Kreativ

ŠTÍTEK: luxus

Ilustrační foto.

Výzkum: každý třetí člověk spí se zvířetem

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Dětem strhne z postele peřinu a vrátí se k spánku. Čtyřicetiletá žena nikdy nevstane před osmou ráno. Po snídani s partnerem, kterou pravidelně spořádají v posteli, si jde zaběhat. Takový ranní scénář si dopřává jen nepatrná část Jihomoravanů. Ukázal to výzkum agentury Perfect Crowd, kterého se zúčastnilo tisíc obyvatel České republiky. Nechala si jej zpracovat společnost Ikea.

Marie Kollariková, starostka Stříbrných Hor

Uvolněný starosta je pro obce s nízkým rozpočtem luxus

Havlíčkobrodsko – Můžeme si po podzimních komunálních volbách „dovolit" uvolněného starostu? To je problém, který nedávno řešilo obecní zastupitelstvo ve Stříbrných Horách. Jak se ukazuje, mít starostu na plný úvazek je pro malé obce nedostupný luxus.

Ilustrační fotografie.

Obec může opravovat silnice, díky lesům

Borušov – Většina obcí žije z peněz, které jim přidělí stát, anebo budují především díky úspěšnému čerpání dotací. V Borušově si můžou dovolit luxus, každoročně opravovat zdejší vedlejší cesty z utržených peněz.

Ilustrační foto

SLOUPEK: Šifrovaná zpráva z tábora...

Psaní dopisů vychází z módy. V dnešní době nejmodernějších technologií, mobilů, SMS zpráv, e-mailů, skypů a facebooků je tento druh komunikace mezi lidmi už prostě zbytečně zdlouhavý a vlastně i drahý.

Pěstouni zapojení do projektu Multižánrového centra Cooltour svým žardiniérám dopřávají pořadný luxus. O svého Šotka se řádně stará i Deník.

Ostravští truhlíci: soutěž krásy odstartovala

Ostrava - Pěstouni zapojení do projektu Multižánrového centra Cooltour svým žardiniérám dopřávají pořadný luxus. Kromě pravidelného zalévání a plení je i ozdobili. Boj o nejkrásnějšího a nejspokojenějšího truhlíka začal.

Pěstouni zapojení do projektu Multižánrového centra Cooltour svým žardiniérám dopřávají pořadný luxus. O svého Šotka se řádně stará i Deník.

Ostravští truhlíci: soutěž krásy odstartovala

Pěstouni zapojení do projektu Multižánrového centra Cooltour svým žardiniérám dopřávají pořadný luxus. Kromě pravidelného zalévání a plení je i ozdobili. Boj o nejkrásnějšího a nejspokojenějšího truhlíka začal.

Ilustrační foto

Místo koupaliště budou meandry

Trpín – Živit koupaliště v neutěšeném stavu v malé vsi a vydávat na něj vysoké částky, když už nenabízí standard a luxus dnešní doby? Nesmysl.

Hodonínští Zálesáci věnovali letošní tábor pirátům.

Táborový oběd? Devět knedlíků i kilo masa

Čeložnice /REPORTÁŽ/ – Vstávají v půl osmé ráno. Čeká je hygiena i úklid stanu. Po snídani si vyslechnou program. Někdy je náročný a vracejí se z něj uřícení, občas zranění. Tak to ale v zápalu boje chodí. A soupeřit o to, kdo je nejrychlejší, nejpřesnější, nejlépe maskovaný a má nejlepší paměť, budou i v těchto dnech.

Rychlovlaky Šinkansen na nádraží v Tokiu.

V japonském rychlovlaku bude k dispozici koupel nohou

Tokio - Novou speciální službu si budou moci dopřát cestující v japonských rychlovlacích Šinkanzen. Na trati mezi městy Šindžó a Fukušima na severu země krom dalších vymožeností s nádechem luxusu bude k dispozici koupel nohou v horké vodě, napsal zpravodajský server BBC News. Cesta trvá rychlovlaku dvě hodiny a po koupeli bude připraven zvláštní salónek s pohárkem saké.

Ondřej Němec ještě v dresu Lva Praha.

Sliby chyby? Odmítl jsem luxus, řekl Němec k tíživé situaci ve Lvu Praha

Praha - Pořád slyšeli: Všechno je v pohodě. Jenže není. Účinkování pražského Lva v KHL končí po dvou letech. A hráči najednou řeší, co bude. A přes nelichotivé zprávy ještě doufají, že by se mohla situace vrátit k "normálu". "Vím jen to, co vylezlo v novinách," řekl obránce Ondřej Němec.

Ilustrační foto.

Osmidráha jičínského areálu: Luxus vždy něco stojí

Jičín - Moderní vymoženost nemusí být trvanlivá. S touto hořkou skutečností se nyní potýká vedení Jičína a sportovci. Osmidráha v areálu, která je opatřena umělým polyuretanovým povrchem, nutně potřebuje ošetření.

Ilustrační foto.

Osmidráha jičínského areálu: Luxus vždy něco stojí

Jičín – Moderní vymoženost nemusí být trvanlivá. S touto hořkou skutečností se nyní potýká vedení Jičína a sportovci. Osmidráha v areálu, která je opatřena umělým polyuretanovým povrchem, nutně potřebuje ošetření.

Luca Stradivari.

Luca Stradivari: Design vyžaduje mnoho vášně

Ptáte se, jestli je to shoda jmen, nebo je opravdu potomek slavného Antonia Stradivariho? Kdyby prý dostal euro za každý takový dotaz, byl by jedním z nejbohatších lidí na světě. Takže: ano, je. Nevyrábí však hudební nástroje, ale zabývá se designem a architekturou.

V Dubí otevřeli Buddhistický chrám „Lac Vien“. Je v Pozorce

V Dubí otevřeli Buddhistický chrám „Giac Vien“. Je v Pozorce

Dubí - Oslava svátku Buddhova narození se v Dubí vydařila. Při příležitosti otevření Buddhistického chrámu „Lac Vien" v dubské čtvrti Pozorka se sešlo několik desítek hostů. Mezi pozvanými byl například i starosta Dubí Petr Pípal. Akci pořádal svaz Vietnamců v Teplicích a okolí a svaz buddhistů v Teplicích.

Ilustrační foto.

V Praze 2 vybuchla v autě nastražená bomba

Praha - Mohlo to tu celé vyletět do luftu, rozkřiklo se v pondělí vpodvečer po Ostrčilově náměstí v pražských Nuslích, kde za asistence hasičů zasahoval pyrotechnik u auta značky Lexus, pro leckoho představující synonymum luxusu, patřícího rusky hovořícímu cizinci (a také v zahraničí registrovanému).

Václav Kraus (vlevo) centruje.

SK čeká další zápas o šest bodů

Kladno – Kolik týmů sestoupí ze skupiny B fotbalové divize? Dva, tři, nebo čtyři? Takové úvahy by měli hráči Kladna nechat na fanoušcích, sami se musí soustředit na zbývající tři kola.

REZIDENCE CHOMUTOVKA. Zvenčí vypadá jako dokončená, ale zkolaudovaná není. O byty za více než dva miliony nikdo neměl zájem.

Byty v centru stále nejsou dokončené. Developer chce budovu přeprodat dál

Chomutov - Je pořád prázdný, teď navíc uvízl v právní pasti. Jakoby se nad tímhle domem vznášelo prokletí za to, že ho tu většina Chomutováků nechtěla. Rezidence Chomutovka, obytný dům rohu bývalého Žižkova náměstí. Zatímco v něm je stále mrtvo, věci kolem něj se daly do pohybu…

Kina často zejí prázdnotou.

Lidé vyměnili kino za televizi

Benešovsko – Doby, kdy lístek do kina stál do deseti korun a takřka na každé představení se stály dlouhé fronty, jsou už minulostí. Nyní jsou ceny vstupenek v průměru desetkrát vyšší, ovšem návštěvnost klesá.

Mercedes-AMG GT.

Mercedes-AMG GT se začíná odhalovat. Zvuk má parádní

Praha /VIDEO/ - Mercedes-AMG GT, nástupce sportovního modelu SLS AMG, se ukazuje na první fotografii a dokonce i videu. A i když nám svou podobu do větší míry stále tají, můžeme si udělat alespoň částečnou představu.

Se svou kolekcí Red carpet moment vyhrál Lukáš Ulver celostátní soutěž v Prostějově Doteky mody

Navrhoval pro barbíny. Teď vyhrává soutěže

Liberec - Rozhovor s mladým návrhářem Lukášem Ulverem nejen o jeho nové kolekci.  Pět modelů návrháře Lukáše Ulvera můžete vidět na přehlídce v Oblastní galerii v lázních dnes od 16.30 hodin.

Brankář Marek Štěch zažívá velké poprvé: je na svém premiérovém srazu fotbalové reprezentace.

Reprezentace jako zážitek a luxus. Štěch dumá: Sparta, nebo Watford?

Praha - To je luxus! Když brankář Marek Štěch v neděli ráno dorazil na premiérový sraz fotbalové reprezentace, nestíhal žasnout. „Je to úplně jiné než třeba u jednadvacítek. Všechno máte krásně zabalené, kufry vám přinesou až na pokoj…" líčil 24letý brankář Yeovilu.

Rezidenční komplex Nové Semilasso. Ze střechy domu je hezký výhled na Brno, obyvatelé tam navíc mohou využívat bazén a saunu.

Nové Semilasso začal řešit soud. Luxus vystřídal praskající strop

Brno-Královo Pole – Bazén na střeše nebo společný anglický salónek. Na to lákala před lety kupce firma Lords do luxusních bytů v Novém Semilasse v Palackého třídě v Brně. Teď ale v domě praskají stropy a nefungují výtahy. Obyvatelé chtějí peníze na opravy právě od firmy Lords, která dům budovala. Firma je ale teď v konkurzu. A podle informací České televize její dluhy začal včera řešit insolvenční soud.

Rezidenční komplex Nové Semilasso. Ze střechy domu je hezký výhled na Brno, obyvatelé tam navíc mohou využívat bazén a saunu.

Nové Semilasso začal řešit soud. Luxus vystřídal praskající strop

Brno-Královo Pole – Bazén na střeše nebo společný anglický salónek. Na to lákala před lety kupce firma Lords do luxusních bytů v Novém Semilasse v Palackého třídě v Brně. Teď ale v domě praskají stropy a nefungují výtahy. Obyvatelé chtějí peníze na opravy právě od firmy Lords, která dům budovala. Firma je ale teď v konkurzu. A podle informací České televize její dluhy začal včera řešit insolvenční soud.

Prezident Miloš Zeman na ZČU

Český prezident, české auto

Plzeň – To auto mezi ostatními vozidly vyčnívalo. Ani ne tak luxusem, ale značkou a výrobcem. Načančaná Škoda Suberb, která včera přivezla ke Krajskému úřadu prezidenta Miloše Zemana, byla jediným českým autem v koloně doprovázející hlavu státu.

SK Kladno - FK Neratovice-Byškovice 2:0, Divize sk. B, 3.5.2014

Třetí pětka v síti Kladna, opět venku

Kladno – Předpoklady se naplnily. Divizní fotbalové Kladno narazilo v Chomutově na soupeře, který rozhodně nepatří na dno tabulky. Pěti hráči kádru Mostu posílení domácí vyhráli 5:2.

Pro děti z debřské školky je stolování radost. Protože na výběr je denně několik hlavních jídel a příloh, každý si najde tu svou.

Šetří se! Děti si samy vyberou jídlo už jen do konce června

Mladá Boleslav - Mateřská školka v Josefodolské ulici v mladoboleslavské Debři ztrácí samostatnost a od 1. července letošního roku se stává součástí Masarykovy základní školy Debř. Co se tím pro víc než čtyři desítky dětí, které sem do dvou tříd docházejí, změní? Především jejich unikátní stravovací návyky.

Ritz.

Hotely, ve kterých žily hvězdy

Dokážete si představit žít v hotelovém pokoji? Některé slavné osobnosti bydlely v luxusních hotelových apartmánech i několik let a tato místa se samozřejmě stávají středem zájmu turistů, kteří sem zamíří.

HUDEBNÍ DOROST. Z hudebního vystoupení mašovické školy Adélka.

Racek z Rýzmberka by večírek určitě ocenil

Rýzmberk – O poslední dubnové sobotě uspořádalo občanské sdružení OSOBA na Rýzmberku již desátý ročník Rýzmberského večírku, svátku pro všechny, kteří mají rádi přírodu, dobrou muziku a dobré lidi kolem sebe.

Radovan Krejčíř.

Krejčíř má údajně s jihoafrickou modelkou tříměsíčního syna

Johannesburg - Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř, obžalovaný v Jihoafrické republice mimo jiné ze spoluúčasti na vraždě, má podle místního deníku The Star s milenkou Marissou Christopherovou tříměsíčního syna. Deník The Sun napsal, že Krejčíř se s modelkou Christopherovou začal stýkat v době, kdy jeho manželka Kateřina se synem Denisem pobývali ještě na Seychelských ostrovech.

Putování okruhem v městských lesích u Hradce Králové.

Přebalovací pult nebo bar. To chtějí kritici u lesního hradiště

Hradec Králové – Nové rytířské hradiště za lesním hřbitovem se stává cílovou destinací návštěvníků hradeckých lesů čím dál častěji. A stává se tak zároveň i terčem kritiky. Někomu vadí, že je tam příliš mnoho písku a někdo by si představoval, že by v areálu mělo být WC, přebalovací pult pro batolata nebo bar.