Kreativ

ŠTÍTEK: Frank Sinatra

Regioband

Na co kam: Regioband v Jiráskově divadle

/POZVÁNKY/ V novobydžovském Jiráskově divadle v úterý večer vystoupí orchestr složený z žáků a studentů Královéhradeckého kraje Regioband. Na koncertě zaznějí hity Franka Sinatry, Adele i Leonarda Cohena. Akce začíná v 19 hodin, lístky stojí 150 korun.

Hotel Jubox v Hatích.

Hatě mají nový Jubox Hotel

Chvalovice–Hatě /FOTOGALERIE/ - Nabídku ubytování v obchodní a zábavní zóně v Hatích u Chvalovic rozšířil v těchto dnech nový Jubox Hotel.

Bez podpisu Karla Gotta nikdo neodešel

Bez autogramu Karla Gotta nikdy nikdo neodešel

„Navždy v našich srdcích…“ Stuhu s tímto nápisem v sobotu ráno připojila ke kytici rudých růží Marie Schillerová ze Sezemic. „Myslím, že tento nápis vystihuje nejenom pocity nás dvou, ale i všech, kteří pana Gotta milovali a milují,“ uvedla žena, který na poslední rozloučení a zádušní mši do katedrály svatého Víta dnes brzy ráno vyrazila se svým kamarádem, zpěvákem Bohušem Matušem.

SuperStar uspořádali v Polešovcích.

SuperStar uspořádali v Polešovcích

Základní škola Polešovice uspořádala pěveckou soutěž pro žáky 2.stupně ZŠ z okolí Uherského Hradiště. Soutěž již úspěšně proběhla vloni jako zkušební ročník a tak nic organizátorům nebránilo uspořádat letos oficiálně 1.ročník.

Bob Dylan

Bob Dylan přijede do Prahy, zabydlí se v Lucerně

Zní to opravdu dobře. Král amerických písničkářů v pražském Paláci Lucerna, po tři večery, od neděle sedmého do úterý devátého dubna. Klasika v klasických kulisách. A k tomu představa zakukleného Dylana, toulajícího se inkognito Václavákem…

Neil Simon

Zemřel americký dramatik a scénárista Neil Simon. Bylo mu 91 let

Ve věku 91 let v neděli zemřel americký dramatik a scénárista Neil Simon, který za svůj život napsal tři desítky divadelních her, stejný počet scénářů a nespočet libret k muzikálům. Na svém kontě má i čtyři nominace na Oscara a v roce 1991 obdržel Pulitzerovu cenu za drama Ztraceno navěky (Lost in Yonkers).  

Eliška Mlatečková.

Swingový večer v Panském domě: Výtěžek věnují na záchranu cenných varhan

Chotěboř – Večer plný oblíbených swingových a muzikálových melodií připravili pro návštěvníky pořadatelé z Panského domu v Chotěboři na Havlíčkobrodsku. Swingem pro varhany – to je název akce, která pobaví, ale zároveň i přispěje na dobrou věc. Ve čtvrtek 9. srpna Eliška Mlatečková, rodačka z Medlešic u Chrudimi, zazpívá nejenom své oblíbené písně, ale výtěžek z akce věnuje na opravu historických varhan v kostele svatého Jakuba v Chotěboři.

S třetím soutěžním oňostrojem festivalu Ignis Brunensis na Brněnské přehradě se představila Francie.

Z nebe padal zlatý déšť. Ohnivou podívanou doprovodil Smetana se Sinatrou

Brno /VIDEO/ - Za magického zvuku tónů hudebních velikánů Verdiho či Smetany a podmanivého hlasu Franka Sinatry se ve středu večer změnila obloha nad Brněnskou přehradou na ohnivou podívanou. O poslední soutěžnou show letošního ročníku festivalu Ignis Brunensis se postaral francouzský tým POK 2.0 LUX FACTORY.

Ilustrační foto.

Tanec i zpěv. Malí umělci předvedou svůj talent

Jižní Morava - Hudební, taneční, výtvarná i divadelní vystoupení malých umělců na veřejnosti. Tak se dá shrnout myšlenka druhého ročníku celorepublikového projektu ZUŠ Open, kterého se ve čtvrtek zúčastní i většina základních uměleckých škol z jihomoravského příhraničí.

Michal Malátný.

Malátný se představí jako swingový zpěvák

Světlá nad Sázavou – Malátný swing. Pod tímto spojením se ukrývá frontman kapely Chinaski společně se swingovou kapelou Kolínský Big Band. Kdo je zvědavý na to, jak Michal Malátný zvládá roli swingového zpěváka, má možnost se přesvědčit příští čtvrtek 10. května od 19 hodin v divadelním sále ve Světlé nad Sázavou. Vstupenky jsou ještě stále k dispozici.

Serge Gainsbourg. Francouzského bouřliváka si zde zahrál Eric Elmosnino.

V rauši své hudby, davů a žen - slavní muzikanti na plátně

Mezi křikem davů, kilometry silnic a clonami kouře. Drogami i pitím. Těžký je život rockerů. Mnozí ze slavných vstoupili na stříbrné plátno. V kinech aktuálně běží Nico, 1988, road movie z dílny Susanny Nicchiarelli, věnovaná posledním rokům Christy Päffgenové, jež proslula jako Nico. Film rozkročený mezi Paříží, Prahou, Norimberkem a Manchestrem nahlíží do jejího zákulisí i na poslední turné múzy kapely Velvet Underground.

Michal Malátný

Ve Světlé vystoupí Michal Malátný s Big Bandem

Světlá nad Sázavou – Od pondělí 19. března si lidé ve světelském infocentru mohou zakoupit vstupenky na koncert Michala Malátného a Kolínského Big Bandu, kteří ve Světlé vystoupí 10. května.

Radůza.

Radůza: Vnitřní spokojenost je stav, který může být trvalý

Radost v podobě vánoční desky Studna v poušti si dopřála písničkářka a autorka Radůza. Nabízí na ní čtrnáct originálních „kousků“, které navazují na tradici českých i světových koled a adventních písní. V textech se dotýkají nejen narození Ježíše a svátků jako takových, ale i vztahů v rodině.

Kingsman: Zlatý kruh

Kingsmani opět na scéně

/TRAILER/ Tajná služba Kingsman je zpět. A s plnou parádou. Kromě noblesních britských agentů a jejich amerických kolegů s lasem přivádí na scénu například i Eltona Johna.

Mitch Winehouse (vpravo) s Janem Smigmatorem

Na sinatrovské oslavy přijede do Lucerny i otec Amy Winehouse

Legendu amerického jazzu Franka Sinatru si příští rok připomeneme díky dvacátému výročí, jež uplyne od jeho smrti. Tradiční jazzový a swingový svatostánek pražské Lucerny proto přivítá už 3. prosince zajímavé trio. Společně s Evou Farnou a Janem Smigmatorem vystoupí i britský jazzman Mitch Winehouse, otec zesnulé zpěvačky Amy Winehouse

Rock for People 2017

Na hradeckém festivalu Rock for People se Kolíňaci opět neztratili

Hradec Králové/Kolínsko /FOTOGALERIE/ – Do FestivalParku u Hradce Králové se jeden z největších tuzemských festivalů, Rock for People, přestěhoval z atletického stadionu Na Kutilce v Českém Brodě, oba organizátoři z tohoto města pocházejí a polovina dua, Petr Fořt, s rodinou i žije.

Špilberk obsadili v sobotu v osm hodin ráno. A večer z něj ukázali, jak vypadá Nebe na zemi. Než ale ohňostrůjci ze společnosti Flash Barrandov SFX závěrečnou show festivalu Ignis Brunensis pod tímto názvem odpálili, čekaly je dlouhé hodiny práce.

Čtvrt hodiny nebeského divadla? Ohňostroj na Špilberku chystali patnáct hodin

Brno /REPORTÁŽ/ - Špilberk obsadili v osm hodin ráno. A večer z něj Brňanům ukázali, jak vypadá Nebe na zemi. Než ale ohňostrůjci ze společnosti Flash Barrandov SFX závěrečnou show festivalu Ignis Brunensis pod tímto názvem odpálili, čekaly je ještě dlouhé hodiny práce na jihozápadním bastionu hradu, přímo pod pražícím sluncem.

Oblohu nad Špilberkem v sobotu prozářil závěrečný nesoutěžní ohňostroj festivalu Ignis Brunensis. Podívaná nesla název Nebe na zemi podle slov známé skladby Jaroslava Ježka.

OBRAZEM: Poslední ohňostroj ukázal Nebe na Zemi. V jazzovém rytmu

Brno /VIDEO, ANKETA/ – Nebem tancují miliony pestrobarevných jisker. Vlní se vesele do jazzového rytmu, rozsvítí se a zase mizí. Oblohu nad Špilberkem v sobotu prozářil závěrečný nesoutěžní ohňostroj festivalu Ignis Brunensis. Podívaná nesla název Nebe na zemi podle slov známé skladby Jaroslava Ježka.

Ústřední hudba AČR zahrála v Rakovníku k Mezinárodnímu dní rodin.

FOTOGALERIE: Diváci odměnili muzikanty potleskem ve stoje

Rakovník – Šumař na střeše, písně Franka Sinatry, árie z operety Čardášová princezna a další působivé a známé skladby zazněly na koncertu Ústřední hudby Armády České republiky k Mezinárodnímu dni rodiny v rakovnickém kulturním centru. Koncert, který lidé slyšeli v Praze a dalších městech republiky se do Rakovníka vrátil spolu s vojenskou posádkou.