Kreativ

ŠTÍTEK: Skaštice

Divizní fotbalisté Skaštic (ve žlutém) v 5. kole doma nečekaně padli se Všechovicemi 2:3.

FOTOGALERIE: Fotbalisté Skaštic pálili slepými a smolně prohráli

Porážku z kategorie zbytečných utrpěli v duelu se sobě „rovným“ soupeřem ze Všechovic divizní fotbalisté Skaštic. „Hodně to bolí. Herně jsme byli lepší, měli více šancí, ale soupeř byl výrazně produktivnější. Fotbal se hraje na góly,“ posteskl si hrající kouč Skaštic Lukáš Motal.

Nové Sady doma nestačily na Skaštice a prohrály 0:1.

Skaštice i v oslabení vyhrály na Nových Sadech

Většinu času hráli v oslabení, přesto uspěli. Divizní fotbalisté Skaštic ve 4. kole vyhráli na půdě Nových Sadů, když o jejich úspěchu rozhodl proměněný pokutový kop Konečníka.

Rezerva fotbalových Kvasic.

Okresní přebor: Deset gólů v Hulíně. Přestřelku ovládl Spartak

Málo vídaný střelecký koncert byl o víkendu k vidění v Hulíně. Ve třetím kole okresního přeboru OFS Kroměříž nakonec slavili úspěch domácí fotbalisté, kteří přetlačili Střílky 6:4. V čele a bez ztráty kytičky je však rezerva Kroměříže, která uspěla v Záhlinicích.

Se svým dlouholetým trenérem Romanem Koleničem se před prvním domácím zápase nové divizní sezony rozloučili fotbalisté a vedení klubu TJ Skaštice. Foto: archiv klubu/Antonín Sova

Skaštice doma nečekaně klopýtly. Proč? Podívejte se

První porážku, navíc v domácím prostředí těžce tráví divizní fotbalisté Skaštic. Svěřenci hrajícího kouče Lukáše Motala byli favority, ale nakonec se museli sklonit před střeleckým uměním Šumperku, který domácím nasázel tři góly. „Soupeř byl lepší, předvedl větší kvalitu. Porážka nás samozřejmě mrzí, ale nic se neděje. Je na čem pracovat,“ vzkázal do kabiny Motal.

Fotbalisté Skaštic těžce tráví středeční vyřazení z 1. kola MOL Cupu ve Valašském Meziříčí.  Foto: pro Deník/Jan Zahnaš

Fotbalisté Skaštic v poháru vedli, vaz jim ale srazilo brzké vyloučení!

Smutní se vraceli z pohárového duelu ve Valašském Meziříčí fotbalisté Skaštic. V duelu dvou divizních celků nakonec uspěli domácí, kteří využili početní výhody, která se jim naskytla od 11. minuty po ruce mimo šestnáctku a vyloučení gólmana Večeři. „Nic mu nevyčítáme, byl to reflex, bohužel mimo velké vápno,“ konstatoval hrající kouč Skaštic Lukáš Motal.

Fotbalisté Kroměříže mají v okresní přeboru svou zálohu, která patří k hlavním aspirantům na postup.

Okresní přebor: duel nováčků ovládl favorit Korměříž B

Hned úvodní kolo fotbalového okresního přeboru OFS Kroměříž přineslo několik dramatických bitev a výsledků. Ve většině případů vítězili favorité, přičemž v duelu dvou nováčků a rezerv slavila úspěch Korměříž B. Nejžhavější aspirant na postup.

Fotbalisté divizního Strání (žluté barvy) vstoupili do divizní sezony těsnou porážkou.

Strání nepokrylo standardku, ve Skašticích těsně padlo. Rozhodl obránce

 Pokryli elitního kanonýra Konečníka, který se při letošní divizní premiéře střelecky neprosadil, neubránili ale rohový kop, po kterém je srazila trefa obránce Martina Glozygy. Fotbalisté Strání na úvod nové divizní sezony vyšli střelecky i bodově naprázdno, když na hřišti ve Skašticích prohráli 0:1.

Fotbalisté Skaštic na úvod porazili Strání 1:0. Foto: pro Deník/Jan Zahnaš

Divizní Skaštice spasil roh a hlavička beka Glozygy

Na výbornou vstoupili do nové sezony divizní fotbalisté Skaštic. VE Skupině E v domácím prostředí udolali v krajském derby Strání, když o osudu zápasu rozhodl obránce Martin Glozyga. „O gól jsme byli lepší, vyhráli jsme zaslouženě. Ovšem zadarmo nám to soupeř rozhodně nedal,“ stíral si po zápase pot hrající trenér Skaštic Lukáš Motal.

Skaštický kanonýr Zdeněk Konečník.

MOL Cup: Skaštice postupují, Motalovi bude pomáhat asistent Číhal

Dva góly dal, dvakrát orazítkoval konstrukci branky. Kanonýr Zdeněk Konečník si podmanil pohárový duel s HFK Olomouc. Fotbalisté Skaštic hlavně díky svému střelci v předkole celostátního poháru zdolali rivala z divize E 2:1 a těší se na souboj s Valašským Meziříčím.

Fotbalisté Valašského Meziříčí se představili na nově zrekonstruovaném stadionu v Novém Jičíně.

MOL Cup: Výmola posunul fotbalisty Valašské Meziříčí do prvního kola

Trefa kanonýra Martina Výmoly z 32. minuty rozhodla sobotní pohárový duel v Novém Jičíně, kde fotbalisté Valašského Meziříčí v souboji dvou divizních rivalů zvítězili 1:0 a postoupili do další fáze celostátního MOL Cupu, ve které parta zkušeného kouče Hajného vyzve Skaštice.

Fotbalisté Skaštic (ve světle zelených dresech) novou sezonu Divize E zahájí v sobotu 7. srpna.

Fotbalové Skaštice představily novinku pro fanoušky

Po loňském nedohraném podzimu skončili na čtvrté pozici, na první Slavičín ztratili pouhé dva body. Fotbalisté divizních Skaštic by se v následující sezoně znovu pohybovali ve vrchních patrech tabulky. Dosáhnout by toho chtěli i za pomoci fanoušků.

Břest, květen 2021.

Jak se žije v Břestu? Pojďte na návštěvu

Čím žijí městečka či vesničky, které obvykle jen projíždíme? Co je tam k vidění? A jak se tam žije? Oblíbený seriál Deníku vás provádí obcemi na Kroměřížsku. Přiblížíme vám místní atrakce, nejžhavější témata i zajímavé osobnosti. V patnáctém díle se podíváme do Břestu.

Bývalý záložník ligového Zlína Lukáš Motal působí ve Skašticích nejenom jako hrající asistent trenéra u prvního mužstva, ale současně vede také dorostence, mladší žáky i kluky ze starší přípravky. Foto: archiv klubu

Skaštice Skaštice stále neulovily trenéra. Jednoho ale mají v hledáčku!

Stále bez hlavního trenér vstoupili v pondělí do přípravy divizní fotbalisté Skaštic. „Na prvním tréninku bylo 16 hráčů, na dalším už dvacet. Řada kluků chodí do školy, finišuje se zkouškami. Se zvyšujícím se teplem ale roste také zájem o trénink,“ směje se Lukáš Motal, hrající asistent trenéra, který pro nadcházející dva týdny dostal přípravu na starost.

Roman Kolenič

Kouč Kolenič skončil u divizních Skaštic. Potřebuji změnu, přiznal

Dlouhých sedm let vedl fotbalisty Skaštic a zažil s nimi převážně úspěchy a postupy zkušený,. Po nedávném ukončení sezony však lodivod divizního celku Roman Kolenič oznámil konec působení v klubu na Kroměřížsku. „Dozrál čas, potřebuji odpočinek a změnu. Za mým rozhodnutím, ke kterému jsem dospěl před dvěma týdny, není žádná jiná aktuální nabídka,“ zdůrazňuje 52letý trenér, který své rozhodnutí oznámil v pátek hráčům. „Bylo to dojemné, sedm let nejde hodit za hlavu jako mávnutím ruky. I proto plánuji, jak to bude možné, udělat rozlučku se všemi okolo fotbalu,“ dodal.

Mladí fotbalisté Fastavu se konečně dočkali.

Bude vládní rozpočítadlo? Kluby běsní nad novými nařízeními

Převážná část oslovených fotbalových klubů možnosti trénovat od pondělí v šesti skupinkách po dvou lidech na sportovišti nevyužila. A na vině není jen aprílové, chladné a deštivé počasí. „Tento systém není pro nás ideální. Fotbal je kontaktní sport a celý týden dělat jen kruhové tréninky nic neřeší. Podobně individuálně se připravujeme již několik měsíců,“ poukázal kouč divizních Skaštic Roman Kolenič.

Fotbalisté SK Hranice. Ilustrační foto

Divizní sen. V Hranicích platí i během krize a vítají ligovou posilu

Na restart fotbalových soutěží čekají možná ještě netrpělivěji než většina klubů. Divizní Hranice měly jaro načít tuto neděli na hřišti Skaštic, epidemiologická situace však tyhle plány zhatila. „Eskáčko“ se tak nyní modlí, aby se soutěž rozeběhla co nejdříve. Cíl je totiž jasný – postup do MSFL.

Fotbalisté SK Hranice. Ilustrační foto

Divizní sen. V Hranicích platí i během krize a vítají ligovou posilu

Na restart fotbalových soutěží čekají možná ještě netrpělivěji než většina klubů. Divizní Hranice měly jaro načít tuto neděli na hřišti Skaštic, epidemiologická situace však tyhle plány zhatila. „Eskáčko“ se tak nyní modlí, aby se soutěž rozeběhla co nejdříve. Cíl je totiž jasný – postup do MSFL.

Michael Hubr (napravo) na podzim hostoval z Otrokovic (MSFL) v divizních Skašticích. Zde odehrál osm zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky.

Sázka s trenérem? COVID zastavil výhru fotbalisty

ROZHOVOR/ Netradiční podobu měl fotbalový podzim pro Micheala Hubra. Ofenzivně laděný borec Otrokovic, který od léta hostoval v divizních Skašticích, překonal zdravotní patálie. S trenérem Romanem Koleničem ke všemu uzavřel sázku. Ta pro 23letého hráče však nakonec nedopadla. Co by případně vynesla?

Bývalý záložník ligového Zlína Lukáš Motal působí ve Skašticích nejenom jako hrající asistent trenéra u prvního mužstva, ale současně vede také dorostence, mladší žáky i kluky ze starší přípravky. Foto: SK Spartak Hulín

Motal trénuje ve Skašticích všechna družstva, pomáhá i Kroměříži

Ve Skašticích ví o každém fotbalistovi. V obci s pouhými čtyři stovkami obyvatel totiž nejen hraje, ale dohlíží na chod celého divizního oddílu. Bývalý záložník ligového Zlína Lukáš Motal nepůsobí v mateřském klubu jenom jako hrající asistent trenéra u prvního mužstva, ale současně vede také dorostence, mladší žáky i kluky ze starší přípravky.

Fotbalisté Skaštic. Ilustrační foto

Fotbal bez diváků mě nebaví, přiznává trenér Skaštic Kolenič

Ve velké formě zabrzdil koronavir podzimní úspěšné tažení divizních fotbalistů Skaštic, kteří již během 10 odehraných kol získali o bod více, než za celý podzim o rok dříve. „Je to velká škoda, cítili jsme fazónu. Měly nás čekat ještě dva domácí duely, kde jsme si i proti kvalitním celkům věřili. V chladném čase předjaří navíc mimo náš stadion to už nebude ono,“ posteskl si Roman Kolenič, kouč aktuálně čtvrtého celku divize E (19 bodů).

Útočník Lubné Martin Ančinec nastřílel béčku Skaštic pět branek.

Ančinec měl proti Skašticím motivaci. Nakonec nastřílel kamarádům pět gólů

Proti Skašticím měl o motivaci postaráno, vždyť v divizním klubu čtyři roky hrával. Útočník Martin Ančinec sice duel 10. kola okresního přeboru Kroměřížska nijak zvlášť nebral, ale bývalé spoluhráče a kamarády nijak nešetřil. Lubná v domácím prostředí zvítězila 11:2, zkušený čtyřiatřicetiletý fotbalista pokořil soupeře hned pětkrát. „V mistrovském utkání jsem zatím ještě tolik gólů nedal,“ přiznává šťastný střelec.

Fotbalisté Slavičína (v modrých dresech). Ilustrační foto

Duel o čelo divize ovládli fotbalisté Slavičína

Nejistou nejen fotbalovou covidovou dobu přečkají v čele divize E fotbalisté Slavičína. Valaši v přímém souboji o čelo doma porazili překvapení podzimu Skaštice. „My neustáli začátek, domácí dali dva góly, proto vyhráli zaslouženě. TVD potvrdilo, že se asi s Hranicemi popere o vítězství v soutěži. My si dokázali, že dokážeme hrát s každým, kluci bojovali do konce,“ ocenil trenér Skaštic Roman Kolenič. „Za body jsem rád, ale bez diváků to byl divný zápas,“ poznamenal kouč TVD Petr Slončík.

Ilustrační foto

Okresní přebor: hattrick Janoštíka pomohl do kolen Tučapům

  Nejvíce branek o víkendovém 7. kole okresního přeboru OFS Kroměříž se dočkali ve Kvasicích, kde místní rezerva naložila sedm kousků Tučapům. Po víkendu jsou stále v čele fotbalisté Němčic a Zborovic, kteří splnili roli favoritů.

Fotbalisté Šumperku porazili v krajském derby Přerov

Skvěle! Šumperk doma nasázel pětku Přerovu

Tento divizní zápas se určitě musel šumperským příznivcům líbit. Nedělní krajské derby s Přerovem nabídlo sedm gólů, tři penalty a k tomu navrch jasné vítězství domácích barev.