Kreativ

ŠTÍTEK: nezisková organizace

Vlakové nádraží v Karviné.

Stavby pro občany kontra občané

Rok 2019 nebo 2020. Možná. Takové jsou současné předpoklady pro zahájení stavby několik let plánovaného dopravního obchvatu Karviné. Záleží ale na mnoha okolnostech.  

Lesní školka v Novém Malíně

V Novém Malíně otevřeli lesní školku

 Místo zděné budovy plátěná jurta, místo herny a hřiště louka s rybníkem. V takovém prostředí tráví dny skupina dětí v Novém Malíně. Od úterý 1. srpna poblíž obce funguje lesní školka. V regionu se jedná teprve o druhé zařízení tohoto typu.

Šéf Ochrany fauny ČR v Hrachově Pavel Křížek s dcerkou.

Sezóna mláďat pomalu končí, je čas na pořádné letní akce, říká Pavel Křížek

Hrachov /FOTOGALERIE/ - Ochrana fauny je nezisková organizace působící v Hrachově a ve Voticích. V Hrachově je záchranná stanice pro zraněné divoce žijící živočichy a ve Voticích Motýlárium. V hrachovském areálu se konají také kulturní a vzdělávací akce a přednášky pro veřejnost. Ředitel a zakladatel Ochrany fauny Pavel Křížek zodpověděl několik otázek týkajících se léta v záchranné stanici a také jaké plánují akce pro veřejnost.

Ilustrační foto.

V Ivanovicích vzniká nová školka. Nabídne i jesle

Ivanovice na Hané - Otevření nové školky plánují v Ivanovicích na Hané. Fungovat má v Tyršově ulici od prvního září. Jde o druhou mateřskou školu ve městě. Podle obyvatelky Marie Králíkové je to správné. „Míst pro předškoláky je málo,“ podotkla.

Kolpingova rodina pomáhá maminkám získat nové znalosti a sebevědomí při uplatnění v profesním životě. Kurzy ve Smečně a Slaném jsou toho důkazem.

Rodinná poradna ve Slaném a středisko rané péče slaví výročí

Smečno - Kolpingova rodina Smečno si připomíná výročí založení Rodinné poradny ve Slaném a služby Střediska rané péče pro zdravotně postižené děti. Rok 2017 je pro tuto neziskovou organizaci opět významný. Připomínáme si v něm výročí založení dvou typů služeb. Za prvé 15 let od založení Rodinné poradny ve Slaném a 10 let od začátku působení Střediska rané péče. Obě tyto služby se snaží především o zkvalitnění a podporu rodinného života. 

Ilustrační foto

V Arše zahrají nevidomí a nabídnou burger. Přijďte na dobročinné grilování

Po úspěšném projektu Kavárna ve tmě, který lidem přiblížil prostředí nevidomých, přicházím nezisková organizace TOM – HELP s další projektem. Je jím dobročinné grilování na terase restaurace Archa. V sobotu 22. července od 15 hodin se přitom uskuteční grilování již druhé a naváže na úspěch akce předchozí.

V konferenčním sále se setkali pracovníci z Kutné Hory i Mnichova.

V konferenčním sále se setkali pracovníci z Kutné Hory i Mnichova

Kutná Hora - Setkání pracovníků dobrovolnického centra Oblastní charity Kutná Hora, dobrovolníků z Kutnohorska, členů Ackermann Gemeinde Mnichov pod vedením Dr. Kateřiny Kovačkové a dalších hostů se uskutečnilo v sobotu 15. července v konferenčním sále hotelu U Kata.

Ministerstvo kultury. Ilustrační foto.

Ministerstvo kultury dá příští rok 30 milionů korun na akce k výročím

Praha - Ministerstvo kultury poskytne podporu přes 30 milionů korun projektům, které se uskuteční příští rok v rámci připomínek stého výročí vzniku Československa, padesátého výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa a 25. výročí vzniku Česka. Úřad o tom dnes informoval v tiskové zprávě. Dotace, o které se bude možné ucházet v příštím roce, jsou určeny státním i nestátním institucím.

Ilustrační foto.

Odpadový Oskar míří do vísky v Podkrknonoší

Horní Brusnice na Trutnovsku získala Odpadového Oskara za nejnižší produkci směsného komunálního odpadu v Česku. Za rok 2015 obec vyprodukovala v přepočtu na jednoho obyvatele 34,5 kilogramu odpadu, což je téměř desetkrát méně oproti republikovému průměru. 

Ilustrační foto.

Lidé mohou pomoci ledečskému stacionáři. Pohybem

Ledeč nad Sázavou - Radost z pohybu a zároveň dobrý skutek, to je hlavní myšlenka projektu Pomáhej pohybem Nadace ČEZ. Díky její aplikaci teď lidé mohou podpořit i ledečské Centrum sociálních služeb Petrklíč. Stačí jen stáhnout mobilní aplikaci EPP – Pomáhej pohybem a sbírat body, které pak stacionáři přinesou finanční podporu.

Skupinka dobrovolníků z celého světa přijela i letos pomoct při záchranných pracích na hrad Hartenberg.

Dobrovolníci chválí lesy a levné pivo

Hřebeny – Studenti z Ukrajiny, Ruska, Běloruska, Španělska, Portugalska a Jižní Korey i letos přijeli přiložit ruku k dílu a pomoct v rámci dobrovolnického kempu při záchranných pracích na hradě Hartenberg.

Dobrovolníci z České červeného kříže se školili na Zadově.

Dobrovolníci vyrazili na Zadov

Zadov - Český červený kříž, Horská služba, Vodní záchranná služba ČČK a sbor dobrovolných hasičů spojili síly ve společné přípravě svých dobrovolných členů.

Vstup do budovy. Nelichotivá a nedůstojná vstupní strana budovy bývalého okresního soudu ve Zlíně.

FOTO, VIDEO: Kdysi krásná budova soudu jen chátrá

Stojí u vstupu do rozlehlého parku, jemuž vévodí zlínský zámek. Kdysi patřila mezi historické skvosty Zlína. Dnes je oprýskaná, pomalovaná a chátrá – tak vypadá budova bývalého okresního soudu ve Zlíně na Soudní ulici.

Ilustrační snímek.

Radnice v Kroměříži nabere pět lidí kvůli úklidu veřejných prostranství

Pět lidí na úklid veřejných prostranství přijme v příštích dnech kroměřížská radnice. Město totiž využije nabídky Úřadu práce ČR a zaměstná je na takzvanou veřejnou službu. „Počítáme s těmito zaměstnanci především na úklid okolí městských budov," potvrdil kroměřížský starosta Jaroslav Němec.

Až do konce letošního srpna je zájemcům k dispozici nová výstava Lidé pro přírodu. Návštěvníky čeká v inventoriu žďárského zámeckého Muzea nové generace interaktivní expozice, která ukazuje, jak důležité je sečení podmáčených luk a jak pestrá je fauna i f

Sdružení krajina vystavuje v zámeckém muzeu

Žďár nad Sázavou - Až do konce letošního srpna je zájemcům k dispozici nová výstava Lidé pro přírodu. Návštěvníky čeká v inventoriu žďárského zámeckého Muzea nové generace interaktivní expozice.

Pouť, ilustrační foto

Během oslav budou k vidění i zbraně

Velká Hleďsebe - 430 let od nejstarší písemné zmínky o své existenci oslaví v sobotu 24. června Velká Hleďsebe. V rámci oslav je pro širokou veřejnost připraven pestrý, adrenalinový program, ve kterém projdou návštěvníci ´Proti proudu času´, a to od 13 hodin v kasárnách v Klimentově.

Rychnov nad Kněžnou - ilustrační fotografie

V Rychnově jednali zastupitelé

Rychnov nad Kněžnou - Rychnovští zastupitelé na svém zasedání schválili Program na podporu materiálního vybavení nestátních neziskových organizací pracujících s dětmi a mládeží do 18 let. Žádosti budou přijímány od 20. července do 15. srpna.

Graffiti

KRÁTCE: Zájemci si mohou zkusit úklid po sprejerech

Praha – Jak je snadné postříkat sprejem zastávku městské hromadné dopravy i co obnáší její následné čištění mohou v sobotu odpoledne nejen vidět, ale také si na vlastní kůži vyzkoušet návštěvníci provozního skladu městského mobiliáře společnosti JCDeaux Prague v Ocelářské ulici ve Vysočanech (nedaleko stanice metra Českomoravská).

Ilustrační foto.

Klubovnu u rybníka zbořili. Nahradí ji nové posezení

Vyškov - Malý i velký Kačenec už zbavili desítek tisíc kubíků bahna, zlepšili podmínky chovu ryb, na březích zpevnili cesty pro cyklisty i pěší. Tím ale v lokalitě u rybníků plány vyškovských rybářů a radnice nekončí. Prostředí totiž ještě nedávno hyzdila padesát let stará klubovna a sklad myslivců a rybářů.