Kreativ

ŠTÍTEK: mobilní aplikace

Ilustrační foto

Technologie v medicíně? Problematické jsou mobilní aplikace o stravování

Technologie se v medicíně posouvají i do domácí péče. Umožňují pacienta dlouhodobě monitorovat bez nutnosti hospitalizace. Problematické ale mohou být podle Lenky Lhotské z České společnosti biomedicínského inženýrství a lékařské informatiky České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně mobilní aplikace, které radí s cvičením nebo stravováním. Jen zlomek z nich je podle ní lékařsky ověřený. 

V NOVĚ CHYSTANÉ české aplikaci, která bude informovat o zemětřesení v západních Čechách, naleznou lidé i jednotlivé seismogramy z jednotlivých záchvěvů.

Zemětřesení! Napíše aplikace

Karlovarský kraj – Ohromné burácení, třesení skleniček a oken a následný otřes. Tak už se přes dva týdny projevují nejsilnější záchvěvy země z nového zemětřesného roje. Otřesy půdy děsí obyvatele napříč celým Karlovarským krajem.

Ilustrační foto.

Lipnice využije moderní mobilní aplikaci Česká obec

Lipnice nad Sázavou - S moderní mobilní aplikací Česká obec se seznámila Lipnice nad Sázavou a rozhodla se ji využívat. Prostřednictvím aplikace by bylo možné v případě potřeby rozesílat informační hromadné textové zprávy obyvatelům. Už samotná cena aplikace je výhodná, činí 6 000 korun bez DPH za rok s tím, že zvlášť jsou placeny samostatné SMS v ceně 1 Kč/SMS.

Studenti příbramského gymnázia vytvořili aplikaci, která proveze turisty historickým centrem města a připomene tragické události, k nimž došlo v Příbrami za heydrichiády na jaře 1942.

Událostmi Drdova Vyššího principu provede turisty mobilní aplikace

Příbram – Letos tomu bude 76 let od tragických událostí, ke kterým ve městě došlo po atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha českými výsadkáři. Za schvalování atentátu totiž byli zatčeni a později i popraveni sedmnáctiletý student příbramského gymnázia Antonín Stočes, jeho otec Vojtěch a ředitel gymnázia dr. Josef Lukeš. Tyto události zpracoval v povídce Vyšší princip spisovatel Jan Drda a později ve stejnojmenném filmu i režisér Jiří Krejčík a nyní o nich pojednává i stejnojmenná mobilní aplikace, kterou vytvořili dva studenti gymnázia v Příbrami Vojtěch Bešťák a Ondřej Luks.

Studenti příbramského gymnázia vytvořili aplikaci, která proveze turisty historickým centrem města a připomene tragické události, k nimž došlo v Příbrami za heydrichiády na jaře 1942.

Událostmi Drdova Vyššího principu provede turisty mobilní aplikace

Letos tomu bude 76 let od tragických událostí, ke kterým ve městě došlo po atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha českými výsadkáři. Za schvalování atentátu totiž byli zatčeni a později i popraveni sedmnáctiletý student příbramského gymnázia Antonín Stočes, jeho otec Vojtěch a ředitel gymnázia dr. Josef Lukeš.

Prohlídky s kostýmovanými průvodci. Ilustrační foto

Kde je Giovanni? Kroměříž má mobilní hru pro turisty

Novou geolokační hru s názvem Kde je Giovanni? připravila na letošní sezonu kroměřížská radnice. Pomocí stejnojmenné mobilní aplikace pro chytré telefony a tablety hra provede hráče zábavnou a soutěžní formou po nejzajímavějších místech historického centra města a zároveň je seznámí s významnou etapou kroměřížské historie.

Smartphone zombie

Blokování mobilu při chůzi? V Jižní Koreji zakročí proti "smartphone zombies"

/VIDEO/ Bezduché přecházení ulice s hlavou skloněnou ke svému telefonu? V Jižní Koreji se s tímto nebezpečným nešvarem rozhodli bojovat po svém. Zavádí zde novou mobilní aplikaci. Ta pokud zjistí, že uživatel s mobilem ušel více než pět kroků, telefon zablokuje. Snaží se tak zabránit stále častějším nehodám, které způsobují chodci. Informovala o tom jihokorejská agentura Jonhap.

Akce "Příště prosím lépe" v centru Prahy.

Příště prosím lépe, apeluje na řidiče Praha 1

Praha 1 začala s vlastní kontrolou správného parkování přes mobilní aplikaci. Ostatní městské části se zatím budou spoléhat na „magistrátní“ monitoring, čekají ale na vyhodnocení dat z nového softwaru

Ilustrační foto.

Přibyslav: Nová mobilní aplikace přečká bez úhony i řádění živlů

Přibyslav – Novou mobilní aplikaci pro chytré telefony Česká obec spouští město Přibyslav. Cílem je zlepšit jak komunikaci mezi občany a městem, tak hlavně zajistit informovanost v době živelných katastrof. Pro uživatele bude aplikace zdarma, radnice za ni zaplatí jen osm tisíc korun ročně.

Ilustrační foto.

Železná cyklotrasa bude mít pokračování

Projekt Na kole po železné cyklotrase, který společně realizují obce Petrovice, Karviná, Gódow, Zebřidovice a Jastrzebie-Zdroj, by měl již brzy vstoupit do druhé etapy výstavby.

Výmoly na silnici. Ilustrační foto.

Výmoly na silnicích? Po zimě ve dvou stech ulicích

Brno /INFOGRAFIKA/ – S očekávaným oteplením a jarním počasím vyrážejí do brněnských ulic znovu i silničáři. Už v následujících týdnech se pustí do oprav výmolů a poškozených povrchů silnic. Na seznamu takových závad mají asi dvě stovky. A další přibudou, nahlásit je mohou lidé i přes internet.

Ilustrační foto.

Předvolba 672 straší majitele mobilů

Rokycansko – „Dvakrát mi někdo volal z čísla, které začínalo 672. Nejdřív, ať dám pokoj jeho ženě Martě. Pak že je ze sdružení nájemníků a stěžuje si na rušení nočního klidu hlasitým sexem,“ kroutí hlavou obyvatel Rokycan V. H. s tím, že se na internetu dočetl o podvodných telefonátech.

Bikesharing v podobě žlutých kol Ofo začal 16. října na pražském Strossmayerově náměstí.

Hlavní město zavedlo pravidla pro rozvoj systému sdílení kol

Podobně jako Vídeň, chce mít i Praha přísnější pravidla sdílení jízdních kol za poplatek, která by zamezila stížnostem občanů kvůli špatně odstaveným bicyklům. Včera přijatý dokument má předcházet problémům s koly společností, jejichž bicykly se při ukončení jízdy uzamykají přes mobilní aplikaci, a obejdou se tak bez cyklostojanů.

Parkování v centru Českých Budějovic podražilo.

Parkování v centru Budějovic podražilo

České Budějovice - Ceny za parkování v Českých Budějovicích rostou. Nové parkovací automaty, které pracují s jinými tarify a netisknou parkovací lístky, se instalují po Pražském předměstí už v celém širším centru.

První český autosharing, sdílení aut více lidmi, byl představen v Praze.

Vlastní auto přestává být snem mladých. Počet sdílených vozů strmě stoupá

Fenomén sdílení pomocí webových a mobilních aplikací se rozšířil o další oblast: automobily. Investovat první vydělané peníze do nákupu vozu totiž přestává být zejména pro mladé muže z velkých měst prioritou. V Česku tak už existuje 1500 aut, která jejich majitelé půjčují těm, kteří vlastní vůz nemají nebo nechtějí. A jejich počet stále roste.

Mobilní aplikace. Ilustrační foto.

Nová mobilní aplikace o MHD propojuje jízdní řády i výluky

Po třech měsících veřejného testování přechází po úpravách a dolaďování nová mobilní aplikace „PID info“ do ostrého provozu a zároveň nahrazuje stávající aplikaci Dopravního podniku hl. m. Prahy. Oproti ní přináší uživatelům mnoho novinek, z nichž těmi nejdůležitějším jsou upozornění na aktuální výluky a mimořádnosti a také rozšíření o kompletní informace o celé síti Pražské integrované dopravy včetně železnice a regionálních autobusů ve Středočeském kraji.

Ilustrační fotografie.

Záchranáři za pár dní zhodnotí sezonu

Hradec Králové - Královéhradečtí záchranáři zanedloulho tradičně zhodnotí uplynulý rok. Výroční tisková konference ZZS KHK za rok 2017 se bude konat v pondělí 12. února.

Městská policie už v Českých Budějovicích zahájila kontroly v nových parkovacích zónách. Na snímku vozidla bez zaplaceného stání na Palackého náměstí. Ilustrační foto.

Parkovné v Budějovicích už je možné platit kartou

České Budějovice – Parkování v krajském městě se dočkalo dlouho očekávané novinky. Za stání na Pražském předměstí lze příslušnou částku uhradit platební kartou. V únoru by se nové automaty, které to umožňují, měly objevit i v historickém centru.

Rekola.

O sdílená kola Kladeňáci nepřijdou

Kladno – Sdílená kola budou i v letošním roce 2018 křižovat ulice, potvrdil to na pondělní tiskové konferenci kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Ilustrační foto.

Městští strážníci zachraňovali život

Náchod - Hlídka Městské policie v Náchodě zachraňovala v sobotu dopoledne život ženě ve sportovní hale v Náchodě v ulici Na Hamrech, v takzvané. „Plechovce“. 

Amazon spustil revoluční obchod Amazon Go

Už žádné čekání u pokladen. Amazon otevřel revoluční supermarket

/VIDEO/ Revoluční obchod, který nově otevřela společnost Amazon, funguje na základě počítačového vidění a automatických senzorů. K nákupu tak zákazníci potřebují pouze registrovaný účet a mobilní aplikaci, pomocí níž naskenují při vstupu do prodejny QR kód. Senzory umístěné u každé potraviny pak samy poznají, když zákazník danou věc odebere a přidají ji do nákupního seznamu.