začíná ve třetí a čtvrté nejvyšší futsalové soutěži odvetná část sezony. V Divizi A zatím zůstávají za očekáváním hráči Legie Příbram, když po loňském zisku třetího místa jim patří v průběžné tabulce až osmá příčka.

Ilustrační foto

Čech si užíval v Rakousku luxusu a neplatil, dostal 20 měsíců

Vídeň – Na dvacet měsíců do vězení dnes poslal vídeňský soud Čecha, který se v Rakousku ubytovával v luxusních hotelích, za pobyt ale neplatil. Dnes o tom informovala agentura APA s tím, že zmíněný Čech má ve vlasti bohatou kriminální minulost, kdy například cestoval po světě, za letenky ale aerolinkám neplatil.

Pendolino.

Před deseti lety svezl rychlovlak pendolino první cestující

Praha - Pro někoho se stal rychlovlak pendolino symbolem rychlého a pohodlného cestování, pro jiné zase zbytečným luxusem nevhodným pro zdejší tratě. Pendolino svezlo cestující v České republice poprvé před deseti lety, 23. listopadu 2004. Běžný provoz zahájilo o rok později a dnes je nejaktivnější mezi Prahou a severní Moravou.

OPORY LÍDRA I. B TŘÍDY. Kolovečské mládí doplňují zkušení hráči jako jsou na snímku Tomáš Pergl, Tomáš Homolka a nejlepší střelec soutěže, hrající prezident klubu Miloš Duchoň.

Hodnocení: Slavoj Koloveč vládne I. B třídě

Koloveč – S náskokem sedmi bodů přezimují na čele tabulky I. B třídy skupiny A fotbalisté rezervy Slavoje Koloveč. Právem, vždyť za celý podzim prohráli jen jednou. Slavili sedm výher a dvakrát vyhráli na penalty.

Redaktorka Slováckého deníku Adéla Buráňová.

Pomoc se vnutit nedá, ale vytratit se nesmí

Spát bez střechy nad hlavou má svou poetiku v parném létě, kdy se mnozí uchylují pod stany nebo baldachýn hvězdné oblohy. V zimě se ale toto kouzlo vytrácí a většina z nás je vděčná za chladných nocí za teplo domova.

Ilustrační foto

SLOUPEK: Den bez hladu je dar, který může dát každý

Voda nám teče z kohoutku a to dokonce i teplá. Střechu nad hlavou máme a nemusíme se o ni každou vteřinu bát. Na ulicích našich měst se nemusíme strachovat o to, že nás někdo přepadne 
a z hlavy si udělá ozdobu svého plotu. Je zde klid a mír. Takové štěstí nemají ale všichni.

Radek Šnajdr nabízí vánoční stromky v nákupní zóně 
na Rokycanské třídě v Plzni

Je čas pořídit stromek, vedou jedle a fialové či bílé doplňky

Plzeň – Fialová a bílá barva lehce doplněné pastelovými tóny a ledovou modrou. To jsou módní barvy letošních Vánoc, o nichž mluví bytoví designéři, a neměly by chybět na vánočním stromku či adventním věnci. Do pozadí prý ustupují tradiční červené a zlaté tóny, které jsou symbolem Vánoc už řadu let. A jaký stromek letos ozdobit?

Promítací obrazovka, zásuvky, pohodlná sedadla. Takový luxus si budou moci užívat žáci středních a druhého stupně základních škol. Kraj totiž bude křižovat ODISbus.

OBRAZEM: Kraj bude křižovat nový propagační ODISbus

Promítací obrazovka, zásuvky, pohodlná sedadla. Takový luxus si budou moci užívat žáci středních a druhého stupně základních škol. Kraj totiž bude křižovat ODISbus – naučný dopravní prostředek, který bude zábavně propagovat hromadnou dopravu.

Automobilka Maserati slaví 100 let existence.

Trojzubec slaví stovku. Věhlasná automobilka Maserati začínala jako autoservis

Boloňa/Praha /VIDEO/ - Vozy značky Maserati rozhodně nepatří k běžné automobilové konfekci. Výrobce sídlící v italské Modeně se naopak zaměřuje na zákazníky, kteří od svého vozu očekávají kromě luxusu a vysokého výkonu i pocit jisté výjimečnosti. Historie automobilky s trojzubcem ve znaku se oficiálně začala psát 1. prosince 1914, kdy její zakladatelé odeslali úřadům žádost o registraci firmy.

Podpis koaliční smlouvy v Českých Budějovicích. Zleva Pavel Matoušek, Jiří Svoboda (oba ANO) a Ivo Moravec (HOPB).

Náměstků je moc, tvrdí opozice

České Budějovice – Rekordní počet náměstků se bude v příštích čtyřech letech podílet na chodu krajského města. Nový budějovický primátor Jiří Svoboda jich bude mít celkem sedm. Podle kritiků nové koalice je to zbytečný luxus.

Vybíráte nové dveře? Využijte akci od Sapeli!

Vybíráte nové dveře? Využijte akci od Sapeli!

Výběr interiérových dveří bývá otázkou kompromisů. Obvykle se při něm snažíme spojit naše estetické, technické a ostatní požadavky s finančními představami či možnostmi. Pokud ovšem využijete podzimní akci NADSTANDARD ZA CENU STANDARDU na interiérové dveře Sapeli od společnosti DODO for life, můžete na kompromisy zapomenout.

FK Nejdek

Nejdek B vykradl Hazlov

Nejdek – Vítěznou vlnu si notně užívají v krajské I. B třídě hráči nejdecké rezervy.

Hokej PSG Zlín- HC Oceláři Třinec

Poslední? Ševci klesli ještě níž...

Zlín – Byl to nepříjemný pohled do reality. Propast mezi suverénním současným lídrem extraligové tabulky z Třince a v křeči se svíjejícími úřadujícími hokejovými mistry ze Zlína byla mnohem krutější než samotná porážka 0:4.

Ivan Hoffmann

Kabát a košile

Pokud platí, že košile je bližší než kabát, pak si v komunálních volbách vybíráme košili a ve volbách do parlamentu pouze kabát. Však také obecně platí, že v našem politickém šatníku kabáty za mnoho nestojí a pečlivěji vybírané košile nám padnou daleko lépe. Má to jednoduché vysvětlení: Důvěryhodnost zastupitele je nepřímo úměrná velikosti obce. 
V nejmenších obcích volič přesně ví, kterému sousedovi dává hlas, zatímco ve velkých městech si na volebních materiálech bezradně prohlíží tváře cizích lidí.

Jeden z nejvzácnějších exponátů muzea - model lodi Queen Mary.

Lodní legenda Queen Mary je dnes turistickou atrakcí

Za vrchol luxusu a bezpečnosti byla ve své době pokládána britská zaoceánská osobní loď Queen Mary. Mořské vody brázdila tři desítky let a za druhé světové války poskytovala své služby vojenským jednotkám. Několikrát získala Modrou stuhu za nejrychlejší překonání Atlantického oceánu. Od jejího spuštění na vodu uplyne v pátek 26. září 80 let.

Střelec Ciku s prstem vzhůru se spoluhráči

Pro diváky luxus, pro trenéry infarkt. Opavský blázinec skončil 3:3

Opava – Neporaženým celkem ve Fotbalové národní lize zůstává i po sedmém kole tým FC MAS Táborsko. Týmu se podařilo vybojovat bod v sobotní gólové přestřelce na půdě Opavy po remíze 3:3. Ve Slezsku se dvakrát trefil Adnan Džafić, poprvé v dresu Táborska skóroval také Elvist Ciku. Trenér Jihočechů Petr Frňka nazval zápasem blázincem.

Štěpánka Hilgertová.

Pivo, vířivka a luxus. Hilgertová a spol. jdou na MS i s medvědem Brumlou

Deep Creek - Nebýt to vrchol letošní sezony, byl by pro české vodní slalomáře pobyt v americkém Marylandu jako příjemná dovolená. Bydlení v luxusním domě včetně vířivky, výlety, návštěva Washingtonu a Pittsburghu, v posledních dnech už nepříliš náročné ježdění na vodě, občas nějaké pivo a všudypřítomný humor.

Ilustrační fotografie

Trump Plaza dalším kasinem, které v Atlantic City zavřelo brány

Atlantic City (USA) – Komplex Trump Plaza se v úterý stal čtvrtým hotelovým kasinem v Atlantic City, které od počátku letošního roku ukončilo provoz. Zařízení, které před třiceti lety postavil realitní magnát Donald Trump, je zatím poslední obětí úpadku někdejšího centra zábavy a hazardu na východním pobřeží USA pod tlakem rostoucí konkurence v sousedních státech. Ze 12 kasin na počátku roku je v Atlantic City nyní v provozu už jen osm.

Devítiletý Universe od Gracie se v barvách Borsu kvalifikoval na letošní Velkou pardubickou.

Břeclavský Universe of Gracie míří vstříc Velké pardubické

Břeclav – Po třech letech bude mít dostihová stáj Bors Břeclav zástupce na nejprestižnějším dostihu Velké pardubické. Ta začíná přesně za měsíc a pokud se nic neočekávaného nestane, na jejím startu by se mezi pětadvaceti soupeři měl objevil i devítiletý hnědák Universe of Gracie.

Centrum denních služeb i denní stacionář (na snímku vpravo) se nacházejí v jedné ulici.

Spor o jedno slovo znesvářil ledečskou sociální sféru

Ledeč nad Sázavou – Novou službu nabízí tělesně a mentálně postiženým klientům obecně prospěšná společnost Háta, a to prostřednictvím Centra denních služeb Barborka, které se nachází v prostorách bývalé výrobny léčiv.

Ilustrační foto.

Výzkum: každý třetí člověk spí se zvířetem

Dětem strhne z postele peřinu a vrátí se k spánku. Čtyřicetiletá žena nikdy nevstane před osmou ráno. Po snídani s partnerem, kterou pravidelně spořádají v posteli, si jde zaběhat. Takový ranní scénář si dopřává jen nepatrná část Jihomoravanů. Ukázal to výzkum agentury Perfect Crowd, kterého se zúčastnilo tisíc obyvatel České republiky. Nechala si jej zpracovat společnost Ikea.

Ilustrační foto.

Spor o jedno slovo znesvářil ledečskou sociální sféru

Ledeč nad Sázavou – Novou službu nabízí tělesně a mentálně postiženým klientům obecně prospěšná společnost Háta. A to prostřednictvím Centra denních služeb Barborka, které se nachází v prostorách bývalé výrobny léčiv.