Kreativ

ŠTÍTEK: móda

Mezinárodní den žen ve Městě Albrechticích. provázely módní přehlídky, barmanská ohnivá show i pánská striptýzově taneční skupina.

K MDŽ patří móda, show barmana i pánský tanec

Ve Městě Albrechticích ženy slavily svůj Den žen opravdu velkolepě. Na scéně se objevil barman s ohnivou show, po červeném koberci se prošly dívky v krásných róbách v rámci několika módních přehlídek a na závěr dostalo ženy do varu i striptýzové taneční vystoupení.  

Stále více lidí si pořizuje ježka jako domácího mazlíčka. Vhodný je k tomu například africký ježek bělobřichý. Pokud ale chcete „zachránit“ ježka z lesa či parku, zjistěte si nejprve, zda vaši pomoc skutečně potřebuje.

Chovatelská móda: Psy, kočky a mini čuníky vystřídali ježci

Havlíčkobrodsko – I ve světě chovatelů vládne móda. Kočka, pes či králíček patří mezi běžné domácí mazlíčky, ale přibývá lidí,kteří si přejí mít doma i jiné netradiční zvířátka. Třeba miniaturní prase, hada, pavouka, tak i, podle zkušeností Zbyška Karafiáta, ředitele záchranné stanice Pavlou u Ledče nad Sázavou, bodlinatého ježka. 

Nakupování v Pařížské ulici.

V žebříčku před Paříží i Milánem. Z Prahy se stává módní Mekka

Česká metropole patří do top desítky evropských měst módy. V příštích třech letech má být dokonce nejrychleji rostoucím trhem na starém kontinentu. S tímto zjištěním přišla mezinárodní poradenská firma Savills v čerstvém žebříčku evropských maloobchodních metropolí podle módy. Prvenství drží Londýn, následovaný Stockholmem a Dublinem.

Výstava Svatba aneb jak šel čas...

Ve Světlé přiblíží svatební módu v proměnách času

Světlá nad Sázavou – Zaměstnanci kulturních zařízení KyTICe ve Světlé nad Sázavou si tentokrát pro návštěvníky galerie Na Půdě připravili svatební módu z různých časových období. Výstava Svatba aneb jak šel čas začala ve středu 13. února a potrvá až do 13. března.

Ilustrační fotografie.

Půjčovny a servisy lyžarského vybavení registrují nával zákazníků

Kladno - Zimní období, které aktuálně panuje, nepřináší mnoho práce pouze pro úklidové čety či silničáře. Pořádný kvapík mají například také půjčovny lyžařského vybavení. Dovolená na horách spojená s brázdění sjezdovek či běžkařských stop zkrátka k začátku roku patří.

Inspirace: Korálová barva proteplí interiér

Pokud sledujete trendy, jistě vám neuniklo, že newyorský institut Pantone označil za barvu roku 2019 sytě korálovou. Letos bychom proto tuto barvu měli častěji vídat jak ve světě módy, tak v bytovém designu.

Rekonstrukce dílen Střední školy Strážnice.

Rozsáhlé opravy za 60 milionů: strážnická škola má nové dílny s moderními stroji

Strážnice – Kompletní rekonstrukce dílen se dočkala Střední škola ve Strážnici. „Cílem rekonstrukce bylo vytvoření zcela nového zázemí pro obory Strojírenství a Technické lyceum,“ uvedla ředitelka školy Petra Fialová. Vznikly tak nové CNC učebny, soustružna, frézovna, učebna kontroly a měření, brusírna či zámečnická dílna.

Ilustrační foto.

Knihovny půjčují i komiksy. Zájem o ně u mladších čtenářů roste

Střední Čechy - Znáte to rčení, že jeden obrázek vydá za tisíc slov? Obrázky jsou teď v módě i v literatuře; zájem o komiksy v knihovnách mezi mladšími čtenáři roste. Vedle knih si tak chodí dětští a mladší čtenáři i pro komiksové sešity; a vedle stále populárního Čtyřlístků mohou nově sáhnout i po komiksových adaptacích klasických knih.

Workshop pro děti v blanenské knihovně.

Děti vyráběly panenky z lepenky a textilu. Přidali se i rodiče

Blansko /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Na dětském oddělení Městské knihovny Blansko je živo a panuje velmi milá atmosféra. Stoly jsou plné různých odstřižků látek, krajek, stužek, knoflíků i pastelek. V den pololetních prázdnin si zaměstnanci knihovny pro zájemce připravili tvořivou dílnu s názvem Módní salón.

Ivan Hoffman

Týden Ivana Hoffmana: Nemoderní vesta

Reflexní vesta, kterou předpisově vozím vedle sedadla řidiče, mne poslední dobou znervózňuje. Je totiž oranžová. Kdybych musel měnit kolo, vypadal bych v té oranžové jako bačkora, někdo, kdo je spokojený se směšným důchodem, nevadí mu mrznoucí bezdomovci a chladným ho nechávají lichvářské úroky. Člověk s náturou rebela obléká vestu žlutou. Tento outdoorový doplněk sebevědomého příslušníka střední třídy přichází z Francie, která tradičně diktuje módní i revoluční trendy.

Tipy pro umístění televize, aby příliš nerušila

V dnešní době jsme doslova obklopeni elektronikou. Nezřídka vejdete do domácnosti, kde mají dvě až tři televize: jednu obrovskou v obýváku, menší v ložnici a pak ještě malou třeba v kuchyni nebo v dětském pokoji. Přesto se na ně skoro nikdo nedívá, protože je každý člen rodiny přilepen ke svému telefonu nebo tabletu.

O inspiraci pro budoucí nevěsty se postaralo sto padesát vystavovatelů při svatební show vedle obchodního centra Vaňkovka.

K výběru svatebních šatů nevěstám zpívala Monika Bagárová

Brno /FOTOGALERIE/ - Jestli některá z budoucích nevěst neměla o své svatbě jasnou představu, na sobotní Svatební show ji získala zcela určitě. Vedle brněnského obchodního centra Vaňkovka nejen budoucím manželům radilo sto padesát vystavovatelů. K vidění byly zákusky, motýlky, šaty nebo nazdobené slavnostní tabule.

Ilustrační foto

Jak se připravit na ples, abychom byli za dámy a gentlemany?

FOTOGALERIE/ Plesová sezona 2019 je tu! Jak se na ni připravit, co si obléknout, jak se upravit a další? Redaktor Deníku oslovil několik módních expertů napříč obory a zde jsou některé jejich rady i varování. Buďte in, ciťte se dobře a své plesy si užijte s plnou grácií!

Módní návrhářka Viktorije Morozová představila plesovou kolekci plnou krajek a ženskosti.

Plesy ovládnou krajky

České Budějovice – Abychom si mohli společenské radovánky užít, potřebujeme na parketu dobře vypadat a hlavně se dobře cítit. Dámy obzvlášť si dávají záležet.

Módní přehlídka Svazu výrobců skla a bižuterie Made in Jablonec. Ilustrační fotografie.

Móda a šperky zazáří v Eurocentru. Představí se bižuterní firmy i módní salóny

Jablonec n. N. – Vysoká kultura šití a tvorby oděvních i bižuterních modelů. To je téma letošní módní přehlídky Made in Jablonec 2019. Za přítomnosti zástupců kulturního i politického dění se akce uskuteční ve čtvrtek 10. ledna v jabloneckém Eurocentru. Jedná se už o desátý ročník pod taktovkou Svazu výrobců skla a bižuterie. Na jeho realizaci spolupracovalo 21 tvůrčích týmů složených z bižuterních a šperkařských firem, módních salónů a odborných škol.

Stprávná životospráva, dieta, hubnutí. Ilustrační snímek.

Hubnutí? To je věda, která se neřídí módními trendy

Jablonec nad Nisou /ROZHOVOR/ – S vítáním nového roku přišla také každoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je dieta. Čeho se vyvarovat a čeho se naopak držet, přiblížila v rozhovoru nutriční terapeutka Romana Davidová ze Světa zdraví Harmonie v Jablonci nad Nisou.

Stprávná životospráva, dieta, hubnutí. Ilustrační snímek.

Hubnutí? To je věda, která se neřídí módními trendy

Liberecký kraj /ROZHOVOR/ – S vítáním nového roku přišla také každoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je dieta. Čeho se vyvarovat a čeho se naopak držet, přiblížila v rozhovoru nutriční terapeutka Romana Davidová ze Světa zdraví Harmonie v Jablonci nad Nisou.

Stprávná životospráva, dieta, hubnutí. Ilustrační snímek.

Hubnutí? To je věda, která se neřídí módními trendy

Jablonec nad Nisou /ROZHOVOR/ – S vítáním nového roku přišla také každoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je dieta. Čeho se vyvarovat a čeho se naopak držet, přiblížila v rozhovoru nutriční terapeutka Romana Davidová ze Světa zdraví Harmonie v Jablonci nad Nisou.

Vzpírání získává na popularitě. I díky crossfitu. Fotografie z amatérské soutěže ve vzpírání ve sportovním centru Tvůj Gym v Kolíně.

Vzpírání získává na popularitě. I díky crossfitu

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ – Ono to vlastně vypadá jednoduše. Tedy na ten první pohled. Jenže jak se na osu činky – která už sama o sobě váží hezkých pár kilo – přidávají další a další závaží, úsměv hodně snadno tuhne v obličeji.

Část výstavy s židlemi od Josefa Gočára a zimními radovánkami.

Na zámku ve Vlašimi připomínají Vánoce za první republiky

Vlašim /FOTOGALERIE/ - Návštěvníky z celého Benešovska láká už tři týdny do vlašimského zámku výstava Vánoce za 1. republiky. Připravilo ji Muzeum Podblanicka a připomíná, jak naše prababičky prožívaly období od svaté Barbory až po Tři krále.

Ilustrační foto

Kuchaři chybí, hlásí ředitelé škol na jižní Moravě

Jižní Morava - Česká kuchyně není jen o knedlících a omáčkách. Dá se vařit zdravě a chutně. Přesvědčí se o tom jihomoravské kuchařky v krajském vzdělávacím centru pro školní jídelny. Organizátoři z Asociace školních jídelen tak chtějí do školních kuchyní nalákat zaměstnance, kteří chybí na celé jižní Moravě.

Od středy 19. prosince do soboty 22. prosince se uskuteční Mělnické vánoční trhy, které nabídnou návštěvníkům pestrý program s hudbou, divadlem a dalším kulturním programem.

Celé náměstí vonělo přicházejícím adventem

Mělník /FOTOGALERIE/ - Náměstí Míru patřilo první adventní víkend již tradičním Adventním trhům a rozsvěcení vánočního stromu. Všude voněl svařák a medovina. Desítky lidí využili trhy k adventnímu setkání u dobrého moku, dobrot z grilu či nadýchaných palačinek. Na náměstí byla ohniště s plápolajícím ohněm, u kterých se návštěvníci jen tak ohřívali či opékali špekáčky.

Přednáška o pomalé domácnosti v Dačického domě.

V Dačického domě se uskutečnilo setkání se Zuzkou Janglovou

Kutná Hora - V rámci projektu Kutnohorské setkávání a přednáškování se v Dačického domě uskutečnilo setkání se Zuzkou Janglovou. Součástí byl i workshop, na kterém si účastníci mohli zabalit vánoční dárky nebo vyrobit vánoční ozdobičky v souladu s filozofií Pomalé domácnosti.

Buco Boutique na Valdštejnově náměstí v Jičíně láká na příjemné svetry, kožené kabelky...

Buco Boutique zve k návštěvě

Jičín - Obchod s italskou módou. Kvalitní materiály. Dostupné ceny. Buco Boutique na Valdštejnově náměstí v Jičíně láká na příjemné svetry, kožené kabelky, hedvábné šaty a jedinečný design oblečení.