Kreativ

ŠTÍTEK: Frank Sinatra

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu.

Šansonová legenda Mireille Mathieu přidává v Praze druhý koncert

/VIDEO/ Jedna z největších šansonových legend historie světové hudby, Mireille Matheiu, přidává druhý pražský koncert. Oproti původně plánovanému jedinému vystoupení se v Praze představí také v termínu 24. října 2017. Koncert jedné z nejzásadnějších francouzských zpěvaček se uskuteční v Kongresovém centru Praha. První vystoupení je již téměř celé vyprodané.

STUDENTKA KRISTINA KŮTKOVÁ z Gymnázia Cheb získala diplomy za pěvecký přednes a znalosti v němčině. V Karlovarském skřivánkovi získala i skleněného skřivánka.

Studentka ohromila zpěvem i němčinou

Cheb - Dvou obrovských úspěchů dosáhla čtrnáctiletá studentka Gymnázia Cheb Kristina Kůtková. V celostátním kole pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek skončila ve smíšené kategorii na celkovém třetím místě. Následně se studentka zúčastnila i celostátního kola soutěže v němčině, v němž vybojovala druhé místo.

Americký muzikant a zpěvák Bob Dylan.

RECENZE: Bob Dylan s armstrongovským chraplákem swingoval

Kusy vypůjčené z repertoáru Franka Sinatry i jiných jazzových legend i průřez kariérou hudebníka zazněly na koncertu ve Frankfurtu, který navštívila redaktorka Deníku. Nescházely klenoty z 60. let i kusy z let nedávných. Koncertu nechyběla ta správná dynamika a gradoval. Dva přídavky si fanoušci užili vestoje přímo pod pódiem.

Studenti z Nového Strašecí uspořádali benefiční koncert

Studenti z Nového Strašecí uspořádali benefiční koncert

Nové Strašecí - Studenti Gymnázia J. A. Komenského Nové Strašecí v neděli odpoledne uspořádali v rámci projektu Kdo jiný? organizace Člověk v tísni benefiční koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky. Výtěžek z akce šel na konto Domova seniorů v Novém Strašecí.

Vojtěch Dyk se v Ústí ukázal jako elegán, skvělý citlivý zpěvák i vtipálek.

Vojtěch Dyk veze do DK Ústí nové album s bandem

Ústí nad Labem - Jistoty i překvapení nabídne posluchačům album „B-SIDE BAND 10 LET". Nahrávka má 17 skladeb, některá Dyk s kapelou zazpívá ve středu 22. března od 19.00 v DK Ústí.

Král českého swingu, Jan Smigmátor, kterého soutěžící doprovázeli.

Předposlední kolo Pianisty roku patřilo swingu a poezii

Praha /FOTOGALERIE/ - Populární soutěž Pianista roku už se chýlí k závěru. Předposlední kolo, ve kterém došlo na písně, jež zpíval Frank Sinatra, a na recitaci poezie při zvuku klavíru, se uskutečnilo v neděli ve velkém sále luxusního hotelu Boscolo Prague. Z původních čtrnácti soutěžících jich zbylo jen šest a měli před sebou opravdu náročný večer.

Jan Smigmátor.

Předposlední kolo Pianisty roku: nedělní Sinatra a chvilka poezie

Praha /FOTOGALERIE/ - Populární soutěž Pianista roku už je v plném proudu: předposlední kolo se koná v neděli 5. března ve velkém sále luxusního hotelu Boscolo Prague. Soutěžící budou doprovázet českého krále swingu Jana Smigmatora v písních, jež proslavil Frank Sinatra, jako například Night and Day či Fly Me to the Moon.

Soutěžící Bulat Abdurakhimov

Třetí kolo Pianisty roku se neslo v duchu Bacha a divokých kombinací

Praha /FOTOGALERIE/ - Ve třetím kole hudebního klání Pianista roku soutěžilo sedm klavíristů. Původně jich mělo v této fázi soutěže být osm, ale nadějný Vsevolod Tokmakov musel k lítosti všech odstoupit ze zdravotních důvodů. I tak se ale jednalo o napínavý večer.

Soutěžící Bulat Abdurakhimov

Třetí kolo Pianisty roku se neslo v duchu Bacha a divokých kombinací

Praha - Ve třetím kole hudebního klání Pianista roku soutěžilo sedm klavíristů. Původně jich mělo v této fázi soutěže být osm, ale nadějný Vsevolod Tokmakov musel k lítosti všech odstoupit ze zdravotních důvodů. I tak se ale jednalo o napínavý večer. V jeho první půli soutěžící měli za úkol zahrát každý jednu skladbu Johanna Sebastiana Bacha v libovolné úpravě. Tak jsme se dočkali nejen interpretací klasických, ale i s nádechem jazzu.

Zdeněk Piškula

Píšou mi děti, jejich maminky i babičky...

Praha - Na plátně se loni objevil ve Svěrákově pohádce Tři bratři, suverénně vyhrál StarDance a teď ho čeká maturita. Ve volném čase ovšem chystá zajímavý taneční projekt. Zdeněk Piškula je beze sporu nadaný mladý muž, který ví, co chce.

Vinyl Fever, bazar gramofonových desek s možností poslechu i vyčištění desek, probíhal v pražském Bio Oko.

OBRAZEM: Milovníci vinylů zamířili na Letnou

Praha /FOTOGALERIE/ - Poslechnout si, koupit si nebo vyčistit gramofonové desky mohli milovníci klasiky včera v kině Bio Oko na Letné. Na místě si od 25 korun koupili LP takových hvězd, jakými jsou Beatles, Frank Zappa, Deep Purple, Michael Jackson nebo Frank Sinatra. Pokud si návštěvníci vybrali větší množství kusů, dali za jeden jen 10 korun. Mezi stovkami desek se nacházely i takové skvosty jako Hurvínkovy příběhy nebo například i hip hop nebo techno. Akce se zúčastnili nejen Letenští, ale i milovníci vinylů z dalších koutů Prahy.

Alba 2016: Bodovali Iggy Pop, David Bowie i Sting

Alba 2016: Bodovali Iggy Pop, David Bowie i Sting

Předešlý rok byl plodnější na světová než domácí alba. Tři živoucí legendy vydaly vydařené desky. Překvapovali i součastí interpreti – Adele, Michael Bublé či Lady Gaga. S novým studiovým albem přišli více než po 11 letech rockoví staříci Rolling Stones. Jde sice jen o coververze bluesových hitů z 50. a 60. let, ale i tak jsou fanoušci nadšení. V říjnu také vyšla sólová deska Tomu Chaplinovi z britské kapely Keane, která si dala v roce 2013 pauzu.

Debbie Reynoldsová

Zemřela herečka Reynoldsová, hvězda Zpívání v dešti. Den po smrti své dcery

Los Angeles - Ve věku 84 let zemřela americká herečka, zpěvačka a tanečnice Debbie Reynoldsová, hvězda muzikálové komedii Zpívání v dešti. Oznámily to tiskové agentury ve středu večer místního času s odvoláním na sdělení hereččina syna Todda Fishera. Reynoldsová tak zemřela den po smrti své dcery Carrie Fisherové, která ztělesnila princeznu Leiu ve filmové sérii Hvězdné války.

SKLADATEL A ZPĚVÁK. Počítám s tím, že si vyberu dva nebo tři soutěžící, které buď vezmu do muzikálu, na koncertní turné, nebo jim vyprodukuju album, říká Michal David.

Ortel chce rozložit Slavíka, myslí si král diskoték Michal David

Praha /VIDEO, POZVÁNKA/- Král diskoték Michal David dokončuje slovenské turné. Poslední akcí, na které letos vystoupí, bude benefiční Disco Night ve Velkém sále Lucerny v úterý 22. prosince. Výtěžek dostanou pacienti s nemocí motýlích křídel. V rozhovoru povídal o rádiích a hitech, jazzu, italském popu, Slavíkovi a Ortelovi nebo o štěrkovém bombardování na koncertě The Toten Hosen i negativních ohlasech na jeho osobu.

Loňskou vítězskou Karlovarského hlasu se stala Linda Milotová z Plzeňska.

Čtyřicátý Karlovarský hlas jde do finále

Karlovy Vary - Z třiatřiceti přihlášených soutěžících, kteří se v této pěvecké soutěži utkali v neveřejném kole, jich porota vybrala devět nejlepších. Ti pochází z celé republiky a spolu se utkají už dnes v Malém sále hotelu Thermal. Jednotlivá vystoupení si můžete přijít užít od 19:00, a že bude na co se dívat a co poslouchat, prozrazuje i repertoár účinkujících, který sahá od Lezska Wonky, Michaela Jacksona, Zory Jandové, Franka Sinatry až po Beyoncé.

Jan Smigmator.

Jan Smigmator: Jaká místa mám v Praze rád

Praha - Jan Smigmator se narodil v roce 1986 a absolvoval Pražskou konzervatoř v oboru zpěv. Živí se jako jazzový a swingový zpěvák. Od roku 2011 je také moderátorem Českého rozhlasu Dvojka, na jehož vlnách vysílá společně se zpěvačkou Dashou svůj autorský hudební pořad Klub Evergreen. V roce 2015 si celý svět připomínal 100. výročí narození swingového krále Franka Sinatry, k němuž vymyslel, dramaturgicky připravil a se svým týmem zrealizoval velký hudební projekt nazvaný Sinatrology. Na svém kontě má už dvě sólová alba. Letos se oženil a se svou manželkou Kateřinou žije v Praze.

Kamelot a Laďa Kerndl v Litomyšli

Kamelot a Laďa Kerndl v Litomyšli

Litomyšl - středeční večer patřil 
v sále Smetanovu domu netradičnímu spojení kapely Kamelot a legendárního zpěváka Ladi Kerndla.

Československá kapela John Wolfhooker.

Kradl jsem tátovi kytaru, říká kytarový mág Ronald Janeček

Dolní Poustevna /ROZHOVOR/ - Československá kapela John Wolfhooker, velká naděje našeho rocku, bude hvězdou Festivalu free Tibet již 22. října v Národním domě v Dolní Poustevně. Začne v 17.00, vystoupí zde i Miloš Dodo Doležal, Toxic People, The Snuff…

Mireille Mathieu

Šansonová legenda Mireille Mathieu zazpívá v Praze

Praha - Slavná francouzská šansoniérka Mireille Mathieu v neděli vystoupí společně se svým dvanáctičlenným orchestrem v Kongresovém centru. V Praze představí své nejznámější skladby, jako jsou například Mon credo, Quelle est belle nebo Mon bel amour dété. Letos v dubnu na stejném místě zazpíval jiný slavný francouzský šansoniér Charles Aznavour.

Senta Bergerová zahájí Brucknerovy slavnosti.

Bruckner by měl být slyšen i v Budějovicích

Linec – „Blízko a daleko" je mottem letošních mezinárodních Brucknerových slavností, které zahájí 18. září herečka Senta Bergerová. Také její úvodní řeč se bude zabývat touto tématikou, píší OÖN – mimo jiné i s tezí v titulku článku.

Miloš Končický, ředitel festivalu Třeboňská nocturna.

Koncert snů? Gábina Beňačková v nejlepších letech, říká ředitel festivalu

Třeboň /ROZHOVOR/ - Je to dvacet let, co poprvé přijel do Třeboně. A zamiloval se. Pořádá dva festivaly klasické hudby a díky němu do lázeňského města jezdí české i světové špičky. „Mockrát jsem zvažoval, jestli nepřestěhovat festival jinam. Ale do Třeboně jsem se zbláznil," říká 74letý Miloš Končický, ředitel festivalu Třeboňská nocturna, kde letos vystoupí Štefan Margita i Pavel Šporcl.

Big Band Lanškroun hrál siru Nicholasi Wintonovi.

Band připomene slavné evergreeny

Lanškroun /Krátce/ – Jarní koncert Big Bandu Lanškroun se koná v pátek 3. června od 19 hodin na nádvoří zámku (za nepříznivého počasí v sále). Jako host vystoupí zpěvák Jarda Kaplan.

Krasobruslař Michal Březina.

Krasobruslař Březina skončil na mistrovství světa devátý

Boston, Brno - Český krasobruslař Michal Březina se díky opatrnější volné jízdě posunul na mistrovství světa na devátou příčku. Titul na šampionátu v Bostonu obhájil Španěl Javier Fernández, který přeskočil chybujícího olympijského vítěze Juzurua Hanjua z Japonska. Bronz při debutu na mistrovství světa získal Číňan Ťin Po-jang.

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu.

Šansonová legenda Mireille Mathieu přijede koncertovat do Prahy

Praha - Slavná francouzská šansoniérka Mireille Mathieu vystoupí v neděli 16. října 2016 v Kongresovém centru. V Praze představí své nejznámější skladby, jako jsou například Mon credo, Quelle est belle nebo Mon bel amour dété. Na koncertě ji doprovodí dvanáctičlenný orchestr. Již ve středu 6. dubna na stejném místě zazpívá francouzský šansoniér Charles Aznavour.

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu.

Šansonová legenda Mireille Mathieu přijede koncertovat do Prahy

Praha - Slavná francouzská šansoniérka Mireille Mathieu vystoupí v neděli 16. října 2016 v Kongresovém centru. V Praze představí své nejznámější skladby, jako jsou například Mon credo, Quelle est belle nebo Mon bel amour dété. Na koncertě ji doprovodí dvanáctičlenný orchestr. Již ve středu 6. dubna na stejném místě zazpívá francouzský šansoniér Charles Aznavour.

Ve věku 72 let ve Spojených státech nečekaně zemřel hudebník Frank Sinatra mladší, syn legendárního amerického zpěváka a herce Franka Sinatry.

Ve věku 72 let zemřel syn zpěváka Franka Sinatry

Los Angeles - Ve věku 72 let ve Spojených státech nečekaně zemřel hudebník Frank Sinatra mladší, syn legendárního amerického zpěváka a herce Franka Sinatry. Podle zahraničních agentur to oznámila Sinatrova rodina s tím, že skonal ve středu po zástavě srdce.

Liza Minnelli.

Sedmdesátiny slaví americká zpěvačka a herečka Liza Minnelliová

Hollywood/Praha - Sedmdesáté narozeniny oslaví v sobotu 12. března slavná americká herečka a zpěvačka Liza Minnelliová. Dcera filmové legendy Judy Garlandové, známé například z dětského snímku Čaroděj ze země Oz, získala slavného Oscara i řadu dalších prestižních uměleckých cen. Také se čtyřikrát rozvedla, prošla si četnými skandály, závislostmi na alkoholu a drogách i závažnými nemocemi.

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu.

V Kongresovém centru v Praze vystoupí legenda: šansoniérka Mireille Mathieu

Praha - Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu vystoupí společně se svým orchestrem v neděli 16. října v Kongresovém centru v Praze. Slavná a nyní již legendární interpretka představí v Praze své nejlepší skladby, jako jsou například Mon credo, Qu'elle est belle nebo Mon bel amour d'été. Na pražském koncertě vystoupí s orchestrem.

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu.

Přijede legenda: Mireille Mathieu

Praha - Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu vystoupí společně se svým orchestrem 16. října v Kongresovém centru v Praze. Slavná a dnes již legendární interpretka představí v Praze své nejlepší skladby, jako jsou například Mon credo, Qu'elle est belle nebo Mon bel amour d'été. Na pražském koncertě vystoupí s orchestrem.

Bob Dylan.

Bob Dylan oznámil, že v květnu vydá nové album Fallen Angels

New York - Americký písničkář Bob Dylan oznámil vydání nového alba, které bude doprovázet koncertní turné. V pořadí 37. studiové album s názvem Fallen Angels (Padlí andělé) vyjde 20. května, čtyři dny před Dylanovými narozeninami. Rocková legenda tak ukazuje, že ani v téměř 75 letech nijak nezvolňuje své tempo, poznamenala agentura AFP.

Hlavní roli v inscenaci ztvární hostující Jan Grundman.

Big Sur: zpověď stárnoucí ikony beatniků

Brno - Zážitky z pobytu v malém srubu v horách na kalifornském pobřeží, kde je ukrytý před věčnými nájezdy novinářů, fanoušků a před nekonečnými alkoholovými a drogovými večírky, shromáždil Jack Kerouac do své novely Big Sur. Vyčerpaný stárnoucí spisovatel, ikona beatníků, se v ní snaží usebrat, dobrat se sama sebe a mít klid a možnost soustředění. Pod stejnojmenným názvem uvede dramatizaci novely v sobotu večer v premiéře brněnské HaDivadlo. V režii Ewy Zembokové se v hlavní roli představí Jan Grundman.

Felix Slováček

Mozart a swing? Jde to dobře dohromady, je si jist Felix Slováček

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Loni bavil VI. Ples severočeských patriotů báječný swingový orchestr Melody Makers zpěváka a „prvorepublikového šoumena" Ondřeje Havelky, ani letos pořadatel prestižní akce Libor Zajíček na kvalitě zábavy nešetřil. Vsadil na ty nejlepší z Česka i z venku.

Felix Slováček

Mozart a swing? Jde to dobře dohromady, je si jist Felix Slováček

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Loni bavil VI. Ples severočeských patriotů báječný swingový orchestr Melody Makers zpěváka a „prvorepublikového šoumena" Ondřeje Havelky, ani letos pořadatel prestižní akce Libor Zajíček na kvalitě zábavy nešetřil. Vsadil na ty nejlepší z Česka i z venku.

Zpěvák Martin Chodúr s partnerkou Ivonou Selníkovou a malým Martínkem.

Otec Martin Chodúr: Syna koupu i přebaluji

/ROZHOVOR/ Zpěvák Martin Chodúr, historicky první vítěz soutěže ČeskoSlovenská SuperStar z roku 2009, prožívá velmi významné období svého života. Jeho partnerce Ivoně Selníkové a jemu se narodil syn.

Zpěvák Martin Chodúr s partnerkou Ivonou Selníkovou a malým Martínkem.

Otec Martin Chodúr: Syna koupu i přebaluji

Ostrava /ROZHOVOR/ - Zpěvák Martin Chodúr, historicky první vítěz soutěže ČeskoSlovenská SuperStar z roku 2009, prožívá velmi významné období svého života. Jeho partnerce Ivoně Selníkové a jemu se narodil syn.

Legendární švédská herečka Anita Ekbergová, kterou učinil nesmrtelnou film režiséra Federika Felliniho Sladký život, zemřela ve věku 83 let v nemocnici Rocca di Papa u Říma, kde byla hospitalizovaná.

Před rokem zemřela hvězda Felliniho filmů Anita Ekbergová

Rocca di Papa (Itálie)/Praha – Legendární švédskou herečku Anitu Ekbergovou, která zemřela před rokem 11. ledna, učinil nesmrtelnou film režiséra Federika Felliniho Sladký život. Někdejší Miss Švédska s parametry novodobé Venuše proslavila na prahu 60. let filmová scéna, v níž za obdivného přihlížení Marcela Mastroianniho svůdně dováděla v římské fontáně di Trevi.

Městský ples v Prostějově

Městský ples zaplnil Národní dům k prasknutí

Prostějov – Stovky lidí si v pátek našly cestu na Tradiční městský ples v Prostějově. Šestadvacátý ročník se nesl například ve znamení hudby od kapely Romantica a dorazilo na něj množství čelních představitelů města. Nechyběli tak náměstci Jiří Pospíšil či Zdeněk Fišer a samozřejmě ani primátorka Alena Rašková.