Kreativ

ŠTÍTEK: móda

Na lávku přes Labe v Kolíně zamilovaní připevňují zámky lásky

Na lávce přes Labe začínají přibývat zámky lásky

Kolín /FOTOGALERIE/ – Projdete-li se po visuté lávce přes Labe, nelze si nevšimnout zhruba pěti desítek připevněných zámečků s křestními jmény, srdíčky, monogramy spojenými znamínkem plus a občas i s daty umístění.

Mikulášský Fechtl Cup se v areálu bývalého statku v Břestku jel o měsíc dřív.Číslo 9 a samostatné fotky na motorce je Lukáš Krause.

Pohár na Fechtl cupu zvedl nad hlavu Lukáš Krause i jeho pětiletý syn

FOTOGALERIE / „Je to sice zábava, přesto soupeřům nikdo nic nedaruje. Když si totiž nasadíte helmu a nastartujete, tak jde všechno stranou, prostě chcete vyhrát. Kamarád nekamarád, občas dojde i ke srážkám a zraněním,“ říká s úsměvem Lukáš Krause, jeden z účastníků sobotního Mikulášského Fechtl Cupu, který už posedmé hostil areál bývalého statku v Břestku.

Irská hudba zněla ve zručském spolkovém domě.

Irská hudba zněla ve spolkovém domě ve Zruči nad Sázavou

Zruč nad Sázavou /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Klub panenky ČR ve Zruči nad Sázavou má jednu z největších sbírek panenek u nás. Je to 5000 exponátů. „Dnes pořádáme halloweenské, chcete-li keltské odpoledne nazvané Podzimní dýňové čarování," řekla vedoucí klubu Alena Zemanová.

Šárka Plisková ze Studnic je podle poroty nejkrásnější metalistka letošního roku.

Studnická studentka je metalová miss. Hudební styl ji zaujal agresivními zvuky

Studnice - Do soutěže o nejkrásnější metalistku se prý přihlásila z legrace. Šestnáctiletá Šárka Plisková ze Studnic však porotu zaujala natolik, že se stala letošní Miss Metalshop. „Zkrátka jsem chtěla zkusit štěstí a zadařilo se,“ usmívá se Plisková, kterou kromě metalové hudby a módy zajímá třeba tetování.

Móda a odívání na Havlíčkobrodsku, tak se jmenuje nová výstava v brodském Muzeu Vysočiny.

Zrod textilních továren v Brodě přiblíží přednáška

Havlíčkův Brod – Jaký byl zrod textilních továren v Havlíčkově Brodě, to přiblíží stejnojmenná přednáška historika Michala Kampa ve zdejším Muzeu Vysočiny. Přednáška, která je součástí probíhající výstavy Móda a odívání na Havlíčkobrodsku, se uskuteční 2. listopadu od 17 hodin v Havlíčkově domě.

Festival designu můžete navštívit od čtvrtka do neděle.

Jízda v oblacích i stylové vibrátory: letošní Designblok vás nezklame

V Holešovicích odstartoval již devatenáctý ročník festivalu designu a módy Desingblok. Můžete se tu svézt na obláčcích, zařádit si na skákacím hradu, dát si cukrovou vatu, a především obdivovat design. Od čtvrtka do neděle si tak můžete prohlédnout díla od 304 designerů z deseti různých zemí.

Ilustrační foto.

Konec volného pobíhání psů

Lanškroun - Volně pobíhající psi vadí lidem v Lanškrouně. „Jezdím často kolem rybníků. Několikrát se mi stalo, že mi pes bez vodítka vběhl málem pod kolo. Pobíhání psů na volno a chození jejich páníčků s vodítkem v kapse se v poslední době stalo módou. Viditelný zákaz skutečně chybí. Alespoň tam, kde chodí lidé odpočívat,“ stěžuje si na webu města jeden z obyvatel. A není sám.

Ilustrační foto.

Prázdniny u bazénu, se strašidly i v palácích

/INFOGRAFIKA/ Speciální program pro děti si na konec týdne připravilo mnoho organizací. Menší děti může potěšit návštěva zoologické zahrady, jež pro ně připravila speciální komentované krmení nazvané dýňové hody u zvířat, podzimní dílny a spoustu další zábavy.

Městské včely chová na jednom ze svých domů na opavském Dolním náměstí Jiří Štepáník.

Jiří Štěpáník: Včelař vždy dbá na dobrou matku

/ROZHOVOR/ Na střeše jednoho z jeho domů na Dolním náměstí můžete vidět více než deset včelstev. Další pak třeba v Městských sadech. Jiřího Štěpáníka můžete potkat také na farmářských trzích, kde prodává med a sirupy, ale i další produkty.

Konferenční stolek by měl být elegantní i praktický

Na konferenční stolek odkládáme kávu, servírujeme na něm drobné pohoštění pro hosty, občas na něm hrajeme společenské hry. Jde tedy o vysoce funkční kus nábytku, který přitom musí zapadnout do celkového stylu obýváku.

Vamberk - ilustrační fotografie

Kam za zábavou: Elegance první republiky

Rychnovsko, Vamberk /POZVÁNKY/ - Muzeum a knihovna ve Vamberku zvou na zajímavou výstavu „Móda hraběnek, švadlenek i známých osobností“, která potrvá až do 26. listopadu. Koná se u příležitosti 160. výročí založení knihovny v tomto městě. K vidění jsou prvorepublikové textilie a doplňky z let 1920 až 1940 ze soukromé sbírky Vlaďky Dobiášové.

Panenky jako vystřižené z ludvíkovského období. Oblíbená hračka najednou dostala zcela jiný rozměr.

Chotěbořské muzeum: obrazy plné energie i tajemný svět panenek Barbie

Chotěboř – Dvě zajímavé výstavy nabízí v podzimních měsících Městské muzeum Chotěboř. Příznivci malovaných obrazů zde najdou malby Bohuslava Jirky, pocházejícího z Chotěboře, a tak trochu netradičním umění se pochlubí Simona Mecerodová a Kateřina Citová, dámy, které propadly kouzlu panenek Barbie.

Móda a odívání na Havlíčkobrodsku, tak se jmenuje nová výstava v brodském Muzeu Vysočiny.

Workshop brodského muzea představí účesy minulosti

Havlíčkův Brod – Jaké účesy nosily dámy v 19. a 20. století? A jak by nám slušely dnes? Odpovědi na tyto otázky nabídne workshop Silvy Smutné Účesy a úvazy šátku na Horácku. Akce proběhne 18. října v brodském Muzeu Vysočiny.

Ohňostroj. Ilustrační foto.

Mikulov zakázal ohňostroje po desáté hodině večer. Výjimku dostal jen novoroční

Jižní Morava – Vánoční svátky se blíží. Kdo si ale třeba v Mikulově na Břeclavsku zvykl odpalovat rachejtle až po štědrovečerní půlnoci, má letos smůlu. Zastupitelé tam přednedávnem schválili vyhlášku, která takové radovánky zakazuje. „Mikulov nyní zažívá obrovský turistický boom a každý si myslí, že jeho ohňostroj je ten nejlepší. A nejraději ho odpálí ve dvanáct v noci,“ odůvodnil omezení starosta Rostislav Koštial s tím, že podnět k vyhlášce vzešel od obyvatel.

Evropský den jazyků na svitavském gymnáziu.

Den jazyků hravou formou

Svitavy – K Evropskému dni jazyků se přihlásilo v minulých dnech i svitavské gymnázium. Cílem svátku je propagovat jazykovou rozmanitost a studium jazyků v zemích Evropy. Škola jej pojala jako školní projektový den.

Nedělní program Velkém pardubické začal slavnostním zahájením a úvodním dostihem.

Nejen koně, ale také sázky na naháče a móda

Východní Čechy, Pardubice - Obavy, že Velká pardubická bez legendárního žokeje Josefa Váni na startu už nebude, co bývala, se nenaplnily. I přes nepříznivé počasí v neděli na pardubické závodiště přišlo přes dvacet tisíc návštěvníků. Řada z nich zamířila do sázkových kanceláří.

Ilustrační foto.

Podzim je tu, zima za rohem. Víte, jak se postarat o lak svého auta?

Podzim máme v plném proudu, dny jsou stále kratší a to značí samozřejmě jediné: mizerné počasí, padající listí, ale také přicházející zimu, sůl na silnicích a další nepříjemné záležitosti pro lak našeho auta. Pojďme se proto podívat na to, jak v několika krocích umýt a ochránit lak auta před nepříznivými vlivy. Protože jen obyčejné opláchnutí vodou prostě dlouhodobě nestačí.

Studentky Nela Laurinová a Barbora Švarcová ze Střední průmyslové školy textilní představily první šaty z kolekce, kterou aktuálně tvoří pro finalistky Miss Libereckého kraje.

Šaty pro Miss navrhly liberecké studentky

Liberecký kraj - Kreativní mládí z Liberce předvádí své umění! Studentky Nela Laurinová a Barbora Švarcová ze Střední průmyslové školy textilní představily první šaty z kolekce, kterou aktuálně tvoří pro finalistky Miss Libereckého kraje.

Asijští turisté v Praze

Romantické Česko navštívilo 700 tisíc Asiatů. Korejců přibylo o 40 procent

Jen za první pololetí letošního roku navštívilo Česko sedm set tisíc asijských turistů. Podle agentury Czechtourism prudce roste zájem o regiony mimo Prahu, do módy se dostává Morava nebo lázeňská města. V Asii se Česko propaguje jako romantická destinace ideální pro mladší ženy od dvaceti do třiceti let. Na českou ekonomiku může mít turismus vliv v řádech desítek miliard korun.

Obchodní centrum Chodov.

Nové prostory obchodního centra Chodov se otevřou 11. října

Největší podíl bude věnovaný módě a doplňkům, a to od cenově dostupných značek až po ty luxusní. Gastro nabídku tvoří hlavně fast foody, přibýt mají i restaurace. Nákup luxusní kabelky od návrháře zvučného jména a o patro výš občerstvení ve fast foodu. Složení obchodů a zóny s občerstvením v nákupním Centru Chodov potvrzuje, že lidé jsou zatím ochotní utrácet víc za módní výstřelky než za gurmánské zážitky. 

V rámci výstavy Hradiště a Hradišťáci v 70. a 80. letech, která se koná v městském muzeu Mnichovo Hradiště až do 31. října, se v jeho prostorách uskutečnil speciální retro večer.

OBRAZEM: Zámek se oblékl do stylu retra

Boleslavsko - Jak se žilo v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století přibližuje retro výstava Hradiště a Hradišťáci v 70. a 80. letech, která je přístupná v městském muzeu Mnichovo Hradiště až do 31. října.

HOSPODAŘENÍ V HORSKÉM PROSTŘEDÍ Krkonoš není žádná procházka rozkvetlým sadem. Farmáři mají zásluhou projektu Life Corcontica k dispozici moderní nástroje.

Farmářská řehole má vzpruhu

Špindlerův Mlýn - Šestiletý projekt Life Corcontica přinesl obnovu 490 hektarů vzácných krkonošských luk, nejvýše položených na českém území.

Móda a odívání na Havlíčkobrodsku, tak se jmenuje nová výstava v brodském Muzeu Vysočiny.

OBRAZEM: Na výstavě je k vidění móda secese i první republiky

Havlíčkův Brod – Jakou módu nosily brodské dámy v období secese, první republiky nebo šedesátých let, na to odpoví nová výstava, kterou otevřelo brodské Muzeum Vysočiny. Návštěvníky tu čeká záplava krásných šatů, elegance, extravagantní klobouky i místní kroje, mohou obdivovat precizní střihy i látky, které po sto a více letech vypadají jako nové nebo zavítat do módního salonku a nechat se zvěčnit v dobových doplňcích.