Kreativ

ŠTÍTEK: Frank Sinatra

Šárka Vaňková

Pod hvězdami se setkají Kerndl i Vaňková

Lukoveček - Pod hvězdami. Takhle romanticky zní název jubilejního pátého ročníku charitativní akce, která odstartuje již 9.srpna od 15hodin na Myslivecké střelnici vLukovečku na Zlínsku.

Zpěvák Láďa Kerndl.

Kerndl zavzpomíná v Uničově na zašlé časy

Uničov - Mezi swingem, jazzem a soulem se během jediného večera dokáže s nebývalou lehkostí pohybovat zpěvák Laďa Kerndl. „Český Sinatra“ má ve svém repertoáru neuvěřitelných sedm set skladeb. Některé z nich představí za doprovodu orchestru v úterý v 19 hodin na nádvoří Městského úřadu v Uničově.

Zpěvák Láďa Kerndl.

Laďa Kerndl připomene swingové evergreeny

Uničov -Mezi swingem, jazzem a soulem se během jediného večera dokáže s nebývalou lehkostí pohybovat zpěvák Laďa Kerndl. „Český Sinatra“ má ve svém repertoáru neuvěřitelných sedmset skladeb.

Výstava Evy Pilarové v Jihlavě.

Eva Pilarová odstartuje na Sychrově výstavu

Sychrov - Bezmála 30 svých fotoobrázků představí na zámku Sychrov zpěvačka Eva Pilarová. Výstavu odstartuje zpěvačka osobně vernisáží v pátek 4. července v 17.00 hodin. Obrázky si budou moci lidé prohlédnout po celé letní prázdniny.

SUZANNE VEGA. S kytarou, dvěma spoluhráči a počítačem předstoupila před publikum v Kongresovém centru.

Suzanne Vega: od dívčího folku k samplům

Vyšehrad - I když úterní koncert americké písničkářky v Kongresovém centru neměl tak pěknou atmosféru jako její předešlá pražská vystoupení, Suzanne Vega při něm odvedla stejně dobrý výkon jako minule a předminule.

Klára Remešová.

Remešová: Chtěla bych to dotáhnout daleko

Krnov - Rozhovor s mistryní České republiky ve fleretu a jejími rodiči o tomto sportu, jeho časové i finanční náročnosti i cílech mladé závodnice. Klára Remešová je mistryní republiky ve fleretu. Narodila se 18.3. 1994 v Krnově a své disciplíně se věnuje od deseti let, to tedy jsou čtyři sezony. Také letos se připravovala pod vedením trenéra Ivo Borny v Opavě.

Jaroslav Samson Lenk

Okolo Třeboně se budou toulat také veršotepci

Třeboň - Tradiční mix žánrů, koncerty starých známých i nováčků přinese sedmnáctý ročník festivalu Okolo Třeboně, který se rozjede na několika scénách: zámeckém nádvoří, soutěžní o Houpacího koně na terase pivovaru a bigbeatová na nádvoří pivovaru Regent.

O hudbě a městě

Postával jsem na nábřeží u Žofína, lehce chladná noc byla příjemnou společnicí, osvěžovala a uklidňovala žlutým jasem. Ještě žijeme, ještě svět neskončil. Je klidný a nabídne k prožití další den, napadalo mě.

Jožka Černý

Jožka Černý: Zpívat pro sousedy jsem se bál

Břeclav - Král moravské písničky, jak mu ostatní přezdívají, v pátek zazpíval nejen Břeclavanům na svém vánočním koncertě. A popovídal o tom, jak prožije poslední dny letošního roku a co nového chystá pro své příznivce do toho příštího.

Václav Hybš a jeho orchestr.

Tradiční Vánoční koncert orchestru Václava Hybše

TŘEBÍČ - Známý kapelník Václav Hybš vystoupí se svým orchestrem a hosty v třebíčském divadle Pasáž. Dvacetičlenný orchestr opráší slávu velkých bigbandů, která v posledních letech upadá do zapomnění.

Jednu z hlavních postav inscenace Naše městečko v divadle ABC hraje Vladimír Čech.

Naše městečko otevřelo sezonu v divadle ABC

PRAHA -Inscenací hry Naše městečkovstupujedo nové sezony pražské Divadlo ABC. Nejhranější hra v historii USA z pera známého spisovatele Thorntona Wildera oceněná Pulitzerovou cenou nevyniká dramatickými zvraty ani exotickým prostředím.

Promenádní koncerty si nenechá ujít především starší generace.

Velký zájem o dechovkářské promenádní koncerty

HAVÍŘOV - O víkendu pokračoval prázdninový cyklus Promenádní koncerty léto 2007. V parčíku vedle Kulturního domu Petra Bezruče se tentokrát publiku představil jedenáctičlenný havířovský dechový soubor Náladička.

Suzanne Vega

Suzanne Vega posílá zprávu o N. Y.

USA - Ti nejlepší písničkáři umějí znít nadčasově a zároveň stát oběma nohama v "tady a teď". Suzanne Vega (1959) tu schopnost neztratila ani na sedmém albu Beauty And Crime.