Kreativ

ŠTÍTEK: luxus

Ilustrační foto

Řekové nakupují luxusní zboží. Chanel má teď větší cenu než peníze

Atény – V novém řeckém ekonomickém řádu začíná mít Chanel větší hodnotu než peníze. Banky v této středomořské zemi jsou uzavřené už víc než týden – a odpočítávají už jen dny do chvíle, kdy jim dojdou peníze. Mnoho Řeků se obává, že přinejmenším část jejich těžce vydělaných úspor může zmizet. A to i v případě nejlepšího možného výsledku obnovených rozhovorů mezi vedením země a mezinárodními věřiteli o nové finanční pomoci.

Pivo tradiční český nápoj

Gastronomie po Boleslavsku: luxus, pivnice i skvělé kavárny

Mladá Boleslav - V soutěži Jak chutná Boleslavsko, jejímž cílem bylo před čtyřmi lety připomenout ty nejlepší recepty babiček a prababiček dnešních Boleslaváků, nakonec zvítězily dobrovické řepánky Libuše Krejbichové, vlastně buchty s mákem a cukrovou řepou dříve tolik typické pro oblast Polabí a Pojizeří. V menu restaurací je však naleznete pouze výjimečně. Kde se na Mladoboleslavsku dobře najíte a co stojí za vyzkoušení?

Mostecká liga malé kopané.

Mostecká liga: Gamblers Most stráví prázdniny bezpečně na prvním místě

Most - Boje v rámci Mostecké ligy malé kopané nyní na dva prázdninové měsíce utichnou. Liga se s hřištěm 11. ZŠ rozloučila zápasy dvacátého a dvacátého prvního kola. S blížícími se prázdninami však stále více týmů využívalo možnosti odložit si své zápasy a z celého víkendu tak bylo odehráno pouze šest zápasů.

Jak udržet vodu v bazénu čistou?

Miláčku, pořídíme si bazén?

Tuto titulní větu možná někdy pronesl či naopak slyšel každý, kdo má u svého domku nebo chalupy alespoň malou zahrádku nebo nějaký ten rovný soukromý plácek. Češi jsou milovníci bazénů a řada těch movitějších už u svých vil bazén dávno má. Člověk ale nemusí být nijak extra bohatý, aby si mohl dopřát „luxus" vlastního bazénu, kam nemusí platit vstupné, může se zde ráchat klidně i bez plavek a to od rána do večera. O tom, jakou legraci s bazénem zažijí děti, není ani třeba hovořit.

Ilustrační foto.

Sparta se těší do luxusu. Fanoušci ale nadšení nejsou

Praha - Na jednu stranu to dává perfektní logický smysl: bude-li v hlavním městě hrát hokejovou extraligu jediný klub, měl by také nastupovat v největší a nejmodernější hale. Přesně to se také stane. Po sestupu Slavie o soutěž níž se pražská Sparta přesune do blyštivého prostředí O2 areny. Je tu ale ještě druhý možný pohled je to dobře z ryze hokejového a především „fanouškovského" hlediska? Tady je odpověď složitější.

Zuzana Chrenčíková u krajského soudu v Olomouci

Makléřka i tajná agentka. Milovnice luxusu okradla oběti o 11 milionů

Olomouc – Trest devíti let ve vězení potvrdil v úterý pro třiapadesátiletou Zuzanu Chrenčíkovou z Přerova olomoucký vrchní soud. Pohledná žena připravila své bývalé partnery, jejich příbuzné a známé o 11,2 milionu korun. Vydávala se za obchodnici s ropou, právničku ruského miliardáře nebo podnikatelku v oboru zázračných omlazujících kosmetických přípravků.

Radovan Krejčíř.

Krejčíř žije ve vězeňském luxusu, může si objednat pizzu či colu až do cely

Pretoria – Uprchlý Čech Radovan Krejčíř prý vede ve věznicích v jihoafrické metropoli Pretorii poměrně luxusní život. Ve vazební cele má nyní televizor i tělocvičné nářadí. Chlubí se tím, že si může kdykoli objednat vychlazenou plechovku coca-coly. V objednané zásilce pizzy nebo konvi s mlékem však už ostraha našla i mobilní telefony určené pro Krejčíře. Napsal to dnes jihoafrický server Sunday World, který hovořil s nejmenovanými zaměstnanci pretorijských věznic.

Ilustrační foto

„Změny maturit ještě určitě nekončí“

Polička – Když státní maturity přišly s kůží na trh, řada odborníků na školství, ředitelé i ti nejpovolanější z řad kantorů novinku v prověřování celkových znalostí současných žáků je odsuzovala. Prý že byly nevítaným paskvilem narušující předchozí zaběhnutý systém.

Ivan Hoffman.

Hokejové vlastenectví

Mistrovství světa v hokeji teprve začíná, ale atmosféra je výborná a ve vzduchu je cítit to nejvyšší očekávání. Naši hokejisté před domácím publikem předvádějí bojovné výkony a hokejový národ je žene vstříc vítězstvím. Fenomén, o kterém je řeč, je české hokejové vlastenectví. Úspěchy národního hokejového družstva jsou jedním z mála, ne-li jediným důvodem, příležitostí anebo záminkou mávat národní vlajkou a ve společné euforii se hlásit k národní identitě, která se u nás prakticky překrývá s identitou státní.

Na plovárnu nosily ženy květované šaty, ale také  jednodílné i dvoudílné plavky, kterým v pátek nepřálo počasí.

Dobová přehlídka představila svatbu, plovárnu i školu

Plzeň - Dobová svatba, modely do biografu, na plovárnu nebo do školy. To vše a ještě mnohem více mohli vidět návštěvníci v Kopeckého sadech v Plzni. Módní přehlídka z první poloviny minulého století byla rozdělena do živých obrazů podle aktivit, které byly v té době běžné.

Velká oprava tzv. vnitřního okruhu Karviné běží ze strany zhotovitele zatím bez problémů.

Lidé mnohdy schválně ničí nově rekonstruované cesty

Karviná - Naschvál vyvrácené zábradlí provizorních autobusových zastávek, rýhy od pneumatik aut, které vjíždějí do zákazů vjezdu a ničí schnoucí povrchy nových silnic, a dokonce třeba i stopy bot od lidí, kteří zřejmě netuší a nevnímají, že procházejí po stavbě. Také toto si „užívají" zaměstnanci firem, které se v Karviné podílejí na velké rekonstrukci místních cest.

Jaguar XJS.

Jeden z nejlepších. Jaguar XJS

Třebíč - V sedmdesátých letech minulého století vrcholila obliba automobilů třídy GT. Písmena GT jsou zkratkou italského Gran Turismo nebo anglického Grand Touring a je jimi obecně označována kategorie automobilů, které jsou schopny poskytovat své osádce luxus a pohodlí při cestách na dlouhé vzdálenosti.

Hledáte hezké a klidné bydlení? Počkejte rok

Hledáte hezké a klidné bydlení? Počkejte rok

Karlovy Vary - Rychlým tempem postupuje práce na nové rezidenci Moser. Ta po dostavbě nabídne 109 nových bytů. Budoucí nájemníci se mohou těšit na nebývalý luxus v podobě bazénu, sauny či vířivky v domu služeb, který bude součástí areálu.

Americký herec Anthony Quinn.

Před 100 lety se narodil americký herec Anthony Quinn

New York/Praha - Americký filmový a divadelní herec Anthony Quinn, který se narodil před sto lety, 21. dubna 1915, se do srdcí diváků navždy zapsal jako legendární představitel Řeka Zorby. Během skoro šest desítek let dlouhé kariéry natočil přes 100 filmů a obdržel dva Oscary. Pro Quinna byl Zorba něco víc než jen film. "Já jsem Zorba," prohlásil o své osudové roli.

Ilustrační foto.

Nejdražší Karviná svatební obřady opět zdraží

Kdo se v Karviné chystá „do toho praštit", měl by si od listopadu dobře rozmyslet nejen místo, ale i termín. Pokud totiž máte vlastní představu o místě a dni, měli byste vědět, že vás tato originalita může vyjít až na 11 tisíc korun.

Ilustrační foto.

Házenkáři Holešova padli s Litovlí
 a zkomplikovali si svůj postupový sen

Holešov – Komplikace a trhliny dostaly o víkendu plány a cíle holešovských házenkářů, kteří prahnou po návratu do druhé ligy. Svěřenci Jaroslava Kočího totiž po úvodní vysoké výhře nad Uherským Hradištěm (40:24) nezvládli druhé utkání odvetné části a před svými fanoušky doma podlehli rezervě Litovle, jež je v čele soutěže.

Ivan Hoffman

Poslanci dětem

Stojí za pochvalu, že poslanci našli způsob jak nezlikvidovat lesní školky. To totiž hrozilo díky uzákonění přísných podmínek pro dětské skupiny. Po té co se vlk nažere, zůstane lesní koza celá díky tomu, že se k sežrání nemusí dostavit, tedy zaregistrovat. Lesní školky sice bez registrace nedosáhnou na daňové úlevy, ale to je zdá se šťastným dětem a jejich spokojeným rodičům jedno.

Transport vězně z Portugalska: muž odsouzený za obrání lidí o 120 milionů skončil po letech v cele.

Muž odsouzený za obrání lidí o 120 milionů skončil po letech v cele

Praha /VIDEO/ - V Portugalsku spadla klec a téměř deset let se táhnoucí případ muže, kterého české soudy pravomocně poslaly do vězení, kde má o machinacích páchaných především v Praze a ve středních Čechách přemýšlet 13 let, je u konce. Tak lze shrnout aktuální informace policejního prezidia o transportu vězně ze zahraničí, za jehož dopadením se skrývá velké množství práce pražských kriminalistů i odboru mezinárodní spolupráce působícího právě na prezidiu.

Finanční úřad v Jindřichově Hradci. Ilustrační foto.

Zdanění platů? V Česku je vysoké

Praha /INFOGRAFIKA/ – Mít v České republice firmu a v ní zaměstnance je luxus. To není jen obvyklé rčení, ale účetně ověřený fakt. Politici se k otázce zdanění práce vyslovují pravidelně, 
v poslední době hlavně kvůli údajným nepoměrům v odvodech sociálního a zdravotního pojištění u živnostníků.

Zlatou tečku měla sezona hokejistů Uherského Hradiště. Po utkání v Kroměříži převzali pohár pro vítěze play-off Zlínského kraje.

Titul šampiona slaví hradišťští hokejisté

Slovácko - Poslední zápas sezony sice prohráli, přesto se mohli těšit z trofeje pro vítěze play-off Zlínského kraje. Hokejisté Uherského Hradiště si totiž v Kroměříži mohli dovolit luxus porážky, neboť titul už měli v kapse. Zajistila jim ho předchozí prohra Uherského Brodu s Hanáky.

Policejní vůz s radarem.

Policejní vůz boural po jediném 
dni služby

Svitavy – Seriáloví policisté Semir a Tom bourali pomalu na každém kilometru při divokých honičkách, a přesto se mohli s každou novou epizodou pyšnit zbrusu novým vozem. To svitavští muži zákona si dopravní nehodu odbyli už minulý týden, ale podobný luxus jako německým hrdinům jim nikdo nedopřeje.

Policejní vůz s radarem.

Policejní vůz boural po jediném 
dni služby

Svitavy – Seriáloví policisté Semir a Tom bourali pomalu na každém kilometru při divokých honičkách, a přesto se mohli s každou novou epizodou pyšnit zbrusu novým vozem. To svitavští muži zákona si dopravní nehodu odbyli už minulý týden, ale podobný luxus jako německým hrdinům jim nikdo nedopřeje.

Festool – SERVICE all-inclusive a nezávislost k tomu?

Unplugged - nový fenomén ve světě nářadí a opět pod značkou Festool. Byť bylo v období vánočních svátků ticho, Festool neusnul na vavřínech a začátkem roku představil další novinku. Opět nutno říci, že se soustředí především na koncové zákazníky, tedy samotné řemeslníky.

Ivan Hoffman

Lokální potraviny

Když je řeč o lokálních anebo také místních potravinách, asi je třeba na prvním místě zdůraznit, že se jedná o něco lepšího. Opakem místní potraviny je potravina globální, distribuovaná nejčastěji ve velkém v nějakém gigantickém obchodním řetězci. Zatímco lokální potravina je originální jídlo, připravené z původních surovin tradiční recepturou, globální potravina je ošizeným padělkem, u kterého je snížením kvality dosaženo nízké výrobní ceny, aby měl obchodník co nejvyšší marži.

Ilustrační foto.

Kometa míří do finiše. Poprvé po návratu v klidu

Brno – Luxus, který si po návratu do extraligy před šesti lety užijí poprvé. Hokejisté brněnské Komety mají na startu posledního týdne základní části aktuální sezony jistý přímý postup do čtvrtfinále. „A na devadesát procent zůstaneme i v nejlepší čtyřce, takže začneme play off doma," upozorňuje asistent trenéra Martin Pešout.

Ilustrační fotografie.

Videa z jednání zastupitelů? Chybí o ně zájem, zní z měst

Vyškovsko – Vědět přesně, co se řešilo na zasedání zastupitelstva, a přitom nevytáhnout paty z domu? V mnoha městech jižní Moravy to pro obyvatele není žádný problém. Kdo chce, může si pustit videozáznam zasedání třeba při popíjení odpolední kávy. Takový luxus však většina obyvatel Vyškovska nezná. Jedinou radnicí, která videa zveřejňuje, je vyškovská. V dalších městech se ho lidé nejspíš jen tak nedočkají.

Padesát odstínů šedi.

Dámy braly kino Metro útokem, kvůli "erotickým" Padesáti odstínům šedi

Prostějov – Vyprodáno, hlásilo kolem poloviny února Kino metro 70 v Prostějově. A to hned několikrát. Premiéru filmu Padesát odstínů šedi zhlédlo během týdne, kdy se snímek v Prostějově promítal, necelých dva a půl tisíce diváků. Ti pravidelně zaplňovali sál s necelými čtyřmi sty místy.

Teprve před týdnem detektivové specializující se na problematiku padělků a podvodů získali informaci o „turistech“ z Malajsie, kteří k nákupům v nejluxusnějších obchodech využívají padělané platební kary.

Pomocí padělaných karet nakupovali cizinci luxus

Praha - Velký úlovek se podařil pražským kriminalistům. Dopadli trojici mladíků z exotické ciziny, kteří se do české metropole vypravili utrácet. Že přijeli nakupovat, by bylo v pořádku – pohříchu však mělo jít o nákupy za peníze někoho jiného. Úspěšný zásah v pondělí přiblížil Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. „Podvodníci přiletěli do Pařížské z Malajsie," konstatoval.

Ilustrační foto.

Velký luxus, nechali se porazit posledním

Kladno – Chtěli získat devět bodů a mocně se přiblížit záchraně, nakonec mají pouze čtyři. Volejbalisté Kladna měli před prvními třemi zápasy skupiny play-down velké oči.

Fotbalisté Slovácka si na soustředění užívají luxus v hotelu i přírodní trávu v tréninkovém centru.

Slovácko si v Turecku užívá luxusu, úvodní duel bez opor těsně prohrálo

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ – Termoprádlo, teplou bundu, rukavice a na hlavu kulicha. Na tento zimní předtréninkový rituál mohou fotbalisté 1. FC Slovácko aspoň na nějaký čas zapomenout. Na herním soustředění v Turecku si od soboty užívají teplot blížících se ke dvaceti stupňům Celsia. V Antalyi už mají za sebou i úvodní přípravný duel, v němž sestava „mladíků" těsně podlehla dánskému Odense BK.

Dimostenis Chadzidis.

Škola futsalu. Tango prověří mistr světa Marcelo

Brno – Brazilci a Španělé. Jsou-li ve vašem týmu, máte úspěch zaručený. Nejvíc si tohoto luxusu dopřává první trojka futsalové ligy. Dohromady pětadvacet z třiceti cizinců v nejvyšší české soutěži zaměstnávají Balticflora Teplice, Era-Pack Chrudim a Benago. „Teplice touží konečně po titulu. Chrudim chce s nimi držet krok. Je to zkrátka o penězích," má jasno futsalista brněnského Tanga Dimostenis Chadzidis.