Kreativ

ŠTÍTEK: Skaštice

Divizní fotbalisté Skaštic.

Oslabeným Skašticím zlomila vaz čtvrthodina.

V silně kombinované sestavě, bez sedmi hráčů sestavy, v posledním zápase sezony divizní fotbalisté Skaštic nezvládli na půdě Brna B čtvrthodinu, během které inkasovali všechny tři branky.

Fotbalisté Rymic (v černém) ve 24. kole okresního přeboru podlehli Břestu 1:4.

Obrazem. Okresní přebor: Němčice podruhé padly, Břest vyloupil Rymice

/FOTOGALERIE/ Druhou porážku sezony utrpěl lídr fotbalového okresního přeboru. Němčicím zlomila vaz produktivita, neboť na půdě Slavkova p. H. ani jednou neskórovaly a musely tak odložit oslavy postupu. Zajímavý je také boj o udržení, kde tři kola před koncem jsou namočeno hned kvarteto týmů.

Divizní fotbalisté Skaštic (ve žlutém) vyhráli potřetí v posledních čtyřech duelech. V sobotu porazili Bzenec 3:0.

Divizní Skaštice uštědřily Bzenci lekci z produktivity

Jarní trápení je tu tam. Divizní fotbalisté Skaštic se dostali do formy a pohody až na samý závěr sezony a v sobotu dosáhli na třetí vítězství v posledních čtyřech duelech. V rámci 24. kola skupiny E to odskákal Bezenc (3:0).

Fotbalisté FK Kozlovice (ve žlutém). Ilustrační foto

Skopal řídil výhru Kozlovic. Ty mají první místo na dostřel

Čekat na zaváhání vedoucího Slavičína. Nic jiného nezbývá fotbalistům Kozlovic, kteří ve středeční předehrávce závěrečného 26. kola divize E zvítězili 3:0 ve Skašticích. Šance na titul tak stále žije. „Jako bychom se až teď chytili, naše hra byla konečně podle mých představ,“ pochvaloval si kozlovický trenér František Rolinc.

Divizní fotbalisté Skaštic v předehrávce těsně padli.

Divizní Skaštice favoritu vzdorovaly. Citelně chyběl kanonýr

Třetí vítězný korálek v řadě nepřidali. V předehrávce posledního kola Proti favoritu divize E sice fotbalisté Skaštic podali více než statečný a vyrovnaný výkon, ovšem na rozdíl od Kozlovic nebyli v koncovce efektivní. Asi i proto, že domácím scházel kanonýr a kapitán Zdeněk Konečník a další dva hráči základu.

Fotbalisté Břestu si o víkendovém 23. kole okresního přeboru doma vyšlápli na Lubnou (4:0).

Okresní přebor: Němčice si sice ani nekoply, ale vyhrály

/EXKLUZIVNĚ/ Nedostatečný počet hráčů přiměl fotbalisty Rymic, aby k utkání na půdu lídra ani nedocestovali a tak Němčice ve 22. kole okresního přeboru slaví již 18. výhru sezony. Bodovaly také celky v boji o udržení, přičemž nejvíce branek – devět – a výhru domácích viděli fanoušci v Hulíně.

Fotbalisté 1. FC Viktorie Přerov proti TJ Skaštice.

FOTO: Tři červené, další prohra. Trápení Viktorky prohloubily Skaštice

Dva góly v úvodní desetiminutovce, pokračování ofenzivního trápení i příběhu smolaře jara Davida Kašpárka, zbytečná červená karta a následné oplácení. Fotbalisté Přerova prohráli popáté v řadě, doma podlehli osmým Skašticím 0:2 a v tabulce divize E zůstávají předposlední.

Lídr fotbalové divize E Slavičín (v modrém) ve 23. kole nakonec vydřel vítězství nad Šumperkem 1:0.

Podívejte se. Lídr divize E ze Slavičína protrhl střelecké trápení!

/FOTOGALERIE/ Už to vypadalo, že střelecká trápení posledních kol lídra fotbalové divize E bude pokračovat i ve 23. kole. Valaši se v neděli dopoledne trápili s průměrným výběrem Šumperku a dlouho marně hledali cestu do jejich svatyně. Až v samém závěru spasil Slavičín náhradník, Martin Malenovský, který po pěti minutách na hřišti stál na správném místě!

Fotbalisté Kozlovic (ve žlutém) proti Zbrojovce Brno B.

Kozli dotáhli dvougólovou ztrátu. Pomohla penalta v závěru

/FOTO + VIDEO/ Fotbalisté Kozlovic nevyužili zaváhání vedoucího Slavičína a do hry o divizní titul se vrátili pouze částečně. V neděli na domácím hřišti dokázali vymazat poločasové manko 0:2 a s béčkem brněnské Zbrojovky remizovali 2:2.

Nové Sady - Skaštice (6.5.2023)

OBRAZEM: fotbalisté Skaštic dál pálí slepými. Co změnit?

/FOTOGALERIE/ Výsledkově nezvládnutý druhý poločas podtrhl jarní tápání divizních fotbalistů Skaštic na Hané. V sobotním 21. kole skupiny E na první trefu Nových Sadů ještě dokázali reagovat, ale na další dvě po přestávce již nikoliv.

Nové Sady - Skaštice (6.5.2023)

FOTO: Nové Sady si doma poradily se Skašticemi, odměnou jim byla oslava s pyrem

V 21. kole divize E přivítali fotbalisté Nových Sadů na svém hřišti hráče Skaštic, které na podzim porazili na jejich trávníku těsně 2:1. A herně dominovali i nyní. I přes to, že je ve větším rozletu brzdila špatná koncovka, dostali nakonec Sobkovi svěřenci za záda gólmana Romana Večeři tři míče a mohli si po výsledku 3:1 užít parádní děkovačku se svými fanoušky.

Fotbalisté Počenic (v bílém) ve 20. kole okresního přeboru porazili Břest 2:1.

OBRAZEM: Záhlinice útočí na druhou příčku, Počenice potřetí vyhrály

Poslední celek okresního přeboru rozhodně zbraně v boji o záchranu nevzdává a díky bojovnému výkonu nakonec ve 20. kole doma vydřel výhru nad Břestem (2:1). V čele dál zůstávají suverénní Němčice, naopak zdramatizovává se boj o druhou příčku, kde se při zaváhání Lubné na rozdíl bodu přiblížily Záhlinice.

Divizní fotbalisté Baťova (ve žlutém) v 20. kole skupiny E vyhráli ve Skašticích.

Derby pro Baťov rozhodly chyby a rychlonohý Šiška

Kvalitní a bojovný zápas přineslo sobotní divizní derby skupiny E ve Skašticích, kde se ale výsledkově dařilo soupeři z Otrokovic. Nováček z Baťova o své vysoké výhře 4:0 prakticky rozhodl během čtvrt hodiny v první půli.

V 18. kole fotbalového okresního přeboru OFS Kroměříž se Pravčice (v bílo-modrém) v sobotu rozešly smírně s Břestem (2:2).

Okresní přebor: Žeranovice by v Břestu nedaly gól ani zítra...

Csaplárova past téměř naplno sklapla v Hulíně. Domácí fotbalisté v 19. kole okresního přeboru prohrávali v poločase s Pravčicemi o dvě branky, ale z vítězství se neradovaly, protože Hulín vyrovnal a v samém závěru sahal i po třech bodech. V čele jsou i nadále neohroženě Němčice, které doma s přehledem přehráli poslední celek soutěže.

Divizní fotbalisté Skaštic dosáhli o víkendu na první výhru jara, ve Všechovicích.

Divizní Skaštice na jaře, na šestý pokus poprvé vyhrály

Na šestý pokus se dočkali. První výhru odvetné části oslavili v neděli odpoledne divizní fotbalisté Skaštic. V rámci 19. kola skupiny E zvítězili díky trefě do šatny Ondřeje Zavadila na hřišti Všechovic. „Spadl nám velký kámen ze srdce, už bylo na čase,“ stíral pot z čela hrající kouč Skaštic Lukáš Motal.

V 18. kole fotbalového okresního přeboru OFS Kroměříž se Pravčice (v bílo-modrém) v sobotu rozešly smírně s Břestem (2:2).

Okresní přebor: lídr i v deseti vyhrál v Žeranovicích. Třikrát se nehrálo

/FOTO A VIDEO/ Pouze čtyři ze sedmi naplánovaných utkání se odehrály o víkendovém 18. kole fotbalového okresního přeboru. Lídr soutěže z Němčic vyhrál v Žeranovicích, navíc v samém závěru i bez jednoho hráče v poli, neboť po druhé brance se jeho autor zranil a odstoupil ze hry. Hosté totiž už neměli dalšího hráče na vystřídání. Utkání Záhlinice - Morkovice B, Skaštice B - Lubná a Kvasice B - Hulín byla odložena na květnové náhradní termíny.

Divizní fotbalisté Holešova (v černo-bílém) ovládla v rámci 18. kola skupiny E derby ve Skašticích, kde vyhráli 3:1.

Podívejte se! Divizní derby ve Skašticích rozhodl pro Holešov Mlčák

/FOTOGALERIE a VIDEO/ Neprolomili to. Moc chtěli v derby uspět, ukončit sérii jarních porážek. Divizním fotbalistům Skaštic se v rámci 18. kola podařilo chvíli po přestávce smazat manko proti rivalovi z Holešova, ovšem hosté v dalším průběhu potrestali další zaváhání domácích a odvezli si všechny tři body po výsledku 3:1.

Patrik Strnad si opět připsal gól z půlky hřiště

VIDEO: Gól à la Schick. Šumperský Strnad se trefil z poloviny hřiště

Tak tohle byla nádhera. Fotbalista divizního Šumperku Patrik Strnad dal krásný gól z poloviny hřiště. Podobně jako český reprezentant Patrik Schick na EURO 2021 proti Skotsku napálil míč z poloviny hřiště a ten zapadl za brankáře Skaštic (na videu v čase: 1:55). Šumperk díky tomu vyhrál 3:1.

Fotbalisté Šumperku. Ilustrační foto
.

Šumperk po dvou prohrách zabral a připsal si důležitou výhru proti Skašticím

Po skvělé výhře nad prvními Kozlovicemi a dvou těsných prohrách se Vsetínem a Šternberkem brali šumperští fotbalisté znovu důležité tři body. V zápase sedmnáctého kola proti Skašticím sice prohrávali, ještě v prvním poločase ale dokázali srovnat a v tom druhém pak díky zlepšené hře strhnout vývoj zápasu na svou stranu.

Fotbalisté Záhlinic (v modrém) o víkendovém 16. kole okresního přeboru OFS Kroměříž doma porazili Břest 6:1.

OBRAZEM: lídra okresu obraly Kvasice. Přesto Němčice zvýšily v čele náskok

/FOTOGALRIE/ Přestože o víkendu nebylo ideální fotbalové počasí, 16. kolo okresního přeboru přineslo i na těžkém terénu hodně branek. Nejméně jich viděli v Kvasicích, kde místní rezerva po remíza 1:1 obrala o body lídra z Němčic. Protože ale v Žeranovicích zaváhala i druhá Lubná, náskok vedoucího celku narostl již na sedm bodů.

Divizní fotbalisté Baťova (ve žlutém) v 15. kole skupiny E doma porazili Bzenec 3:2 díky zlepšené druhé půli.

Podívejte se na divizní šlágry v Baťově, Holešově a Skašticích

/FOTOGALERIE a VIDEO/ Naši fotoreportéři pro vás zaznamenal hned tři divizní fotbalové duely skupiny E hrané na hřištích našich zástupců. Podívejte se, jak si o víkendovém 15. kole vedli fotbalisté Baťova s Bzencem, Holešova s lídrem z Kozlovic a Skaštic se Šternberkem.

Divizní fotbalisté Skaštic (ve žlutém) v 15. kole skupiny E podlehli Šternberku 2:3 i kvůli kanonýru Janu Tögelovi, který se blýskl hattrickem.

Fotogalerie: divizním Skašticím dvě trefy nestačily, scházelo prý štěstí

/FOTOGALERIE/ Střelec Šternberka Jan Tögel hattrickem v 15. kole divize E porazil Skaštice. Svěřenci Lukáše Motala rychle vedli, po přestávce výsledek vyrovnali, ale na třetí trefu z penalty již reagovat nedokázali, když oba celky dohrávaly zápas bez vyloučeného hráče. „Je to škoda, chyběl nám kousek, minimálně na bod jsme měli,“ posteskl si Motal.

Divizní fotbalisté Baťova (ve žlutém) ve 14. kole, úvodním jarním, doma remizovali s Přerovem 1:1.

Mistrovská kopaná

O víkendu byly na pořadu moravské a divizní soutěže, stejně jako dohrávky krajských a okresních soutěží. Jak si vedl váš klub?

Divizní fotbalisté Skaštic (ve žlutém) v úvodním kole jara opět nestačili na Vsetín. Nespasil je ani kanonýr Zdeněk Konečník.

Divizním fotbalistům Skaštic zlomil vaz přílišný respekt

Pouze jedna branka na body nestačila. Divizní fotbalisté Skaštic zahájili odvetnou část divize E porážkou ve Vsetíně. „Při troše štěstí jsme si nějaký bod mohli odvést. Bohužel hlavně ze startu jsme byli příliš ustrašení,“ zhodnotil duel trenér Skaštic Lukáš Motal.

František Rolinc

Přetahovaná s Hranicemi? Posila se musí rozhodnout. Chtějí Kozli postup?

Na roli favorita by měli být zvyklí. Přesto před rokem fotbalisté Kozlovic nezvládli vstup do jarní části divize, díky čemuž hasla naděje na titul a postup do třetí ligy. Také letos jsou Kozli coby lídr tabulky žhavým adeptem na vítězství. „Nikdo po nás ale nechce, abychom postupovali,“ hlásí trenér František Rolinc. To však neznamená, že tým z přerovské městské části nemá nejvyšší cíle.