Kreativ

ŠTÍTEK: móda

Ladislav Špaček poskytl 5. ledna v Praze rozhovor Deníku.

Mistr etikety Ladislav Špaček: Miloš Zeman je příkladem pokleslého vkusu

/ROZHOVOR/ Jak Ladislav Špaček hodnotí prezidentský šatník a může si hlava státu obléknout, co chce? Proč má mužské odívání více pravidel než to ženské a jaké dělají obě pohlaví chyby a proč ženy telefonují více než muži, prozradil v rozhovoru Mr. Etiketa a někdejší poradce Václava Havla Ladislav Špaček.

Pohledy do sálu kralupského Kulturního a společenského střediska Vltava při tamním retro plesu k výročí vzniku republiky.

OBRAZEM: Úžasná atmosféra plesu v Kralupech nad Vltavou

Kralupy - Pohled zpět do minulosti zprostředkovali účastníkům kralupského retrospektivního plesu jeho organizátoři - tamní Kulturní a společenské středisko Vltava a Základní umělecká škola Kralupy se svým subjektem, spolkem Artuš, z. s. 

Ilustrační foto

Dress code. Víte, co na sebe?

Black tie, white tie, casual, formal… Přišla vám pozvánka na společenskou událost a v ní stál předpis dress code? Že nevíte, co na sebe? Formální událost rozhodně nesmíte podcenit!

Svatební veletrh v brněnské Fait Gallery.

Nevěsty hledaly inspiraci na veletrhu. V módě jsou boho šaty, radí odborníci

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Krajka na bílých svatebních šatech, zdobené několikapatrové dorty, blyštivé prsteny a zaujaté budoucí nevěsty, kam jen člověk dohlédne. Podobně to v pátek a v sobotu vypadalo v brněnské Fait Gallery u Vaňkovky, kde se konal Svatební veletrh. Snoubenci se mohli inspirovat nejen v řadě stánků, ale také na módních přehlídkách.

Ladislav Špaček poskytl 5. ledna v Praze rozhovor Deníku.

Mistr etikety Ladislav Špaček: Miloš Zeman je příkladem pokleslého vkusu

/ROZHOVOR/ Jak Ladislav Špaček hodnotí prezidentský šatník a může si hlava státu obléknout, co chce? Proč má mužské odívání více pravidel než to ženské a jaké dělají obě pohlaví chyby a proč ženy telefonují více než muži, prozradil v rozhovoru Mr. Etiketa a někdejší poradce Václava Havla Ladislav Špaček.

Východočeské deathmetalové kapele Tortharry právě vychází nová deska. V pořadí již devátá a jmenuje se Sinister Species.

Metaloví Tortharry vydali devátou desku, v sobotu ji pokřtí na Zděřině

Police nad Metují - Východočeské deathmetalové kapele Tortharry právě vychází nová deska. Je to již devátá položka v jejich albové diskografii. A to je důvod, abychom si popovídali nejen o tomto cédéčku. Ke slovu se dostane též MetalGate Czech death fest. Na otázky odpovídal bubeník Jirka „Panther“ Rosa a manažer kapely Luboš „Goro“ Gorgan.

Jitka nejen šije kostýmy, ale pořádá netradiční prohlídky a dokonce hraje i provází

Každé šaty jsou umělecké dílo, říká Jitka Hřívová

/ROZHOVOR/ Šití kostýmů se Jitka Hřívová věnuje už od patnácti let. Vytváření historických modelů doslova propadla a dnes už jich má pěknou sbírku. O tom, kde čerpá inspiraci a kde jí v šatech můžeme potkat, se rozpovídala v rozhovoru pro Deník.

Retro večer v suchdolském kulturním domě

Retro večírek nabídl Pomádu i Hříšný tanec

FOTOGALERIE / Nestárnoucí hity, modely z dob minulých a noc plná tance. V tomto duchu se nesl čtvrtý ročník společenského retro večera v kulturním domě v Suchdole. Ten mimo jiné nabídl zábavu pro všechny věkové kategorie.

Ilustrační foto

V krajce, maskách i rudé barvě. Plesová sezona v Brně klepe na dveře

Brno /TIPY/ – Tváře zahalené pestrobarevnými maskami, šustění rób a vybrané speciality. Atmosféru jako na slavném karnevalu v Benátkách zažijí i Brňané. Slibuje jim ji ples brněnského hotelu International. Je jedním ze široké nabídky plesů, které se uskuteční v následujících týdnech.

Popřát miminku vše dobré přijela středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová, ředitel nemocnice Ladislav Řípa i ředitelka Zaměstnanecké pojišťovny Škoda Darina Ulmanová.

Porodnice hlásí rekordní počet dětí

Mladá Boleslav – Vloni se v mladoboleslavské Klaudiánově nemocnici narodilo 1392 dětí, desetkrát se narodila dvojčata. „To je nejvíce za poslední tři roky. Ty dva předešlé se narodilo vždy shodně 1326 dětí,“ uvedl ředitel nemocnice Ladislav Řípa.

Ilustrační foto

Češi jezdí auty v barvě, kterou nemají rádi. Milují modrou, mladí z měst černou

Při pohledu na parkoviště se nechce věřit, že drtivě nejoblíbenější barvou Čechů je modrá, s odstupem následovaná černou, zelenou a červenou. Polovina nových aut je totiž bílá nebo šedá, respektive stříbrná. Bílou barvu přitom za svou nejoblíbenější v průzkumu agentury STEM/MARK označily pouhá tři procenta respondentů.

Zimní móda pro děti

Zimní móda pro nejmenší

Jaké atributy by měla splňovat dětská móda pro volný čas, slavnost pod vánočním stromečkem, nebo na hory? Oblečení by mělo být nejen líbivé, ale i funkční a zdravotně nezávadné.

Stropní podhledy pro snížení stropu i lepší dojem

Stropní podhledy vás mohou zajímat, i když zrovna neplánujete stavbu ani rekonstrukci. Vylepšený strop vždycky dodá interiéru zcela nový šmrnc. Pokud hledáte způsob, jak svůj domov v novém roce jednoduchým a rychlým způsobem zmodernizovat, podhledy jsou dobrou variantou.

Ilustrační foto.

Změnit název ulice? To už se dneska nenosí

Mladá Boleslav - V Mladé Boleslavi nalezneme jen stěží ulici, jejíž jméno by budilo vášně, nebo odpor. Leninovo náměstí, Třída Lidových milicí nebo Rudé armády jsou už minulostí.

Pokusy s prototypy třiček v českolipském Centru textilního tisku.

Patrioti z Lípy mají na triku obtisk kanálu

Česká Lípa – Podobně jako obyvatelé a návštěvníci světových metropolí mohou i Českolipané nosit na tričku obtisk víka od městského kanálu. A ani kvůli tomu nemusí klečet na kolenou.

Plátěná taška má ministerstvu životního prostředí pomoci v boji proti taškám igelitovým

Igelitku nebrat. Plastové tašky zdarma se od ledna stanou minulostí

Ministerstvo životního prostředí u příležitosti blížícího se zákazu igelitových tašek zdarma velí k návratu k tradici. Spustilo proto kampaň, jejímž středobodem je nová látková taška. Lidé mají přestat zapomínat a mít trvanlivou tašku stále při ruce. 

Ilustrační foto

Třebíčská radnice vyhlásila vánoční sbírku

Třebíč - Od počátku prosince až do 8. ledna příštího roku mohou lidé z Třebíče a okolí přispívat v tradiční vánoční sbírce. Zapečetěná pokladnička pro peněžité dary je umístěna pod vánočním stromem na Karlově náměstí.

Ilustrační foto.

Ve Skutči oslaví retro Vánoce

Skuteč – Pro netradiční oslavu vánočních svátků se letos rozhodli v Základní škole Smetanova ve Skutči. V pátek se zde, stejně jako každý rok, koná vánoční výstava – tentokrát se však celá ponese v retro duchu. Škola se rázem ocitne v šedesátých letech, chodby rozezní dobová hudba, žáci obléknou uvolněnou módu hippies.

O přízeň chuťových buněk přísných porotců soutěžilo v Podmoklanech 13 kuchtíků.

OBRAZEM: Nejvíc porotě zachutnal guláš z hovězí kližky

Podmoklany - Vůně tradičního českého guláše se linula v sobotu odpoledne hasičským kulturákem v Podmoklanech. Konal se tady už druhý ročník Podmoklanského gulášfestu, který pořádali místní hasiči. Porota měla těžkou práci. Co guláš, to harmonie chutí, ale nakonec stejně zvítězila klasika – guláš z hovězí kližky od Karla Štěrby z Podmoklan.

Žáci základních škol zabojovali v matematice.

Žáci zabojovali v matematice

/FOTOGALERIE/ Již šestý ročník soutěže v matematice pro žáky základních škol nazvané Zlatá cihla se uskutečnil na půdě frýdeckého Gymnázia a střední odborné školy v Cihelní ulici.

Gottland: Miláček národa, povídkový film (architektura a kostýmy, 2014)

Předčasně uzavřená tvorby Ivy Němcové

Figarova svatba, Hamlet, Morgiana, Gottland i Salome. Všechny tituly spojuje jedno jméno: Iva Němcová. Výjimečná česká scénografka a designérka, jež zemřela před dvěma lety v pouhých 35 letech, zanechala na domácí scéně výraznou stopu. Díky výstavě Českých center a Divadelnímu institutu teď můžeme nahlédnout do její předčasně uzavřené tvorby.

Ilustrační fotografie.

Vamberk hostí módní show

Vamberk - Své modely představí v Sokolovně ve Vamberku v sobotu 18. listopadu od 19 hodin Půjčovna svatebních a společenských šatů - Eva Řičářová, dětská móda Kačenka, 4Mums těhotenská móda a Vegas Jeans manželů Martincových.

Ilustrační foto.

Hitem plesové sezóny je letos jednoduchost

Benešovsko - Plesová sezona začíná. Řeší ji především dámy, které si rády oblečou slavnostní róbu a buď se zkrášlí samy, nebo zajdou do vybraného salónu.  A jaké jsou tento rok trendy? Co se týče účesů, líčení, manikúry i šatů, vede jednoduchost. 

Ilustrační foto.

Letos vedou jednoduché šaty i úprava vlasů

Kolínsko – Plesová sezona roku začíná. Řeší ji především dámy, které si rády oblečou slavnostní róbu a na hlavě si nechají za pomoci své, kamarádek nebo kadeřnice vytvořit všední i nevšední účes.

Ilustrační foto.

Letos vedou jednoduché šaty i úprava vlasů

Kutnohorsko – Plesová sezona roku začíná. Řeší ji především dámy, které si rády oblečou slavnostní róbu a na hlavě si nechají za pomoci své, kamarádek nebo kadeřnice vytvořit všední i nevšední účes.

Seniorské odpoledne se konalo v jídelně penzionu v ulici Prokopa Velikého.

FOTO: Senioři se bavili tancem, hudbou, poezií i módou

Domažlice – Taneční vystoupení, přednes básní, ukázka rehabilitačního cvičení na židlích i písničky za doprovodu kytary byly v programu Seniorského odpoledne, které se konalo v jídelně penzionu v ulici Prokopa Velikého.