Kreativ

ŠTÍTEK: mobilní aplikace

Na začátku roku spustili webovou aplikaci na hlášení závad také v Petrovicích.

Díky internetu a mobilům lidé ohlásili už tisíce závad

Karvinsko – Ucpaná vpusť dešťové vody, počmáraná zeď, poničené zařízení dětského hřiště či zlomený strom v korytě říčky Petrůvky. To je jen nepatrný zlomek závad, které lidé na Karvinsku nahlásili prostřednictvím speciálních mobilních aplikací a webů jednotlivých měst.

Tiské stěny a jejich krása.

Tiské stěny zažily nával. Budou v mobilní „appce“

Tisá – Raketový vzestup návštěvnosti Tiských stěn zaznamenala radnice v Tisé. Rozhodla proto, že zdejší naučnost stezku obohatí o interaktivní prvky s možností informace stáhnout do mobilních telefonů. Už začala s přípravou projektu.

Aplikace Česká obec. Ilustrační foto.

Rakovník moderní aplikace zatím nechystá

Rakovník - Nové moderní a chytré technologie už zdaleka nejsou jen doménou firem. Postupně je také zavádějí i města. Zatímco v Kolíně chystají v letošním roce několik vylepšení, v Rakovníku se musí občané spokojit se zřízením alespoň třech míst k připojení k internetu pro návštěvníky úřadu.

Ilustrační foto.

Diakonie sbírá kilometry, vymění je za peníze

Sbíráme kiláky pro Diakonii je název akce, která vyvrcholí 23. dubna dvěma mílemi pro Diakonii. Než ale celý projekt vyvrcholí, mohou zájemci prostřednictvím mobilní aplikace zaznamenávat svou sportovní činnost a každým kilometrem přispívat na dobrou věc.

MOBILNÍ APLIKACI ZÁCHRANKA si může instalovat každý majitel chytrého telefonu s operačním systémem Android a iOS.

Aplikace Záchranka plánuje novinky. Pomůže neslyšícím i nevidomým

Jižní Morava /VIDEO/ – Uprostřed lesa leží zraněný cyklista. Silně krvácí. Přestože nemá ponětí o tom, kde se zrovna nachází, pomoc se k němu dostane. Využívá mobilní aplikaci Záchranka. Příběhů, kdy aplikace pomohla lidem v nouzi, je za rok jejího fungování více než 750. Od příštího měsíce plánují její vývojáři spoustu novinek, sdělili ve středu.

Ilustrační foto

Číňané koupili podíl v Tesle, za pět procent zaplatí 44 miliard

Jedním z pěti největších akcionářů amerického výrobce elektromobilů Tesla se stal Čínský technologický gigant Tencent Holdings. Automobilka dnes oznámila, že čínská firma koupila za 1,78 miliardy dolarů (44,3 miliardy korun) pět procent jejích akcií. Tencent výrazně investuje do elektromobilů kvůli zpřísňování emisních pravidel v zemi.

Ilustrační foto.

Za německé dálnice se bude platit. Jak a kolik?

Řidiči osobních aut budou muset od roku 2019 platit za jízdu na dálnicích v Německu. Tato novinka se samozřejmě citelně dotkne i mnoha českých řidičů, kteří často využívají německou dálniční síť.

Trénuj! O přípravu žen se stará dvojnásobná účastnice olympijských her Kristýna Pálešová.

Trénuj se! pomáhá zlepšení kondice bez ohledu na místo a čas

Brno /FOTOGALERIE/ – Končí doba, kdy musíte složitě přesouvat pracovní povinnosti nebo upravovat rodinný program, abyste udělali něco pro sebe. Projekt s názvem Trénuj se přichází s revoluční metodou, jak sportovat v době, kdy se vám to nejvíc hodí. Pomocí mobilní aplikace, která zájemcům sestaví trénink na míru.

Webová stránka města Bohumína.

Webové stránky Bohumína a Karviné ocenil kraj

Bohumín, Karviná - Hned dvě první a jedno třetí místo si odnesl karvinský okres z krajského kola celostátního klání o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí s názvem Zlatý erb.

Ilustrační foto

Většina prodejců v kraji už přešla na EET

Karlovy Vary - Podnikatelé v Karlovarském kraji, kteří od března spadají do druhé vlny zákona o elektronické evidenci tržeb (EET), se většinou novým podmínkám podřídili. Samotný systém podle oslovených podnikatelů funguje. Část podnikatelů ale raději omezila podnikání, aby se mu vyhnula.

Web Změňte.to.

Máte nápad pro magistrát? Stačí sáhnout do kapsy!

Praha – Občany nejvíc trápí stav komunikací, kdy upozorňují hlavně na výmoly, objevil se třeba i požadavek na kompletní rekonstrukci ulice U Seřadiště. Náměty pro zlepšení se týkaly také zvýšených obrub tvořících bariéru u přechodů pro chodce, upozornění cyklistů zase otevřelo téma podjezdu pod Mánesovým mostem na Klárově. To jsou první podněty, které na pražský magistrát dorazily přes nově spuštěný komunikační kanál – portál Změňte.to.

Ilustrační foto

Hranice opět vyrazí Do práce na kole

Již potřetí se Hranice zúčastní projektu Do práce na kole, který je šetrný nejen k peněženkám dojíždějících, ale hlavně k životnímu prostředí a fyzickému zdraví.

Ilustrační foto.

Díra v silnici nebo rozbitá lampa? Pošlete fotku na úřad

Jindřichohradecko – Pokud narazíte na nějaký problém, kterým by se podle vašeho úsudku měla zabývat radnice – například na rozbitý povrch silnice, špatně seřízené semafory nebo ulomenou část prolézačky na dětském hřišti, můžete využít svůj telefon nebo počítač a úřad na problém upozornit.

Ilustrační foto

Akcie majitele Snapchatu v burzovním debutu vzrostly o 40 procent

Akcie firmy Snap, která provozuje populární mobilní aplikaci Snapchat, zahájily svůj dnešní debut na newyorské burze vzestupem na 24 dolarů. Dostaly se tak 40 procent nad cenu, za níž firma prodala své akcie investorům v primární emisi. Prodej akcií Snap je největším vstupem na americký veřejný trh za tři roky.

Ilustrační foto.

VAK Bojkovice končí, na 350 domácností si připlatí za stočné

Bojkovice - Narychlo založená společnost speciálně určená k provozování části zbudované kanalizace v Bojkovicích ukončila po necelém roku, začátkem letošního ledna, svoji činnost. Novou kanalizační soustavu, kterou využívá na 350 tamních domácností, zkolaudovali na začátku roku 2016. Město přišla na 85 milionů korun.

Ilustrační foto.

Internet po kabelu je o šestinu hbitější

Praha - Nejrychlejším typem připojení byl v lednu kabelový internet. Ten zrychlil proti prosinci o 16 procent na 34,9 Mbit/s. Následuje mobilní internet LTE s rychlostí kolem 34 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Ilustrační snímek.

Kladno hledá nová místa pro parkování aut

Kladno – Zásadní změny ve stávajícím parkovacím systému město Kladno nyní nepřipravuje. V plánu je ale rozšířit parkovací stání, kterých je zejména v sídlištích nedostatek.

Po letech fungování služby Uber v Praze mohou nyní využít alternativní způsob cestování i Brňané.

Spolujízdu Uber čeká víc kontrol. Brno zvažuje dokonce i soud

Brno – Jízdu, která končí až u policejního auta, zažila řada uživatelů služby Uber v Brně. Od začátku února policie musela řešit desítky oznámení na řidiče Uberu. Město chce pokračovat v kontrolách, dokončit právní analýzu a zvažuje i soud.

Ilustrační foto.

Tři pražské radnice připravují mobilní aplikace úřadu

Praha - Nové mobilní aplikace připravují tři pražské radnice. Podobné systémy umožňují rezervaci na úřadě, hlášení závad nebo upozorní na čištění ulic. Praha 11 ji spustí do dvou měsíců, pracuje na ní také Praha 3 nebo Praha 8, vyplývá z vyjádření mluvčí radnic. Dalších osm radnic velkých městských částí už aplikace má, stejně jako hlavní město, které plánuje spustit další.

Po letech fungování služby Uber v Praze mohou nyní využít alternativní způsob cestování i Brňané.

Revoluce v taxislužbě: Uber přichází do Brna

Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ – Bavit se celý večer s přáteli v centru a pomocí pár kliků v mobilní aplikaci si objednat odvoz domů. A za vše zaplatit online díky platební kartě. Nový způsob přepravy ve středu v Brně spustila společnost Uber. Co cestující vítají, je konkurence pro brněnské taxikáře. Těm vadí, že partnerští řidiči Uberu nepotřebují licenci pro taxikáře od brněnského magistrátu. Dokonce už přemýšlejí o stávce.

Štafeta na bruslích Střední školy stavební v Třebíči

OBRAZEM: Studenti předávají radost pohybem

Třebíč - Studentům a učitelům Střední školy stavební Třebíč není lhostejný osud lidí, kteří potřebují pomoc druhých. Z toho důvodu se zapojili do projektu Skupiny ČEZ – Pomáhej pohybem a uspořádali štafetu na bruslích.