
Fotbalová starší přípravka Táborska má turnajové stříbro
Zdětín – Jihočeši ve finále podlehli Viktorii Žižkov 0:3, přesto mohou být s vystoupením spokojeni.
Zdětín – Jihočeši ve finále podlehli Viktorii Žižkov 0:3, přesto mohou být s vystoupením spokojeni.
Jirkov - Po kulturním zimním spánku přišlo probuzení do nové sezóny.
Východní Čechy, Pardubice - Král je mrtev, ať žije král! Tak tohle zvolání můžete nechat v archívu. Chlapci ze ZŠ Studánka ho totiž předělali na Král je živ, ať žije král… V domácím prostředí nenašli jediného přemožitele, a tak obhájili basketbalové prvenství ve Sportovní lize základních škol.
Pardubice - Král je mrtev, ať žije král! Tak tohle zvolání můžete nechat v archívu. Chlapci ze Základní školy Studánka ho totiž předělali na Král je živ, ať žije král… V domácím prostředí nenašli jediného přemožitele, a obhájili basketbalové prvenství ve Sportovní lize základních škol. Dívčí část republikového finále ovládla základka ze Žďáru nad Sázavou.
Praha – Duben, ještě doma budem. V duchu léty prověřené moudrosti se rozhodli postupovat provozovatelé farmářského tržiště Náplavka na Rašínově nábřeží, která se rozhodli o týden posunout start středečního projektu Náplavka pro místní.
Vyškov /FOTOGALERIE/ – Vyškovští fotbaloví fandové se po delší době zase pozdravili s trenérem Miloslavem Machálkem. Jenže ten se vrátil coby kouč soupeře a se svým novým týmem z Brna-Líšně si odvezl všechny tři body.
Bohdalec – Na Bílou sobotu se v kulturním domě v Bohdalci uskutečnil tradiční Velikonoční turnaj ve stolním tenise registrovaných a neregistrovaných hráčů. V letošním roce se jej zúčastnilo 22 hráčů.
Hodonín /FOTOGALERIE/ – Lehce solení a pepření mouční červi, cvrčci smažení na másle nebo opražená sarančata podlévaná červeným vínem. To je jen část středečního večerního menu v hodonínské městské knihovně.
Tábor - František Novotný z Tábora se z letos první výpravy do lesa kolem Vrchotových Janovic rozhodně nevrátil s prázdnou.
Prohlídka starobylého hradu Buchlova patří k tradiční kulturní akci, které se čas od času oddávají milovníci historie nebo turisté. Správa hradu Buchlova spolu občanskou společností HB collegium se rok co rok snaží pro zvýšení turistického zájmu na hradě uspořádat zajímavé akce, které mají přilákat větší počet lidí a zpříjemnit v něm jejich pobyt.
Česká Lípa - Kuchař Bohumil Palounek přebírá šuplík plný nejrůznějších diplomů a ocenění. „Už to nemám kam dávat," říká, aby následně vytáhl nejnovější diplom za nejlepší velikonoční nádivku.
Hradec Králové - Již tuto sobotu se poprvé v letošním roce budou v hradeckých Gayerových kasárnách konat farmářské trhy. Kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky nejen z hradeckého regionu tu budou k dostání mezi osmou hodinou ranní a polednem.
Kolínsko - Přínášíme vám přehled událostí, na které můžete vyrazit.
Máslo, paštiky, sladkosti, klobásy a několik druhů salámů se snažila odnést bez placení, z jednoho obchodu v Olomouci, čtyřicetiletá žena.
Máslovice – Ti největší jedlíci z celé republiky se sešli o víkendu v Máslovicích, aby co nejrychleji spořádali celý bochník chleba a čtvrtkilovou kostku másla.
Valeč – Valečský zámek mohou lidé nyní obdivovat i ve videoklipu mladého zpěváka Jana Miškely, který vystupuje pod jménem Eirik. Ve Valči natočil video k nové písni Paříž. Na Youtube klip dokázal získat během dvou týdnů více než sedmdesát tři tisíc zhlédnutí.
Praha - Meziroční růst spotřebitelských cen v březnu zrychlil růst na 2,6 procenta z únorových 2,5 procenta. Stejně jako v předchozích měsících zdražily především potraviny a pohonné hmoty. Proti únoru se spotřebitelské ceny v březnu nezměnily. Oznámil to dnes Český statistický úřad.
Období medvědího česneku je opět tady. Využijte krátkého jarního období, kdy je možné tuto bylinu volně nacházet a sbírat v lesích na různých místech regionu, a vylepšete si svůj jídelníček.
Vůně kynutého těsta a dozlatova upečených bochníků přilákala v sobotu prvního dubna řady návštěvníků do Slováckého muzea. V hlavní budově muzea se totiž uskutečnila na několik měsíců poslední akce ze série Vaříme v muzeu. Ta byla tentokrát zaměřena na tradiční jídla, které na Slovácku nesměly chybět na velikonoční tabuli.
Až závěrečné kolo nadstavbové části Zlínské amatérské hokejové ligy (ZAMHL) rozhodlo o složení dvojic pro zápasy o konečné celkové umístění v soutěži. Sezónu 2016/2017 amatérští hokejisté završí v pátek v podvečer duely o třetí místo a poté i o titul. Oba zápasy se odehrají na PSG aréně ve Zlíně.
Až závěrečné kolo nadstavbové části Zlínské amatérské hokejové ligy (ZAMHL) rozhodlo o složení dvojic pro zápasy o konečné celkové umístění v soutěži. Sezónu 2016/2017 amatérští hokejisté završí v pátek v podvečer duely o třetí místo a poté i o titul. Oba zápasy se odehrají na PSG aréně ve Zlíně.
S prvním jarním dnem a blížícími se Velikonocemi přinášíme několik skvělých receptů, v nichž se rozhodně neobejdete bez kvalitního Korunního cukru v různých jeho podobách.
Jedovnice /VIDEO/ - Silný vítr, déšť a sychravo. Na výlov rybníka však přímo ukázkové počasí. Je jedno, jestli na podzim nebo na jaře. Rybáři jsou na nepohodu zvyklí. Celý den se stejně brodí ve vodě a v bahně, tak co. Jedovničtí rybáři zatáhli v sobotu sítě na rybníku Budkovanu. A na hrázi dopoledne prodávali také čerstvě nalovené ryby.
Chabařovice /ROZHOVOR/ – Dvanáct zápasů, stejný počet výher a úctyhodné skóre 50:14! Fotbalisté Chabařovic projeli první polovinou sezony v Okresním přeboru jako nůž máslem a jsou jasným aspirantem na postup do 1.B třídy.
Sladkokyselý nálev a sedmatřicet vzorků nakládaných hub od klasických václavek a ryzců po vzácnější v podobě ucha Jidášova. Pestré složení ochutnávky v nivnickém koštu hub, který se odehrál v sobotním podvečeru uvnitř prostor tamní Besedy, nalákal přes sto milovníků hřibů.
Česká Třebová – „Nebaví vás už obyčejné lavičky? Nás také ne! Proto jsme se rozhodli vyrobit multifunkční," hlásají členové studentské firmy SitUp!, kterou tvoří skupina českotřebovských studentů oboru logistika a management.
Skalice - Skaličtí fotbalisté poprvé v zimní přípravě prohráli. Na umělé trávě v České Lípě podlehli mužstvu Mnichovohradišťský SK o dvě branky – 2:4.
Kolín – Posledním halovým mistrovstvím České republiky v atletice byl šampionát starších žáků a žákyň, který proběhl v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce.
Jirkov /ANKETA/ - Hmyzí menu se skládá z několika druhů červů a cvrčků, budou se podávat na chilli i jen tak na másle.
Praha, Chomutov - Zástupci FC Chomutov a Spartaku Perštejn vyrazili na netradiční turnaj do Prahy.
Plzeňský kraj – Zemědělci si nemyslí, že ceny dále porostou. Úspěch bude, pokud se zase nepropadnou.
Chomutovsko – Kromě solidárního gesta se budou v Chomutově a Kadani konat výstavy i ochutnávat tibetské pochoutky.
Karlovay Vary - Dva zástupci Slavoje, první sezonu juniory šermující Jan Stehlík a kordista žákovské kategorie Marek Dienelt, reprezentovali Litoměřice na celorepublikovém žebříčkovém turnaji juniorů v šermu kordem.
Mladá Boleslav - Omamná vůně včelího vosku provoněla celou místnost a vytvořila ideální atmosféru pro povídání o včelích produktech i vyrábění z voskových mezistěn.
Horšovský Týn – Jako příprava na velké hody vypadala krádež v horšovskotýnské prodejně potravin. Zlodějka s kradeným zbožím odjela, policisté ji ale vypátrali a lup zajistili. Navíc u jejího spolujedoucího nalezli pervitin.
Zelenina na pultech obchodníků letos výrazně podražila. Ceny rajčat v obchodech jsou až o polovinu vyšší než loni v únoru, zákazníci za ně tento týden platili v průměru 68,45 koruny za kilogram proti loňským 45,18 Kč/kg. Dražší jsou i brambory a papriky, vyplývá z aktuálních dat Českého statistického úřadu (ČSÚ).
Šumperk – Ve středečním utkání proti nepříjemnému Novému Jičínu si hokejisté Šumperku definitivně pojistili třetí příčku v tabulce a dál pokračují v úspěšném tažení, připsali si již šesté tříbodové vítězství v řadě.
Liberec - Před třemi lety si Štěpánka Radostná ze Stráže nad Nisou kupovala oblečení velikosti 48. Dneska jde synovi na ples. Šaty, které si večer oblékne, mají číslo 36.
Chomutovsko – Romantika poteče v chomutovských restauracích 14. února proudem. Speciální menu nabídnou mořské plody a záplavu čokolády. Je to pro nás příležitost předvést to nejlepší, říká chomutovský šéfkuchař.
Olomouc – Speciální nabídku v podobě lahodného menu s afrodiziakálními účinky si k oslavě svátku všech zamilovaných připravila restaurace Benada čtyřhvězdičkového Clarion Congress Hotelu Olomouc.
Praha - Meziroční inflace v lednu zrychlila růst na 2,2 procenta z prosincových dvou procent. ČNB přitom podmiňuje ukončení kurzového závazku inflací na dvouprocentní úrovni.
Vimperk (FOTOGALERIE) - Budoucí kuchaři vařili ve školní restauraci podle čtenářských receptů.
Královéhradecko, Police nad Metují - Odkoupit? Neodkoupit? A když odkoupit tak co s ním? Nějak ještě využít nebo celé zdemolovat?
Svitavy – Bowling se v našem regionu stává sportovním odvětvím nejen stále více rozšířeným, ale také úspěšným. Další důkaz pro toto tvrzení poskytl svitavský hráč Denis Kinc, který se stal mistrem České republiky v soutěži ABL (Amatérská bowlingová liga).
Východní Čechy, Kostelec nad Orlicí - Má o něco méně peněz než dřív, přesto se mu ze starobního důchodu žije královsky. A místo toho, aby se proháněl po hypermarketech, prohání raději svá vnoučata.
Královéhradecko - Má o něco méně peněz než dřív, přesto se mu ze starobního důchodu žije královsky. A místo toho, aby se proháněl po hypermarketech, prohání raději svá vnoučata.
Lipnice nad Sázavou – Máte rádi zvěřinu? Nebo ještě jinak a lépe: máte rádi chutnou a nápaditě upravenou zvěřinu podávanou se vskutku vybranými přílohami?
Pardubice - To nejlepší na konec? Na letošním Grand Festivalu smíchu tohle pravidlo platilo.
Dvůr Králové - Dvorští hokejisté a jejich vedení dělají svým fanouškům radost. Nejen svými výsledky, ale také tím, že neskrývají ambice. Cíl mužstva je jasný: TITUL!
Znojmo /FOTOGALERIE/ – Kdo by čekal, že o choulostivé téma přednášky cestovatele Davida Švejnohy nebude zájem, byl by na omylu. Na festivalu Cesty světem, který se o víkendu koná ve Znojmě, je o tuto přednášku nebývalý zájem. A možná i proto, že její téma, kterým je hmyzí kuchyně, doprovází David Švejnoha praktickou ukázkou vaření s následnou degustací.