Kreativ

ŠTÍTEK: Frank Sinatra

Ilustrační foto

Kam o víkendu? Tam, kde se něco děje

Prostějovsko - Je tuvíkend a s ním celá řada kulturních i sportovních akcí. V našem přehledu najdete výběr těch nejzajímavějších. Podívejte se, třeba se právě vám trefíme do noty. V pozvánkách najdeteakce všeho druhu. Prim jistě budou hrát tento týden Svatováclavské slavnosti v Nezamyslicích nebo oslavy Sokola v Kostelci na Hané. Vyrazit ale můžete i na výstavu ovoce a zeleniny do určic, nebo třeba někam do klubů. Úplně dole na vás potom čeká odkaz Kam za sportem.

Nejeden návštěvník sobotního Dne srdce v Teplicích nad Bečvou nedočkavě čekal na vzácného hosta, jímž byl zpěvák Láďa Kerndl.

FOTO: Den srdce přilákal do lázní stovky lidí

Teplice nad Bečvou – Jako vejce vejci jsou si podobné jednotlivé ročníky akce s názvem Den srdce. Koná se každoročně v lázních Teplice nad Bečvou a v sobotu si ji nenechaly ujít stovky lidí. Program opět myslel na všechny. Dospělé i děti. Hudební příspěvky byly i tentokrát zvoleny tak, aby příjemnou sváteční atmosféru ještě posílily.

Ilustrační foto

Australští katolíci zakázali populární hudbu na pohřbech

Melbourne - Australská katolická církev zakázala populární hudbu na pohřbech. Zákaz přichází poté, co v nedávné studii vyšlo najevo, že jednou z nejoblíbenějších písní na pohřbech je oficiální hymna jednoho z australských ragbyových týmů, píše server BBC.

Komorní filharmonie Pardubice

Filharmonie chystá nové projekty pro školy

Pardubice – Pro koncertní sezonu 2010/2011 připravila Komorní filharmonie Pardubice premiéru atraktivního pořadu, který je určen pro žáky druhého stupně základních škol a studenty škol středních.

Vítěz první Česko Slovenské SuperStar Martin Chodúr na úterní zkoušce před koncertem s Janáčkovou filharmonií Ostrava.

Martin Chodúr se na koncert s filharmonií moc těší

Ostrava/FOTOGALERIE, ROZHOVOR/- Krátka přestávka nastalav úterýkrátce před polednem ve zkušebně Janáčkovy filharmonie Ostrava. Hostující dirigent Oskar Rozsa dává pauzu muzikantům a jedinému pěveckému sólistovi středečního koncertu v Domě kultury města Ostravy, který začíná od 19 hodin.

Krátce před polednem 8. května je přestávka ve zkušebně Janáčkovy filharmonie Ostrava. Dirigent Oskar Rozsa dává pauzu muzikantům a jedinému sólistovi středečního koncertu, Martinovi Chodúrovi. Na Symphony Session zazněly i písně z jeho debutového alba.

Martin Chodúr zpívá ve středu s Janáčkovou filharmonií!

Ostrava /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR a FOTO/ – Krátká přestávka nastala v úterý krátce před polednem ve zkušebně Janáčkovy filharmonie Ostrava. Hostující dirigent Oskar Rozsa dal pauzu muzikantům a jedinému pěveckému sólistovi středečního koncertu v Domě kultury města Ostravy, který začíná od 19 hodin. Není jim nikdo jiný než vítěz první Česko-Slovenské SuperStar 2009, Martin Chodúr z Ostravy. Na koncertě, nazvaném Symphony Session, zazní nejenom autorské opusy z nového Chodúrova debutového alba, ale také skladby z repertoáru Björk, Davida Bowieho nebo Franka Sinatry či Lady Gaga. S Janáčkovou filharmonií Ostrava spojuje Martina Chodúra osoba klarinetisty ostravské filharmonie Jiřího Masného, který hru na tento nástroj Chodúra vyučoval na Janáčkově konzervatoři a Gymnáziu v Ostravě. Využili jsme malé pauzy během zkoušky a Martinu Chodúrovi jsme položili několik otázek.

STYLOVĚ. Martin Chodúr nafotil obrázky ke svému debutu přímo v Las Vegas.

Martin Chodúr: Ve slovenské televizi mi praskly kalhoty!

Děčín, Ústí nad Labem /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR, FOTOGALERIE, RECENZE ALBA/ – Neslýchané! Tři měsíce má Martin Chodúr, objev i vítěz 1. řady reality show Česko Slovenská SuperStar, zpoždění se svým CD Let´s Celebrate. „Těší mě, že jsme na něj ale měli dostatek klidu,“ říká Martin Chodúr o CD, které v pondělí 7. června spatřilo světlo světa. A v podobném duchu, nadšeně i skromně, odpovídal také v rozhovoru pro Deník.

STYLOVĚ. Martin Chodúr nafotil obrázky ke svému debutu přímo v Las Vegas.

Martin Chodúr: Nezpívám jako Tom Jones

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – Deset autorských písniček v českém a anglickém jazyce a hit Paparazzi od Lady GaGa, se kterým sbíral body v soutěži Česko Slovenská SuperStar, nabídne posluchačům na svém debutu s pracovním názvem Let´s Celebrate ostravský rodák Martin Chodúr. V těchto dnech jej dokončuje pod křídly producenta Daniela Hádla v poklidné Vyžlovce u Prahy. „Předělávku písně Paparazzi si lidé žádají, tak jsem ji na desku zařadil, abych jim udělal radost,“ říká sympatický Chodúr, který hodlá svou novinku, jež má vyjít v květnu, podpořit i podzimním turné. Martin Chodúr v rozhovoru vypráví o svém připravovaném debutu s pracovním názvem Let´s Celebrate a cestě do Las Vegas…

Novou hru Komplic uvede Buranteatr v sobotu.

Buranteatr uvede Komplice, grotesku o rozpouštění mrtvol

Brno /FOTOGALERIE/ – Do zločineckého podsvětí, kde za zvuků legendárního hitu Franka Sinatry My way řádí mafiáni, bují korupce a rozpouštějí se mrtvoly, zavede diváky nejnovější hra brněnského Buranteatru Komplic. Malé nezávislé divadlo ji jako svoji předposlední premiéru v prostorách Knih Dobrovský v Joštově ulici uvede v sobotu od půl osmé večer.

Koncert Jazz generation.

Jazz Generation: Další zastávka bude v Náchodě

Hronov /FOTOGALERIE/ – Na jedné ze čtyř zastávek s vánočním koncertem se v neděli večer v Jiráskově divadle představila desetičlenná kapela Jazz Generation, která si jako hosty přizvala smyčcový kvartet a vokální kvintet.

Josef Laufer.

Laufer oslavil své sedmdesátiny i ve Zlíně

Zlín /POHLEDEM REPORTÉRKY/ – Jeviště zlínského Velkého kina patřilo ve čtvrtek 5. listopadu večer zpěváku Josefu Lauferovi. Interpret nedávno oslavil sedmdesát let a vyrazil v doprovodu kapely Golem Jana Václavíka na koncertní šňůru.

Cassandra Wilson

Cassandra Wilson promění Rudolfinum v New Orleans

Praha - Je jen málo hvězd, které na současné scéně amerického jazzu, soulu a blues září tak oslnivě jako Cassandra Wilson. Rodačka ze státu Mississippi ohromuje kritiku i posluchače doslova každou deskou, kterou natočí. Mezi její devízy patří kromě nezaměnitelného sametového kontraaltu a originálního frázování i fakt, že odmítá ustrnout v jediném stylu a každou nahrávku pojímá jako výlet do jiné hudební oblasti.

Barbra Streisand

Poslouchání deště s Barbrou Streisand a Dianou Krall

Praha - Skvělá americká herečka a zpěvačka Barbra Streisand se nikam netlačí, a přece na svém posledním turné v letech 2006 a 2007 dokázala vyprodat sály jako Madison Square Garden. Na úspěšnou sérii koncertů, během nichž se podle svého zvyku nechala doprovázet velkým orches〜trem, nyní navázala překvapivě komorní deskou Love Is The Answer, kterou natočila ve spolupráci se zpívající pianistkou Dianou Krall. První dámy světového jazzu a šansonu natočily společné album Love Is The Answer.

Willie Nelson

Psanec Nelson vyjel na jazzovou prérii

Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE/ - Ikona americké country, věčný hippie i nedávno soudně stíhaný obhájce marihuany Willie Nelson natočil pro prestižní jazzové vydavatelství Blue Note album standardů, nazvané American Classic. Překvapení? Vlastně ne.

Ilustrační foto

Léčba Veselým vyšla, 'ale'

Č. Třebová - Vlajky jsou staženy na půl žerdi, z reproduktorů zní Frank Sinatra a jeho „My Way“, fanoušci fotbalového Letohradu vyměnili modrou za černou a kráčejí za rakví, kde leží třetí liga.

Jihočeská část AniFestu v Třeboni skončila. Nyní se stěhuje do Teplic.

AniFest letos ovládli Idioti a andělé

Třeboň - Idioti a andělé, černá komedie Billa Plymptona zachycující rozervaného muže bojujícího o svou duši i o femme fatale, získala v pondělí hlavní cenu Grand prix na třeboňském AniFestu.

Jožka Černý.

Sen Jožky Černého: natočit devět swingovek

Břeclav/Brno /VIDEO/ - Jako čtyřletý zazpíval prezidentu Benešovi, pak i všem jeho následovníkům. Jožka Černý tvrdí, že v každé lidové písni je ukrytá nádherná poezie.

HVĚZDY HOLLYWOODU. Clark Gable ve svých nejlepších časech, kdy lámal srdce fanynek a muži měnili módu podle jeho kostýmů. Grace Kellyová byla jednou z nejpůvabnějších hereček Hollywoodu a nejelegantnějších žen vysokých kruhů.

Monacká kněžna a hazardní hráč

Praha - Grace Kellyová a Clark Gable – to jsou dvě hvězdy amerického filmu, které se sešly před kamerou – a také ve vydavatelství BB/art, jež jim věnovalo dva obsáhlé životopisy. Každý pocházel ze zcela odlišného sociálního prostředí, Grace z dobře situovaných vrstev, Clark naopak z nižší třídy. Oba však měli jedno společné – silnou vůli jít za svým cílem.

Tenorsaxofonista Jakub Červenka stojí v čele Big Bandu ZUŠ Iši Krejčího

Olomoucký big band oživí evergreeny Sinatry a Basieho

Olomouc - Na letošním pátém ročníku festivalu Swing žije sklidil obrovský potlesk Big Band ZUŠ Iši Krejčího. Formace vedená saxofonistou Jakubem Červenkou se po necelém týdnu opět představí olomouckému publiku, tentokrát v Jazz Tibet Clubu. Pokud máte rádi klasické hity Franka Sinatry a říká vám něco jméno Count Basie, neměli byste ve čtvrtek ve 20 hodin na koncertě bandu chybět.

Kresba Jana Steklíka

Hledejme správnou cestu, jež bude bez zbytečného klopýtání

„My Way“ – „Moje cesta“ - tak zní název a téma jedné z nejoblíbenějších písní Franka Sinatry (1915 - 1998). Patřil k těm největším v mezinárodním showbyznysu. V textu této písně mluví o pohledu zpět na život naplněný událostmi: Šel „svou cestou“ ustavičně „svým způsobem“ a nikdy se nenechal přemoci.

Melody Makers v čele s Onřejem Havelkou

Jazz festival v Přerově: Orchestr Counta Basieho i Ondřej Have

Olomoucký kraj - Už pětadvacet let oživuje hudební život na Hané Československý jazzový festival festival v Přerově. Organizátoři si k letošním narozeninám nadělili program plný hvězd. Od středy do soboty tak můžete ve městě potkat Ondřeje Havelku, Luboše Andršta nebo členy slavné formace The Count Basie Orchestra.

Ladislav Kerndl.

Láďa Kerndl: Jsem člověk, který pořád vzpomíná

Zlínský kraj - Pod hvězdami. Takhle romanticky zní název jubilejního pátého ročníku charitativní akce, která se uskutečnila v sobotu 9. srpna na Myslivecké střelnici v Lukovečku na Zlínsku. Akci zahájil stálice naší hudební scény, český Frank Sinatra, Láďa Kerndl.

Ladislav Kerndl.

Kerndl: Jsem člověk, který pořád vzpomíná

Zlínský kraj - Pod hvězdami. Takhle romanticky zní název jubilejního pátého ročníku charitativní akce, která se uskutečnila v sobotu 9. srpna na Myslivecké střelnici v Lukovečku na Zlínsku. Akci zahájil stálice naší hudební scény, český Frank Sinatra, Láďa Kerndl.