Kreativ

ŠTÍTEK: móda

Zahrádkářskému víkendu přálo počasí.

Zahrádkářskému víkendu přálo počasí

Letohrad - O víkendu se Venclovo zahradnictví na Podměstí Letohradu ponořilo do slavnostního. Konal se tu už pátý ročník Zahrádkářského víkendu a v pestrém programu si své místo našla i móda. 

Zahrádkářský víkend v Letohradu.

Zahrádkáři zvou na nabitý víkend

Letohrad - Květiny, výpěstky, řemesla, móda i hudba, to všechno skýtá pátý ročník Zahrádkářského víkendu, který začne právě v sobotu.

Ilustrační foto

Novinka od Nesbóa i rozsáhlá publikace o českém designu

Plzeň – Jo Nesbó patří k nejpilnějším autorům a čtenářský zájem o jeho dílo nepolevuje. Knihovna města Plzně právě do svého fondu zařadila novinku tohoto norského spisovatele – další, tentokrát už 11. příběh detektiva Harryho Holea.

Gabriela Premusová oběma účastnicím Proměny poradila, jaké barvy a střihy se k nim nejlépe hodí.

Proměna s Deníkem

Blanka Ihnová, Barbora Krzikallová a René Černohorský jsou už téměř dva měsíce součástí Proměny s Deníkem.

Millicent Simmonds, Julianne Moore,Todd Haynes, Jaden Michael a Michelle Williams

Ostře sledované Cannes

/VIDEO/ Francouzi jsou patrioti, a tak první kroky na rudém koberci v Cannes patřily domácím: Marion Cotillardové a Charlotte Gainsbourgové. V zorném poli však nejsou jen slavné tváře. Místní policie sleduje prakticky každého.

Jezdící prkénko se stabilizátorem vzplálo za posledních devět měsíců ve Švédsku osmačtyřicetkrát.

Švédové bijí na poplach: hoverboardy způsobily desítky domácích požárů

Všichni je milují, protože se díky nim rychle přemísťují, aniž by museli vydávat energii. Po segwayích jdou do módy hoverboardy, elektrická pojízdná prkénka se stabilizátorem se dvěma kolečky. Stojí stále méně a dají se dnes koupit v supermarketu za zlomek původních cen. Jenže ve Švédsku (a nejen tam) došli ke smutnému zjištění. Hoverboardy hoří.

Ilustrační foto.

Hledá se švadlena. Značka: I nevyučená

Tytam jsou doby, kdy téměř každá hospodyně měla doma šicí stroj, nakupovala látky v „partiovce" a u trafiky stála ve frontě na Ženu a módu, později na české vydání Burdy. Pro jednu koníček, pro druhou nutnost. To druhé většinou převažovalo…

Národní památník II. světové války v Hrabyni. Ilustrační foto.

Památník zaplní maminky

Národní památník II. světové války přivítá v neděli od 9 hodin maminky, které v něm oslaví svůj svátek.

Celostátní festival mateřských škol je už stálicí na nymburském kulturním nebi. V pódiových představeních se letos ve Sportovním centru představilo na čtyři sta dětí z mateřských škol od Sokolova a České Lípy až po Brno či Kunčice pod Ondřejníkem.

OBRAZEM: Dětem z mateřinek tleskal plný sál

Nymburk - Celostátní festival mateřských škol je už stálicí na nymburském kulturním nebi. Předškoláci je obohacují nejen svou dětskou roztomilostí, ale hlavně svým umem už dvaadvacet let.

Alžběta Vlášková s akademickým malířem Daliborem Říhánkem.

Výstavu v Portyči zahájí přehlídka módy

Písek – V galerii Portyč začíná v neděli v 17 hodin vernisáž výstavy mladé písecké výtvarnice a oděvní návrhářky Alžběty Vláškové, žačky akademického malíře Dalibora Říhánka. Na úvodní malé módní přehlídce návštěvníci uvidí modely zhotovené podle autorčiných návrhů.

Návštěvníci středověké libušínské bitvy zhlédli další část příběhu o Jindřichu ze Samopše.

Středověké armády se po roce vrátily do Libušína

Kladno - Dvě velké bitvy byly letos opět k vidění v Libušíně. V rámci šestadvacátého libušínského festivalu historie se zde ve středověkém ležení sešlo přes patnáct stovek nadšenců převlečených do dobové módy, devět set z nich z tábora táhlo přímo do bitevní vřavy.

Iveta Toušlová v nové příloze Deníku ŽENY

Iveta Toušlová v nové příloze Deníku ŽENY

Ve čtvrtek 27. dubna vyjde nová příloha Deník ŽENY. Má 32 stran, bude vycházet jednou měsíčně vždy poslední čtvrtek v měsíci a cena vydání Deníku s přílohou zůstává nezměněna.

Doteky módy zaplnily Národní dům, bodoval v nich prostějovský talent.

Doteky módy pohladily oči, bodovali i Prostějované

Večer plný krásy a také barev. Kdo v pátek zašel do Národního domu v Prostějově, rozhodně nelitoval. V hlavním sále divadla totiž zažil program, který potvrdil, že Prostějov je stále městem módy. Konal se zde totiž sedmnáctý ročník Doteků módy, soutěže pro mladé návrháře pořádaná Střední školou designu a módy.

PŘEHLÍDKA. Každá Popelka ve svůj den předvedla svůj ulovený outfit na růžovém koberci a její soupeřky ji pak ohodnotily. Poslední slovo měl ale v pátek stylista Filip Vaněk.

REPORTÁŽ: Televizní Popelkou se střevíčky za odměnu

Praha /FOTOGALERIE/ Oblékání, ladění barev a nakupování mě fascinovalo už na základní škole. Každou stovku vydělanou na brigádě jsem záhy proměnila v nějaký módní kousek. Zároveň ale nevlastním TV anténu a sledování televize považuji za ztrátu času. A ještě více se mi příčí reality show. Popelce jsem ale nemohla odolat. Mým denním chlebem je psaní, proto jsem se rozhodla svou první zkušenost před kamerou popsat v reportáži.

Ilustrační foto

Glosa: Hody, hody, samopaly...

Východní Čechy - Už je to tu zase. Policie opět pošle do ulic měst a obcí hlídky vybavené samopaly na obranu před muslimy. Vlastně ne, před uprchlíky. Vlastně ne, před migranty. To je jedno - zkrátka těmi lidmi, na které je právě teď mezi populisty v módě ukazovat jako na bezpečnostní hrozbu.

Ilustrační foto.

Hody, hody, samopaly...

Pardubice - Obrana před terorismem, nebo sběr politických bodů? Komentář Jiřího Sejkory.

Výstavy Elegance a Narcis na lyském výstavišti

Výstaviště zaplní móda a květy

Lysá nad Labem – Další z oblíbených výstav se budou konat na lyském výstavišti od 27. dubna do 1. května. Trojlístek výstav má název Narcis, Elegance a Regiony.

Charitativní ples ve Vinařicích

OBRAZEM: Plesem na zámku podpořili dětské centrum

Vinařice – Zpěvák Milan Chladil a jeho kolegyně ze šoubyznysu Yvetta Simonová, Addamsova rodina, Simpsonovi s vlastními koblihami, ale také Mach a Šebestová, Červená karkulka, maková panenka a motýl Emanuel nebo princezna Večernice. To je jen stručný výčet hostů, kteří se v pátek večer sešli na zámku ve Vinařicích.

Státní zámek Duchcov.

Zámek Duchcov odhaluje krásu secesního interiéru

Duchcov - Od soboty 1. dubna mohou návštěvníci zámku Duchcov zhlédnout první výstavní projekt letošní sezóny, instalovaný v zámecké Galerii Giacomo. Půvab a eleganci, kterými se vyznačovala secesní móda, dizajn a životní styl období zvaného první republika ve dvacátých a třicátých letech minulého století, zachytil svým objektivem fotograf Angelo Purgert.