Kreativ

ŠTÍTEK: luxus

Starosta Vlašimi Luděk Jeništa u nového superbu.

Koupě Škody Superb přehnaný luxus není, tvrdí starosta Vlašimi

Vlašim – Město na Blanici není tak veliké, aby si lidé nevšimli, že jeho starosta Luděk Jeništa používá nový automobil Škodu Superb 2,0 TDI ve výbavě Styl. Tento vůz je ve třináctileté Jeništově službě pro Vlašim už jeho třetím. Prvním byla Octavia. O tom také, „pěkně za tepla" informoval redakci Benešovského deníku pisatel, který se nepodepsal.

Starosta Vlašimi Luděk Jeništa u nového superbu.

Koupě Škody Superb přehnaný luxus není, tvrdí starosta Vlašimi Luděk Jeništa

Vlašim – Město na Blanici není tak veliké, aby si lidé nevšimli, že jeho starosta Luděk Jeništa používá nový automobil Škodu Superb 2,0 TDI ve výbavě Styl. Tento vůz je ve třináctileté Jeništově službě pro Vlašim už jeho třetím. Prvním byla Octavia. O tom také, „pěkně za tepla" informoval redakci Benešovského deníku pisatel, který se nepodepsal. Sdělil, že vůz používaný ke služebním i soukromým účelům přišel zhruba na 900 tisíc korun.

Ilustrační foto

Vatikánští preláti čelí obvinění ze zpronevěry peněz pro chudé

Vatikán - Vatikán zasáhl nový skandál kolem údajné zpronevěry fondů pro chudé a nemocné. Dopustilo se jí prý několik kardinálů, aby si zajistili luxus ve svém osobním životě. Vyplývá to z uniklých důvěrných interních dokumentů, na které upozorňují dva italští novináři ve svých knihách, které se objeví na pultech knihkupectví ve čtvrtek.

Letiště Václava Havla v Praze-Ruzyni

Ohlušující rána a prudké klesání, popisují let z Amsterdamu manželé ze Slaného

Slaný - Dramatické okamžiky podobné těm z katastrofických filmů zažili v noci z neděle na pondělí, kromě dalších cestujících, také manželé ze Slaného na Kladensku, kteří se vraceli z holandského Amsterdamu, kde oslavili 18. výročí svatby. Jelikož jsou rodiči tří dětí, dopřáli si po letech „luxus", že odletěli na pár dní strávit sami nádherný čas v úžasném městě.

Vánoční čas obyvatelům a návštěvníkům Uh. Hradiště mají vyšperkovat nově osvětlená náměstí včetně desítek domů, kašny na Mariánském náměstí i vánoční výzdoba okrajových částí města.

Místo nové vánoční výzdoby chtějí opravené chodníky

Uherské Hradiště - Nová vánoční výzdoba v centru města či investice do okrajových lokalit? Tato otázka začala být v Uherském Hradišti výrazně diskutovaná poté, co Slovácký deník informoval o plánovaném nákupu nové vánoční výzdoby za 1,6 milionu korun, k němuž přistoupila hradišťská radnice. Poté co s tímto záměrem vyjádřili svůj nesouhlas opoziční zastupitelé Jan Zapletal a Antonín Seďa, se také v internetové anketě na webu Slováckého deníku proti nové vánoční výzdobě za půldruhého milionu výrazně ohradilo velké množství hlasujících.

Trenér Vladimír Růžička.

Návštěvnost Slavie v O2 areně bývala bídná, Sparta si vede lépe

Praha - Hrálo se v ní o extraligové tituly, konaly se tam dva světové šampionáty, hrála se tam NHL i KHL. Pražská O2 arena už v hokeji zažila všechno možné. Přesto se pořád občas říká, že tam fanoušci vlastně nechodí moc rádi. Jako důkaz bývá uváděna éra Slavie, která sice po většinu svého působení v nejvyšší soutěži patřila k elitě, ale návštěvnost na domácí zápasy byla tristní. Mnozí předpovídali podobný osud i Spartě, která se do vysočanského luxusu nastěhovala letos v létě po sestupu pražského rivala do první ligy.

Vánoční čas obyvatelům a návštěvníkům Uh. Hradiště mají vyšperkovat nově osvětlená náměstí včetně desítek domů, kašny na Mariánském náměstí i vánoční výzdoba okrajových částí města.

Vánoční výzdoba za 1,6 milionu korun je prý zbytečný luxus

Uherské Hradiště /VIZUALIZACE, ANKETA/ – Jako v pohádce by se mohli cítit návštěvníci Uherského Hradiště i jeho obyvatelé na sklonku letošního roku. Vánoční čas jim mají vyšperkovat zbrusu nově osvětlená náměstí včetně desítek domů, kašny na Mariánském náměstí i vánoční výzdoba okrajových částí města.

Ilustrační foto

Investice přestávají být strašákem

Praha - Navzdory tomu, že se trvale snažíme o zvelebení vlastního majetku, dovolujeme si i luxus. Každý měsíc necháváme ležet ladem peníze na běžných účtech a nic z nich nemáme. Jenže kam s nimi, aby vydělávaly? Častá otázka, těžká odpověď.

Ilustrační foto.

Mezigenerační seznamka pomáhá osamělým starým lidem i rodičům

Praha - Mít prarodiče je luxus, říká první mezigenerační seznamka v České republice, jež byla v těchto dnech spuštěna. Nese proto i příhodný název Babička je lepší než auto! Díky ní mohou seniorky a senioři najít náhradní rodinu s dětmi, kterým by se mohli věnovat, pokud z jakýchkoli důvodu nemohou být s vlastními příbuznými. Stejně tak si mohou rodiče najít dědečka, který se postará o jejich ratolesti, když jsou v zaměstnání.

Impozantní Jaguar XJ6 1997 Martina Bartáka. Jaguar byl nafocen s laskavým svolením kastelána na nádvoří zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou.

OBRAZEM: Dějiny luxusních cestovních vozů píše Jaguar

Třebíčsko - V roce 1968 se začaly psát nové dějiny luxusních cestovních vozů. Revoluci odstartoval nový sedan britské automobilky Jaguar řady XJ. Poprvé v historii byly v tomto voze skloubeny naprosto rozdílné vlastnosti zcela odlišných druhů automobilů. Jaguar XJ v sobě skrýval jak pohodlí a luxus, tak i sportovní jízdní vlastnosti, sílu a dravost.

Nejdražší auta na světě jsou k vidění ve Zlíně

Nejdražší auta na světě jsou k vidění ve Zlíně. Podívejte se

Zlín - Srdce každého milovníka luxusních a sportovních aut musí zaplesat při vstupu do galerie v přízemí obchodního centra Zlaté jablko ve Zlíně. Právě v těchto dnech jsou zde vystaveny čtyři vozy těch nejluxusnějších značek v hodnotě více než třicet milionů korun. Expozice bude přístupná až do neděle 27. září.

Ilustrační foto.

Profesionální správa objektu: luxus nebo nezbytnost?

Komplexní služby v oblasti úklidu, provozní a technické správy nemovitostí či sezónní údržba komunikací a venkovních ploch jsou nedílnou součástí fungování každého podniku. Spolehlivý dodavatel těchto služeb je nejen partnerem pro podnikání, ale často dokáže vytrhnout i nečekaný trn z paty.

VYSTAVENÁ auta Porsche vzbudila mezi Liberečany veliký zájem. Luxusní vozy zhlédlo během víkendu několik stovek lidí.

Vozy Porsche ovládly přes víkend Liberec, slavilo se

Liberec - Značka rychlosti a luxusu. Vozy Porsche mají stále zvuk a stále spousty fanoušků a obdivovatelů. A je jedno, zda jde o nejstarší auta této značky nebo ta nejnovější. Porsche zkrátka stále táhne, jak ukázaly i víkendové oslavy 140 let narození konstruktéra Ferdinanda Porscheho, které proběhly v rodných Vratislavicích a v Liberci, odkud původně pocházeli jeho předci.

SK Kladno – FC Chomutov 3:4 pk (1:1), 5. 9. 2015

Za hrubé chyby zaplatili dvěma body

Kladno – Raději zapomenout. Divizní fotbalisty Kladna, stejně jako jejich příznivce, bude domácí ztráta s Chomutovem dlouho mrzet. V utkání sice prohrávali, pak ale třemi góly stav otočili a kráčeli za třemi body. Nakonec jim zbyl pouze jeden, poněvadž posledních dvacet minut totálně nezvládli a v posledních vteřinách nechali soupeř vyrovnat na 3:3.

Restaurace Hotelu Pošta.

Po dvaceti letech Benešov hledá nového nájemce Hotelu Pošta

Benešov – Dvacet let trvající nájemní smlouva. Tenhle luxus by přivítal nejeden podnikatel. Benešov takový nadstandardní postup už dávno nepraktikuje a podnikatelům pronajímá svůj nemovitý majetek jen na dobu čtyř let. Ale dvacetiletá smlouva nebyla kdysi žádným sci-fi. „Panu Palušovi končí dvacetiletá nájemní smlouva na souboru provozoven Hotelu Pošta," potvrdil při tiskové konferenci benešovské radnice starosta města Jaroslav Hlavnička.

Kolem 2000 migrantů strávilo noc na dnešek v dešti v hraničním pásmu mezi Řeckem a Makedonií poté, co makedonská policie ve čtvrtek zablokovala hranice a začala běžence pouštět jen po částech.

Tisíce uprchlíků dorazilo na makedonsko-řeckou hranici, a další přícházejí

Gevgelija - Kolem 2000 migrantů strávilo noc na dnešek v dešti v hraničním pásmu mezi Řeckem a Makedonií poté, co makedonská policie ve čtvrtek zablokovala hranice a začala běžence pouštět jen po částech. Další tisíce jich dorazily na místo v průběhu dneška. Jde podle agentur převážně o syrské uprchlíky, kteří prchají před občanskou válkou ve vlasti a snaží se dostat do západní Evropy. Podle řeckých úřadů je shromážděno na místě až 5000 osob.

Ilustrační foto.

Dokonalý slunečník: jak ho vybrat?

Jestliže na zahradě nemáte luxus v podobě rozložité lípy, poskytující svou korunou ideální přirozený stín, musíte si vypomoci slunečníkem. Při výběru je potřeba promyslet několik základních věcí, aby manipulace s ním nepřipomínala zápas na život a na smrt a hlavně aby vám při každém větříku neuletěl k sousedům.

Ilustrační foto.

Hráči Vilémova zvládli penalty

Vilémov - Cenný skalp si na své konto připsali fotbalisté divizního Vilémova. Loňský aspirant na postup do ČFL Lovosice i s posilami z FK Ústí padl na pokutové kopy a s pohárem se loučí v jeho začátku.

Hoštka - ilustrační foto.

Hoštka: Zvedli ruku pro halu

Hoštka – Bouřlivému závěru posledního veřejného zasedání zastupitelstva předcházel návrh na vybudování multifunkční haly.

Řecký parlament zahájil debatu o nových úsporných opatřeních, o kterých má ještě dnes pozdě v noci hlasovat. Na snímku řecký ministr financí Euclid Tsakalotos.

Řecký parlament jedná o reformách vyžádaných eurozónou

Atény - Řecký parlament zahájil debatu o nových úsporných opatřeních, o kterých má ještě dnes pozdě v noci hlasovat. K reformám, mezi kterými je mimo jiné zvýšení daně z přidané hodnoty, rozšíření daně za luxus, zvýšení odvodů pro podnikatele a omezení předčasných důchodů, se předlužené Řecko zavázalo výměnou za novou finanční pomoc od eurozóny.