Kreativ

ŠTÍTEK: móda

Móda a odívání na Havlíčkobrodsku, tak se jmenuje nová výstava v brodském Muzeu Vysočiny.

OBRAZEM: Na výstavě je k vidění móda secese i první republiky

Havlíčkův Brod – Jakou módu nosily brodské dámy v období secese, první republiky nebo šedesátých let, na to odpoví nová výstava, kterou otevřelo brodské Muzeum Vysočiny. Návštěvníky tu čeká záplava krásných šatů, elegance, extravagantní klobouky i místní kroje, mohou obdivovat precizní střihy i látky, které po sto a více letech vypadají jako nové nebo zavítat do módního salonku a nechat se zvěčnit v dobových doplňcích.

Ilustrační foto

Pro maminky v Hybrálci přichystali velký mejdan

Jihlava – Už tuto neděli 17. září se v Hybrálci u Jihlavy uskuteční akce s názvem Maminkám, dětem. Nadcházející neděle je vyhrazena pro maminky, které pro sebe i své děti hledají zdravou formu stravování a obouvání, edukativní hračky, volnočasovou zábavu, pohybové aktivity nebo zdravý způsob nošení a přebalování dětí.

Milan Urbánek.

Milan Urbánek: Kvůli historické lukostřelbě jsem si musel nechat narůst vlasy

Kladno - Že je lučištník opravdu žádanou atrakcí, o tom svědčila na Staročeském jarmarku ve Třebízi fronta zájemců u jeho stanoviště. Zatímco jeden z rodiny střílel, zbývající členové fandili, někdy se škodolibě chichotali, jindy skandovali nad výsledkem snažení. Nejen o této staré vojenské střelecké technice si Deník popovídal s mistrem lučistníkem Milanem Urbánkem.  

VYMEZENÍ SE PROTI REŽIMU. Sjednocujícím tématem prvních svobodných voleb v roce 1990 bylo vymezení se proti dříve vládnoucímu režimu. Komunistickou stranu v kampaních jejich konkurentů symbolizovala stranická rudá barva.

Historie politických kampaní: nahá osmnáctka ve vodě či komiksy pro voliče

Jižní Morava - Od předvolebního guláše ke koblize. Kampaně politických stran za desetiletí prodělaly změny. Zatímco za první republiky strany zvaly pomocí velkých a výrazných plakátů na politické schůze a protestní shromáždění, třeba v sedmdesátých letech se propagace přesunula do výloh. V současnosti jsou v módě blízká setkání politiků s voliči.

Prezident Miloš Zeman zahájil v úterý 5. září 2017 v Ostravě svou pátou oficiální návštěvu Moravskoslezského kraje.

ANKETA DENÍKU: Motýlek versus kravata aneb Souhlasíte s prezidentem Zemanem?

/FOTOGALERIE/ Poznámka hejtmana Ivo Vondráka, že si v úterý ráno v očekávání vzácné návštěvy „obzvláště dobře zaběhal, obzvláště dobře oholil a obzvláště dobře uvázal motýlka“ inspirovala krajského zastupitele a vítkovského starostu Pavla Smolku k neobvyklému dotazu (padly jen dva) na prezidenta

skořice

Skořice – kdysi vůně a chuť vyšší třídy

Ve středověku se bohatství dávalo na odiv pro nás mnohdy kuriózním způsobem. Tak například, pokud někdo pořádal slavnostní večeři, bylo hostu nabídnuto velmi kořeněné jídlo, ani ne tak pro pozvednutí chuti, ale proto, aby hostitel dokázal, že je bohatý a daří se mu dobře. A mezi nejdražší a nejžádanější koření patřila skořice.

FOR DECOR&HOME

S Deníkem na veletrh FOR DECOR&HOME

Zapojte se s námi do soutěže o dvě vstupenky na veletrh a elegantní stolní lampy QUADRANT a BOULDERS PONG, který se koná od 7. do 9. září 2017 v PVA EXPO PRAHA.

Ilustrační fotografie.

Zelenější online nákupy. Češi stále více vyhledávají přírodní produkty

Ekologické trendy se stále více projevují i na internetu. Průzkum ukázal, že téměř 90 procent kupujících například vždy sleduje složení a materiál, ze kterého je zboží vyrobené. Také 34 procent zákazníků při nákupu vyhledává zdravější produkty bez chemikálií šetrné k přírodě. Češi se rovněž velmi zajímají o to, kde bylo zboží vyrobené, přičemž 30 procent z nich dává přednost českým značkám. 

Topmodelky Elite Model Look

O budoucích modelech a modelkách se rozhodne ve Španělském sále. Už ve středu

Španělský sál Pražského hradu bude ve středu 30. srpna od 20.30 hodin patřit soutěži Schwarzkopf Elite Model Look 2017 pro Českou a Slovenskou republiku. 24 finalistek a finalistů se účastní nejprestižnější modelingové soutěže na světě, do které se každým rokem přihlásí statisíce zájemců z téměř 40 zemí.

Ambasadorky projektu a vítězové a vítězky Schwarzkopf Elite Model Look 2016.

O budoucích modelech a modelkách se rozhodne ve Španělském sále. Už ve středu

Praha - Španělský sál Pražského hradu bude ve středu 30. srpna od 20.30 hodin patřit soutěži Schwarzkopf Elite Model Look 2017 pro Českou a Slovenskou republiku. 24 finalistek a finalistů se účastní nejprestižnější modelingové soutěže na světě, do které se každým rokem přihlásí statisíce zájemců z téměř 40 zemí.

Panenky uvidí návštěvníci také ve Zruči nad Sázavou.

Pohádková hra zabaví kluky i holky

Benešovsko /FOTOGALERIE/ - Panenky, autíčka, kočárky, plyšoví medvídci i móda první republiky. Tak bohatá je nabídka výstav, které spolupořádá zručský Klub Panenky ČR. 

Oldřich Jelínek - obraz

V Brodě budou k vidění známá i neznámá díla Oldřicha Jelínka

Havlíčkův Brod – Slavnostní vernisáž v pátek 25. srpna zahájí novou výstavu brodské Galerie výtvarného umění s názvem Známý neznámý Oldřich Jelínek. Akce začíná v 17 hodin.  Český malíř, grafik a ilustrátor Oldřich Jelínek, který spolupracoval třeba s Adolfem Bornem, věnoval brodské galerii sbírku 110 obrazů, kreseb a grafik.

Michaela Horáková začala budovat své sny, oprostila se od stereotypní společnosti a založila vlastní architektonické studio. K tomu přišla tento rok s vlastní módní značkou Mishe.

Tvrdohlavě kráčím proti proudu

Žďár nad Sázavou /ROZHOVOR/ – Ještě během vysoké školy začala rodačka ze Žďáru nad Sázavou Michaela Horáková (25) budovat své sny, oprostila se od stereotypní společnosti a založila vlastní architektonické studio. K tomu přišla tento rok s vlastní módní značkou Mishe.

K nošení šatů ve stylu lolita se dostala Kristýna Pernicová z Krasové na Blanensku přes cosplay (to znamená, že se někdo obléká jako jeho oblíbený hrdina) a anime.

Šaty ve stylu lolita? Dívky v nich mluví slušně

Krasová - K nošení šatů ve stylu lolita se dostala Kristýna Pernicová z Krasové na Blanensku přes cosplay (to znamená, že se někdo obléká jako jeho oblíbený hrdina) a anime. „Na Anime festu jsem viděla holky v nádherných šatech. Dala jsem se s nimi do řeči a od té doby jsem styl lolita začala vyznávat také,“ říká třiadvacetiletá Kristýna.

Ilustrační foto.

Ouředníček se znovu vešel do top ten

Veszprem, Velké Meziříčí – Do závodu šli s respektem a několika otazníky, po jeho konci se však na jejich tvářích objevil úsměv. Posádka South Racing CE, Tomáš Ouředníček a David Křípal, vybojovala v 8. kole FIA Světového poháru osmé místo. 

Kompostér. Ilustrační foto

Moderní trend kompostéry. Radnice je půjčují zdarma

Havlíčkobrodsko – Kompostéry za dotovanou cenu začala nabízet občanům města i větší obce na Havlíčkobrodsku. O speciální nádoby je zájem, kompostování se pomalu stává módou. Zvlášť když radnice nádoby půjčují většinou zdarma.

Jindřich Kučera (na snímku vpravo)

Jindřich Kučera: Kdo by nechtěl dostat šanci?

Chrudim – Chrudimský MFK ukázal v sobotní premiéře, jak přilákat diváky do hlediště. Samozřejmě, můžete namítnout, že přijdou těžší soupeři, přijdou utkání venku a spoustu jiných argumentů. Hráčům by to mělo být jedno – měli by chtít opakovat dobré výkony. To koneckonců chce i jejich trenér Pavel Jirousek. Dobrá série je předpoklad úspěchu.

Brněnská stylistka Šárka Hawerlandová radí v oblékání ženám i mužům.

Proměny módy? Kdysi ženy plavaly zahalené v županu, říká brněnská stylistka

Brno /ROZHOVOR/ – Zatímco před stoletím bylo jedním z hlavních úkolů plavek neodhalit příliš mnoho z těla nositelky, dnes v plavkách ženy mohou ukázat téměř všechno, nebo naopak vhodně zvoleným střihem zamaskovat případné nedostatky. Prokousat se nepřeberným množstvím koupacího oblečení v obchodech však není vždy jednoduché. Poradit lidem s výběrem může i stylista. Šárka Hawerlandová se stylingu věnuje několik let.

Muzeum Podblanicka ve Vlašimi nabízí návštěvníkům také stálou výstavu S přesnou muškou.

Unikátní malované tablo obohatilo expozici

Vlašim - Expozice S přesnou muškou, která je k vidění v Muzeu Podblanicka ve Vlašimi, se rozrostla o jeden cenný kus. Obohatilo ji unikátní malované tablo, které bylo v roce 1831 věnované rodině Sellierových.  

Kamila Štětařová si z radiologie odskakuje do modelingu.

Miss Kamila Štětařová: Soutěž nás učí vážit si sebe samých

/ROZHOVOR/ Práci radiologické asistentky vyměnila na chvíli za módní molo, práci v prostějovské nemocnici za castingy. Ovšem jen na chvíli. Přesto Kamila Štětařová nabrala v soutěži Miss prima křivky řadu zkušeností a navíc s ní směřuje k úspěchu: probojovala se totiž mezi dvanáct finalistek a nyní čeká, zda k práci v nemocnici nepřidá ještě působení v modelingu.

Japonské stěny: elegantní zastínění francouzských oken

Prosklené stěny a francouzská okna vypadají na vizualizacích stavebních projektů tak luxusně, že o nich zapřemýšlí snad každý, kdo staví nový dům. Celý efekt ale dostane na frak ve chvíli, kdy si uvědomíte, že je budete muset něčím zastínit.

Ilustrační foto

Svatby: snoubence lákají sady, vinice i jeskyně

Blanensko, Vyškovsko – Rozkvetlý meruňkový sad místo tradičních kostelů nebo obřadních síní. Jak zjistil Deník Rovnost, budoucí jihomoravské novomanžele stále víc láká sňatek venku v přírodě.

Do Chlumětína se sjela více než stovka různých strojů.

Babety o víkendu obsadily silnice Novoměstska

Chlumětín – Už popáté se v Chlumětíně sešli příznivci retro motocyklů a zejména legendárních přibližovadel značky Babetta. Díky spanilé jízdě pak mohli historické stroje obdivovat i lidé ve Sněžném, v Kadově a na dalších místech.

Ve Spolkovém domě začala výstava V retro stylu.

OBRAZEM: Ve Spolkovém domě začala výstava V retro stylu

Kutná Hora - Výstavu s názvem V retro stylu zahájili ve čtvrtek 3. srpna ve Spolkovém domě. Výstava se vztahuje k 60. až 90. letům minulého století a je věnována módě, sportu a domácnosti. Současně je doplněná dobovými fotografiemi Otakara Matouška.