Kreativ

ŠTÍTEK: mobilní aplikace

Ilustrační foto.

Hlásit závady v Bohumíně lze nově i přes iPhony

Hlášení závad je oblíbenou službou města, kterou se naučili Bohumíňáci využívat nejen na počítačích a tabletech, ale i na svých mobilech. Doposud měli tuto možnost pouze vlastníci zařízení s operačním systémem Android, nyní se ale dočkali i majitelé populárních »jablek«.

Aplikaci VOS.health vymyslel Jiří Diblík (vlevo) spolu s kamarádem Ondřejem Kopeckým.

Od úzkostí k úspěchu. Aplikace upozorňující na špatnou náladu má miliony stažení

Brzy budete mít špatnou náladu. Jen to zatím netušíte. Takže se na to připravte. I tohle vám dokáže naznačit mobilní aplikace VOS.health. Vymysleli ji kamarádi Ondřej Kopecký a Jiří Diblík, který se předl lety stal nejmladším podnikatelem v České republice. Jejich aplikace toho ale dokáže mnohem víc. Až tak, že ji využívají přes tři miliony uživatelů ve více než 170 zemích světa a předloni se stala nejstahovanější mobilní aplikací pro duševní zdraví ve střední Evropě.

Stále více Čechů realizuje své plány pomocí pasivního investování

Stále více Čechů realizuje své plány pomocí pasivního investování

Investování dnes už není jen pro vyvolené, kteří disponují nadstandardními znalostmi trhu nebo velkým kapitálem. Dostupnost investic je v současnosti na nejvyšší úrovni v historii, a díky nástrojům tzv. pasivního investování se do nich může pustit každý i s minimem vstupních prostředků.

Řádění vandalů, ale také dlouhodobý nepořádek mohou lidé nahlásit radnici, která v rámci možnost sjedná nápravu.

Nedostatky ve městech? Lidé je hlásí přes aplikace, sociální sítě i osobně

/FOTO/ Poničené lavičky, nefunkční pouliční osvětlení nebo třeba rozbitý herní prvek na dětském hřišti. Již osmým rokem mohou obyvatelé Benešova hlásit takovéto závady ve městě prostřednictvím aplikace zmapujto.cz nebo Munipolis, dříve nazývané Mobilní rozhlas. A využívají toho. Jen za loňský rok přišlo touto cestou městu přes 250 upozornění. Obdobné aplikace zafungovaly i v dalších městech. Radnice tyto tipy od občanů vítají.

Mobilní aplikace Výstrahy ČHMÚ pro samosprávy

Meterorologové vyvinuli pro starosty mobilní aplikaci výstrah před počasím

/VIDEO/ Cílem mobilní aplikace je co nejrychleji sdílet informace v době hrozících nebezpečných hydrometeorologických jevů - a to pro konkrétní lokalitu, o jejíž bezpečí se starostové či hejtmani mohou včas postarat. V době akutního ohrožení bouřkami či povodněmi přijde zaregistrovaným uživatelům upozornění prostřednictvím SMS. Je možné také dostat varování před dalšími jevy. Podívejte se na videonávod k aplikaci.

V mobilní aplikaci Zvíře+ si můžete nejen vyhledat kontakt na odborníka, který je nejblíže, a přímo z aplikace mu zavolat, ale najdete zde i přehledné užitečné rady a tipy, jak v krizových situacích postupovat

Když jde o čas. V krizových situacích pomůže mobilní aplikace Zvíře+

Může se stát, že se se svým zvířecím parťákem ocitnete v neobvyklé situaci a budete potřebovat akutní pomoc. V tu chvíli oceníte užitečnou mobilní aplikaci Zvíře+, kde si můžete nejen vyhledat kontakt na odborníka, který je nejblíže, a přímo z aplikace mu zavolat, ale najdete zde i přehledné užitečné rady a tipy, jak v krizových situacích postupovat.

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš navštívil stanici Horské služby v Peci pod Sněžkou. Ministerstvo je zřizovatelem Horské služby, na rekonstrukci poskytlo dotaci.

Digitalizace na horách. Ministerstvo chce zavést pro ubytovatele e-Turistu

Po elektronické knize túr, která je součástí mobilní aplikace Záchranka, se chystá na horách další digitální novinka. Ministerstvo pro místní rozvoj připravuje projekt e-Turista. Jeho cílem je vytvoření transparentního on-line informačního systému, který zjednoduší plnění evidenčních povinností ubytovatelů a podle ministerstva sníží administrativní zátěž nejen pro ubytovatele, ale také pro obce. Při návštěvě Pece pod Sněžkou o něm informoval ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

Už několik let mohou klienti E.ONu využívat vedle webového portálu také mobilní aplikaci Energie24, kde se objevují stále nové a nové možnosti, jak vyřešit požadavky spojené se správou energií.

Změna výše záloh nebo odhad vyúčtování? Lidé se mnohem více zajímají o energie

V současné době se zákazníci mnohem více než dříve zajímají o energie a o vše co s nimi souvisí. A jako nezbytnost se jeví kvalitní digitální obsluha zákazníka, který své požadavky ze zákaznických center a linek často přesouvá do online podpory - webového portálu nebo mobilní aplikace, kde si své požadavky vyřídí pohodlně a rychle odkudkoliv. V letošním roce je už více než polovina všech zákazníků společnosti E.ON uživateli digitálních nástrojů, což je meziroční nárůst o neuvěřitelných 30 % procent. A tento trend rozhodně neslábne.

Zástupkyně vývojářského studia Yord Elena Mizeráková a Gaby Sittová.

Podívejte se: Nová mobilní aplikace rozšiřuje zážitek z tvorby Antonína Dvořáka

Návštěvníci Památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě se nyní mohou ještě více ponořit do prohlídky areálu muzea a jeho okolí. Pomůže jim k tomu zbrusu nová mobilní aplikace. Ta je svým pojetím jedinečná. Obsahuje totiž originální zvukovou procházku, která zážitek z prohlídky míst, kde slavný skladatel pobýval, ještě umocňuje.

Zástupkyně vývojářského studia Yord Elena Mizeráková a Gaby Sittová.

Podívejte se: Nová mobilní aplikace rozšiřuje zážitek z tvorby Antonína Dvořáka

Návštěvníci Památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě se nyní mohou ještě více ponořit do prohlídky areálu muzea a jeho okolí. Pomůže jim k tomu zbrusu nová mobilní aplikace. Ta je svým pojetím jedinečná. Obsahuje totiž originální zvukovou procházku, která zážitek z prohlídky míst, kde slavný skladatel pobýval, ještě umocňuje.

Vojtěch Poláček, ředitel Památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě u plastiky ze 60. let v zámeckém parku (zdobí ji Dvořákova busta i notový zápis).

Procházka s Antonínem Dvořákem: Památník připravuje mobilní aplikaci s melodiemi

/FOTOGALERIE/ Novinku v podobě procházky po dvořákovských místech s mobilní aplikací nabízející melodie, pro něž se daná lokalita stala skladateli inspirací, chystá Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě. Kromě hudby, která se Dvořákovi zrodila v hlavě právě v dané lokalitě, se zájemci dozvědí zajímavosti o skladatelově životě.

Prodavačka, pokladní - Ilustrační foto

Do obchodu s mobilem. Plastové věrnostní kartičky nahrazují aplikace

​Doba se mění. Místo peněženek přetékajících plastovými kartami, jimiž zákazníci prokazovali „věrnost“ obchodním řetězcům, přicházejí ke slovu mobilní aplikace. Ke informacím o zboží se tak lidé stále častěji „proklikávají“ přes svoje chytré telefony. Podle odhadu Svazu obchodu a cestovního ruchu už s obchody takto komunikuje zhruba polovina zákazníků v Česku. 

Tým vývojářů aplikace

Mobilní aplikace má pomoct onkologicky nemocným pacientům zvládat stres

Vyšetření, nemocnice, odběry, léky. Pouze na pár slov se často smrsknou dny onkologicky nemocných pacientů poté, co zahájí léčbu. Do té doby běžný život přestává existovat. Když na tělo zaútočí nádorové onemocnění, trpí také psychika. Na péči o ni ale často nezbývá čas ani síla. Nově by pacientům mohla odlehčit mobilní aplikace.

Cukrovka. Ilustrační snímek

Moderní léčba cukrovky: pomáhá oxid uhličitý i mobilní aplikace

Přibližně každého desátého člověka v Česku trápí cukrovka. Těch, kteří se s nemocí léčí, je podle dlouhodobých statistik kolem osmi set padesáti tisíc, dalších přibližně dvě stě tisíc lidí o ní zatím nemá tušení. Ze začátku si totiž mnohdy ničeho nevšimnou, nic je nebolí ani neomezuje. Světový den monitoringu diabetu, který nebezpečí choroby připomíná, připadá na dnešek.

Alergie je do značné míry dědičně podmíněná, ale významnou roli nepochybně hrají i vlivy prostředí, a může se projevovat velmi různou intenzitou a rychlostí rozvoje akutních potíží

Začala pylová sezona. Alergikům pomohou prášky i mobilní aplikace

Přestože to za okny tak úplně nevypadá, probouzí se jaro. Pro většinu lidí je to návrat života ze zimního spánku, alergici a astmatici však vnímají nejen vůni, ale i protivnou pylovou sezónu. Zarudlé oči, senné rýmy a kýchání jsou tady a v ordinacích alergologů se netrhnou dveře. Mnozí lékaři jsou zavaleni objednávkami na týdny dopředu. Roztoče z prachu, který v zimě sídlí hlavně doma, totiž střídají pyly z jarních stromů.

Aplikace E-mobilita Teplárny Brno

Snadnější nabíjení elektromobilů v Brně. Řidičům pomůže nová mobilní aplikace

Snadněji vyhledají řidiči elektromobilů nejbližší volnou nabíjecí stanici. Díky nové mobilní aplikaci E-mobilita Tepláren Brno. „Už před dvěma lety jsme pověřili za město budováním nabíjecí infrastruktury v Brně právě Teplárny Brno. Od rozvoje elektromobility si slibujeme především snížení emisí oxidu uhličitého, k čemuž se Brno zavázalo,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Mobilní aplikace

Žít podle aplikace je možné. Nejde to však bez rozpaků

Slovo „aplikace“ kdysi nejčastěji evokovalo výšivku na blůzce či přiložení pleťové masky v kosmetickém salónu. Dnes si jej nekompromisně přivlastnila takřka výhradně pro sebe technologická vymoženost, která postupně ovládá svět. Text přinesl oblíbený časopis Květy.

Inteligentní přejezd vybavený „majákem“ dokáže varovat motoristy, cyklisty či bruslaře se sluchátky na uších.

Mobil varuje před vlakem? Na přejezdech v kraji testují "majáky"

Zvýšit zabezpečení přejezdů se letos chystá Správa železnic na řadě míst v Olomouckém kraji. Využít chce i moderní technologie. Novinkou bude systémem Level Crossing Alarm (LCA) přenášející informace o výstraze uživatelům mobilní aplikace. Zařízení se testuje na dvou přejezdech v Prostějově.

Inteligentní přejezd vybavený „majákem“ dokáže varovat motoristy, cyklisty či bruslaře se sluchátky na uších.

Mobil varuje před vlakem? Na přejezdech v Prostějově testují "majáky"

Zvýšit zabezpečení přejezdů se letos chystá Správa železnic na řadě míst v Olomouckém kraji. Využít chce i moderní technologie. Novinkou bude systémem Level Crossing Alarm (LCA) přenášející informace o výstraze uživatelům mobilní aplikace. Zařízení se testuje na dvou přejezdech v Prostějově.